ozzie 30.08.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Monis, gratuluje pieknych okien i drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 30.08.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 a propos wylewek jaka powinna byc wylewka zeby po polozeniu podlogi np. plytek okno tarasowe bylo na odpowiedniej wysokosci - nie wiem jak to okreslic a jestescie w stanie mi cos podpowiedziec w powyzszej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.08.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Monis, suuper te okna i dzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 30.08.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Ach, Moniś, jakie pięęęknę okna i drzwi... Skąd one? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Baaaaardzo wszystkim dziekuje!!!!! Okna faktycznie sa super..... oceniali je od strony technicznej dwaj forumowi "guru" od okien - Stary i Jareko. Z tego co pamietam, to robila je firma Drewax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 30.08.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Moniś, a gdzie je kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.08.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 i podtrzymuja opinie o ich wysokiej jakosci. Okucia WK-II chodza leciutko szczegoly wykonczenia takie jakby stolarz sam dla siebie je robil. Ja jak je zobaczylem to malo pikawka mi nie wysiadla z zachwytu - sa piekne. Mialem okazje widziec Gebauery, Urzedowskie, Stolary i kilka innych - moga sie od Drewaxu uczyc Z racji tego ze nie zagladam tu wogole i tylko Stary powiedzial mi ze tu zdjecie siebie ujrze (to ten kosciotrup drugi od lewej - z mlotkiem ) zawitalem w Wasze progi. Sadze ze niebawem nawiaze wspolprace z Drewaxem i wciagne ich okna do swojej ofery. Juz tak zadeklarowanym przeciwnikiem drewna nie jestem hehehehe i na koniec Monis - blagam - przypilnuj tynkarzy, przypilnuj kazdego potencjalnego palanta ktory te okienka uszkodzic ci moze. Szkoda by bylo Wylewki to wyzsza szkola jazdy by okna wymierzyc i hmmm.....zawsze polecam przy oknach pvc najpierw zamontowanie okien a pozniej wylewki i to czynione tak ze zaczyna sie od balkonu - wtedy 100% gwarancji ze poziom bedzie odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 a propos wylewek jaka powinna byc wylewka zeby po polozeniu podlogi np. plytek okno tarasowe bylo na odpowiedniej wysokosci - nie wiem jak to okreslic a jestescie w stanie mi cos podpowiedziec w powyzszej kwestii? Otwor powinien byc nieco wiekszy niz okno. Jakies 5 cm w pionie. Ale najlepiej zapytaj o to Jareko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.08.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 zakladajac ze nadproza w obrebie tego samego pomieszczenia jak i plaszczyzny elewacji sa na rownym poziomie wylicza sie wysokosc okna balkonowego nastepujaco:- od planowanego poziomu docelowego posadzki odejmuje sie 15-20mm na luz na gorze - zas co do dolu hmmm.....zalezy od tego jak wysoko mozemy czy tez chcemy miec prog. Przewaznie dol skrzydla jest 30-40mm od krawedzi oscieznicy..... a najlepiej zlecic to fachowcowi co i tak na pomiar przez podpisaniem umowy powinien przyjechac i wtedy zameczyc go pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 i podtrzymuja opinie o ich wysokiej jakosci. Okucia WK-II chodza leciutko szczegoly wykonczenia takie jakby stolarz sam dla siebie je robil. Ja jak je zobaczylem to malo pikawka mi nie wysiadla z zachwytu - sa piekne. Mialem okazje widziec Gebauery, Urzedowskie, Stolary i kilka innych - moga sie od Drewaxu uczyc Z racji tego ze nie zagladam tu wogole i tylko Stary powiedzial mi ze tu zdjecie siebie ujrze (to ten kosciotrup drugi od lewej - z mlotkiem ) zawitalem w Wasze progi. Sadze ze niebawem nawiaze wspolprace z Drewaxem i wciagne ich okna do swojej ofery. Juz tak zadeklarowanym przeciwnikiem drewna nie jestem hehehehe i na koniec Monis - blagam - przypilnuj tynkarzy, przypilnuj kazdego potencjalnego palanta ktory te okienka uszkodzic ci moze. Szkoda by bylo Wylewki to wyzsza szkola jazdy by okna wymierzyc i hmmm.....zawsze polecam przy oknach pvc najpierw zamontowanie okien a pozniej wylewki i to czynione tak ze zaczyna sie od balkonu - wtedy 100% gwarancji ze poziom bedzie odpowiedni. Jareko zdjecia juz wysylam, w ferworze walki zapomnialam a pilnowac bede!!!!!!!! No niech tylko sprobuja je zabrudzic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 31.08.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Moniś, przy oknach drewnianych (ja mam gebauera) zalecane do tynkowania są listwy APU. nakleja się je zarówno od wewnątrz jak i od zewnątrz na ramę okna i tylko do tego miejsca dochodzi tynk, czyli nie ma bezpośredniego kontaktu tynku z drewnem. Listwy te mają też wystającą część z taśmą klejącą do której dokleja się folię ochronną. Jak chcesz możesz podjechać do mnie na budowę i obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 31.08.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Karorka, wylewkarzom na planie domu trzeba zaznaczyć grubość przewidywanych posadzek w każdym pomieszczeniu. Poza tym, gdzieś na ścianie powinnaś mieć przez kierownika wyznaczony poziom zero - czyli gotową posadzkę i tego należy się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 31.08.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Aaaaaaa stemple budowlane kupię! Czy ma ktoś do sprzedania stemple min 3,5m długości? Potrzebuję ok.50sztuk. Chętnie też wezmę krótsze (3 m -110 sztuk). I jeszcze serdeczna prośba o namiar telefoniczny na skład drzewa w Zielonkach - w biurze numerów nie figuruje. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Aaaaaaa stemple budowlane kupię! Czy ma ktoś do sprzedania stemple min 3,5m długości? Potrzebuję ok.50sztuk. Chętnie też wezmę krótsze (3 m -110 sztuk). I jeszcze serdeczna prośba o namiar telefoniczny na skład drzewa w Zielonkach - w biurze numerów nie figuruje. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam jj JJ u nas leza stemple, jesli masz ochote, to zapraszamy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 31.08.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Aaaaaaa stemple budowlane kupię! Czy ma ktoś do sprzedania stemple min 3,5m długości? Potrzebuję ok.50sztuk. Chętnie też wezmę krótsze (3 m -110 sztuk). I jeszcze serdeczna prośba o namiar telefoniczny na skład drzewa w Zielonkach - w biurze numerów nie figuruje. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam jj Hej, skład w Zielonkach ma numer 796 10 85. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Moniś, przy oknach drewnianych (ja mam gebauera) zalecane do tynkowania są listwy APU. nakleja się je zarówno od wewnątrz jak i od zewnątrz na ramę okna i tylko do tego miejsca dochodzi tynk, czyli nie ma bezpośredniego kontaktu tynku z drewnem. Listwy te mają też wystającą część z taśmą klejącą do której dokleja się folię ochronną. Jak chcesz możesz podjechać do mnie na budowę i obejrzeć. Ankalenka dziekuje za te informacje.....wiekszosc okien jest oklejonych folia, ale sa jeszcze fixy, z ktorymi nie wiem jak sobie poradzic.... moze wlasnie te listwy sie sprawdza..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 31.08.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Moniś, Te krótsze już załatwiłam ale 3,5 metrowe chętnie wezmę. Macie takie? Marcin, Dziękuję za numer i za namiar na ekipę Pozdrawiam serdecznie jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Moniś, Te krótsze już załatwiłam ale 3,5 metrowe chętnie wezmę. Macie takie? Marcin, Dziękuję za numer i za namiar na ekipę Pozdrawiam serdecznie jj JJ takich wysokich chyba nie mamy, najwyzsze maja jakies 3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 31.08.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Moniś, tu nie chodzi tak naprawdę o folię tylko o kontakt mokrego tynku z drewnem. Zadzwoń na info linię Knaufa i zapytaj co zalecają przy oknach drewnianych. A z drugiej strony, powiem wam, że mi panowie od wykończeniówki (swoją drogą bardzo w porzo) udarli już drugie okno od środka bo zawadzili rusztowaniami. I co? człowiek dmucha, chucha, lata ze ściereczką, a tu i tak coś urąbią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Moniś, tu nie chodzi tak naprawdę o folię tylko o kontakt mokrego tynku z drewnem. Zadzwoń na info linię Knaufa i zapytaj co zalecają przy oknach drewnianych. A z drugiej strony, powiem wam, że mi panowie od wykończeniówki (swoją drogą bardzo w porzo) udarli już drugie okno od środka bo zawadzili rusztowaniami. I co? człowiek dmucha, chucha, lata ze ściereczką, a tu i tak coś urąbią... I jak tu sie nie zloscic, ubilabym za to U nas okna zabezpiecza Jareko i mam nadzieje, ze nie bedzie przykrych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts