Yoric 04.08.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 heeeej tarasiatka moje, podobno tarsy baardzo trudno jest zrobic dobrze ...a z czasem i tak zaczynaja przeciekac .... to tak na pocieszenie, ze nie tylko Wam moze sie to zdarzyc ....Moi znajomi od zawsze (6 lat) walcza z cieknacym tarasem - h o r r o r !!! Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Yoric nie strasz !!!!! Nie wyobrazam sobie zeby taras ciekl przez 6 nastepnych lat!!!!!! Dostaniemy gwarancje tylko na 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.08.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 ...niestety, tarasy nad pomieszczeniami po latach zaczynają gdzie niegdzie przepuszczać, zwłaszcza przy ścianach ( i dlatego trzeba szczególnie dopilnować robót w tych miejscach ) MW J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 05.08.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Monis, Staram sie raczej pocieszac niz straszyc. Gwarancje ....jesli tarasy zrobi Mostostal Warszawa albo Hydrobudowa 6 to moze po pieciu latach bedzie u kogo dochodzic gwarancji ...ale jezeli gwarantuje pan Kazek z druzyna - trudniej. Moich budowlancow teraz to chyba tylko przez Interpol bym znalazl .... chociaz tez ciezko - bo niekarani (juz sprawdzalem hahahaha).W zyciu bym tarasu nie zrobil.W zyciu bym do teatru nie poszedl.(Mi$) Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 05.08.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 cześć,mam ogromny problem z drogą gruntową, a własciwie to z kochanymi EkoBabicami i tym co z mojej drogi zrobili. Po przedłużeniu kanalizy i wodociągu z trudem doprosiłam żeby zagęścili rozbebeszony piach. Pan X. stwierdził, że jego oferta cenowa nie obejmuje w zasadzie zagęszczania gruntu, ale: "pani się nie martwi, zrobimy tak, że będzie dobrze". W ciągu miesiąca, w drodze przed moim domem zakopało się 7 (słownie: siedem) samochodów, z czego 4 wymagały wyciągania traktorem, a 3 zostały wypchnięte przy udziale mojej ekipy. Po tym jak zakopały się pierwsze dwa samochody, pan X. poczuł się i sprowadził traktor czy inne cóś co łyżką uklepało po wierzchu piasek a pan stał z wężem i "zagęszczał" wodą. G.... to dało. W zeszłym tygodniu zakopała się śmieciarka (do połowy kół) i panowie z Byś-a odmówili odbierania ode mnie śmieci. Śmieciarka stała przed moim domem 6 godzin a cała 4 osobowa załoga siedziała u mnie na schodach. Dobrze, że mam WC "na posesji" przynajmniej nie sikali za garażem. Zrobiłam delikatną awanturę w EkoBabicach po której (podobno) był u mnie sam Prezes i oglądał drogę i stwierdził że chyba trzeba wymienić grunt, co miało być robione od minionego poniedziałku. D...! wczoraj dla odmiany zakopał się samochód z Normy a ciągnik z EkoBabic znowu zastosował metodę uklepania ziemi zwierzchu. Po tym klepaniu moje dziecko ważące raptem 13 kg przeszło się po drodze zostawiając zagłębienia po swoich stopkach na około 3 cm. Ja ważę ciut więcej, więc ślady były na 5 cm głębokie. Pocieszam się, że jeszcze nie zapłaciłam 2/3 ceny za usługę przedłużania sieci. Pan X., gdy z nim wcześniej rozmawiałam (obecnie przebywa na urlopie) twierdził, że cena którą mi dał za wod-kan nie obejmuje cackania się z drogą ale faktycznie ma obowiązek przywrócenia jej do poprzedniego stanu, ale przecież, nie jest tak źle, parę razy popada i samo się zagęści. Ja znowu stoję na stanowisku, że wycena była robiona na podstawie zatwierdzonego przez starostwo projektu w którym czarno na białym jest napisane jakimi warstwami i do jakiego współczynnika zagęszczać grunt. Nie mogę się zgodzić na robotę która ma kosztować 15 tys i "dzięki" której nie mogę dojechać do domu osobowym nie mówiąc już o służbach oczyszczania czy innych fanaberiach. W zasadzie nawet na piechotę dojście do wirtualnej jeszcze furtki to brodzenie w kopnym piachu.. Co radzicie mi zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 05.08.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Trzy firmy podejmowaly sie zrobienia izolacji tych tarasow, spadkow, foli w plynie, najnowsze technologie i inne cuda, ale jak przyszlo do roboty, to nikt nie umial tego zrobic dobrze. A niemalo chcieli, bo prawie 20 tys, trzy podobne wyceny. Ozzie a mozesz podac co to za firmy zebysmy sie niepotrzebnie nie meczyli jezeli sie na nie natkniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 05.08.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Karorka, moj maz ma wszystkie namiary na te firmy, ktore u nas nie sprawdzily sie. Ja zajmuje sie wykanczaniem srodka domu i ogrodem Po weekendzie poprosze meza o podanie nazw firm i przesle tobie mailem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 05.08.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Karorka, moj maz ma wszystkie namiary na te firmy, ktore u nas nie sprawdzily sie. Ja zajmuje sie wykanczaniem srodka domu i ogrodem Po weekendzie poprosze meza o podanie nazw firm i przesle tobie mailem. pozdrawiam z gory dziekuje a urzadzanie ogrodu to chyba przyjemna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Ozzie czy ja tez moge poprosic o te namiary???? A jakimi materialami mialas robiony swoj taras?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 05.08.2005 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Nie zostało komuś ze 7m2 wełny (grubość 5cm) z ocieplania poddasza?Chętnie odkupię.Chorobcia - trochę szkoda kupować i napoczynać nową rolkę.Karorka - może Wam coś zostało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 05.08.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Krzysiek chyba cos zostalo - sprawdzimy w niedziele i dam znac ja z innej beczki jak podczas obliczania powierzchni do tynkowania mieliscie liczone otwory drzwiowe? odejmuje sie je w calosci czy tylko czesciowo? czy nie wiem co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.08.2005 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Krzysiek chyba cos zostalo - sprawdzimy w niedziele i dam znac ja z innej beczki jak podczas obliczania powierzchni do tynkowania mieliscie liczone otwory drzwiowe? odejmuje sie je w calosci czy tylko czesciowo? czy nie wiem co? Zależy jak się dogadasz, z reguły nie chcą odliczać, bo więcej z tym pitolenia niż z całą ścianą. U mnie liczyliśmy na pół - pół odliczali, drugie pół płaciłem. To jak sprawdzicie wełnę, dajcie cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 07.08.2005 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 U nas odliczali w całości wszystkie otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 07.08.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Krzysiek chyba cos zostalo - sprawdzimy w niedziele i dam znac ja z innej beczki jak podczas obliczania powierzchni do tynkowania mieliscie liczone otwory drzwiowe? odejmuje sie je w calosci czy tylko czesciowo? czy nie wiem co? Jeżeli wykonują tynki razem z glifami to lepiej nie odliczać i tę powierzchnię potraktować jako wykonanie glifu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 07.08.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Czy ktoś może mi polecić kierownika budowy?Proszę o namiary. Jakoś ze znalezionymi samodzielnie nie mogę sfinalizować umowy, albo cena za wysoka, albo mają oddzwonić i nie dzwonią.Mogę mieć z ekipy, ale wolę „swojego”. Pierwszy etap: stan surowy otwarty. Lokalizacja Stare Babice przy Izabelińskiej. Pozdrawiamfilipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 08.08.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 witka KrzysiekSw, U mnie wlasnie tynkuja; bede stal na stanowisku, ze to co otynkowane to place ....otwory odliczam ... Zastanawiam sie nad odliczeniem od powierzchni tynkowanych powierzchni puszek elektrycznych .... filipek, moge zapytac mojego kierownika budowy ...a oto krotka charakterystyka : zalety kierownika: + facet ma spore doswiadczenie i widac, ze na niejednej budowie byl + ma uprawnienia konstruktora - moze przeliczyc strop, ma pojecie czy projekt pod wzgledem konstrukcyjnym jest OK + jest chyba ??? niedrogi - za cala budowe wzial 2000 zl (tysiac na poczatku, tysiac po zakonczeniu prac konstrukcyjnych) wady: - mieszka w Legionowie i bywa tylko wtedy, gdy jest naprawde potrzebny - u mnie na budowie byl raptem ....kilka razy (wykopy, ocena gruntu, wszelkie zbrojenia i betonowania, konstr. dachu i pokrycie) Nigdy nie odmowil wizyty .... ale nigdy nie pojawil sie tam z wlasnej inicjatywy. - jego podejscie jest takie - dopki sciana nie jest na tyle krzywo, ze nie grozi to katastrofa budowlana - dla niego jest OK ... absolutnie nie bedzie staral sie zrobic czegos taniej - wrecz przeciwnie - bedzie proponowal/wymagal dodatkowych zabezpieczen - jednym slowem - na zimne dmucha, zeby tylko nikt sie do niego nie przyczepil ..ale robi to niestety ...kosztem inwestora U mnie pod dachowke wymyslal jakies koszmarne konstrukcje stalowe - na szczescie sie bez nich obylo bez dachowki rowniez ;( - jego cena - rzeczone 2000 zl to cena za wersje podstawowa - wszelkie dodatkowe prace kosztuja (800 zl przeliczenie stropu) - nie wiem jak sumiennie wypelnia dziennik budowy - buduje juz rok a dziennika nie widzialem ;( Mozliwe hehe, ze jesli bys sie zdecydowal - jego czestotliwosc pojawiania sie w naszej okolica wzroslaby w sposob drastyczny Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Filipek,namiary na kierownika wyslalam Ci na priv. Dzisiaj pytalam tez Go czy bedzie mial czas sie zajac Twoja budowa i stwierdzil, ze nie ma sprawy.Jest przesymapatyczny, rzetelny, bywa na budowie po kilka godzi dziennie, umie rozmawiac z wykonawcami.... My jestesmy baaaardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 08.08.2005 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 witka KrzysiekSw, U mnie wlasnie tynkuja; bede stal na stanowisku, ze to co otynkowane to place ....otwory odliczam ... Zastanawiam sie nad odliczeniem od powierzchni tynkowanych powierzchni puszek elektrycznych .... ....... Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 09.08.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Radzę puszek nie odliczać, bo zatynkują na równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 09.08.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 No to niezle mnie nastraszyliscie z tymi tarasami. Ja mam plaski dach nad garazem i nad salonem. Na razie nic nie cieknie, a izolacja nie jest jeszcze skonczona, wykonawca mnie zapewnia, ze bedzie dobrze, ale kto to wie. Kiedys moj znajomy wspominal mi o jakims szwedzkim wynalazku - Usin, ktory jest podobno genialny na tarasy, ale kosztuje majatek.PozdrawiamIwonaps czy ktos ma progi aluminiowe w oknach balkonowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts