Jerzysio 04.10.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 ...albowiem masz powiedziane :....dobry sunsiad to prawdziwy skarb i szanuj Go jak siebie samego....J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.10.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Z powodu ogromnego zainteresowania imprezą integracyjną termin jej organizacji przełożymy chyba w bliżej nieokreśloną przyszłość........ ja sie nie odzywalam bo nawet nie potrafie powiedziec kiedy mamy jakis wolny wekend chyba dopiero w grudniu strasznie sie posypaly sluby, wesela i inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.10.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Ankalenka ...to ma być prawdziwa emulsja asfaltowa ( cokolwiek to znaczy ) J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.10.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Krzysiek a dlaczego tak sie z tym gazem u Ciebie slimaczy? no u nas co prawda cala papierologia trwala ze 2 miesiace, bo chyba 30 czerwca zrobilismy sluzebnosc a papiery do starostwa zlozylismy na poczatku wrzesnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 04.10.2005 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Krzysiek a dlaczego tak sie z tym gazem u Ciebie slimaczy? no u nas co prawda cala papierologia trwala ze 2 miesiace, bo chyba 30 czerwca zrobilismy sluzebnosc a papiery do starostwa zlozylismy na poczatku wrzesnia Drugi raz robiliśmy ZUD-y, bo pan po przeciwnej stronie Sienkiewicza się rozmyślił i nie zgodził sie na wcinkę w linię na jego działce - działka tymczasem nie zagospodarowana, rosna na niej ino krzaki. W ogóle bym nie robił ZUD-ów bez notariusza, ale gość był za granicą, zapewniał przez telefon, że podpisze - po powrocie mu przeszło. Teraz wszystko od nowa - dłuższą trasą (tu już wszystko załatwione notarialnie), w międzyczasie musiałem ponownie występować o warunki, bo mijały 2 lata, a teraz papiery leżą dopiero u projektanta. Ale za to już lada moment zaświecić powinny żarówki, bo wszystko gotowe i czekamy tylko na inwentaryzację linii i odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eve25 04.10.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Wie ktoś może o jakimś baraku dla ekipy. Bardzo pilna sprawa . Hej! Barak czeka w Kwirynowie! w środku jest urządzony (szafeczki i te sprawy), do baraku przymocowana jest wiata na ewentualne materiały - do kupienia od zaraz jeżeli jesteś zainteresowany prosze o kontakt na maila [email protected] Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.10.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 ...tak to jest, trzeba się zabezpieczać, bo łaska pańska na pstrym koniu jeździ ...i tracisz czas, pieniądze i nerwy... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 04.10.2005 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 ...tak to jest, trzeba się zabezpieczać, bo łaska pańska na pstrym koniu jeździ ...i tracisz czas, pieniądze i nerwy... J tak, tak, mnie właśnie na czasie zależało i dlatego pchaliśmy bez notariusza..... A tak jak robimy teraz, to mówiono mi, że nie można - łamiemy się przez 3 działki, a jak wyszły kłopoty z tym gościem to okazało się że można i to bez żadnej łaski (poza łaską innych sąsiadów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eve25 04.10.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Witam Wszystkich! Od dłuzszego czasu śledzę FORUM i postanowiłam sie przyłączyć. Chetnie podzielę sie własnymi doswiadczeniami i licze na Was przy podejmowaniu kolejnych decyzji dotyczących budowy w Kwirynowie. Aktualny "mój" stan to "surowy otwarty" i właśnie kryję sie dachówką, dlatego na tym etapie służę swoja radą! Pozdrawiam Wszystkich!!! Eve Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.10.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 ...nio.... i tutaj w naszych progach Serdecznie Witamy Ewo J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 04.10.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Zaraz zaraz, Karorko, a czy przypadkiem od czterech dni juz nie ma pozwoleń na budowę przyłączy, tylko zgłoszenie? I z ZUDami coś uprościli. Nie mam jeszcze aktualnego na wrzesien Lexa, ale tak mi się obiło o oczy w prasie. Sprawdź na stronach Sejmu lub ABC, a jak z tym kłopot, to za parę dni, gdy przyjdzie Lex, napiszę na Forum, co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.10.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 ...zgłoszenia są już od dawna, ale to nie dotyczy gazu ...a i sam jestem ciekaw, co to z ZUDP się zmieniło.....PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 04.10.2005 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Zaraz zaraz, Karorko, a czy przypadkiem od czterech dni juz nie ma pozwoleń na budowę przyłączy, tylko zgłoszenie? I z ZUDami coś uprościli. Nie mam jeszcze aktualnego na wrzesien Lexa, ale tak mi się obiło o oczy w prasie. Sprawdź na stronach Sejmu lub ABC, a jak z tym kłopot, to za parę dni, gdy przyjdzie Lex, napiszę na Forum, co i jak. Napisz koniecznie, bo i ja jestem bardzo zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.10.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 no tak tylko u nas jest to nie tylko przylacze ale tez przedluzenie sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.10.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 ...a jak sieć, wiadomo inwestycja liniowa, ZUD, smudy, baloniki,......pozwolenia na budowę.......a ostatnia nowela odnośnie przyłączy polega na zmianie polegającej na możliwości ciągnięcia przyłączy do garaży, altanek i innych tego typu obiektów a nie tylko do domówPozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 05.10.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Jerzysio bardzo ladnie to ujales ja tylko dodam jeszcze z ciekawszych pozycji zarzad drog powiatowych czy jakos tak - no bo jak by ktos nie wiedzial Akacjowa w Koczargach jest arteria powiatowa no a tak na marginesie trzeba by jeszcze do tego dodac money - ale to czasami moze sie okazac najmniejsza przeszkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.10.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 ..tak jak Mościckiego czy Sienkiewicza.... i sam pamiętam jak podczas uzyskiwania pozwolenia na budowę kanału i wodociągu, niezbyt mili panowie z Zarządu Dróg nie mogli zrozumieć, że wodociąg wykonawca przeciśnie pod Mościckiego, a kanał ma zostawiony odrzut i nijaką miarą ukochanej arterii pruć nie będzie trza MD forewry1 J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 06.10.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Niech mnie ktos oswieci. Wobec nowych przepisów do pozwolenia na budowe potrzebuje projektu przyłącza gazowego i elektrycznego??? Bo tego mi tylko brakuje . A w świetle wczorajszego artykułu w wyborczej chyba już nie trzeba takich projektów do pozwolenia??? Ja wiem wy już okna wybieracie w większości ale może ktoś zorientowany akurat jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 06.10.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Niech mnie ktos oswieci. Wobec nowych przepisów do pozwolenia na budowe potrzebuje projektu przyłącza gazowego i elektrycznego??? Bo tego mi tylko brakuje . A w świetle wczorajszego artykułu w wyborczej chyba już nie trzeba takich projektów do pozwolenia??? Ja wiem wy już okna wybieracie w większości ale może ktoś zorientowany akurat jest Wydaje mi sie ze odwrotnie, tzn nie potrzeba pozwolenia ( tylko zgłoszenie) do zrealizowania projektu? ale moze sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.10.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 ...do pozwolenia na budowę domu nie musisz mieć projektów przyłączy, a jedynie zapewnienie w formie pisemnej, że takowe media"dostaniesz"...a media jadą teraz na zgłoszeniu ( nie pozwoleniu ) na budowę...i nowością jest to, że przyłącza można budować do niezabudowanych działekPozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts