ankalenka 24.05.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 tak, mnie wyszło pi razy 20 tys bo wszystkie media miałam około 5 m od granicy działki, tylko niestety nie z tego końca co mi pasowało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 24.05.2005 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 mozecie dac namiary na jakiegos sensownego hydraulika Widzę, że coś się rusza Mogę Ci podać namiary na dwóch sprawdzonych hydraulików, ale jutro, nie mam przy sobie wizytownika. W razie czego puść SMS i się przypomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 24.05.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Ano, rusza sie, rusza My idziemy do przodu z pracami wykonczeniowymi, starajac sie przy tym nie wykonczyc Wprowadzamy sie w sierpniu, wiec nie mamy innego wyjscia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 25.05.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 poszukuje geodety ktory zrobi mi mapki do celow projektowych - znacie kogos szybkiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 25.05.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Witam Jestem przed finalizacją kupna działki w Klaudynie. Dość blisko (100-150m) od lasy. Podajcie mi zalety i wady tej okolicy. Będę wdzięczy. Hej, Mimo ze mam dzialke w Klaudynie postaram sie byc "w miare obiektywny" . Jesli Twoja dzialka jest 150 m od lasu na koncu Klaudyna - piekne miejsce warte kazdych pieniedzy. ZALETY + cisza, spokoj + czyste powietrze + niewielki ruch samochodowy + las nieopodal + asfalt nieopodal + autobus nieopodal + sasiedztwo ladnych nowych domow, ale mimo to przestrzen a nie tak ze chalupa na chalupie + blisko do Warszawy + dobry dojazd do Warszawy przez Radiowo + planowana trasa S-4 Jakikolwiek jej przebieg wplynie korzystnie - wzrost cen dzialek, idealny dojazd do Warszawy, optymalna odleglosc od trasy (2-4 km) + otulina KPN - brak uciazliwych inwestycji w przyszlosci WADY / ZAGROZENIA - ew. dosc daleko do mediow - jesli dzialka jest przy samej drodze - tez niedobrze ...niby ruch nie za wielki ..ale jak chodnika nie ma to trzeba sie ogladac przy wychodzeniu z dzialki czy nic nie jedzie albo czy nas nie ochlapie - w lesie zawsze byly straszne komary - ale jezeli 150 m od lasu to OK ..zreszta gdzie ich nie ma ... - zwrocilbym uwage, czy dzialka nie jest w jakims dolku - wtedy moga pojawic sie problemy z wysoka woda gruntowa - roztopy, bloto (to samo z droga dojazdowa) - zwrocilbym rowniez uwage, czy na dzialce nie ma jakichs drenow - wtedy budowa sie troche komplikuje - smietnisko W Klaudynie nie odczuwa sie absolutnie zadnych uciazliwosci zwiazanych z takim sasiedztwem. Wysypisko jest nieczynne od 1994 roku i sukcesywnie rekultywowane. Z Klaudyna pod lasem do wysypiska jest okolo 3 km - okazuje sie, ze Chomiczowka czy Boernerowo jest blizej i tam nikt nie zastanawia sie nad jestestwem wysypiska ...nie mowiac juz o Mosciskach ... Gorka niedlugo ??? zostanie zrekultywowana i w planie zag. przestrz. tereny te okreslone sa jako rekr. i sportowe. Najlepszym dowodem na to, ze wysypisko jest nieuciazliwe sa budynki powstajace u podnoza gory. - baza paliwowa Mozna powiedziec, ze jest. - obwodnica S-4 Moim zdaniem to zaleta, ale niektorzy sie boja ...a mialem byc w miare obiektywny Gratuluje dobrego wyboru ! Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milorzab 25.05.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Witajcie! Trochę to nie moje forum, bo budujemy się w Wyględach, a to grupa kampinoska, a trochę moje, bo blisko i moi rodzice mieszkają już się w Kwirynowie.KrzysiekSw!Czy mogłabym prosić o namiary do rozsądnych hydraulików.I jeszcze szukam kierownika budowy. Jeśli ktoś mógłby mi kogoś polecić będę wdzięczna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 26.05.2005 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Namiary na hydraulika wyślę zaraz na priv. Jeśli jest ktoś zainteresowany działką, to mój sąsiad (Stare Babice ul Sienkiewicza) zabiera się za dzielenie swojego pola i już szuka chętnych do kupienia działek. Zainteresowanym mogę podać kontakt. Jeśli jednak ewentualny przyszły sąsiedzie jesteś z natury niemiły i upierdliwy to nie kupuj tam działki, bo zależy mi na fajnym sąsiedztwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.05.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Krzysiek, a te dzialeczki to kole Ciebie ?Poprosze o namiaryPozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 27.05.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Witam, Majac w pamieci duza pomoc i wiele odpowiedzi na zapytanie o przedszkola na terenie gminy Starych Babic licze na podobna przy poszukiwaniu "speca od instalacji gazowych".Przy montazu mebli kuchennych i piecyka okazalo sie, ze niezbedne sa pewne przesuniecia instalacji oraz oczywiscie odpowiednie wpisy upowaznionej osoby. Czy ktos z Was ma namiary na taka osobe? Cieszac sie naprawde bliska perspektywa przeprowadzki pozdrawiam wszystkich forumowiczow,Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 30.05.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Pomocy. Skąd brać bloczki fundamentowe - Kwirynów. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 30.05.2005 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Pomocy. Skąd brać bloczki fundamentowe - Kwirynów. Dzięki. W zeszłym roku najlepiej robiło się zakupy w Normie na Pohulance - ceny, płatności itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 30.05.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witam po niebycie Zdziebdzio my mamy naszego:) ale namiary w domu jak nie zapomne przesle daj mi w razie czego przymominajke jakąs na asiaw @greennet.org.pl my niestety zostalismy zmuszeni do wstzrymania sie do wiosny 2006:( nieskromnie wspomne ,że zaliczyłam dachowanie i skasowałam samochód wiec kasa zamiast na start chałupy idzie na nowe brum brum:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 30.05.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Agrazja right niestety działki w cenie 100zł to sie w okolicach Bozecina Duzego znajduja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 30.05.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 czesc przeszkadzajka ojej nic Ci sie nie stalo?? zalatwiamy jednak pozwolenie przez agencje, dajemy im tysiaka i oni wszystko robia, geodete tez zalatwiaja - koszt mapek bedziemy mieli 800 plnow za tyle ile chcemy napisz czy sie czujesz ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 30.05.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 acha 1000zł rozumiem plus opłaty juz wymy za mapki zapłacilismy 600zł może jednak sami sie skusicie? mnie nic samochód do kasacji, wracałam z długiego weekendu;) miałam z 5 siniaków tylko i problem z wyjściem z autka bo stanął na sdachu a dzwi wryły sie w las;) na dodatek w pozycji na głowie cięzko odpiąc pas jechałam sama......... chwała Najwyższemu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 30.05.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witam W zeszłym tygodniu odebrałem pozwolenie na budowę i teraz szukam kierownika budowy i ekipy do wybudowania stanu surowego otwartego. Czy możecie mi kogoś polecić ? Budowa w Starych Babicach przy Izabelińskiej. Dom parterowy z użytkowym poddaszem, ściana 3w z silikatów. Pozdrawiamfilipek [email protected] 0603247053 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 30.05.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 filipek przesle ci namiary które ja wczęsniej z tego forum dostałam tak 3tyg temu tak więc nie musicie sie dublowac:) ci co by ewentualnie mieli zamiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 30.05.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Pomocy. Skąd brać bloczki fundamentowe - Kwirynów. Dzięki. heeej mi zostalo chyba ze 300 bloczkow - ceny na pewno konkurencyjne nawet na paletach poukladane- zapraszam wszystkich chetnych ---->PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabbar 30.05.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 - zwrocilbym uwage, czy dzialka nie jest w jakims dolku - wtedy moga pojawic sie problemy z wysoka woda gruntowa - roztopy, bloto (to samo z droga dojazdowa) - zwrocilbym rowniez uwage, czy na dzialce nie ma jakichs drenow - wtedy budowa sie troche komplikuje dzięki peilin i Yoric no własnie obawiam się o te dwa powyższe punkty - w przypadku pierwszego biorę pod uwagę nawiezienia ziemi a'propos drenów co masz dokładnie na myśli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.05.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Jabbar w ktorym miejscu Klaudyna znalazles dzialke???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts