przeszkadzajka 22.04.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 a ja tez mam pytanko czy ci co co robili badania geotechniczne mieli jakies specjalne zalecenia na naszym terenie??? U nas z uwagi na dośc wysoki poziom wód gruntowych (130 cm) kazali nam podnieśc domek o 30 cm bo przemarzanie itp............I tak z ciekawości pytam o inne zalecenia , chyba Ankalenka pisała o izolacji fundamentów tez z uwagi na wysoki poziom wód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.04.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ...a ja siem pochwalim ... na Kontuszowej w Lipkowie latarnie uliczne rozblysly po raz pierwszy .... i czlowiek po nocy w bloto nie wpadnie .... ale moze juz niedlugo i droge utwardza pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 22.04.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 U nas zalecenie było takie: poszerzenie ław, podniesienie poziomu posadowienia, zastosowanie izolacji przeciwwodnej (zamiast przeciwwilgociowej czy jakoś tak), obsypanie ścian fundamentowych żwirem zamiast piasku, ręczne wykonanie wykopów i to chyba wszystko...w zeszłym tygodniu przekopywaliśmy pod ławą rurę ze studni - woda jest obecnie na sztych pod ławą w najwyższym miejscu działki, czyli około 30 cm wyżej niż była w maju zeszłego roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 22.04.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Jerzysio to u nas z racji zamieszkania na naszej ulicy gminnego ktosia i droge juz daaawno utwardzili i latarnie stoja od daawna . Szok zwłaszcza z uwagi na fakt ,że my bardziej na wsi niż Lipków:) Lipków to juz aglomeracja miejska prawie;) kurcze a zastanawialismy sie nad Lipkowem te 4 lata temu ale ceny wydały nam sie spore a mamo!!!! gdybysmy wtedy wiedzieli jak te ceny te pare lat pózniej wygladać beda to pewnie bysmy sie wcale nie zastanawiali:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 22.04.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 a ja tez mam pytanko czy ci co co robili badania geotechniczne mieli jakies specjalne zalecenia na naszym terenie??? U nas z uwagi na dośc wysoki poziom wód gruntowych (130 cm) kazali nam podnieśc domek o 30 cm bo przemarzanie itp............ I tak z ciekawości pytam o inne zalecenia , chyba Ankalenka pisała o izolacji fundamentów tez z uwagi na wysoki poziom wód. co to znaczy "podniesc dom o 30 cm" ?? podciagnac wyzej fundamenty czy posadowic wyzej lawy fundamentowe ? ...czy moze jeszcze cos innego ?? ja wprawdzie nie robilem badan geojakichstam ...ale uczulilem mojego kierownika na wysoki poziom wod gruntowych jak rowniez na "jakosc" gruntu Kierownik byl bardzo zadowolony z tego gruntu i stwierdzil, ze badania gruntu sa zbedne. Posadowienie law zrobili jak tylko dokopali sie do rodzimego gruntu (okolo 1 m ponizej terenu) Zmiany w lawach w stos do projektu: 1. wylanie chudego betonu pod lawy fundamentowe - grubosc ??? okolo 10 cm - wylanie chudziaka zostalo zaordynowane w momencie, gdy w wykopach fundamentowych pojawila sie woda 2. poszerzenie law fundametowych do 70-80 cm 3. pogrubienie law fundamentowych 4. zageszczenie zeber rozdzielczych w lawach chyba ?? z 40 cm na 30 cm Dodatkowo zrobilem opaske odwadniajaca wokol domu - rura plastikowa perforowana na wysokosci lawy fundamentowej, geowloknina obsypana zwirem granulacji ??? 32 mm Izolacji przeciwwodnej nie robilem - kierownik stwierdzil, ze niepotrzebna - uwierzylem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 22.04.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 a bo ja wiem:) zalecenia brzmią fachowo a to jedynie przekaz ustny , potoczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.04.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Przeszkadzajka ...no i teraz ze na Lipków sie nie zdecydowano ..ale za to masz droge pikna Pozdro I MW J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 22.04.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 a bo ja wiem:) zalecenia brzmią fachowo a to jedynie przekaz ustny , potoczny:) to moze sie okazac, ze trzeba taki ruski wielki helikoter zamowic i chalupe podniesc, trzymac 30 cm nad ziemia - wtedy na pewno fundamentom wysoki poziom wod gruntowych niestraszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 22.04.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Yoric;) to po co ja płaciłam geologowi , mogłam ciebie zatrudnić . Kasa poszłaby przynajmniej na zbozny cel typu urzadzenie ogródka. Jak ktos bedzie fachowca szukał to w ciemno polecam Ciebie!! Tylko prosze fachowo robote zrobić nie uciekac z zaliczka w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 22.04.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 przeszkadzajka staram sie nie uciekac "w trakcie" nawet jak zaliczki nie wezme ....przeciez juz nasz premier Miler mowil, po czym poznac mezczyzne .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 22.04.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 oki to polecam Twoje usługi z czystym sumieniem z zaznaczeniem ,że nie sprawdzone;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.04.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Monis, Teraz manipulowanie przy pradzie w Klaudynie to prosta sprawa, natomiast kiedys ..... Opowiadal mi sasiad, ktory przez ulice musial z mediami przejsc ....ze tam w ulicy ...tylko cicho ...sza! biegl podziemny kabel zasilajacy jednostki wojskowe w Klaudynie. Zeby przejsc przez ulice, musial dostac pozwolenie od wojska. Wojskowa biurokracja zniechecila go do tego stopnia, ze ominal droge urzedowa i zaczal kopac. Oczywiscie uszkodzil kabel zailajacy STACJE RADIOLOKACYJNA WP ! przyjechaly patrole wojska, MO ..zawineli goscia i o malo w kryminale nie wyladowal o dzialalnosc wywrotowo/szpiegowska oskarzon . Teraz mozna spokojnie zwarcie na transformatorze nr 0625 zrobic i poczekac ..... az temperatury w domach w Klaudynie spadna ... To byly szalone czasy......... W takim razie trzeba bedzie pomyslec o jakims malutkim zwarciu, co by milej bylo........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 23.04.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 ...a ja siem pochwalim ... na Kontuszowej w Lipkowie latarnie uliczne rozblysly po raz pierwszy .... i czlowiek po nocy w bloto nie wpadnie .... ale moze juz niedlugo i droge utwardza pozdro J Jerzysio, Utwardzą, utwardzą - jak mróz przyjdzie jj PS. Kontuszowa - ładna nazwa. Zapachniało Sienkiewiczem. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.04.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Sasiedzi moi kochani wlasnie jestem na etapie poszukiwania stempli. Moze macie do sprzedania. Moj szanowny malzonek twierdzi, ze potrzebujemy jakies 400 - 500 szt 2,8 - 3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 24.04.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 ...a ja siem pochwalim PS. Kontuszowa - ładna nazwa. Zapachniało Sienkiewiczem. Pozdrowionka. Ja wybrałam Lipków ze względu na Sienkiewicza. Będę wiedziała co czytac dzieciom przed kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 25.04.2005 04:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 ...PS. Kontuszowa - ładna nazwa. Zapachniało Sienkiewiczem. Pozdrowionka. Chyba nie Sienkiewiczem a Paschalisem Jakubowiczem, który był właścicielem wytwórni pasów kontuszowych - to on właśnie wybudował kościół w Lipkowie. Sasiedzi moi kochani wlasnie jestem na etapie poszukiwania stempli. Moze macie do sprzedania. Moj szanowny malzonek twierdzi, ze potrzebujemy jakies 400 - 500 szt 2,8 - 3 m. . W zeszły poniedziałek sprzedałem ok 150 szt. - było pytać wcześniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 25.04.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Sasiedzi moi kochani wlasnie jestem na etapie poszukiwania stempli. Moze macie do sprzedania. Moj szanowny malzonek twierdzi, ze potrzebujemy jakies 400 - 500 szt 2,8 - 3 m. hej Monis u nas lezy pewnie jeszcze jakas setka o dlugosci pewnie ok. 2,8 wiec nie wiem czy beda dla Was ok, ale krotsze tez sie przydaja oddam je za 100 byle tylko ktos je zabral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.04.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Karorka zapytam czy takie tez beda potrzebne, jesli tak to je bierzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 25.04.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 ja dzis bede na budowie to zmierze ile dokladnie maja i policze ile ich jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.04.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Super!!! Dzieki wielkie!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts