Karorka 04.07.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 z tego co sie orientuje to nikt z naszej grupki nie buduje domu z plaskim dachem ale moze ktos wie jak ugryzc ten problem ja niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 04.07.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Moj dom ma częsciowo plaski dach, a częsciowo spadzisty i z pozwoleniem na budowe nie bylo problemow mimo ze w warunkach zabudowy bylo napisane, ze dach ma byc spadzisty. Nie wiem jak jest teraz, bo pozwolenie zalatwialam jeszcze w gminie Izabelin.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 04.07.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Kiaran To ja o tych zlotych klatkach pisalem - zlota klatka miala byc synonimem ladnie zagospodarowanych dzialek - ale o ile dobrze pamietam to ta dzielnica miala byc w Starych Koczargach. Jesli chodzi o plaskie dachy - plan zag. przestrz. dopuszcza budowe domow z plaskimi <20 stopni dachami, jezeli wysokosc domu nie przekracza 7 metrow. Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 04.07.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 W kwietniu 2004 nie dostalismy pozwolenia na budowe domu z plaskim dachem. Mial to byc dom nawiazujacy do modernizmu lat dwudziestych. Dostalismy natomiast pozwolenie na dom z dachem 20 stopni, w ktorym jest duzo elementow modernistycznych. Nasza gmina to Stare Babice.Kiedy dwa lata temu pokazalam projekt domu z plaskim dachem w Izabelinie, nieformalnie powiedzieli, ze plaskie dachy sa dopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 04.07.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Szukam wykonawcy ogrodzenia - siatka z betonową podmurówką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.07.2005 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 ...z tym płaskim dachem to najlepiej po poradę do Stecia ( architektura w UG ) Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 05.07.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam poszukuję firmy, która położy rurę gazową (odc 100m) wraz z przyłączami do 4 rech domów (gmina Lesznowola). Będę wdzięczny za namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 05.07.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 ale ruch w naszej grupie! co do visbitu, to wiadomo, że trzeba malować z dwóch stron - wilgoć może być podciągnięta od wewnątrz i od zewnątrz. Jesteście pewni że do visbitu nie da się kleić płytek?U mnie tynki wew gotowe i prawie suche, wylewki zrobione w sobotę, teraz tynkują z zewnątrz a dzisiaj przyjeżdża ekipa od wykończeniówki.Sprzedaliśmy mieszkanie - do połowy października musimy się wyprowadzić, więc nie ma żartów. Przeraża mnie wygląd działki, średnio co 3 tyg wywozimy kontener gruzu i innych śmieci, a teren wygląda ciągle jak pobojowisko. najgorsza chyba jest hałda ziemi porośnięta zielskiem. i nie wiem - spryskać roundapem już teraz a potem rozgarnąć po działce, czy najpierw rozgarnąć a potem to co wyrośnie spryskać? a tak przy okazji - chce ktoś barakowóz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 05.07.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Ja jestem pewien że do Visbitu można kleić płyki klinkierowe - może dlatego że mam tak zrobione i jeden sezon bez uszczerbku przetrwało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 05.07.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 HELP!!! ktore to jest "nasze" starostwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.07.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Nasze starostwo to "warszawskie zachodnie" w Ożarowie Ankalenka ..jak teraz spryskasz to trzeba poczekac 2-3 tygodnie i dopiero wyrównać, lepiej chyba teraz wyrównać ( o ile nie jest już po herbacie, czyli nasiona już zdążyły się wysiać ), a ziemia przydusi na jakiś czas chwasty i będzie spokój. Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 06.07.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 HELP!!! ktore to jest "nasze" starostwo? warszawskie zachodnie z siedziba w Ożarowie, ul. Poznańska (nie wiem ile ale tam gdzie kiedys fabryka kabli) jadac od w-wy na pocztaku ozarowa po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 06.07.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Co do klejenia czegokolwiek na visbicie, to - jak widać po Aexsoft, wszystko można, byle z ostrożna. My po prostu zadzwoniliśmy do producenta visbitu i tam nam powiedziano, że nie dadzą żadnej gwarancji na żadne klejenie; to samo było np. w Atlasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 06.07.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Witam poszukuję firmy, która położy rurę gazową (odc 100m) wraz z przyłączami do 4 rech domów (gmina Lesznowola). Będę wdzięczny za namiary. Pozdrawiam To chyba najbliżej będzie do Bojanowskiego - Raszyn. tel. 0602257978. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz 07.07.2005 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Cześć,pilnie szukam solidnych tynkarzy (tynki wewnętrzne tradycyjne cem-wap), może ktoś z Was kogoś poleci...budowa k. Grodziska Maz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 08.07.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 czy mozecie polecic ekipe do tynkow gipsowych z agregatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.07.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Karorka Jarek Langiewicz 605 600 782, ale nie wiem czy ma teraz "moce"PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 08.07.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Karorka,moi tynkarze się sprawdzili - są z Nowego Dworu - 604 896 277 p. Piekut.PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 11.07.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witajcie, Podjęlismy decyzję - budujemy się Na razie jeszcze poszukujemy swojego miejsca ale od pewnego czasu na pierwszym miejscu sa Stare Babice i okolice . Wiem, że to forum dla budujących się i pewnie jeszcze nie mieszkacie ale napiszcie proszę pare słów zachęty - jak sie mieszka czy buduje (to głównie dla męża bo on juz się złamał ale dalej nie jest w 100% przekonany co do opuszczenia warszawskiego blokowiska). Jak teraz wyglada sprawa z ziemia do kupienia i które okolice są najsympatyczniejsze? Szukamy spokojnego miejsca, bo sami jestemy spokojni, wsrod sympatycznych sasiadow pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 11.07.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Jerzysio i MarcinM dziekuje za namiary moze jeszcze ktos moze polecic tynkarzy agregatowych ten od Jerzysia strasznie drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts