Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Karorka,

powiedziałaś koczargowianie - no normalnie pierwszy raz ktoś tak do nas mówi. Ale to brzmi dumnie :lol:

- co do planów wiemy widzieliśy obie wersje i my się nie kwalifikujemy do scalania (jakby co). Dowiedziliśy się że drugie wyłożenie wypadnie na okolicy stycznia. Jednak jak słysze o Twoich problemach ze scalaniem to się boję, że termin uchwalenia wyznaczony na koniec wiosny to ... nierealny :cry:

- dzięki za obiecany nr tel.

Jerzysio,

się pofatygujemy do EkoBabic

Yoric,

no właśnie nam o takie podejście chodziło - coby ktoś spojrzał nie koniecznie podzielając nasz entuzjazm. Jak przymyślimy to się ustosunkujemy

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Yoric - raz jeszcze dzięki za chłodne spojrzenie na Librę.

-Co do garażu - jedyną rzeczą ktorą podzielam są pojedyncze drzwi oddzielajace garaż od domu - powiem szczerze, ze o tym nie pomyśleliśmy.

- problem braku wentylacji i zachodzących drzwi od mniejszej łazienki nie jako nas nie dotyczy, gdyż planujemy ja przenieść koło schodów, aby móc powiększyć pokoje dla dzieci.

- Powierzchnia "niewiadomodoczego" -powierzchnia korytarza po naszych zmianach zmniejszy się o dobre kilka metrów. Pomieszczenie o pow. 9.4 m - toż to przecież garderoba :) Obecnie mieszkamy w bloku i jednym z moich marzeń jest duża garderoba - przyznaję szczerze, że ta na projekcie nie dokońca spełnia moje oczekiwania :wink: Z kolei na strychu chcemy mieć pralnię z suszarnią (nie popieram suszenia ubrań w łazience, czy pokoju lub wystawiania swojej garderoby - w tym bielizny - na widok publiczny tzn. outdoor) oraz tzw. "graciarnię"

Generalnie stwierdziliśmy, że jeśli mamy budować dom to niech on będzie jak najbardziej funkcjonalny dla nas. Nie oznacza to że jesteśmy osobami bardzo zasobnymi - my rownież podobnie jak masa innych osób będziemy posiłkować się glownie pieniedzmi ze sprzedaży mieszkania i mam nadzieję niewielkim kredytem.

Zdaję sobie sprawę iż ten dom nie należy do najtańszych- masz rację, sam dach jest szacowany na kwotę ponad 60 tys. Ja jednak mam nadzieję, że sobie poradzimy - w ostateczności pewne prace będą realizowane etapami.

Witam!

Poszukuję sprawdzonych i solidnych :wink: ekip do prac wykończeniowych:

- elektryk

- hydraulik

- tynki wew. i zew z ociepleniem

- glazura, terakota, parkiet

Jeżeli jesteście zadowoleni ze swoich ekip, podzielcie się proszę namiarami :p

Na mojej kwirynowskiej ziemi robi się teraz ogrodzenie, a na wiosnę planowana jest wykończeniówka domu, także zależy mi na czasie, nawet bardzo :roll:

Mam pytanie do przyszłych mieszkańców Kwirynowa, a dokładniej ulic: Agawy, Jesionowa, Bukowa, Kasztanowa, Grabowa, więcej ulic nie pamiętam... :p - na jakim etapie są u Was inwestycje związane z gazem, wodociagiem i kanalizacją? Wczoraj walczyłam z papierologia w urzedach i mówiąc krótko im nas więcej tym lepiej!!! Czekam na kontakt, razem łatwiej i szybciej :D

A w sprawie ekip i nie tylko bardzo prosze o namiary!!!

Forum lub [email protected]

Pozdrawiam, Zestresowana :roll:

kasiamarcin

Projekt super :D Mnie też sie podoba Ja taki miałem w planach . :D .Życie zweryfikowało plany (zawąska działka).Garaż przedzieliłbym słupkiem i będą 2 drzwi .Zrobi się,, lżejszy" 8) .Złodziej nie widzi :o wszystkiego co jest w garażu 8).. :D .W zimie nie wychłodzi się tak szybko. :wink: 8) :D .Pozdr. :D

macie moze namiary na jakiegos sprawdzonego producenta parkietow - chodzi mi o to zeby kupic bezposrednio tzn. taniej :wink:

http://www.drewex.net.pl, Radzymin

Namiar z reklamy, przyznam że nawet nie zaglądałam na stronę.

Pozdrawiam :lol:

jj

dzieki :D

ale ceny to maja zdecydowanie wyzsze niz producent ktorego podal MarcinM, jesion to min. 10 zl drozszy a przy 80 m2 ktore potrzebujemy to i tak nadal oplaca sie sprowadzic z hajnowki bo transport tylko 150 zl

hej

a my zrobilismy sobie wycieczke po okolicy i zobaczylismy co sie dzieje na budowach niektorych szanownych forumowiczow tzn tych ktorych nie widzimy na codzien - kolo Ozzie przejezdzamy kilka razy w tygodniu - czekamy na elewacje ale to juz chyba nie w tym roku, Krzyska i Ankalenke tez podgladamyz daleka przejezdzajac

a wiec zobaczylismy piekny klinkier u Peilin - teraz ta surowa odwazna bryla wyglada zdecydowanie przyjazniej a jak jeszcze beda okna to pewnie w ogole bedzie super

u kolegi Yorica :wink: dach gotowy to teraz przydalyby sie okna

jj przypomnij gdzie jest Twoja budowa bo jakos nie moglismy trafic