Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

o to super witamy kolejnego sąsiada:) my z za kościoła w Borzęcinie:) tzn bedziemy jak sie zbudujemy;) nasz sasiad sprzedaje ale z tego co wiem to cena jakas zaprowa bo jakoś sprzedac nie może

A kiedy sie zamierzacie budować?

Zdziebdzio w wy kiedy? My chcemy w przyszłym roku sie wprowadzić a w tym stan surowy z dachem. Ale jak tak dalej............ sie bedziemy opitalac to nie wiem.........

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mamy kilka tzw poleconych ale z uwagi na to ,że nasz projekt sie ciut przerabia (poszerzamy garaż na 2 samochód) to jeszcze nie dawalismy im projektu do wyceny. Więc generalnie tak jakbysmy nie mieli. Na razie mamy w zasadzie wszystkie papierki do pozwolenia na budowe , ale jeszcze nie wystapilismy o pozwolenie

acha czekamy własnie na geologa sciąganego z poza wawy tzn 250km zeby nam zbadał grunt pod oczyszczalnie ścieków i pod dom

Badi, moja corcia bedzie w tym rok konczyc III kl w szkole Lotnikow Amerykanskich na Woycickiego. Jest to szkola spoleczna. Z poziomu nauczania jestem bardzo zadowolona, angielski jest na wysokim poziomie (moja corka, jest na angielskim w klasie wyzej, ma tylko 4 osoby w klasie. Urodzila sie w UK i do 8 roku zycia tam mieszkala, wiec jest dwu-jezyczna, nadal woli czytac po angielsku niz po polsku). Na Woycickiego angielskiego uczy fantastyczny nauczyciel, p. Kufel (uczy w wyzszych klasach). Z nauczania poczatkowego tez jestesmy zadowoleni, natomiast sam pan prezes tej szkoly nie jest przyjemna osoba. Denna tez jest swietlica, jest to tylko swietlica dla III klas, klasy pierwsze i drugie maja wlasna swietlice, wiec moze tam jest troche lepiej. Nie wiem czy moje spostrzezenia pomoga Tobie w podjeciu decyzji. Na Woyciciego jest jeszcze jedna szkola podstawowa, ale nic o niej nie wiem. Acha dodam jeszcze, ze w szkole corki klasy sa male, 14-17 osob, lekcje sa od 8.00 do 13.30, szkola ma swoj basen i mala sale gimnastyczna. Ma swoje plusy (wysoki poziom nauczania) oraz swoje minusy (kiepska swietlica). Na 16 dzieci z klasy mojej corki to tylko 5 z Warszawy, reszta to wiekszosc z Izabelina/Hornowka i Lomianek/Dabrowy. Powodzenia

Witajcie,

Ja tez szukam działki w okolicy Babice/Zielonki/Koczargi/Lipków/Borzęcin....

najlepiej w okolicy nowych domów.

Szukaliśmy z żoną w Izabelinie/Hornówku, ale tam jakoś bardzo dużo slumsu! To był dla nas szok!!! Liczymy, ze lepiej w okolicy nowobudujących się.

Dajcie znać jakby coś bylo w Waszej okolicy.

Pozdrófka,

Witajcie,

Ja tez szukam działki w okolicy Babice/Zielonki/Koczargi/Lipków/Borzęcin....

najlepiej w okolicy nowych domów.

Szukaliśmy z żoną w Izabelinie/Hornówku, ale tam jakoś bardzo dużo slumsu! To był dla nas szok!!! Liczymy, ze lepiej w okolicy nowobudujących się.

Dajcie znać jakby coś bylo w Waszej okolicy.

Pozdrófka,

W niedzielę spacerowałem z rodzinką - na pograniczu Lipków/Koczargi była tabliczka "sprzedam działkę" - tabliczka na wysokości bramy wjazdowej (od Koczarg) do firmy Polbert (tiry).

Rysiek,

Jesli w Izabelinie i Hornowku dla Ciebie jest za duzo "slumsu" to chyba trudno Wam bedzie znalesc cokolwiek odpowiedniego.

Chyba gdzie indziej nie byles - pojezdzisz to sie wyleczysz szybko ;-).

Mam nadzieje, ze podobnych opinii o Nas (Stare Babice) nie wypisujesz w grupie Izabelin ?

pozdrawiam,

Yoric

Hej Rysiu,

Już miałam się lokalną dumą unieść i w obronie swoich okolic stanąć ale widzę, że Yoric mnie wyręczył - dzięki. Mimo to swoje powiem;

Jak to slumsy - a Szczera, a Leśna, a Poprzeczne - same nowe domy. I nawet z tą Rolną nie przesadzajmy - na końcu ulicy oglądaliśmy bardzo ładną działeczkę tylko, że mokro i trzeba by było trochę ziemi nawieść. Z ludźmi tam rozmawialiśmy - dom pobudowali i bardzo są zadowoleni.

Mieliśmy kupić działkę na Wesołej - słoneczna a od zachodu ściana lasu. A u mnie na Skrzyneckiego sosny jak na obrazku obok, aż żal wycinać.

Pozdrawiam

jj

Sluchajcie,

Nie obrazajcie sie. Nikogo nie chcialem urazic. Chodzi mi o to, ze tam z jednej strony sa mega wypasowe chaty, a z drugiej wlasnie np. ulica Rolna. Ogladalem tez te dzialke na koncu rolnej, ale otoczenie jest odpychajace. Kto nie wie o czym mowie, niech sie przejedzie ta ulica. No nie wiem jak Wy byscie okreslili te ulice, gdzie sa rozpadajace sie budy i ludzie pala meblami. Przeciez widac co maja przed domem. JJ - nie wiem czy bys chciala tam (na Rolnej )mieszkac? Czy otoczenie nie jest jednak tez wazne? Moim zdaniem i sosenka nie pomoze jak pod nia stoi niezbyt urodziwy dom, fabryka, sklad mat, komin. Po prostu Izebelin Izebelinem (Hornówek Hornówkiem) ale to samo przez sie nie oznacza, ze WSZELKIE otoczenie tam bedzie sliczne, bo z tym okazuje sie moze byc róznie. Ogladalismy tez dzialki na Poprzecznej: sklad mat. budowlanych z jednej, a prostopadle od strony poludniowej sasiad wybudowal 3m od płotu 2 pietrowa sciane bez okien. Sciana betonu. No nie chialbym miec czegos takiego os strony swojego tarasu. Inna: plac manewrowy nauki jazdy a z drugiej stara szklarnia i komin, brzydki budynek. I co? To juz ma byc fajnie, bo w Hornówku? A dzialki startuja od 200 tys.

Doszedlem do wniosku, ze wazne jest dla mnie nie tylko las, ale tez otoczenie, sasiedzi. I stad pomysl zeby poszerzyc poszukiwania na gmine Babice. Raczej wole w sasiedztwie nowowybudowane domy, niz dzialke z wadami w Hornówku/Izabelinie. Ale jeszcze sie nie poddaje, to tylko wrazenia z pierwszych poszukiwan. Wiem ze sa ladne miejsca. Chodzi mi o to, ze w moim mniemaniu otoczenie (sasiedzi) te zmoga byc wada, a nie chce wydac takiej kasy na dzialke z wadami. Jeslli znajde dzialke bez wad -OK, ale jesli bede musial wybierac, wybiore Babice bez wad niz Hornowek z wadami.

Przepraszam, jesli kogos urazilem.

jj,

;-)

Rysiu,

To jezeli szukasz sterylnych warunkow w Babicach - polecam Kwirynow.

Same nowe wypasione domy, ploty rowniutkie czysciutkie. Troche tam ciasno - ale chyba czegos takiego szukasz .

Podobna sytuacja jest w Klaudynie - na samym koncu obok nieczynnej ?? juz jednostki wojskowej. A wlasciwie przy obu jednostkach jest porzadnie.

Osiedle zlotych klatek znajdziesz rowniez w Koczargach Starych - same nowe chalupki postawione na szczerym polu.

W Izabelinie C wstrzelisz sie w ladna okolice - tam nawet twoje "slumsy" beda dobrze wygladaly drzewostanem przykryte.

pozdro,

Yoric

Yoric,

No wlasnie dlatego zapytalem na forum o te okolice o której piszesz,napomknalem o Hornówku i zupelnie niechcacy chyba wlozylem troche kij w mrowisko.

Izabelin C jest super, ale tam dzialki sa duze no ipoza moim zasiegiem (>350 tysi)

No wiec bede szukal tez w rejonie o ktorym piszesz.

Pozdrófka

Rysiu,

Wydaje mi się, że nie można generalizować i pisać, że w Izabelinie i Hornówku jest bardzo dużo slumsu. Po prostu działki, które oglądałeś z różnych powodów nie podobały Ci się. Postawiłeś działce wysokie wymagania i to jest O.K. Ja zrobiłam to samo. Wybór działki jest sprawą bardzo subiektywną.

Natomiast nie mogę zgodzić się z wizerunkiem okolicy, który stworzyłeś. Skład mat, stare budy, rozwalające się meble. Rany gdybym to tak widziała to nigdy nie zdecydowałabym się tu mieszkać.

A co do urazy to nie żywię żadnej - z natury- a w takim czasie nie mogłabym w szczególności.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach.

jj