bzomar 19.05.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 ja do przyłącza biorę człowieka polecanego przez projektanta gazu, który jest bardzo OK. Z wykonawcą się spotkałam, wrażenie dobre, cena za około 25 m (dokładnie nie pamiętam) przedłużenia gazociągu to 1500 zł, kiedy gazownia wyceniła na 7000 zł. podaję telefon: Pan Bojanowski 602 25 79 78. Acha, pomaga też załatwić papierologię w gazowni. witam przeslij prosze namiary na projektanta gazu. pozdrawiam, bzomar PS. wlasnie dzis rozpoczelismy budowe w Wierzbinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 20.05.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Projektant gazu:Janusz Nowak tel. 621 55 01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzomar 20.05.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 dzieki za informacjebzomar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 21.05.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Gazownia Serwis wyceniła projekt 40m gazociągu + przyłącze + instalacja wewnętrzna na drobnostka 3tys.zł. Sam projekt!!!!! Zafunduję im huśtawkę niech się bujają!!!!(wyjdzie taniej). Za to samo P.Burzyńska z Ożarowa chce 600 zł. Ktoś miał może z nią kontakt i może dać jakąś opinię? Lagerfeld! Brałeś człowieka z gazowni prywatnie? Jeśli tak to daj namiar. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 21.05.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Gdzie kupowaliście deski na fundamenty i dach (nie chodzi mi o więźbę tylko o pokrycie dachu pełnym deskowaniem) - w hurtowni czy w tartaku? Gdzie się bardziej opłaca? Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 23.05.2005 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Gdzie kupowaliście deski na fundamenty i dach (nie chodzi mi o więźbę tylko o pokrycie dachu pełnym deskowaniem) - w hurtowni czy w tartaku? Gdzie się bardziej opłaca? Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam jj W tartaku, wiosną zeszłego roku zaoszczędziłem przy - o ile pamiętam 11m3 drewna (dechy, kantowizna, łaty, kontrłaty) jakieś 700 PLN i to przy opłaceniu kosztów transportu - z okolic Sokołowa Podlaskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 23.05.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Jak ja ocieplałam dach to miałam dylemat wełna szklana czy mineralna. Skończyło się na jakiejś promocji na 15cm w Leroy Merlin + 5cm jeszcze, ale prostopadle (przykrywa krokwie). Robotmicy psioczyli na te wymogi, ale robili. Też łaskę robili...przecież tak powinno się robić. Ale majster to jest majster. Ja poddasze wykańczam sam ( no, z rodziną) - narazie jestem po układaniu wełny - fe.... I w związku z tym jeszcze jedno pytanko do tych co mają już zrobione - stelaż robili wam jako kratownicę, czy tylko na wieszakach wzdłuż krokiew? Powinno się ponoć kratownicę, ale u mojej siostry ponad 2 lata temu nie doczytaliśmy, daliśmy stelaż tylko wzdłuż krokiew (ewidentna fuszera) i narazie wszystko O.K. A ile wełny dajecie, bo właśnie stwierdzam że przepisowe 20cm nawet 15+5, niestety to za mało. Na strychu jest gorąco. Dajcie więcej jak można. Może macie kogoś do przc pożądkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agrazia 23.05.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Witam. Czy korzystając z własnych doświadczeń moglibyście podpowiedzieć mi jak szukaliście swoich działek? Ja poszukuję działki pod budowę domu w okolicach Starych Babic, czyli Koczargi (najlepiej Stare) Lipków. Albo tez w innej cześci(Laski, Truskaw). Nie interesują mnie pośrednicy, trochę za dużo trzeba im płacić. Może ktoś z Was ma namiary na jakiegoś rolnika albo też nierolnika w ww. miejscowosciach lub w okolicy, który ma do sprzedaży działki. Problem jest tez taki, że raczej żadny bank nie da mi kredytu na działkę rolną więc musiałabym kupić już działkę odrolnioną. W dodatku za taką działkę 800-1200 metrów jestem skłonna zapłacić około 100 zł za metr. Bardzo proszę o jakieś porady i namiary, bo zależy nam żeby jeszcze w tym roku kupić działkę. Pozdrawiam. Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 23.05.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Chyba musisz poszukac troche dalej. Wg mnie w Lipkowie ciezko bedzie Ci znaleźć działkę w tej cenie. Niestety nie znam nikogo, kto by cos sprzedawal, większość chyba idzie przez agencje (pamiętaj ze prowizje sie negocjuje).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 23.05.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 W dodatku za taką działkę 800-1200 metrów jestem skłonna zapłacić około 100 zł za metr. Grażyna, to w zasadzie nie możliwe. Po pierwsze, działki są zazwyczaj powyżej 1000 m2 bo takie jako najmniejsze dopuszcza plan zagospodarowania, a po drugie ta cena którą chcesz zapłacić jest około dwa razy mniejsza niż rzeczywista. Aż takie okazje się nie trafiają... Co do pośrednictwa, ja uważam że te 4 tys które im dałam były całkowicie uzasadnione. Pomoc w wielu miejscach i nawet już parę miesięcy po zawarciu transakcji była nieoceniona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agrazia 23.05.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 czyli działka 1000 m to około 200 tys. zł? Plus wybudowanie to około kolejne 200-250 tys.zł. Czy wy też tak dużo płaciliście za działkę? Mnie stac aby za fajna działkę zapłacić maksymalnie do 150 tys. zł. Ale niech ma ona chociażby jedno drzewo, a nie puste pole w pełnym słońcu, a do ceny często trzeba dodać media. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 23.05.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Ja 2 lata temu mniej wiecej tyle placilam za 1000m2 w Hornówku. Za ile wybudujesz to juz kwestia umowna zalezy ile metrow i w jakim standardzie. Działek poniżej 1000 prawie nie ma.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 23.05.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 czyli działka 1000 m to około 200 tys. zł? Plus wybudowanie to około kolejne 200-250 tys.zł. Czy wy też tak dużo płaciliście za działkę? Mnie stac aby za fajna działkę zapłacić maksymalnie do 150 tys. zł. Ale niech ma ona chociażby jedno drzewo, a nie puste pole w pełnym słońcu, a do ceny często trzeba dodać media. łatwiej i taniej zasadzić parę drzew, nawet bardzo dużych na pustym polu, niż znaleźć działkę w tej okolicy za 100 zł za m2. NIestety. Co do budowania za 200 - 250 tys to też jest bardzo optymistyczne podejście, ale podobno paru osobom się udało.... przy ograniczonym metrażu prostym projekcie i bardzo skromnym wykończeniu... Moja działka w zeszłym roku kosztowała 170 tys. równo 1000 m2. do tego kupa kasy na notariusza itp. NIe mówiąc już o tym że media które są "w drodze" tuż przy działce, wymagają tak naprawdę dołożenia około 20 tys zł. Co by było, gdyby były ciut dalej! Fajną działkę w tej cenie to może znajdziesz na Choszczówce - tam jest jeszcze drożej, ale sprzedają malutkie działki po 650 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 23.05.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Grazynaostatnio w ktorejs z agencji widzialam dzialke w Koczargach 956 m za bodajze 199 tys. wiec nawet jesli znajdziesz cos bez agencji to raczej tez nie bedzie to do 150 tys tylko raczej zblizajaca sie do 200 tys. z tego co wiem maja odralniac w tym roku dzialki w Koczargach po prawej stronie akacjowej jadac w strone lipkowa a wiec na pewno za nami beda odralniac - dowiem sie przy okazji od ludzi od ktorych my kupilismy czy nie beda wtedy sprzedawac - byc moze tam bedzie taniej bo to juz kawalek od drogi ale wtedy media beda drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 23.05.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 mozecie dac namiary na jakiegos sensownego hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agrazia 23.05.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Będę wdzieczna za namiary na jakiegoś rolnika. A ile przykładowo kosztuje podciągniecie mediów: gaz, prąd, kanalizacja, woda zapewne z własnej studni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabbar 23.05.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Witam Jestem przed finalizacją kupna działki w Klaudynie. Dość blisko (100-150m) od lasy. Podajcie mi zalety i wady tej okolicy.Będę wdzięczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 23.05.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Wady to gora smieci w poblizu (obecnie podobno zamknieta) oraz kompostownia czasami z nieszczegolnym zapaszkiem (ostatnio jakby rzadziej). Wszystko zalezy jeszcze od tego, gdzie dokładnie w Klaudynie jest ta działka. Ponadto gdzies na wysokosci Moscisk ma isc autostrada/ droga szybkiego ruchu. Jezel twoja dzialka jest gdzies glebiej to nie ma problemu, a nawet jest to plus. bo latwiej bedzie dojechac.Jesli chodzi o plusy to po 3 latach w Truskawiu moge powiedziec, ze za kazdym razem wracajac do domu mysle sobie: jak to dobrze, ze mieszkamy poza miastem i blisko lasu. Nasza przeprowadzka miala byc tymczasowy, ale po 3 miesiacach mieszkania stwierdzilismy, ze nigdzie sie stad nie wyprowadzimy. Jest czysto, spokojnie i ladnie. Naprawde polecam.PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 23.05.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Agrazja, Podciagniecie mediow: - woda 130 mb - gaz 130 mb - prad okolo 200 mb + postawienie kilku (4-5) slupow - zrobienie drogi betonowej z plyt MON +-60 000 zlotych Kanalizacja jest zdecydowanie najdrozsza ..... 130 mb kanalizacji na pewno kosztowaloby majatek. Piekna dzialka w Starych Babicach ze starodrzewem z mediami nieopodal to wydatek okolo 60-80 EURO / m2. Takich dzialek jest stosunkowo malo. Wieksza podaz w sasiedniej gminie Izabelin. Ale tam ceny jeszcze wyzsze. Jeszcze a propos dzialek - na koniec dla otuchy ... Mozna znalezc w gminie dzialki o pow. ponizej 1000 m2 - sa to dzialki wytyczone przed ustawa okreslajaca minimalna powierzchnie dzialek. Popatrz sobie w onecie - sa tam dzialki w Babicach-okolicach nawet ponizej 100 000 zl / m2. Nie wiem co one, jakie one ...ale oferty sa. sie rozpisalem Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 23.05.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Będę wdzieczna za namiary na jakiegoś rolnika. A ile przykładowo kosztuje podciągniecie mediów: gaz, prąd, kanalizacja, woda zapewne z własnej studni? na razie mamy dociagniety prad jakies 70 m do granicy dzialki - wyszlo ok 7,5 tys. z projektem, wykonaniem i oplata w zakl. energet. - to oczywiscie wtedy kiedy chcesz miec wczesniej niz chca ci zalozyc (zazwyczaj 2 lata) za gaz nie pamietam w tej chwili ile ale ankalenka pisala pare postow wczesniej ze za metr przedluzenia gazociagu 50 zl - wiec sama widzisz ze to troche kosztuje i moze wyjsc ok 20 tys a nawet wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts