ankalenka 31.08.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 od dzisiejszego popołudnia ćwiczę nowy temat, może kogoś zainteresuje: Osuszanie wylewek urządzeniami używanymi do suszenia po zalaniu budynków.Ponieważ moje "suche" wylewki z mixokreta mają już 2 miesiące (z górką) i nadal są mokre (5-8 %) nie możemy położyć parkietu. Dopiero wczoraj wieczorem, po rozmowie z parkieciarzem dowiedzialam się o możliwości użycia nazwijmy to "osuszaczy". Pan z firmy był dzisiaj rano, pomierzył wszystko a teraz przywiózł trzy maszynki. Po 5 dniach wylewka ma mieć 2% uwierzycie? Koszt wcale nie powalający, za dobę 140 zł netto, czyli liczę się z wydatkiem około 2000 zł na dom o powierzchni 240 m2. Czy to nie piękne? Alternatywa to 4 miesiące intensywnego wietrzenia, a my pod koniec października musimy się wprowadzić. O efektach będę donosić, może komuś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Ankalenka a jak to zmierzyliscie??? Higrometrem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 31.08.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 a bo ja wiem jak się to ustrojstwo nazywa! w piątek mierzył gość od schodów przykładając takie pudełeczko z wyświetlaczem i wystającymi blaszkami, wyszło mu w zależności od miejsca 4,5 do 6 %. Wczoraj parkieciarz przyjechał z takim bardzo profesjonalnie wyglądającym sprzętem z dwoma bolcami które wbijał młotkiem na głębokość 1,5 cm i wyszło jeszcze gorzej, a miesiąc temu był gość z jakimś badziewiem i wyszło 4 % ale on tak "łapał" po wierzchu. Dzisiaj znowu był pan od osuszaczy i on mierzył jeszcze czymś innym i też wyszło kiepsko. Tak czy inaczej wylewki wyglądają jakby były suche jak pieprz a nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 31.08.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 dzieki wszystkim za odp w kwestii wylewek chyba juz wiem co mam robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 U nas bedzie pewnie podobny problem. Wylewki maja dopiero 2 tygodnie i tez wygladaly na suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 31.08.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Moniś, przy oknach drewnianych (ja mam gebauera) zalecane do tynkowania są listwy APU. nakleja się je zarówno od wewnątrz jak i od zewnątrz na ramę okna i tylko do tego miejsca dochodzi tynk, czyli nie ma bezpośredniego kontaktu tynku z drewnem. Listwy te mają też wystającą część z taśmą klejącą do której dokleja się folię ochronną. Jak chcesz możesz podjechać do mnie na budowę i obejrzeć. Ankalenka a czy ja tez moge podjechac i zobaczyc te listwy? okien jeszcze nie ma ale juz niedlugo - mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 31.08.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 of kors. tylko kiedy? masz mój telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 31.08.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Cóż moje wyleki po 2.5 miesiącu miały <2% ale suszenie się odbywało się ZIMĄ (na zewnątrz powietrze idealnie suche przy mrozie -5 i -10 w środku powietrze podgrzewane do 15-25C okna otwarte) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.09.2005 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Moniś, tu nie chodzi tak naprawdę o folię tylko o kontakt mokrego tynku z drewnem. Zadzwoń na info linię Knaufa i zapytaj co zalecają przy oknach drewnianych. A z drugiej strony, powiem wam, że mi panowie od wykończeniówki (swoją drogą bardzo w porzo) udarli już drugie okno od środka bo zawadzili rusztowaniami. I co? człowiek dmucha, chucha, lata ze ściereczką, a tu i tak coś urąbią... I jak tu sie nie zloscic, ubilabym za to U nas okna zabezpiecza Jareko i mam nadzieje, ze nie bedzie przykrych niespodzianek. Monis Ja tylko wsteonie zabezpieczylem Ci skrzydla, tynkarze i tak MUSZA te okna zabezpieczyc i ankalenka dobrze mowi ze warto zainstalowac to o czym tu pisza http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=575527&highlight=listwa+tynkarska#575527 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 01.09.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 of kors. tylko kiedy? masz mój telefon? nie mam przeslij na priva to zadzwonie i powiesz kiedy mozemy sie pojawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Moniś, tu nie chodzi tak naprawdę o folię tylko o kontakt mokrego tynku z drewnem. Zadzwoń na info linię Knaufa i zapytaj co zalecają przy oknach drewnianych. A z drugiej strony, powiem wam, że mi panowie od wykończeniówki (swoją drogą bardzo w porzo) udarli już drugie okno od środka bo zawadzili rusztowaniami. I co? człowiek dmucha, chucha, lata ze ściereczką, a tu i tak coś urąbią... I jak tu sie nie zloscic, ubilabym za to U nas okna zabezpiecza Jareko i mam nadzieje, ze nie bedzie przykrych niespodzianek. Monis Ja tylko wsteonie zabezpieczylem Ci skrzydla, tynkarze i tak MUSZA te okna zabezpieczyc i ankalenka dobrze mowi ze warto zainstalowac to o czym tu pisza http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=575527&highlight=listwa+tynkarska#575527 W piatek zaczynaja, wiec bede miala czego pilnowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 01.09.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 witam po sąsiedzku. może moglibyście mi polecić ekipę solidnych i myślących glazurników. obecna firma zapewnia mi glazurnika dopiero od listopada a to ciut późno. z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 01.09.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Czy w sieci znajdę plan zagospodarowania przestrzennego dla Starych Babic z mapka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 02.09.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Misha11 ...poszukaj na stronie urzędu, może coś tam mają http://www.babice-stare.waw.pl Pozdro J ...a i od wczoraj mamy łazienkę i nie trzeba do sławojki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 02.09.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Pytanie do wszystkich, którzy mają to już za sobą: Czy zostawialiście przepusty w stropach przed zalaniem betonem?. Jakie? Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 03.09.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 My zostawiliśmy tylko dziury tam, gdzie były murowane takie wnęki na piony kanalizacyjne - w strop włożyli w tym miejscu kawałki styropianu i zalewali. Innych przepustów nie zostawialiśmy, ale my nie robimy DGP ani odkuracza centralnego, więc nie wiem jak z tym jest. W każdym razie do elektryki nic nie zostawialiśmy i było potem OK (a instalację już mamy). A, i jeszcze zostawiliśmy w kominie jeden pion wentylacyjny wolny - może się przyda do czegoś, np. do anteny albo co.Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 03.09.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Witam Czy ktoś może mi podać numer telefonu do elektryka/firmy z Bąrzęcina dawno temu tu chwalonego? Nazwisko tego pana to chyba Poręcki.Korzystając z książek branżowych i telefonicznych nie udało mi się ustalić telefonu. Zakład energetyczny zrobił wreszcie swoją część i teraz muszę wykonać prowizorkę budowlaną. pozdrfilipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.09.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Ja mogę służyć telefonem do elektryka Piotra Wita, też ma dobre układy w ZE Pruszków - 502 579 037PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 04.09.2005 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Witam Czy ktoś może mi podać numer telefonu do elektryka/firmy z Bąrzęcina dawno temu tu chwalonego? Nazwisko tego pana to chyba Poręcki. Korzystając z książek branżowych i telefonicznych nie udało mi się ustalić telefonu. Zakład energetyczny zrobił wreszcie swoją część i teraz muszę wykonać prowizorkę budowlaną. pozdr filipek Jeśli to chodzi o Pana Tomka Poręckiego, to wspólnik p. Darka Białobrzeskiego - firma Energy System. Mogę służyć telefonem do Białobrzeskiego - 602-326-229 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.09.2005 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Krzysiek Gratulki za 3 tys. pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts