ankalenka 05.05.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Jerzysio, byłam wczoraj w kimproarcie czy jak im tam, na lewo jadąc z Babic warszawską (sprzedają tam bramy garażowe, drzwi itp). Oglądałam niezłe konglomeraty, ale cena mnie powaliła: średnio 600 - 650 zł za m2, czyli jak za granit! a może taka jest smutna rzeczywistość??? Mówili tam że wszystkie jasne bardzo drobno mielone są drogie. Teraz w mieszkaniu mam taki z widocznymi "kamieniami" (mąż wybierał ), generalnie w kolorze biało-szarym, a gdzieniegdzie sraczkowata plama - okropne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.05.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 ..... i tylko firma cosik mi nie lezy, bo jak latem ubieglego roku szukalem nietypowych, zewnetrzych drzwi wejsciowych to na moje pytania do tej pory nie odpowiedzieli , chyba za duze wymagania im postawilem ...ale inni potrafili. konglomeraty i to w nizszych cenach sa na wysokosci "Sztucznych Kwiatów" blizej Lazurowej. pozdro J ... a ja porównuje ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 05.05.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Karorka bardzo dziekujemy za stemple!!!!!!!! Juz sa rozdysponowane i szukamy nastepnych......... ciesze sie ze sie przydaly, a ja dziekuje ze je zabraliscie - kolejny krok w strone porzadkow uczyniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 05.05.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 wiem ze pewnie bylo to gdzies walkowane na forum ale zanim znajde to to pewnie szybciej bedzie w naszej grupce jak to jest z drzwiami zewnetrznymi - wg przepisow powinny otwierac sie na zewnatrz ale podobno nie trzeba sie tym specjalnie przejmowac, a moze ten przepis juz nie obowiazuje ale pytam tak od strony praktycznej jak to jest w domach - co jest praktykowane i bardziej praktyczne - cale zycie mieszkalam w blokach gdzie drzwi otwieraja sie do wewnatrz jak macie u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.05.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Karorka nie wiem co prawda jak okreslaja to przepisy, ale u nas beda drzwi zewnetrzne otwierane do srodka. Mamy duzy przedsionek, wiec nie bedzie problemu z miejscem. Swierdzilismy, ze tak bedzie wygodniej, ze nigdy nikogo nie zrzucimy drzwiami ze schodkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 05.05.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Kimproart nie polecam. Dwa razy probowalam cos u nich kupic i nic z tego nie wyszlo, bo nie byli specjalnie chetni do wspolpracy. Najpierw dlugo czekalam na wycene ocen, a potem nie byli zainteresowani sprzedaza mi drzwi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 05.05.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 ja zamieniłam otwierane do wewnątrz na zewnętrzne. Mam sporo miejsca na podeście kończącym schody, i tak mi pasuje... Przepisami bym się nie martwiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 05.05.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 to gdzie kupić bramę wiśniowskiego? szczerze powiem że wrażenie z pobytu w firmie jest negatywne, ale myślałam że to tylko moje odczucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 05.05.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Po czterech wizytach w Kimart, mam ich totalnie dosyc W zeszlym roku dlugo czekalam na wycene okien, teraz mieli mi zrobic wycene drzwi wewnetrznych, ale zgubili moje dane Okna i drzwi zewnetrzne zamowilismy w koncu gdzie indziej. Nie mam juz do nich cierpliwosci, drzwi wewnetrzne kupujemy tez w innym miejscu. U nas drzwi zew otwieraja sie do srodka, ale tez mamy duzy przedsionek, wiec nie ma z tym problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 05.05.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Szukam namiarów na projektanta od przyłącza gazowego. Kogo braliście?Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 05.05.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Generalnie tłumaczy się ten (przepis) sposób budowania tym, ze silne wiatry domykają drzwi otwierane na zewnątrz, natomiast te drugie wypychają do środka.Ja mam otwierane na zewnątrz, ale to jest strona północno-zachodnia (silne wiatry) i spróbuję zrezygnowac z przedsionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.05.2005 04:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Jerzysio - jest taka firma Marex - jak jedziesz Poznańską z Wa-wy, to za salonem samochodowym, a przed giełdą na Broniszach - po prawej stronie. Mam gdzieś w domu ich wizytówkę - są tańsi niż np. Jachon (Blizne), a robia ładnie - brała od nich moja siostra. Jak nie zapomnę, mogę Ci jutro podać do nich telefon.karorka - u mnie otwiera się na zewnątrz, zresztą jak byłaś z Tomkiem, to może zwróciłaś uwagę. W przypadku małego wiatrołapu - jak u mnie, wydaje się to praktyczniejsze.jj - u mnie robić ma Dobrosielski, on załatwia wszelkich projektantów, ceny wydają się niezłe - choć w przypadku gazu porównałem jeszcze tylko z dwoma innymi ofertami. Facet mieszka w Izabelinie, skręcasz w Sierakowską, jedziesz 50m i po prawej stronie przy sklepie - firma Dobrosan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 06.05.2005 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Jerzysio - jest taka firma Marex - jak jedziesz Poznańską z Wa-wy, to za salonem samochodowym, a przed giełdą na Broniszach - po prawej stronie. Mam gdzieś w domu ich wizytówkę - są tańsi niż np. Jachon (Blizne), a robia ładnie - brała od nich moja siostra. Jak nie zapomnę, mogę Ci jutro podać do nich telefon. karorka - u mnie otwiera się na zewnątrz, zresztą jak byłaś z Tomkiem, to może zwróciłaś uwagę. W przypadku małego wiatrołapu - jak u mnie, wydaje się to praktyczniejsze. jj - u mnie robić ma Dobrosielski, on załatwia wszelkich projektantów, ceny wydają się niezłe - choć w przypadku gazu porównałem jeszcze tylko z dwoma innymi ofertami. Facet mieszka w Izabelinie, skręcasz w Sierakowską, jedziesz 50m i po prawej stronie przy sklepie - firma Dobrosan. U mnie też on robił gaz i mam z tym teraz cholerny problem..... Sam gazociąg zrobiony OK i terminowo, ale potem facet mnie zadziwił......... Chodzi o instalację wewnętrzną na działce.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.05.2005 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Jerzysio - jest taka firma Marex - jak jedziesz Poznańską z Wa-wy, to za salonem samochodowym, a przed giełdą na Broniszach - po prawej stronie. Mam gdzieś w domu ich wizytówkę - są tańsi niż np. Jachon (Blizne), a robia ładnie - brała od nich moja siostra. Jak nie zapomnę, mogę Ci jutro podać do nich telefon. karorka - u mnie otwiera się na zewnątrz, zresztą jak byłaś z Tomkiem, to może zwróciłaś uwagę. W przypadku małego wiatrołapu - jak u mnie, wydaje się to praktyczniejsze. jj - u mnie robić ma Dobrosielski, on załatwia wszelkich projektantów, ceny wydają się niezłe - choć w przypadku gazu porównałem jeszcze tylko z dwoma innymi ofertami. Facet mieszka w Izabelinie, skręcasz w Sierakowską, jedziesz 50m i po prawej stronie przy sklepie - firma Dobrosan. U mnie też on robił gaz i mam z tym teraz cholerny problem..... Sam gazociąg zrobiony OK i terminowo, ale potem facet mnie zadziwił......... Chodzi o instalację wewnętrzną na działce.......... Badi, napisz coś bliżej, jeśli nie chcesz publicznie, to na priv, już dwa razy miałem problem z jakimś wykonawcą, niechciałbym po raz trzeci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 06.05.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Badi, prosze napisz do mnie na priva jakie masz problemy z Dobrosielskim. Wzielismy jego do zrobienia przylacza, duzo obiecuje, zobaczymy co z tym bedzie. Zaczelam sie martwic... Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.05.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Krzysiek ...dzieki, podjade dzisiaj albo jutro do nich ....aaaaaaaaaa i Kasia dobrze pisze z tymi drzwiami ....a ja tez na zewnatrz ( choc miejsce w srodku jest ). pozdro J No to znaczy, ze z Kimartem to chyba nie warto zaczynac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 06.05.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 karorka - u mnie otwiera się na zewnątrz, zresztą jak byłaś z Tomkiem, to może zwróciłaś uwagę. W przypadku małego wiatrołapu - jak u mnie, wydaje się to praktyczniejsze. tak tak pamietalam ze u Ciebie tak jest dzieki wszystkim rzeczywiscie chyba przepisami nie ma sie co przejmowac ale ze wzgledow praktycznych chyba jednak beda na zewnatrz, mimo ze przedsionek nie jest u nas moze specjalnie maly (jak dla mnie ) ale chyba wygodniej bedzie na zewnatrz, a schody mamy dosyc duze wiec mam nadzieje ze nikogo nie zrzucimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 06.05.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 ja do przyłącza biorę człowieka polecanego przez projektanta gazu, który jest bardzo OK. Z wykonawcą się spotkałam, wrażenie dobre, cena za około 25 m (dokładnie nie pamiętam) przedłużenia gazociągu to 1500 zł, kiedy gazownia wyceniła na 7000 zł. podaję telefon: Pan Bojanowski 602 25 79 78. Acha, pomaga też załatwić papierologię w gazowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 06.05.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Ankalenka, Dziękuję za namiar. KrzysiekSw, Dobrosielskiego kojarzę bo przejeżdżamy tamtędy na działkę. Byłoby wygodnie go wziąźć bo urzęduje rzut beretką No ale Badi mnie zmartwiła. Badi, możesz podać jakieś szczegóły? Pozdrawiam wszystkich jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.05.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Co do marmurów w Marexie to wlasciciel sprawia wrazenie baaaaaaardzo kompetentnego w swoim fachu, ceny rózne ( niektóre sa b. ciekawe ), ale zonie nic nie podeszlo ! Moze dlatego ze zaczelo lac, a spod parasola malo widac Pozdro J ...a moze zrobimy ranking okolicznych firm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts