jj 22.07.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 jj, moje zadowolenie z drewna na więźbę utrzymuje się na wysokim poziomie! - w wolnym tłumaczeniu: to mnie bardzo cieszy. pozdrowionka jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 22.07.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Stal - głównie Norma; bloczki - U Piotra w lesznie; Piotr w ogóle sporo rzeczy ma najtaniej, i to pomimo sporej odległości i dowozu; beton - tylko Bosta Beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babiczanin 23.07.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Stal w Normie jest OK. Ale uwaga na polecany przez nich beton z MD - nie terminowo i z problemami. Co sądzicie o wełnie do ocieplania poddaszy jaką i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 23.07.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Przywieźli mnie cegłę pełną ze składu w Izabelinie. Klasa 150 - super do budowy komina. O mamma mija toż ona w rękach się rozlata. Wystarczy rzucić o podłogę a pęka na pół a w środku kawałki gliny, pełen melanż. Nie płacona - całość do zwrotu. Babiczanin a co to jest to MD? bo MO to kojarzę.Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 23.07.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 czy ktos z Was robil lub bedzie robil instalacje odgromowa? wiem ze w domach prywatnych raczej malo kto teraz to robi ale zaczelam sie zastanawiac czy moze jednak nie zrobicjesli macie to dajcie jakies namiary na wykonawcow dokopalam sie do postow Agi75 z zeszlego roku o uderzeniu pioruna w jej dom ale ona juz chyba nie zaglada na forum wiec nie wiem czy w koncu zrobila ta instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 25.07.2005 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 czy ktos z Was robil lub bedzie robil instalacje odgromowa? wiem ze w domach prywatnych raczej malo kto teraz to robi ale zaczelam sie zastanawiac czy moze jednak nie zrobic jesli macie to dajcie jakies namiary na wykonawcow dokopalam sie do postow Agi75 z zeszlego roku o uderzeniu pioruna w jej dom ale ona juz chyba nie zaglada na forum wiec nie wiem czy w koncu zrobila ta instalacje Czy ja wiem..... Z drugiej strony zawsze może walnąć w antenę TV, ale prawdopodobieństwo tego.... Karorka, z tych mi znanych, to wiem, że odgromówki robił Darek B. (ten od Twojej RB-tki), z tym, że czy z nim, czy z kimś innym, myślę, że trzeba się będzie liczyć z dość dużymi kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 25.07.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 ja robiłam odgromówkę domu i garażu. robił mi elektryk, którego generalnie nie polecam bo bardzo bałagani, ale jest terminowy. Cena zwykła. ile za samą odgromówkę nie pamiętam, ale coś około 5000 zł. bednarkę mieliśmy własną, uchwyty na dachu pozakładał dekarz (kolejne 500 zł), więc trochę kosztowało. Nasz dom stoi na otwartym polu, nie chcieliśmy ryzykować. Wiem, że można znaleźć tańszego elektryka do tego zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joga 25.07.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Jak sie przekonalem na wlasnym doswiadczeniu klasa 150 wyglada bardzo roznie u sprzedawcow, np cegla pelna w tej klasie moze byc taka po 60gr/szt i 75gr/szt, obie maja atesty na 150 a wzrokowo nawet sa roznej jakosci na korzysc drozszej. Stal bralem z Normy, ceramike z Centrobudu Blonie (szczegolnie dobre ceny na bloczki betonowe). Przywieźli mnie cegłę pełną ze składu w Izabelinie. Klasa 150 - super do budowy komina. O mamma mija toż ona w rękach się rozlata. Wystarczy rzucić o podłogę a pęka na pół a w środku kawałki gliny, pełen melanż. Nie płacona - całość do zwrotu. Babiczanin a co to jest to MD? bo MO to kojarzę. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 26.07.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Wymieniłam tę cegłę na droższą. Walnęłam o ziemię - w przekroju też lepiej się prezentuje. U wykonawcy i w hurtowni krzywe miny - taką dobrą cegłę odrzuciłam. Baba się czepia. Czy ja się czepiam???? Chyba muszę się do tego przyzwyczaić. Pozdrawiam jj PS Pochwalę się - mogę? No to się pochwalę. Mam numerek posesji. Mury doszły do nadproży i jutro na budowie pojawi się człowiek od żaluzji żeby ekipie wytłumaczyć jak się skrzynki montuje w murze. A i i okazało się, że mam dwunastometrową krokiew, którą jest bardzo trudno wykonać. Pozdrowionka jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.07.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Mojego sąsiada na Kontuszowej uderzenie pioruna kosztowało ok. 7 tys.pln ( elektronika 2 pieców + regulatory, etc. )........PozdroJ ...a dom piętrowy z poddaszem, a obok słupy średniego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babiczanin 26.07.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 MD to betoniarnia z okolic ul.Połczyńskiej za Tesco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 26.07.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Mój elektryk nie robi piorunochronów (trzeba mieć do tego jakieś uprawnienia) - a ja też chcę to zainstalować. Podajcie, proszę namiary na tych elektryków, którzy to robią - na priva albo mailem, bardzo proszę - i pięknie dziękuję . Joasia. jj, a co do tej cegły, to jednak w okolicach W-wy tylko Załoga się nadaje na komin. A` najlepiej kupic cegłę w którejś z cegielni koło Sandomierza (np. w Gorzycach) - wychodzi taniej niż Załoga, i to razem z transportem (oni to wożą do W-wy). Tam są super gliny, zero margla, a i kolor śliczny czerwony, a nie taki żóltawy... Pzdr. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 28.07.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Hej, przyłączam się do prośby Joasi o namiary na elektryka wykonującego odgromienie, pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 28.07.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witajcie, jestem tu nowa i jeszcze "w lesie", poniewaz dopiero szukamy działki. A że bardzo poważnie bierzemy pod uwagę gminę Babice prześledziłam sobie ten wątek prawie cały (ha! watek zaczął sie chyba w 2002!). Bardzo fajny wątek zresztą. A teraz do rzeczy: nie słyszeliście coś o działkach na sprzedaż? Może ktoś z sąsiadów lub znajomych? Za wszelkie namiary będę wdzięczna, bo jeździliśmy już trochę sami i z agencją i powiem krótko: katastrofa Jeśli tylko cena wydaje się niezbyt wygórowana, to z całą pewnością oferta w rzeczywistości okaże się: kawałkiem ornego pola otoczonego takimiż polami, stawem (podobno można zakopać, ale to nie takie proste, bo tam jakiś strumyk płynie ) lub też czyimś ogródkiem warzywnym na tyłach domu tego kogoś z wirtualną droga dojazdową. Aha, szukamy też w Wyględach, ale to już gmina Leszno i grupa kampinoska chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.07.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Helioł W Lipkowie jest trochę działek obok os. Kampinos, ale ceny od 170,- pln w górę, zajrzyj do agencji w Babicach ( przy UG są 2 ) i na krzyżówce do oczyszczalni Geo - Baks. Pozdro J Powodzenia w poszukiwaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 29.07.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 W tych 2 agencjach już byłam, ale zajrze jeszcze raz. W ramach ciekawostek w jednej z nich oferowano nam orne pole otoczone innymi ornymi polami i działkę ze stawem po środku (niby można zakopać, ale tam jeszcze jakiś strumyk plynął). Obie dzialki miały wirtualne drogi dojazdowe. ALe faktem jest, że nie były wygórowane cenowo Ech, chyba moje wyobrażenia o działce nijak się maja do zasobności portfela:-(... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 29.07.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Błagam o pomoc - nasz hydraulik (noo, jak się okazało, prawie nasz ) podłapał inną robotę i wystawił nas do wiatru. Nie możemu czekać trzech tygodni - wylewki muszą jeszcze zdążyć wyschnąć tego lata... Może macie jakiegoś hydraulika na podorędziu? Podajcie namiary, bardzo proszę. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 29.07.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 w sparwie hydraulika nie pomoge bo nasz niestety tez zajety, ukladanie podlogowki mial zaczac zaraz po tynkach 16 sierpnia ale tez sie to opozni za to na priva daje namiar na elektryka ktory podobno robi odgromowki Bettka jesli jestes w stanie troche poczekac i interesuja Cie Koczargi stare to tam beda teraz odralniac na prawo od Akacjowej jadac w strone Lipkowa - ale to jeszcze troche potrwa bo to tez odbywa sie w drodze przetargow itp. - w zeszlym tyg. bylismy w gminie i przy okazji dowiedzielismy sie ze plany maja byc do wgladu pewnie gdzies pod koniec sierpnia po odrolnieniu na pewno beda jakies dzialki na sprzedaz, chociazby za nami bo ludzie od ktorych kupilismy mowili ze chetnie by dalsze sprzedali ale czekaja na odrolnienie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 29.07.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Karorka, a jak się mają ceny w Koczargach? Bo nie wiem czy warto czekać...A moze ktoś z Borzęcina/Topolina wie coś o działeczce? Tam przynajmniej ceny jeszcze znośne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 30.07.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Karorka, a jak się mają ceny w Koczargach? Bo nie wiem czy warto czekać... A moze ktoś z Borzęcina/Topolina wie coś o działeczce? Tam przynajmniej ceny jeszcze znośne. nie orientuje sie dokladnie ale jakies 2 miesiace temu widzialam w agencji cene 199 tys. za dzialke ok 1000 m, na pewno mozna cos tanszego znalezc ale pewnie niewiele 2 lata temu placilismy znacznie mniej ale teraz ceny troche poszybowaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts