jj 30.07.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Joasia,Namiar na hydraulika - Roman Zaniewicz 0693127454. Robił u nas kanalizację. Jestem zadowolona.Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 30.07.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Jak tam po burzy? U mnie na działce drzewa całe ale obok położyło brzozę. Na naszej ulicy jest sporo poprzewracanych drzew. Do naprawy dwa ogrodzenia, a na rogu sąsiadowi sosna spadła na balkon. W lesie brzozy powyrywane z korzeniami a sosny złamane jak zapałki. Karorka,A propos burzy - czy ja też mogę poprosić o telefon do fachowca od piorunochronów? Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 31.07.2005 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Odgromówkę robi pan Darek Białobrzeski, tel. 602-326-229, pytałem w piątek, potwierdził, że się tym zajmuje. Mam pytanko, orientujecie się, czy robienie miejsca na śmietnik w ogrodzeniu jest obowiązkowe? Zawsze kosz mogę wystawć przed bramę...\Regulują to jakieś przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 01.08.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Krzysiek, kosz możesz sobie wystawić na drogę, jeśli jest ona Twoja własna. Jeśli gminna, to już nie możesz (pomyśl jakby to wyglądało, gdyby każdy wystawił kosz przed "posesję" - każdy inny, na jaki go stać, niektórzy pewnie, żeby oszczędzić na koszu wystawialiby plastikowe worki). Coś mi się wydaje, że projekt umiejscowienia śmietnika jest "w komplecie" robiony przez architekta przy projekcie zagospodarowania działki. Jeśli (nie wiem czy wiesz) jakieś przepisy obligują architekta do wirtualnego chociażby stworzenia dodatkowych miejsc postojowych na terenie działki w takiej liczbie ile masz miejsc w garażu (czyli u mnie np. 2-miejscowy garaż PLUS nie chciane przez nas ale wymagane przepisami dwa miejsca postojowe na terenie), to jestem pewna że są przepisy któe mówią o śmietniku. Pozdrówka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 01.08.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 ja tez w sprawie miejsc dla substancji zbednych na naszych posesjach ale nie smietnika tylko szamba gdzie kupowaliscie lub bedziecie kupowac szambo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 ja tez w sprawie miejsc dla substancji zbednych na naszych posesjach ale nie smietnika tylko szamba gdzie kupowaliscie lub bedziecie kupowac szambo? Karorka my kupowalismy w Radomiu.... to jest takie zaglebie szambiarskie Jak tylko wroce do domu, podam Ci numer telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1konsul 01.08.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 witam, czy ktoś miał może do czynienia z panem Krzysztofem Żarem? jest kierownikiem nadzoru i z tego co wiem 'robi' dużo domów, szczególnie w okolicach Leszna. Ktoś mi go polecił, więc chciałbym gościa trochę wybadać. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 01.08.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Karorka, KrzysiekSw! Dziękuję za namiary na elektryka. Jeśli chodzi o szambo to słyszałam, że niektórzy murują z bloczków fundamentowych i izolują visbitem. Nie wiem czy to pewne ani czy tańsze ale wiem, że praktykowane. W starostwie wymagają tylko oświadczenia kierownika budowy, że szambo jest szczelne - czyli nie trzeba mieć żadnych atestów. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Karorka oto namiary na szambo: 048 333 26 45 048 381 17 43 Pod tym drugim telefonem maja chyba tansze jednokomorowe szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 02.08.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 dzieki Moniś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.08.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Czy mozecie polecic mi ekipe do ocieplenie i otynkowania budynku, a takze do ocieplenia dachu???? I gdzie kupowaliscie kostke granitowa??? Oplaca sie sciagac ja az ze Strzegomia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 02.08.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 zależy ile tej kostki ale z reguły się opłaca. tam tona to 190 - 200 zł, u nas co najmniej 340. też właśnie będę ściągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.08.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 zależy ile tej kostki ale z reguły się opłaca. tam tona to 190 - 200 zł, u nas co najmniej 340. też właśnie będę ściągać. Ankalenko a ile oni sobie zycza za transport???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 02.08.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 różnie można trafić ale 1,7 do 2 zł za km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 02.08.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Bardzo dziękuę za namiary na elektryka i hydraulika. Pozdrawiam. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 03.08.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 czy mozecie polecic kogos do zrobienia wylewek, glifow po wstawieniu okien i zaizolowania tarasu czuje ze ekipa z ktora sie umowilismy wystawi nas do wiatru - zaczynaja cos krecic - pewnie podlapali jakas wieksza robote a tu tynki zaraz sie zrobia i trzeba ruszac dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 03.08.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Jak zaczynają klręcić, to już niedobrze. Tak bylo z naszym hydraulikiem: mial zacząć dwa tygodnie temu, a ostatnio stwierdzil, że chyba mu się uda w poniedzialek. Przez to opóźnienie nie jedziemy z dziećmi nad morze Ale odnieśliśmy też z tego klorzyść: jesteśmy o 5 tys. do przodu, bo hydraulik polecony na Forum okazal się o tyle tańszy . (Dzięki, krzysie Sw). Pzdr. Joasia. [P.S. Sorry za pisownię, ale synek polal wodą komputer i mam klopot z paroma czcionklami.] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 03.08.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Karorka, nam wylewki robil forumowy Eimund, polecam, bo solidny. Jezeli nie znajdziesz na forum, to daj znac, a przesle ci telefon. My mamy 3 tarasy, z czego dwa sa nad pomieszczeniami i powiem ci jedno... jest to nasza najwieksza zmora Trzy firmy podejmowaly sie zrobienia izolacji tych tarasow, spadkow, foli w plynie, najnowsze technologie i inne cuda, ale jak przyszlo do roboty, to nikt nie umial tego zrobic dobrze. A niemalo chcieli, bo prawie 20 tys, trzy podobne wyceny. Po ostatniej ulewie mamy zalana nasza sypialnie, wiec teraz musimy tylko czekac, az to wyschnie, a w miedzyczasie nasz wykonawca od wykonczeniowki sam przymierzy sie do zrobienia tarasow. Jest to dla nas o tyle pilna sprawa, ze za 3 tygodnie wprowadzamy sie. Prace wykonczeniowa sa na full, totalne zmeczenie, wyprucie sie z forsy A tu te cholerne tarasy.. Sorry, ze to taki dolujacy post, ale mysle, ze lepiej jak ciebie ostrzege. pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.08.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Ozzie dzieki bardzo juz znalazlam tel. i przypomnialam sobie ze przeciez juz kiedys o nim pisalas, ale ja mam skleroze troche mnie przerazilas tymi tarasami, my mamy jeden duzy taras nad pomieszczeniami, poki co ma tymczasowe zabezpieczenie o tyle porzadne ze nawet w najwieksza ulewe nie przeciekalo ale do tej pory tez specjalnie sie tym nie martwilismy ale teraz zabralismy sie za wykanczanie mam nadzieje ze dojdziesz wreszcie do pomyslnego finalu z tarasami - daj znac poki co trzymam kciuki za prace wykonczeniowe i jak sie wprowadzisz to mam nadzieje ze szybko zapomnisz o zmorze wykanczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Ozzie strasznie wspolczuje z tymi tarasami. My spoznilismy sie troche z ekipa od tarasow i podczas ostatnich ulew troche zamokl nam tynk w salonie. Mam nadzieje, ze nic sie z nim dalej nie stanie. A jakimi materialami robilas te tarasy i czy Twoja ekipa byla w tym wyspecjalizowana???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts