Jerzysio 03.11.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 ...co do glazur, terakot i paneli - to Ci nic nie powiem, bo takowe do domu naszego wstępu nie mają......a drzwi ( rozumiem, że z ościeżnicą ), to chyba całkiem dobra cena- o ile drewno porządnie przesuszone !PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 03.11.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 czy Twoj dom to ten, przed ktorym jak sie stanie to po lewej w tle widac domek jusme? jesli tak to mialem okazje rozmawiac z malzonka (?) i slyszec w glebi domu Twoj glos jakies 2-3 tygodnie spacerujac po Kwirynowie bardzo nam sie spodobal Wasz dach, wiec podeszlismy zapytac o dachowke pozdrawiam Pewnie tak. Ale to dość daleko w tle. Widać z naszego ogródka i poddasza. Z innych okien już nie, bo zasłania inna budowa. Na naszej stronce są zdjęcia (stare), możesz sprawdzić. Pozdrawiam. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 03.11.2005 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 ...co do glazur, terakot i paneli - to Ci nic nie powiem, bo takowe do domu naszego wstępu nie mają... ...a drzwi ( rozumiem, że z ościeżnicą ), to chyba całkiem dobra cena - o ile drewno porządnie przesuszone ! Pozdro J Jasne, z ościeżnicą. jerzysio - spytam wścibsko - to czym wykańczałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 03.11.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 ...co do glazur, terakot i paneli - to Ci nic nie powiem, bo takowe do domu naszego wstępu nie mają... ...a drzwi ( rozumiem, że z ościeżnicą ), to chyba całkiem dobra cena - o ile drewno porządnie przesuszone ! Pozdro J Jasne, z ościeżnicą. jprzedworski - spytam wścibsko - to czym wykańczałeś? Przepraszam - to ja, czy Jerzysio?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 03.11.2005 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 ...co do glazur, terakot i paneli - to Ci nic nie powiem, bo takowe do domu naszego wstępu nie mają... ...a drzwi ( rozumiem, że z ościeżnicą ), to chyba całkiem dobra cena - o ile drewno porządnie przesuszone ! Pozdro J Jasne, z ościeżnicą. jprzedworski - spytam wścibsko - to czym wykańczałeś? Przepraszam - to ja, czy Jerzysio?? sorki, coś mi się na oko rzuciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 KrzysiekSw wprowadzic musimy sie w grudniu, poniewaz tak konczy nam sie wynajem. Mam caly czas nadzieje, ze tylko pewne drobiazgi nie zostana skonczone. A co do glazur i tych innych cudow to wiekszosc kupilismy na Bartyckiej i w TTW. Jesli chodzi o drzwi, to nie umiem nic na ten temat powiedziec.... jeszcze sie nie rozgladalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 03.11.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Moniś, Nie przejmuj się, przecież wszystkiego od początku nie musisz mieć. Ja zakładam, że chciałabym skończyć wszystkie brudne roboty przed przeprowadzka, a szczegółowe wykańczanie będzie musiało poczekac. Podziwiam tempo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Iwona juz wiem, ze nie zdazymy z pewnymi kwestiami chociazby ze wzgledu na pogode.....z niektorymi ze wzgledow finansowych....... ale Wigilie na pewno spedziy juz u siebie, chocby na golym betonie. Musicie nas odwiedzic!!! Koniecznie z sunia!!!!!!! ZAPRASZAMY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 03.11.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Dobrze, że jesteś tak zdeterminowana . Ja postanowiłam, że podłogi i łazienki muszą być, no i ogród (zobaczymy ), bo inaczej pies będzie nosił błoto do domu. Ale jeśli będziemy finiszować, tak ja Wy na koniec roku, to z ogrodu raczej nici. Mam nadzieje, że jak się przeprowadzicie, to będzie więcej okazji do wspólnych spacerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 03.11.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 50 tys za wybudowanie domu w stanie surowym (bez tynku i docieplenia zewnetrznego) z projektu "korona" (http://www.domoweklimaty.pl) wrazz z pokryciem dachowka ceramiczna i wszytkimi obrobkami blacharskimi to duzo czy malo?Aha projekt troszke zmodyfikowany - wydluzono garaz o 2 m i dodano drugie wejscie z bokuCzekam na konstruktywne opinie. Wydaje mi sie ze jest w miare atrakcyjnie chociaz byc moze sie myle.PozdrawiamPawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 03.11.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Nie wem czy nie identyczny dom powstaje właśnie na ul.Koczarskiej w Babicach. Możesz tam podjechać, może czegoś się dowiesz od właściciela. Wg. mnie można tanej to wybudować. Skąd masz ekipę ? To może też wiele wyjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 03.11.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Nie wem czy nie identyczny dom powstaje właśnie na ul.Koczarskiej w Babicach. Możesz tam podjechać, może czegoś się dowiesz od właściciela. Wg. mnie można tanej to wybudować. Skąd masz ekipę ? To może też wiele wyjaśnić. ekipy jeszcze nie mam - caly czas szukam.... tylko gdzie mam zanlexc taniej najtaniej to znalazlem za 30 tys - ale bez dachu i facet juz jest dawno zajety bo tani:)))) Pozdrawiam Pawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 04.11.2005 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 50 tys za wybudowanie domu w stanie surowym (bez tynku i docieplenia zewnetrznego) z projektu "korona" (http://www.domoweklimaty.pl) wrazz z pokryciem dachowka ceramiczna i wszytkimi obrobkami blacharskimi to duzo czy malo? Aha projekt troszke zmodyfikowany - wydluzono garaz o 2 m i dodano drugie wejscie z boku Czekam na konstruktywne opinie. Wydaje mi sie ze jest w miare atrakcyjnie chociaz byc moze sie myle. Pozdrawiam Pawel N Paweł, myślę, że spokojnie znajdziesz jeszcze taniej. Napewno nie należy brać kogos przypadkowego, bo się można przejechać, ale dla porównania, ja w zeszłym roku za postawienie Drozda (Archeton) - w wersji powiększonej, ok. 140m2 użytkowej za 3-warstwowy od zera do papy na deskowanym dachu zapłaciłem 20 tys. Domek mniejszy, ale w technologii 3-w i akurat z murarki jestem b. zadowolony (na tanich majstrach przejechałem sie dopiero przy tynkach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 04.11.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 50 tys za wybudowanie domu w stanie surowym (bez tynku i docieplenia zewnetrznego) z projektu "korona" (http://www.domoweklimaty.pl) wrazz z pokryciem dachowka ceramiczna i wszytkimi obrobkami blacharskimi to duzo czy malo? Aha projekt troszke zmodyfikowany - wydluzono garaz o 2 m i dodano drugie wejscie z boku Czekam na konstruktywne opinie. Wydaje mi sie ze jest w miare atrakcyjnie chociaz byc moze sie myle. Pozdrawiam Pawel N Paweł, myślę, że spokojnie znajdziesz jeszcze taniej. Napewno nie należy brać kogos przypadkowego, bo się można przejechać, ale dla porównania, ja w zeszłym roku za postawienie Drozda (Archeton) - w wersji powiększonej, ok. 140m2 użytkowej za 3-warstwowy od zera do papy na deskowanym dachu zapłaciłem 20 tys. Domek mniejszy, ale w technologii 3-w i akurat z murarki jestem b. zadowolony (na tanich majstrach przejechałem sie dopiero przy tynkach ) Masz jeszcze moze namiar na tych fachwocow?) Jesli tak to prosze:) Pozdrawima Pawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.11.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 A prond już macie w środku? Ja mam nadzieję, że u mnie już na dniach. Ambicje były większe, ale przyszło przesilenie i psychiczne i fizyczne Nawet na Forum mi się już nie chciało zaglądać - totalna alergia na budowę - mieliście już coś takiego ? Gaz - papierki jeszcze z miesiąc, a robota - pewnie wiosną, no chyba, że pogoda zadziwi na plus. Wykończeniówka też od wiosny, ale dam już chyba trochę podorabiać ludziom, muszę wprowadzić się do końca wakacji, a sam - to bym kończył jeszcze ze 2 latka, no i nie chce mi się już prond juz mamy nawet alarm Krzysiek my alergie na budowe mamy przynajmniej raz dziennie i ciagle pytania po co nam to bylo - trzeba bylo kupic wieksze mieszkanie i miec wszystko z czaszki a nie uzerac sie z jakimis wodociagami, gazociagami, szambami, papierologia i setka innych no ale jakos to mija szczegolnie jak jakis etap zakonczony i czlowiek nie gryzie sie juz ze zrobia dobrze czy cos spartola - wlasnie najgorzej meczy mnie ten ciagly niepokoj ze fachowcy zrobia cos nie tak a bezmyslnosc zdarza sie nawet najlepszym poki co nie mielismy wiekszych wpadek - odpukuje a co do prac wykonczeniowych to to jest masakra finansowa moze uda nam sie wprowadzic na wiosne ale na pewno bedzie to stan wykonczenia daleki od marzen podobnie jak peilin zrobillismy zalozenie ze podlogi i lazienki musza byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.11.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 hej Rbit milo Cie bylo poznac sory ze nie mialam czasu dluzej pogadac ale spieszylismy sie innym razem ... Widzialem, widzialem jak nerwowo z taśma biegaliście. Na pewno jeszcze bedzie okazja a szczerze mówiac chetnie bym obejrzal Wasz dom bo kiedyś myslalem o podobnym projekcie. Zatem do zobaczenia , pozdrawiam zapraszam do obejrzenia , tylko daj znac kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 04.11.2005 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Masz jeszcze moze namiar na tych fachwocow?) Jesli tak to prosze:) Pozdrawima Pawel N Odszukam na poniedziałek, jakby co to się przypomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 04.11.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 prond juz mamy nawet alarm GRATULKI!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Dobrze, że jesteś tak zdeterminowana . Ja postanowiłam, że podłogi i łazienki muszą być, no i ogród (zobaczymy ), bo inaczej pies będzie nosił błoto do domu. Ale jeśli będziemy finiszować, tak ja Wy na koniec roku, to z ogrodu raczej nici. Mam nadzieje, że jak się przeprowadzicie, to będzie więcej okazji do wspólnych spacerów. Iwona mam nadzieje, ze w koncu nas odwiedzicie!!! I ja caly czas trzymam kciuki, wiesz za co!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts