Katarzyna Zajac 07.05.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Mi przyłącze robił Kotwicki, mieszka w Bliznem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 09.05.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Hej, Jak tam po weekendzie? Ja super, bo byłam na labowisku czyli spotkaniu internetowej grupy włascicieli labradorow. Gorzej z budowa . Mialam w piatek rano (wzięłam urlop) spotkac sie z architektem i wykonawca, ale w czwartek okazalo sie, ze architekt nie moze. Poza tym nikt mi nie chce zrobic (z gwarancja) balkonowych okien PCV (120x250), a jak zobaczylam wycene wszystkich okien w aluminium, to malo co nie padlam - prawie 3 razy tyle co PCV Czyli szukamy innego wyjscia. Mam pewna propozycje od VEKI, czy ktos moze ma ich okna? Reszta (spotkanie w sprawie alarmu) zaplanowana na ten tydzien powinna pojsc dobrze. Klinkier zaczniemy jak tylko architekt oswieci wykonawce jak robic pewne rzeczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 09.05.2005 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Hej, Jak tam po weekendzie? Ja super, bo byłam na labowisku czyli spotkaniu internetowej grupy włascicieli labradorow. Gorzej z budowa . Mialam w piatek rano (wzięłam urlop) spotkac sie z architektem i wykonawca, ale w czwartek okazalo sie, ze architekt nie moze. Poza tym nikt mi nie chce zrobic (z gwarancja) balkonowych okien PCV (120x250), a jak zobaczylam wycene wszystkich okien w aluminium, to malo co nie padlam - prawie 3 razy tyle co PCV Czyli szukamy innego wyjscia. Mam pewna propozycje od VEKI, czy ktos moze ma ich okna? Reszta (spotkanie w sprawie alarmu) zaplanowana na ten tydzien powinna pojsc dobrze. Klinkier zaczniemy jak tylko architekt oswieci wykonawce jak robic pewne rzeczy. Pozdrawiam Vekę mam ja, ale raptem od 3 tygodni, z tym że kupowałem w MFOiD. Znajomi w 2 domach mają od kilku sezonów Vekę z Oknoplastu i raczej chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 09.05.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 a myślałaś o oknach z włókna szklanego? moja mama ma takie w mieszkaniu, są b. duże przesuwne, mają cienkie ramy bo fiberglas jest bardziej wytrzymały. kosztują trochę, ale na pewno nie 3x tyle co pcv.sprawdź na stronie www firma okteam czy jakoś tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 09.05.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 to gdzie kupić bramę wiśniowskiego? szczerze powiem że wrażenie z pobytu w firmie jest negatywne, ale myślałam że to tylko moje odczucie... Gdzie kupic i jaki płot gotowy z bramą i furtką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.05.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Co do okna balkonowego to nikt w pcv jednoskrzydlowego o szer. 120 cm nie zrobi. Chodzi o okucia, które koncza sie w zasadzie na 90 cm ( ale mozna dac pare cm wiecej ) !MDJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 10.05.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Co do okna balkonowego to nikt w pcv jednoskrzydlowego o szer. 120 cm nie zrobi. Chodzi o okucia, które koncza sie w zasadzie na 90 cm ( ale mozna dac pare cm wiecej ) ! MD J Moze zrobic Thyssen uzywając profili drzwiowych. Daja 10 lat gwarancji na profile, 5 na szyby i 3 na montaz. Bardzo powaznie rozwazam wiec ta opcje. Bede sprawdzac tez VEKA, bo podobno tez maja takie profile (w Niemczech, ale moga sciagnac). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 12.05.2005 04:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Kto już ocieplał poddasze? Jakiej wełny użyliście? Słyszałem, że najlepsze jakościowo, to Ursa i Isover. Prawdać to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.05.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Widocznie ostatnio zrobili okucia na taka szerokosc ...ze wzgledu na wage takiego skrzydla to pewnie musza dac 4 zawiasy no i sam profil musi miec w sobie kawal stali MD J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.05.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Isover jest rzeczywiscie dobry,ja dalem Rockwoola..MDJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 12.05.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Krzysiek,my do ocieplania poddasza uzylismy welny Isover, jest OK. Nic wiecej na ten tamat nie moge powidziec. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 12.05.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Jeszcze nie zrobione, ale już wybrane - też Isover. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 12.05.2005 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Isover mówicie? Dobra cena i pod nosem, bo najtaniej w Budomixie, Castoramy itp. wymiękają.Tylko jaką braliście/bierzecie? Ja chyba wezmę Uni-matę (ta tańsza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 12.05.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 też myślałam o macie, ale wczoraj gdzieś na forum wyczytałam że mata pod wpływem wilgoci bija się i "zanika", a sztywne płyty są lepsze. Nie wiem czy to nie temat w stylu jaką ścianę budować czy co lepsze styropian czy wełna itp... jak myślicie? Mam niezłą cenę na wełnę Ursa z dachluxu z 7% VATem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 12.05.2005 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Ankalenka - na Ursę DF40 jest teraz b. dobra cena w PSB - bodajże 15,74 brutto/m2 - widziałem ulotkę reklamową.W wełnie jest naprawdę duża różnica - układaliśmy sami u siostry, tyle że człowiek nie zwracał uwagi co układa. Pierwszy był chyba Rockwoll - kasłaliśmy chyba z tydzień. Druga warstwa - nie pamiętam co, ale robiło się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 12.05.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 u nas skonczyli ocieplac 2 tyg. temu, chyba byla to Ursa ale tak naprawde to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 12.05.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Jak ja ocieplałam dach to miałam dylemat wełna szklana czy mineralna. Skończyło się na jakiejś promocji na 15cm w Leroy Merlin + 5cm jeszcze, ale prostopadle (przykrywa krokwie). Robotmicy psioczyli na te wymogi, ale robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.05.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 ...a ja wczoraj posadzilem swoje pierwsze, prawdziwe drzewka w moim ogrodzie i do tego zywoplot, i ozdobne i .... siem zem spracowal ...ale za pare tygodni, milllllllllllo bedzie popatrzec MD for every one J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 15.05.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Witajcie! Ziemię poszukuję intensywnie... dużo... do Koczarg Może będziecie w najbliższym czasie robić jakieś wykopy i spodziewacie się nadmiaru ziemi? Z przyjemnością odbiorę pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 16.05.2005 04:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Jak ja ocieplałam dach to miałam dylemat wełna szklana czy mineralna. Skończyło się na jakiejś promocji na 15cm w Leroy Merlin + 5cm jeszcze, ale prostopadle (przykrywa krokwie). Robotmicy psioczyli na te wymogi, ale robili. Też łaskę robili...przecież tak powinno się robić. Ale majster to jest majster. Ja poddasze wykańczam sam ( no, z rodziną) - narazie jestem po układaniu wełny - fe.... I w związku z tym jeszcze jedno pytanko do tych co mają już zrobione - stelaż robili wam jako kratownicę, czy tylko na wieszakach wzdłuż krokiew? Powinno się ponoć kratownicę, ale u mojej siostry ponad 2 lata temu nie doczytaliśmy, daliśmy stelaż tylko wzdłuż krokiew (ewidentna fuszera) i narazie wszystko O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts