Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie wiem jak jest w waszej gminie, ale u nas w sprawie planow kanalizacji na przyszly rok nic nie wiadomo. Na razie koncentruja sie na planach na ten rok, a dalej nie wiadomo. W zwiazku z tym szambo bedzie jedna z ostatnich prac przed przeprowadzka, bo moze sie uda obyc bez tego.

Pozdrawiam

Iwona

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem jak jest w waszej gminie, ale u nas w sprawie planow kanalizacji na przyszly rok nic nie wiadomo. Na razie koncentruja sie na planach na ten rok, a dalej nie wiadomo.

Pan na Kurowskiego objaśnił mi, że gmina koncentruje się teraz na kanalizacji bo w kwestii wodociągów to ma już osiągi w postaci procentów i ilości podłączonych. Teraz te procenty i ilości podłączonych muszą pojawić się w temacie kanalizacji, więc jak to się popularnie mówi na dzień dzisiejszy na wodociąg nie mam co liczyć, choć miał się pojawić już w zeszłym roku. Mnie to akurat średnio grzeje bo w studni wody w bród.

No i tak to wygląda to gminne planowanie.

Pozdrawiam :lol:

jj

Wracam do tematu "internet". Ostatnio Skynet rozwiesił swoje plakaty w naszym rejonie. To sieć radiowa WiFi 2,4 GHz. Ceny na ten rejon (z VAT):

128k = 58zł, 320k = 94zł, 640k = 153zł

Jaka jakość, nie wiem. Namiary: http://www.skynet.net.pl

Uwaga: ceny na stronie dotyczą innego rejonu - Osiedla Górczewska

W Babicach jest gorzej. Najbliższy access point chyba w Zielonkach.

Wymiary w mm to wymiary profilu aluminiowego z którego wykonana jest roleta. Rodzaj profilu uzależniony jest o wymiarów rolety, np z profilu 35 mm wykonywane są rolety do około max powierzchni 6 m2, 40 mm o powierzchni do 7 m2. Mogą być sterowane ręcznie lub poprzez system radiowy lub elektryczny.

Próbuję żyć z usług budowlanych, między innymi z rolet zewnętrznych.

Jedni już zbudowali, inni budują, inni będą zaczynać - pytanie, gdzie polecacie obecnie brać bloczki fundamentowe, stal i beton do fundamentów - Kwirynów - Z góry dzięki. Pozdrawiam.

Ja dostałam lepszą cenę na bloczki w składzie w Izabelinie - niższą niż w Normie. Beton brałam od Kucharskiego z Mościsk - dobry i niedrogo. Skład w Izabelinie też od niego bierze - ta sama cena. Tel.0503071580

Pozdrawiam :lol:

jj

Ankalenka,

Czy jesteś zadowolona z materiału na więźbę? Szukam właśnie tartaku i chciałam skorzystać z namiaru jaki dałaś na Wyrazów.

KrzysiekSw,

Czy mógłbyś dać namiar na tartak w Sokołowie? Czy w Zielonkach jest skład tartaczny?

Pozdrawiam:lol:

jj

Ankalenka,

Czy jesteś zadowolona z materiału na więźbę? Szukam właśnie tartaku i chciałam skorzystać z namiaru jaki dałaś na Wyrazów.

KrzysiekSw,

Czy mógłbyś dać namiar na tartak w Sokołowie? Czy w Zielonkach jest skład tartaczny?

Pozdrawiam:lol:

jj

Namiary na tartak:

Osiński Piotr, Nieciecz k. Sokołowa Podlaskiego, tel. 0-507-293-505,

tel/fax 025 781-17-63

W Zielonkach ładne drzewo, ale drogie.

Jedni już zbudowali, inni budują, inni będą zaczynać - pytanie, gdzie polecacie obecnie brać bloczki fundamentowe, stal i beton do fundamentów - Kwirynów - Z góry dzięki. Pozdrawiam.

Bloczki, stal - Norma, beton - TU-BET (Górczewska)- sam beton, cenowo bez rewelacji (choć też należał do tańszych), ale bardzo zaoszczędziłem na pompie ( :D czy jak to się tam nazywało...) do zalewania stropów.