Agrazia 02.06.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Jeszcze sie nie załamują. dzwoniłam do gościa, na kórego dałes namiary i niestety 160-150 zł. za metr. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 02.06.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Agrazia niestety my za Ciebie decyzji nie podejmiemy i cale szczescie ze nie musimy bo potem dopiero bys nam dala popalic co do lokalizacji to rozumiem Cie - ja mieszkam od urodzenia w ozarowie i mieszka sie tu bardzo dobrze ale jak zdecydowalismy sie budowac to jednak chcielismy blizej puszczy - pod dlugich poszukiawaniach rowniez w borzecinie i dalej, stwierdzilismy jednak ze koczargi to max oddalenia od w-wy - jednak w drodze do pracy kazdy km wiecej robi swoje mysle ze warto wydac wiecej na dzialke ktora naprawde Ci odpowiada i poczekac troche z budowa a jeszcze co do Ozarowa - to mieszka sie tu naprawde ok - dobry dojazd do w-wy - od ozarowa dwupasmowka i mimo trasy tranzytowej chyba najmniej zatkany kierunek jesli chodzi o poranne dojazdy do pracy w w-wie, poza tym autobus podmiejski, pociag, autobus tesco , przedszkola, szkoly, gimnazja, ladny basen, no i siedziba naszego powiatu a co do cen dzialek w ozarowie to oczywiscie sytuacja nie jest az taka rozowa - akurat te o ktorych pisalam sa w przystepnej cenie bo z innymi to juz gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.06.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 , przedszkola, szkoly, gimnazja, ladny basen, Basen to i w Babicach budują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 02.06.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 , przedszkola, szkoly, gimnazja, ladny basen, Basen to i w Babicach budują. wiem wiem ale chyba taki ladny jak w ozarowie to nie bedzie zreszta tak jak szkola w ozarowie ladniejsza jak przeprowadze sie do koczarg to zostane lokalna patriotka babicka , na razie chwale aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabbar 02.06.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Basen to i w Babicach budują. A w którym miejscu ma być ten basen?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.06.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Koło szkoły, na tyłach tych szeregowców, które są przy Polnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Basen to i w Babicach budują. A w którym miejscu ma być ten basen?? Jabbar a wracajac do Twojej dzialki (chyba wiem o ktora chodzi), to nie wiem czy wiesz, ale tam w przyszlosci ma przechodzic droga, rownolegla do Ciecwierza...... no i te stawy piorunskie istna wylegarnia komarow!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radko 02.06.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Witam grupę babickąMoże ktoś z was przedłużał gazociąg w Koczargach w 2005r i zna ceny.a może przy okazji cena przedłużenia wodociągucena przedłużenia kanalizacjicena przedłużenia linii energetycznej. Pozdrowieniaradko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 02.06.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Witam grupę babicką Może ktoś z was przedłużał gazociąg w Koczargach w 2005r i zna ceny. a może przy okazji cena przedłużenia wodociągu cena przedłużenia kanalizacji cena przedłużenia linii energetycznej. Pozdrowienia radko my sie przymierzmy zeby zrobic to w tym roku to zalezy ile masz do pociagniecia - jesli kojarzysz dom z ytonga z odleglosci od drogi i potem pociagniecie wzdluz jednego boku dzialki czerwona dachowka na akacjowej to oferty z zeszlego roku dla tej i jeszcze polowe drugiego boku (w sumie pewnie ok 100m moze wiecej ) dla gazu byly w granicach 10 tys. juz z projektem cala papierologia wykonaniem i nie wiem czym jeszcze prad od drogi do granicy dzialki kosztowal nas w zeszlym roku ok 7,5 tys (wszystko lacznie z oplata dla zakl energ.) - kabel w ziemi a kanalizacji w koczargach to jeszcze nie ma chyba ze cos przeoczylam - podobno maja zaczynac w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 03.06.2005 04:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 , przedszkola, szkoly, gimnazja, ladny basen, Basen to i w Babicach budują. Coś im się przestało ostatnio (od zimy) budować. Jak jeszcze poczytałem jakiś czas temu lokalną gazetkę, w której opisywano kulisy sprzedaży gruntu pod szkołę z basenem, to zacząłem wątpić, czy ta inwestycja zostanie szybko zakończona - a byłoby tuż pod nosem. Ale do Ożarowa też nie jest daleko, a poza tym sympatycznie, luźno i niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 03.06.2005 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Tak to jest! Jak nie mafia, to przekręty. "Był czas przywyknąć!" Faktycznie prace stanęły. Dlatego dałem taką buźkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 03.06.2005 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 A to nasza Polska właśnie... I następna ciekawostka: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2744962.html obiecanki, cacanki, a głupiemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabbar 03.06.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Jabbar a wracajac do Twojej dzialki (chyba wiem o ktora chodzi), to nie wiem czy wiesz, ale tam w przyszlosci ma przechodzic droga, rownolegla do Ciecwierza...... no i te stawy piorunskie istna wylegarnia komarow!!!!!! No pamietam że coś wspominaliście że ma być droga ale chyba prostopadła a nie równoległa do Ciecwierza?? A komary .... sama bliskość lasu (podmokłych lasów dodam) powoduje że komarów w tej częsci Klaudyna się nie uniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.06.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Jabbar a wracajac do Twojej dzialki (chyba wiem o ktora chodzi), to nie wiem czy wiesz, ale tam w przyszlosci ma przechodzic droga, rownolegla do Ciecwierza...... no i te stawy piorunskie istna wylegarnia komarow!!!!!! No pamietam że coś wspominaliście że ma być droga ale chyba prostopadła a nie równoległa do Ciecwierza?? A komary .... sama bliskość lasu (podmokłych lasów dodam) powoduje że komarów w tej częsci Klaudyna się nie uniknie. Droga bedzie rownolegla. A jesli chodzi stawy, to gdyby je ludzie pozasypywali, na pewno byloby mniej komarow. W ogole nie rozumiem po co ktos moze chciec miec taki staw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 03.06.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Monis, Ludzie stawy pokopali zeby teren troszke osuszyc - staw spelnia funkcje studni chlonnej. Chyba lepiej miec chmary komarow niz wode po kostki, blocko na dzialce. Jabbar, Droga ma byc rownolegla do Cietrzewia - ale nie przejmowalbym sie ta droga; nawet jesli powstanie - bedzie to lokalna droga dojazdowa do posesji. Jesli w ogole powstanie. Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabbar 03.06.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 A jesli chodzi stawy, to gdyby je ludzie pozasypywali, na pewno byloby mniej komarow. W ogole nie rozumiem po co ktos moze chciec miec taki staw Szczerze mówiać ja jestem zwolennikiem posiadania jakiegokolwiek zbiornika wodnego typu staw/oczko wodne/ akwarium (chociaż to ostatnie z powodów komarów jest najmniej uciążliwe dla sąsiedztwa ). Mnie osobiście "woda" bardzo uspokaja i pozwala się lepiej zrelaksować. A z tego co wiem w jednym ze stawów są hodowane ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.06.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Monis, Ludzie stawy pokopali zeby teren troszke osuszyc - staw spelnia funkcje studni chlonnej. Chyba lepiej miec chmary komarow niz wode po kostki, blocko na dzialce. Jabbar, Droga ma byc rownolegla do Cietrzewia - ale nie przejmowalbym sie ta droga; nawet jesli powstanie - bedzie to lokalna droga dojazdowa do posesji. Jesli w ogole powstanie. Yoric Yoric, chyba tez nie jest tak jak piszesz. Rozmawiajac z kilkoma "rdzennymi" mieszkancami Klaudyna odnioslam wrazenie, ze sasiedzi miedzy soba przescigali sie w kopaniu tych "oczek wodnych", ten byl lepszy kto wykopal glebszy i wiekszy staw. Potem nam pokazywali palcem tych, co to "pozalowali" i wykopali sobie: "Takie nie wiadomo co". Jeden z tych co to nie zalowali, chcial w zeszlym rou zasypac swoj staw, tyle ze chyba czkawka odbila mu sie cena za ziemie na 600 m3 dolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.06.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 A jesli chodzi stawy, to gdyby je ludzie pozasypywali, na pewno byloby mniej komarow. W ogole nie rozumiem po co ktos moze chciec miec taki staw Szczerze mówiać ja jestem zwolennikiem posiadania jakiegokolwiek zbiornika wodnego typu staw/oczko wodne/ akwarium (chociaż to ostatnie z powodów komarów jest najmniej uciążliwe dla sąsiedztwa ). Mnie osobiście "woda" bardzo uspokaja i pozwala się lepiej zrelaksować. A z tego co wiem w jednym ze stawów są hodowane ryby. W takim razie znalezliscie idealna dzialke dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 04.06.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Po tym jak zepsułem na swojej działce Ostrówka rozeznałem głębiej kwestię spycharko-koparek i mogę z czystym sumieniem polecić człowieka, który dysponuje sprzętem CAT (napęd 4x4). Jest bardzo elastyczny i przede wszystkim nie naciąga na koszty, tylko rzetelnie robi to co ma zrobić. Telefon: (501) 497-325, Wojcieszyn. Poza tym człowiek ów zajmuje się wierceniem studni. I przy okazji mam pytanie do posiadaczy wierconych studni - macie w studni rurę plastikową czy stalową ocynkowaną? Co jest lepsze? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 05.06.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Rura wodociągowa. Najlepiej PE czy PP cokolwiek to znaczy. Ocynk odpada - rdzewieje. Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts