Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...a ja wczoraj posadzilem swoje pierwsze, prawdziwe drzewka w moim ogrodzie :D

i do tego zywoplot, i ozdobne i .... siem zem spracowal :wink:

...ale za pare tygodni, milllllllllllo bedzie popatrzec :o

MD for every one :D

J

Optymisto :D za kilka tygodni to bedzie miło popatrzeć ze rosna i sie przyjeły. a miło na nie popatrzeć to bedzie za kilka lat jak urosna.

Ale warto poczekać.

Mnie wlasnie katalpa zaskoczyła bo juz myslalem ze uschła ale odbija :)

Nadszedł czas na przyłączenie gazu.

Wiem, że musi byc to wykonawca z listy gazowni.

Może polecicie jakiegoś ??

I drugie pytanko, projekt przyłącza nie obejmuje mojej terenu działki (tylko do skrzynki na granicy), czy wykonawca może zatem wykonać rurę do budynku i je potem zinwenteryzować, czy też na to trzeba osobny projekt?

Dzieki z góry

Krzysiek

ja do przyłącza biorę człowieka polecanego przez projektanta gazu, który jest bardzo OK. Z wykonawcą się spotkałam, wrażenie dobre, cena za około 25 m (dokładnie nie pamiętam) przedłużenia gazociągu to 1500 zł, kiedy gazownia wyceniła na 7000 zł. podaję telefon: Pan Bojanowski 602 25 79 78. Acha, pomaga też załatwić papierologię w gazowni.

:o :o :o

takie zdziwko - miałem z tym gościem do czynienia na etapie składania papierów do gazowni (polecany przez znajomego). gaz mam w ulicy i trzeba go dociągnąć do budynku - ok. 14 m. jego cena: projekt + wykonawstwo + papierologia w 2 miechy to 7tys. - w związku z tym, że było to zimą więc pośpiech nie był wskazany odpuściłem i wziąłem gościa z gazowni - za 700 zrobił mi projekt i kosztorys na wykonanie (łącznie z papierologią) ok. 2700 z vatem !

składam zatem papiery do starostwa i nadal szukam jakiegoś tańszego wykonawcy - chyba że nie znajdę.

:wink:

no jeśli tak to super - może więcej wyciąga od gazowni ?

tak się zastanawiam, może było drożej bo zima ;)

sprawdź może, czy zezwoli na innego geodetę bo może tutaj się dzielą kaską. albo ten geodeta albo nie będę robił !

jedyna dla mnie zagadka - "zajęcie terenu" - 200 zł.

:lol: :lol: :lol:

co jak co ale pilnowałbym swojej miedzy :wink:

:D Pojazd marki "Ostrówek":

Roman Dobies 0-604-254-950

Wczoraj wspomniany Ostrówek nie podołał mojej działce :D

Poległ na placu boju w połowie wykonanej pracy i musiał zostać zholowany w trybie awaryjnym...

Ładnie się zaczyna :wink:

To na szczescie...... :D