Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak tam po burzy? U mnie na działce drzewa całe ale obok położyło brzozę. Na naszej ulicy jest sporo poprzewracanych drzew. Do naprawy dwa ogrodzenia, a na rogu sąsiadowi sosna spadła na balkon. W lesie brzozy powyrywane z korzeniami a sosny złamane jak zapałki.

Karorka,

A propos burzy - czy ja też mogę poprosić o telefon do fachowca od piorunochronów?

Pozdrawiam

jj

Krzysiek, kosz możesz sobie wystawić na drogę, jeśli jest ona Twoja własna. Jeśli gminna, to już nie możesz (pomyśl jakby to wyglądało, gdyby każdy wystawił kosz przed "posesję" - każdy inny, na jaki go stać, niektórzy pewnie, żeby oszczędzić na koszu wystawialiby plastikowe worki). Coś mi się wydaje, że projekt umiejscowienia śmietnika jest "w komplecie" robiony przez architekta przy projekcie zagospodarowania działki. Jeśli (nie wiem czy wiesz) jakieś przepisy obligują architekta do wirtualnego chociażby stworzenia dodatkowych miejsc postojowych na terenie działki w takiej liczbie ile masz miejsc w garażu (czyli u mnie np. 2-miejscowy garaż PLUS nie chciane przez nas ale wymagane przepisami dwa miejsca postojowe na terenie), to jestem pewna że są przepisy któe mówią o śmietniku. Pozdrówka,

ja tez w sprawie miejsc dla substancji zbednych na naszych posesjach :wink: ale nie smietnika tylko szamba

gdzie kupowaliscie lub bedziecie kupowac szambo?

Karorka my kupowalismy w Radomiu.... to jest takie zaglebie szambiarskie :wink:

Jak tylko wroce do domu, podam Ci numer telefonu.

witam,

czy ktoś miał może do czynienia z panem Krzysztofem Żarem? jest kierownikiem nadzoru i z tego co wiem 'robi' dużo domów, szczególnie w okolicach Leszna. Ktoś mi go polecił, więc chciałbym gościa trochę wybadać.

pozdrawiam,

Karorka, KrzysiekSw!

Dziękuję za namiary na elektryka. :lol:

Jeśli chodzi o szambo to słyszałam, że niektórzy murują z bloczków fundamentowych i izolują visbitem. Nie wiem czy to pewne ani czy tańsze ale wiem, że praktykowane. W starostwie wymagają tylko oświadczenia kierownika budowy, że szambo jest szczelne - czyli nie trzeba mieć żadnych atestów.

Pozdrawiam

jj

Jak zaczynają klręcić, to już niedobrze. Tak bylo z naszym hydraulikiem: mial zacząć dwa tygodnie temu, a ostatnio stwierdzil, że chyba mu się uda w poniedzialek. Przez to opóźnienie nie jedziemy z dziećmi nad morze :evil: :cry: Ale odnieśliśmy też z tego klorzyść: jesteśmy o 5 tys. do przodu, bo hydraulik polecony na Forum okazal się o tyle tańszy :D . (Dzięki, krzysie Sw). Pzdr. Joasia. [P.S. Sorry za pisownię, ale synek polal wodą komputer i mam klopot z paroma czcionklami.]

Karorka,

nam wylewki robil forumowy Eimund, polecam, bo solidny. Jezeli nie znajdziesz na forum, to daj znac, a przesle ci telefon. My mamy 3 tarasy, z czego dwa sa nad pomieszczeniami i powiem ci jedno... jest to nasza najwieksza zmora :evil: :oops: :evil: Trzy firmy podejmowaly sie zrobienia izolacji tych tarasow, spadkow, foli w plynie, najnowsze technologie i inne cuda, ale jak przyszlo do roboty, to nikt nie umial tego zrobic dobrze. A niemalo chcieli, bo prawie 20 tys, trzy podobne wyceny. Po ostatniej ulewie mamy zalana nasza sypialnie, wiec teraz musimy tylko czekac, az to wyschnie, a w miedzyczasie nasz wykonawca od wykonczeniowki sam przymierzy sie do zrobienia tarasow. Jest to dla nas o tyle pilna sprawa, ze za 3 tygodnie wprowadzamy sie. Prace wykonczeniowa sa na full, totalne zmeczenie, wyprucie sie z forsy :oops: A tu te cholerne tarasy..

Sorry, ze to taki dolujacy post, ale mysle, ze lepiej jak ciebie ostrzege. pozdawiam

Ozzie dzieki bardzo :D

juz znalazlam tel.

i przypomnialam sobie ze przeciez juz kiedys o nim pisalas, ale ja mam skleroze :oops:

troche mnie przerazilas tymi tarasami, my mamy jeden duzy taras nad pomieszczeniami, poki co ma tymczasowe zabezpieczenie o tyle porzadne ze nawet w najwieksza ulewe nie przeciekalo ale do tej pory tez specjalnie sie tym nie martwilismy ale teraz zabralismy sie za wykanczanie

mam nadzieje ze dojdziesz wreszcie do pomyslnego finalu z tarasami - daj znac

poki co trzymam kciuki :D za prace wykonczeniowe i jak sie wprowadzisz to mam nadzieje ze szybko zapomnisz o zmorze wykanczania

Ozzie strasznie wspolczuje z tymi tarasami.

My spoznilismy sie troche z ekipa od tarasow i podczas ostatnich ulew troche zamokl nam tynk w salonie. Mam nadzieje, ze nic sie z nim dalej nie stanie.

A jakimi materialami robilas te tarasy i czy Twoja ekipa byla w tym wyspecjalizowana????