Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agrazia

niestety my za Ciebie decyzji nie podejmiemy :wink: i cale szczescie ze nie musimy bo potem dopiero bys nam dala popalic :wink:

co do lokalizacji to rozumiem Cie - ja mieszkam od urodzenia w ozarowie i mieszka sie tu bardzo dobrze ale jak zdecydowalismy sie budowac to jednak chcielismy blizej puszczy :D - pod dlugich poszukiawaniach rowniez w borzecinie :wink: i dalej, stwierdzilismy jednak ze koczargi to max oddalenia od w-wy - jednak w drodze do pracy kazdy km wiecej robi swoje

mysle ze warto wydac wiecej na dzialke ktora naprawde Ci odpowiada i poczekac troche z budowa

a jeszcze co do Ozarowa - to mieszka sie tu naprawde ok - dobry dojazd do w-wy - od ozarowa dwupasmowka i mimo trasy tranzytowej chyba najmniej zatkany kierunek jesli chodzi o poranne dojazdy do pracy w w-wie, poza tym autobus podmiejski, pociag, autobus tesco :wink: , przedszkola, szkoly, gimnazja, ladny basen, no i siedziba naszego powiatu :wink:

a co do cen dzialek w ozarowie to oczywiscie sytuacja nie jest az taka rozowa - akurat te o ktorych pisalam sa w przystepnej cenie bo z innymi to juz gorzej

Basen to i w Babicach budują. :wink:

A w którym miejscu ma być ten basen??

Jabbar a wracajac do Twojej dzialki (chyba wiem o ktora chodzi), to nie wiem czy wiesz, ale tam w przyszlosci ma przechodzic droga, rownolegla do Ciecwierza...... no i te stawy piorunskie :evil: istna wylegarnia komarow!!!!!!

Witam grupę babicką

Może ktoś z was przedłużał gazociąg w Koczargach w 2005r i zna ceny.

a może przy okazji

cena przedłużenia wodociągu

cena przedłużenia kanalizacji

cena przedłużenia linii energetycznej.

Pozdrowienia

radko

my sie przymierzmy zeby zrobic to w tym roku

to zalezy ile masz do pociagniecia - jesli kojarzysz dom z ytonga z odleglosci od drogi i potem pociagniecie wzdluz jednego boku dzialki czerwona dachowka na akacjowej to oferty z zeszlego roku dla tej i jeszcze polowe drugiego boku (w sumie pewnie ok 100m moze wiecej ) dla gazu byly w granicach 10 tys. juz z projektem cala papierologia wykonaniem i nie wiem czym jeszcze

prad od drogi do granicy dzialki kosztowal nas w zeszlym roku ok 7,5 tys (wszystko lacznie z oplata dla zakl energ.) - kabel w ziemi

a kanalizacji w koczargach to jeszcze nie ma chyba ze cos przeoczylam :wink: - podobno maja zaczynac w tym roku

, przedszkola, szkoly, gimnazja, ladny basen,

Basen to i w Babicach budują. :wink:

Coś im się przestało ostatnio (od zimy) budować. Jak jeszcze poczytałem jakiś czas temu lokalną gazetkę, w której opisywano kulisy sprzedaży gruntu pod szkołę z basenem, to zacząłem wątpić, czy ta inwestycja zostanie szybko zakończona - a byłoby tuż pod nosem. Ale do Ożarowa też nie jest daleko, a poza tym sympatycznie, luźno i niedrogo. :wink:

Jabbar a wracajac do Twojej dzialki (chyba wiem o ktora chodzi), to nie wiem czy wiesz, ale tam w przyszlosci ma przechodzic droga, rownolegla do Ciecwierza...... no i te stawy piorunskie :evil: istna wylegarnia komarow!!!!!!

No pamietam że coś wspominaliście że ma być droga ale chyba prostopadła a nie równoległa do Ciecwierza??

A komary .... sama bliskość lasu (podmokłych lasów dodam) powoduje że komarów w tej częsci Klaudyna się nie uniknie.

No pamietam że coś wspominaliście że ma być droga ale chyba prostopadła a nie równoległa do Ciecwierza??

A komary .... sama bliskość lasu (podmokłych lasów dodam) powoduje że komarów w tej częsci Klaudyna się nie uniknie.

Droga bedzie rownolegla.

A jesli chodzi stawy, to gdyby je ludzie pozasypywali, na pewno byloby mniej komarow. W ogole nie rozumiem po co ktos moze chciec miec taki staw :-?

Monis,

Ludzie stawy pokopali zeby teren troszke osuszyc - staw spelnia funkcje studni chlonnej. Chyba lepiej miec chmary komarow niz wode po kostki, blocko na dzialce.

Jabbar,

Droga ma byc rownolegla do Cietrzewia - ale nie przejmowalbym sie ta droga; nawet jesli powstanie - bedzie to lokalna droga dojazdowa do posesji. Jesli w ogole powstanie.

Yoric

A jesli chodzi stawy, to gdyby je ludzie pozasypywali, na pewno byloby mniej komarow. W ogole nie rozumiem po co ktos moze chciec miec taki staw :-?

Szczerze mówiać ja jestem zwolennikiem posiadania jakiegokolwiek zbiornika wodnego typu staw/oczko wodne/ akwarium (chociaż to ostatnie z powodów komarów jest najmniej uciążliwe dla sąsiedztwa :-) ). Mnie osobiście "woda" bardzo uspokaja i pozwala się lepiej zrelaksować. A z tego co wiem w jednym ze stawów są hodowane ryby.

Monis,

Ludzie stawy pokopali zeby teren troszke osuszyc - staw spelnia funkcje studni chlonnej. Chyba lepiej miec chmary komarow niz wode po kostki, blocko na dzialce.

Jabbar,

Droga ma byc rownolegla do Cietrzewia - ale nie przejmowalbym sie ta droga; nawet jesli powstanie - bedzie to lokalna droga dojazdowa do posesji. Jesli w ogole powstanie.

Yoric

Yoric,

chyba tez nie jest tak jak piszesz. Rozmawiajac z kilkoma "rdzennymi" mieszkancami Klaudyna odnioslam wrazenie, ze sasiedzi miedzy soba przescigali sie w kopaniu tych "oczek wodnych", ten byl lepszy kto wykopal glebszy i wiekszy staw. Potem nam pokazywali palcem tych, co to "pozalowali" i wykopali sobie: "Takie nie wiadomo co".

Jeden z tych co to nie zalowali, chcial w zeszlym rou zasypac swoj staw, tyle ze chyba czkawka odbila mu sie cena za ziemie na 600 m3 dolu.

Szczerze mówiać ja jestem zwolennikiem posiadania jakiegokolwiek zbiornika wodnego typu staw/oczko wodne/ akwarium (chociaż to ostatnie z powodów komarów jest najmniej uciążliwe dla sąsiedztwa :-) ). Mnie osobiście "woda" bardzo uspokaja i pozwala się lepiej zrelaksować. A z tego co wiem w jednym ze stawów są hodowane ryby.

W takim razie znalezliscie idealna dzialke dla siebie. :)

Po tym jak zepsułem na swojej działce Ostrówka :D rozeznałem głębiej kwestię spycharko-koparek i mogę z czystym sumieniem polecić człowieka, który dysponuje sprzętem CAT (napęd 4x4). Jest bardzo elastyczny i przede wszystkim nie naciąga na koszty, tylko rzetelnie robi to co ma zrobić.

Telefon: (501) 497-325, Wojcieszyn.

Poza tym człowiek ów zajmuje się wierceniem studni.

I przy okazji mam pytanie do posiadaczy wierconych studni - macie w studni rurę plastikową czy stalową ocynkowaną? Co jest lepsze?

.