peilin 05.09.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Witam po wakacjach. U nas na budowie prawie koniec na ten rok. Jeszcze muszą podokańczać jakieś drobiazgi typu rynny i podbitkę. Planowaliśmy jeszcze okna (w końcu chyba Veka Topline) i drzwi zewnętrzne, ale doszliśmy do wniosku, że lepiej to przełożyć na wiosnę szczególnie, że zimą i tak nie planujemy żadnych robót wewnątrz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 05.09.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 peilin, te okna robia wrazenie ..nawet teraz ..jak jeszcze sa bez okien. Zastanawiam sie tylko, czy nie za duzo tych okien w salonie - przeciez tam bedziesz widoczna jak na dloni - 2 sciany to wlasciwie tafla szyb .... chyba ze macie naprawde duza dzialke albo "niech i sasiad ma cos z zycia" . Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 06.09.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Hej ! Tu sąsiadka z zaprzyjaźnionej grupy Wawer Jestem na etapie poszukiwań ekipy do stanu surowego. Może ktoś z Was ma ekipę godną polecenia? Start budowy na wiosnę. Bardzo proszę o namiary na priv. Pozdawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Ankalenko czy moglabys mi podac namiary na swoich kamieniarzy, ktorzy robili Ci elewacje..... czytalam, ze bylas bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 06.09.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 peilin, te okna robia wrazenie ..nawet teraz ..jak jeszcze sa bez okien. Zastanawiam sie tylko, czy nie za duzo tych okien w salonie - przeciez tam bedziesz widoczna jak na dloni - 2 sciany to wlasciwie tafla szyb .... chyba ze macie naprawde duza dzialke albo "niech i sasiad ma cos z zycia" . Yoric Kosztorysy na okna też robią wrażenie, szczególnie na te aluminiowe , ale sami tego chcieliśmy. Nie mamy dużej działki, ale mamy spore sosny na działce, które idealnie nas zasłaniaja, a poza tym w obecnym domu rolety mamy tylko w sypialni i gabinecie i nie narzekamy. Sąsiedzi po jakimś czasie się znudzą . Większy problem jest z tym, że musimy postawić specjalną ścianę odgradzającą schody od salonu (a wcale tego nie chcielismy), bo przy obecnym rozplanowaniu w salonie nie ma ani jednej pełnej sciany, a chce gdzieś mieć tv i sprzęt rtv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 06.09.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 peilin, A moze ... ??? nie wstawiac TV do salonu tylko jakis pokoj telewizyjny - wtedy sciany nie trzebaby robic a sprzet grajacy moglby na szklanej scianie stac - moze nawet efektownie by to wygladalo .... Zastanawia mnie : - czy bedzie mozliwosc wejscia na dach nad salonem - to bedzie taras czy zwykly dach ? - jak wysoki bedzie ? jest ? komin od kominka ? szkoda zeby taka polac (dach nad saloonem) zostala niewykorzystana ? Prawde mowiac to ...nie zazdroszcze takich wielkich okien ...na poczatku (w fazie wybierania projektu) zazdroscilem wszystkim dookola takich tafli ..ale na etapie realizacji platnosci - spie troche spokojniej. Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 06.09.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Dziękuję za namiary na elektryków. pozdrawiamfilipek PS Przy okazji czy ktoś korzysta z transportu publicznego/prywatnego na trasie St. Babice W-wa? ztm sprawdziłem, ale czy jeździ tam jakaś prywatna linia albo marketowa? Mój samochód był tuningowany na skrzyżowaniu i muszę się przesiąść na inny środek lokomocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 06.09.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Zastanawialiśmy się nad umieszczeniem TV na strychu, ale doszliśmy do wniosku, że jak będziemy mieć małe dzieci to wówczas w ogóle nie będziemy mieli kontroli nad tym co oglądają. Poza tym stwierdzilismy, że ta sciana dodatkowo optycznie oddzieli salon od kuchni i jadalni, a to ma swoje plusy. W salonie będzie na pewno kominek (a właściwie rodzaj "kozy") i będzie znajdował się na tle tego dużego przeszklenia. Dach nad salonem i garażem będzie nieużytkowy i albo będzie wyłożony gresem, albo wysypany żwierem/kamieniami, może będą jakieś rośliny. Będzie można na niego wyjść, ale tylko w sytuacjach awaryjnych (nie ma drzwi balkonowych). Nie zdecydowaliśmy się na taras użytkowy na dachu, ponieważ będziemy mieli 2 duże tarasy na poziomie parteru (chyba z kostki granitowej) i z doświadczenia wiem, że mając taras na dole nie będę korzystała z tarasu/balkonu na górze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 06.09.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 PS Przy okazji czy ktoś korzysta z transportu publicznego/prywatnego na trasie St. Babice W-wa? ztm sprawdziłem, ale czy jeździ tam jakaś prywatna linia albo marketowa? Mój samochód był tuningowany na skrzyżowaniu i muszę się przesiąść na inny środek lokomocji. Nie korzystam, ale kiedyś mieszkając w Blizne korzystałam, jest kilka linii podmiejskich i prywatne busiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Peilin akiedy wrzucisz nowe fotki??? Chociaz ja Twoj domek ostatnio widzialam...... Przez przypadek trafilam do ludzi, ktorzy mieszkaja obok (ci z dosc plaskim dachem) Zrobil na mnie ogromne wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 06.09.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 peilin, wydaje mi sie, ze taka wielka powierzchnia wylozona gresem to nie za bardzo ...ale zwirek i jakies roslinki - tak! TV - jesli mialbym odpowiednie warunki - zrobilbym osobny pokoj telewizyjny - zreszta ..nawet jak bedzie tv w salonie ..to po BARDZO KROTKIM czasie zafundujesz dzieciakom osobny TV jak najdalej ..no bo ile razy mozna ogladac "krola lwa" czy "Bionicle II" ? a "inienamocni" tez po 50 seansie moga sie znudzic Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.09.2005 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Krzysiek Gratulki za 3 tys. pozdro J Raczej gratulki dla całej Babickiej filipek, jeżdżą jeszcze prywatne busiki, ale nie wiem czy na rozkład, czy jak się napełnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 07.09.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Witajcie. Potrzebuje namiaru tel. na dekarza do ułożenia dachówki z okolic Babic. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 07.09.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Zwirek jest super troche martwi nas to, że będą na nim gromadzic sie igły i liście, ale trudno, gres mi też sie nie podoba. Na początku była koncepcja drewnianych tarasów, ale koszt nas przerósł - 280 zł/ m2. Co do pokoju TV to ja nie jestem az takim fanem telewizji, żeby sie na to decydować, ale w domu będą 2 telewizory: na dole w salonie i dodatkowo na strychu, wiec dzieci bedzie gdzie wysłac. Poza tym jeszcze nie mamy dziecka, pewnie będziemy miec w pierwszej połowie przyszłego roku , wiec w najblizszych latach raczej bedziemy chcieli, zeby dziecko oglądało tv raczej gdzieś bliżej nas niż na strychu. Monis, Byłas u Moniki i Roberta, którzy prawie z nami granicza? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.09.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Monis, Byłas u Moniki i Roberta, którzy prawie z nami granicza? Pozdrawiam Tak, wlasnie u nich. Bardzo spodobaly nam sie ich kolory tynku i meczylismy ich pare razy o numery. Dzialki macie przepieknie polozone, bylam zauroczona!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 07.09.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Po półrocznych poszukiwaniach to była ostatnia działka, którą zdecydowałam się oglądać, mieliśmy tak dosyć, że planowaliśmy zrobić sobie kilkumiesięczną przerwę w poszukiwaniach. Jak ją zobaczyłam, to wiedziałam, że to jest dokładnie to co chciałam. Kupiliśmy ją właśnie od Moniki i Roberta.PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 08.09.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 hej, Wprawdzie u nas wiecej kobiet na tym forum ..ale mamy rownouprawnienie ...kobieca pilke nozna ...wiec ... Komu zamierzacie kibicowac juz po przeprowadzce do Starych Babic? -- NAPRZOD'owi ZIELONKI - V liga, Grupa Mazowiecka Polnoc http://www.90minut.pl/skarb.php?id_klub=2744&id_sezon=67 http://www.naprzod.com/ czy moze -- RYS'owi LASKI - klasa A , Grupa I Warszawa http://www.90minut.pl/skarb.php?id_klub=2792&id_sezon=67 http://members.lycos.co.uk/damian00x/ A moze komus zupelnie innemu ? Do zobaczenia na kibicowskim szlaku Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 08.09.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Chcę ogłosić szczęśliwe i pomyślne zakończenie kolejnego etapu budowy - po dłuuugich poszukiwaniach znaleźliśmy ekipę i od dziś - MAMY WYLEWKI.Naprawdę było dużo dłubaniny, poprawki po hydrauliku itd.Ekipa - SUPER. Naprawdę - wreszcie znaleźliśmy ludzi, którym się chce robić. Efekt znakomity - jeśli ktoś będzie chciał, to z czystym sumieniem mogę ich polecić.Pozdrawiam.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 09.09.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Joasia, Gratulacje! Chętnie wezmę namiar na ekipę. U nas w tym tygodniu zalał się strop. Teraz się pielęgnuje więc jest trochę spokoju. Przed nami więźba dachowa. Czy ktoś może polecić wykonawcę kominków? Mamy bliźniaczy kominek - w środku z wkładem a na zewnątrz otwarte palenisko do grilowania. Potrzebuję skonsultować projekt od strony technicznej, no a później go jeszcze wykonać. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotka i Mareczek 11.09.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Witam Was ,zaczynam budowę w Borzęcinie Dużym i cała jestem w strachu na początek proszę Was uprzejmie o namiary na rozsądnego hydraulika ,podobno już na początku musi zdecydowac gdzie mają być przepusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts