mbz 08.11.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Dziekuje Wam wszystkim W swoim wlasnym domku to jest naprawde fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 08.11.2005 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Dziekuje Wam wszystkim W swoim wlasnym domku to jest naprawde fajnie Gratuluję również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Dziekuje Wam wszystkim W swoim wlasnym domku to jest naprawde fajnie Wierzymy, wierzymy............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 08.11.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 My rownież do niedawna "obstawialiśmy" Koronę, jednak Libra bardziej spelnia nasze oczekiwania i nie wymaga tylu zmian. Co do dachu, to nie mamy zielonego pojęcia(z pewnością nie blacha) i z przerażeniem myślimy jak niewielka jest nasza wiedza w zakresie budowania. Ktoś kiedyś powiedział, ze pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie.... Ale mi życia na to nie starczy no i............ pieniędzy . czy Korona czy Libra to dachy sa dosyc skomplikowane co nie wrozy dobrze jesli chodzi o koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 08.11.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 czy Korona czy Libra to dachy sa dosyc skomplikowane co nie wrozy dobrze jesli chodzi o koszty Tak to prawda, dlatego też gotowi jesteśmy zrezygnować z jednej lukarny. Ale ciężko nam jest zrezygnować z "bawolego oka", które właściwie określa charakter domu. Ale liczymy się z kosztami związanymi z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 08.11.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 to dobrze ze jestescie tego swiadomi bo potem przychodza ciezkie rozczarowania a co do bawolego oka poszperajcie na forum, na pewno juz ktos to przerabial i ma doswiadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Jerzysio czy w koncu zamowiles napinany sufit????? My wlasnie rozmawiamy z DPS..... cos nie czasowi sa........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafla 08.11.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 witam szystkich, poszukuję tynkarza do tynków wewnętrznych i wylewek. Czy możecie może kogoś polecić??? Bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 08.11.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Mbz, ja tez przylacze sie z gratulacjami w zwiazku z przeprowadzka To bardzo fajne uczucie budzic sie rano we wlasnym domku, palic w kominku, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 08.11.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Witajcie Dawno tu nie zagladalam, ale nie mialam za duzo wolnego czasu, a to dlatego, ze ten rok obfitowal w wazne wydarzenia Po pierwsze w kwietniu urodzil nam sie synek a wczoraj spedzilam pierwsza noc juz w nowym domu no to podwójne gratulacje Trochę poźno ale my rownież gratulujemy - można rzec podwójne szczeście I jeszcze do Karorka, ponieważ jesteś w sąsiedztwie, chcieliśmy się dowiedzieć czy wiesz cos na temat kanalizacji w Koczargach, bo my od dobrych dwóch lat o niej słyszymy ... tylko jakoś jej nie widzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.11.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Moniś ..... napinanego szukałem dla mojego kolegi co zamek remontuje.. KasiaMarcin ...co do kanalizacji to kopnijcie się do EkoBabic i poczytajcie, kiedyplan przewiduje kanalizację u Was.. Pozdro4ewry1J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 09.11.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 co do kanalizacji to przetarg na wykonanie chyba sie odbyl, w kazdym razie projekt to w gminie jest od dawnamy oczywiscie w planach nie bylismy uwzglednieni a na wlasny koszt to nie mielismy zamiaru robic w piatek przywiezli nam szambo, a w sobote chodzila jakas kobieta i sprawdzala gdzie buduja sie nowe domy bo podobno gmina zgodzila sie uzupelnic projekt kanalizacji o nowe budynki i kanalizacja ma byc doprowadzona do granicy dzialek - trzeba zlozyc jakis wniosekale teraz to my to mamy gdzies bo zainwestowalismy w szambo kasiamarcin - odszukam telefon do tej kobiety i wam wysle to dowiecie sie bezposrednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 09.11.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 a tak w ogole przyszli koczargowianie - w gminie sa do wgladu 2 wersje planu zagospodarowania nie wiem co to za firma robila ale poprzedzajaca ten plan inwentaryzacja jest zrobiona beznadziejnie - chyba nikt ne sprawdzil stanu aktualnego np. proporcje naszego domu na planie nijak sie maja do rzeczywistosci, wycielismy drzewa w granicy dzialki a na planie dalej sa (gmina dawala pozwolenie), a najlepsze to to ze jest propozycja scalenia gruntow (polowa naszej dzialki i polowa sasiedniej) - dzialka zabudowana a oni chca scalac grunty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 09.11.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 kasiamarcin, przeczytalem Wasza Libre II - niemala ta ksiazeczka Postaram sie Was nieco schlodzic, gdyz ..moim zdaniem najgorsze jest potakiwanie ludziom tylko dlatego, zeby im sie przykro nie zrobilo, utwierdzanie w przekonaniu ..tak tak ...fajny projekt! rob! buduj! Ale na poczatku zalety: OGOLNE + ten domek naprawde mi sie podoba i ..co chyba najwazniejsze - bardziej spodobala mi sie realizacja od projektu! + nie jestem zwolennikiem wolich oczek - ale to jest takie spokojne i rzeczywiscie nadaje chalupie charakter PARTER + rozmieszczenie pomieszczen na parterze - przemyslane + spizarnia blisko wejscia do domu + garderoba w przedsionku + zadaszony taras Zalety Libry znacie Wy najlepiej - wszak ja wybraliscie -teraz uwagi (moje subiektywne zdanie) - no bo jak inaczej. OGOLNE - ten dom jest bardzo wielki! 300 m2 po podlodze! nie znam Was, stanu Waszego konta jak i liczebnosci Waszej rodziny (moze wielopokoleniowej) ale Libra jest duzym domem - tak jak juz kolezanka Karorka wspomniala - ten dom bedzie drogi w realizacji - sam dach oceniam na MINIMUM 60 tysiecy PLN - pomimo tego, ze chwalilem wyglad ...odnosze wrazenie, jakby ten dom byl przyklejony do ogromnego garazu, ten garaz przytlacza dom i Libra gubi proporcje PARTER - tylko 1 drzwi oddzielaja salon od garazu, nie ma pomieszczenia buforowego - moze/bedzie czuc spaliny w domu - jak patrze na plan parteru - dochodze do wniosku ze ten dom buduje sie glownie dla samochodow, garaz wiekszy od salonu .... Moim zdaniem czasy, gdy Fiat 126 p byl dorobkiem calego zycia i akumulator na noc wynosic trzeba bylo do domu na szczescie bezpowrotnie minely. Ja samochodom w domu mowie NIE. PIETRO - 13,9 + 9,4+43.6 +10,3 = 67 m2 powierzchni takiej "niewiadomodoczego" - drzwi z lazienki i pokoju zachodza na siebie - wentylacja malej lazienki - jakos nie moge sie tam pionu dopatrzec (..) Jedziemy do stolicy kraju kapitalistycznego ...moze i ten kraj ma jakies zalety ...ale przeciez chodzi o to, zeby te zalety nie przeslonily nam wad. (...) - tak samo jest z domem (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 09.11.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Hej, 300 m2 domu to ho ho ho do udźwignięcia finansowego. U nas jest 180 + 55 garażu i będąc na końcu wykończeniówki cieszę się, że mieliśmy mieszkanie do sprzedania. Z innej beczki - szukam dobrej ekipy do wykonania podjazdu i ścieżki. Jeśli macie kogoś sprawdzonego - polecam się Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 09.11.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 macie moze namiary na jakiegos sprawdzonego producenta parkietow - chodzi mi o to zeby kupic bezposrednio tzn. taniej pare lat temu kupowalismy do mieszkania gdzies na wschodzie ale to bylo dawno i chyba nie odnajde namiarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 09.11.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Parkiet - 085 683 39 45 - producent z Hajnóki, kupowałem u niego.PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 09.11.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 witam szystkich, poszukuję tynkarza do tynków wewnętrznych i wylewek. Czy możecie może kogoś polecić??? Bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam wylewki u nas robil http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=19915&postdays=0&postorder=asc&highlight=wylewki&start=0 zreszta wczesniej rowniez u ozzie, moze jeszcze u kogos tynkarzy jak znajde to przesle na priva - tynki gipsowe z agregatu jesli takie Cie interesuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 09.11.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Parkiet - 085 683 39 45 - producent z Hajnóki, kupowałem u niego. Pozdrawiam M dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafla 09.11.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Karorka,Nie jesteśmy ostatecznie zdecydowani czy tynki tradycyjne + gładź, czy gipsowe,Na razie poszukujemy namiarów na ekipy od obydwu rodzajów, bo na wiosnę chcemy robic. Moze ktos jeszcze mógłby polecic swoich tynkarzy?????Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts