ManieQ 06.04.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam nowych! Na mapce jest już ankalenka. Dobrze, że jest jakieś urozmaicenie, bo jeszcze trochę i musielibyśmy wątek "Grupa Kwirynowska" założyć A tak przy okazji i zupełnie nie a propos: może by tak dla odmiany jakieś spotkanko? Powiedzmy 2 tygodnie po świętach? I tym razem zrobić je grilowo? I była też propozycja, żeby nie w sobotę a w niedziełę. Dlatego krótka ankieta: 1. Chcę i mogę przyjść na najbliższe spotkanie Grupy Babickiej: a) TAK b) OCZYWIŚCIE 2. Najbardziej pasuje mi termin: a) 24 kwietnia (sobota) b) 25 kwietnia (niedziela) c) wszystko jedno, byle w czystej szklance d) a może by się tak zUNIfować (dla niezorientowanych: 1 maja --> UE) 3. Co do miejsca, to proponuję: a) Pod Świerkiem - taka nowa świecka tradycja b) u MańQa - wymyślił to niech ma c) u mnie (tu wklej swoją fotografię) 4. [Nieobowiązkowe] W razie grilowania mogę załatwić: a) grila z paliwem i rozpałką b) pokarm stały c) pokarm płynny d) wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 06.04.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Dzien dobry, Chcialbym zaczac budowe ( po zalatwieniu wszelkich formalnosci) i dolaczyc do grona ... Budowniczych Najjasniejszej Rzeczypospolitej.Niestety Budowniczego Polski Ludowej sie nie udalo ... Pozdroofki (aus Klaudyn) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 06.04.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 chętnie poznamy przyszłych sąsiadów. głosuję za miejscem gdzie można zabrać dwójkę małych dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 06.04.2004 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam! "Pod Świerkiem" raczej odpada. Zaczyna nas być już sporo, a ten wielgwiazdkowy lokal jest mały i nawiedzany przez miejscowych "parafian" używających, powiedzmy, skrótów myślowych zamiast polszczyzny literackiej. Dzieci mogą być zbyt dociekliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 07.04.2004 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Jeśli chodzi o mnie: - 24 kwietnia - odpada (weselisko), - 25 kwietnia - może być (chociaż będę zmęczony po całonocnej hulance ) - 1 maja - pasuje doskonale. Myślę, że jak chętni się określą, to wtedy możemy podzielić, co kto przynosi. Z blachodachówką jeszcze się nie zdecydowałem, ale rabat na okienka dachowe rośnie - Fakro/Velux - mam już z 22 oczkami rabatu . Chętni na zakup cały czas mile widziani. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 07.04.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witajcie,dawno nie pisałam, bo miałam chandrę: konstrukcja (w projekcie) okazała się do d... i trzeba było poprawiać. Dobry kierownik to skarb. Co do spotkania: bardzo chętnie 24 lub 25 ze wskazaniem na niedzielę. Co do lokalu Pod Świerkiem, to jednak może j.przedworski dałby się przekonać: często jeździmy tam latem z dziećmi, tyle że przenosimy krzesła na część z placem zabaw: dzieci bardzo lubią huśtawki i koniki, pan z baru chętnie daje kostki cukru dla koni, a słówka spod stolików raczej nie dolatują. Ale - dostosujemy się do miejsca wybranego przez Szanowny Zarząd. PS: chętnie odkupię barak lub cuś podobnego plus ok. 160 stempli 3-metrowych lub dłuższych. PS2: co do mapki, to poproszę o przesunięcie mnie z Grot na Blizne, tj. około 1 cm nad literą "j" w słowie "Jasińskiego". Dziękuję. Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 07.04.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 To nie mnie nie pasuje ten wspaniały lokal, bo ja już niejedno widziałem i słyszałem. O niewinne dzieciny mi chodzi. Ostatnio jakiś klient usiłował nas przekonać że g... się znamy na budowaniu (cytat), bo on jest najlepszym fachowcem. Na szczęście jego znajomi go szybko zgasili i zapanowała sielska atmosfera. Jeśli pogoda dopisze, może rzeczywiście będzie się można rozłożyć na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 07.04.2004 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 To nie mnie nie pasuje ten wspaniały lokal, bo ja już niejedno widziałem i słyszałem. O niewinne dzieciny mi chodzi. Ostatnio jakiś klient usiłował nas przekonać że g... się znamy na budowaniu (cytat), bo on jest najlepszym fachowcem. Na szczęście jego znajomi go szybko zgasili i zapanowała sielska atmosfera. Jeśli pogoda dopisze, może rzeczywiście będzie się można rozłożyć na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 08.04.2004 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Joasia - stemple kupowałem po 2,5zł/szt z przywozem na miejsce - odsprzedawał facet z Babic, jak jeszcze ma to dam Ci znać może jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 08.04.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 PS: chętnie odkupię barak lub cuś podobnego plus ok. 160 stempli 3-metrowych lub dłuższych. Wyślę Ci namiary na priva. Ponieważ moje stemple weźmie pewnie jprzedworski, wychodzi na to że wstępnie na większość/całość towaru mam chętnych, ale jak coś jeszcze będę miał to dam znać. PS2: co do mapki, to poproszę o przesunięcie mnie z Grot na Blizne, tj. około 1 cm nad literą "j" w słowie "Jasińskiego". Dziękuję. Już poprawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 08.04.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Pewnie, że stemple biorę. Nawet jakbym miał na plecach przenieść (na szczęście blisko). Tylko, na razie, dopiero z ziemi wychodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 08.04.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 No właśnie: Janek, u Ciebie chyba ściany fundamentowe rosną... Wystają już choć trochę nad horyzont? Bo moje bloczki (niemal równo 4 tysiące sztuk) położyli w bodajże 9 dni, więc u Ciebie powinno być już coś widać z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 08.04.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Już wystaję. U mnie to 2000 bloczków. Ekipa zjechała 30 marca (imieniny Kwiryna!), a wykopki (geodeta) 1 kwietnia, czyli Prima Aprilis. Zanosi się rozrywkowo! Już czuję, co będzie dalej, bo to nie może się dobrze skończyć. Ty choć zaczynałeś 22 lipca, a to słynny dzień wszelkich czynów, wypróbowany przez lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 08.04.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Poniewaz jutro wyjezdzam w rodzinne strony chcialabym juz dzis zyczyc wszystkim z grupy Stare Babice spokojnych i radosnych swiat wielkanocnych oraz spelnienia wszystkich, budowlanych i niebudowlanych marzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK1 08.04.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Pomysl spotkania jest super, niestety nie zawsze na biezaco sledze posty i w nich aktywnie uczesnicze, ale pamietajcie o mnie liczac sklad grupy... Na spotkanie bardzo chetnie przyjde. Jesli moge prosic o mily znak na mapce: Zielonki Wies, po prawej stronie Warszawskiej, na wysokosci A autobusowego . Nasze fundamenty leza jakies 300m od Warszawskiej Ruszylismy pelna para i chetnie podziele sie naszymi negocjacyjnymi doswiadczeniami. Pozdrawiam wszystkich, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 08.04.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 hej witam wszystkich starych i nowych grupowiczow ostatnio niezbyt czesto zagladam na forum bo ciagle mnie gdzies rzuca po Polsce moj biedny maz ma cala budowe na glowie my wstepnie piszemy sie na spotkanie 24 i 25, na razie nam pasuje 1 maja blagam nie, a przynajmniej nie unifikujmy sie bo wszystko co z tym zwiazane wychodzi mi juz bokiem - mam integracje na codzien w pracy i wcale nie zamierzam swietowac Pod Swierkiem moze byc, choc jak pisal Jprzedworski czlowiek jest narazony na integrowanie sie z miejscowymi fachowcami, co akurat my odczulismy najbardziej czekajac na pozostalych, poza tym w srodku to juz sie pewnie nie zmiescimy, chyba ze na zewnatrz gdybym sie juz nie odezwala przed Swietami to zycze wszystkim smacznych jajek i niezbyt mokrego dyngusa karorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 08.04.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Witam sasiadow dalszych i tych blizszych! Wstepnie my tez piszemy sie na to spotkanie, dajcie znac dokladnie jaki to bedzie dzien, sobota czy niedziela. Zyczymy wszystkim milych swiat, zasluzonego odpoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 08.04.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Życzę wszystkim - radości, zdrowia, na budowach - nerwów jak stal, i wszystkiego naj z okazji Świąt Wielkiej Nocy. Manieq, dzięki za przesunięcie mojej kropki na mapie. Jprzedworski, a do kiedy będą Ci potrzebne te stemple od Mariusza? Bo nasz wykonawca wchodzi na budowę dopiero 4 maja, a po stanie zero planujemy ze 3-4 tygodnie przerwy. A ile ich jest i jakie wysokie? A co do Świerka, to w istocie nie biesiadowałam nigdy w tym lokalu w środku (na pierwsze spotkanie Grupy, jak pamiętasz, spóźniliśmy się); za to na trawce przy huśtawkach bywaliśmy latem często i nigdy jeszcze nikt się do nas nie "przyłączał". Może wyglądam groźnie? Joasia. P.S. Na stronie naszej Gminy jest juz opublikwoany tegoroczny budżet; sporo skanalizują i zwodociągują, no i wreszcie zlikwidują dziury na Hubala Dobrzynskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 09.04.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 [(Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 09.04.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Wszystkim sąsiadom życzę spokojnych i pogodnych Świąt i żebyśmy przyszłoroczne jajeczka święcili już w Babicach . pozdrawiam serdecznie i pogodnie wbrew temu co za oknem. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts