Katarzyna Zajac 10.12.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Cześć! Znowu odwiedziłam forum. Gratulacje Wszystkim, u których idzie do przodu. Często podziwiam wasze domy jak przejeżdżam. Dostałam jakieś dwia prywatne pytania, ale jak chciałam przeczytać to nic nie było, więc przepraszam, że nie odpowiedziałam. To do następnego razu. Wszystkiego dobrego z okazji Świąt składam już dziś, bo nie wiem kiedy zajżę po raz kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 11.12.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 To jedno pytanie było ode mnie. Pytałam o ekipę, która budowała u Ciebie i Karorki, ale ta ekipa okazała się dużo droższa od innych ekip i zrezygnowałam. Dlatego skasowałam pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.12.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Iwonka ..I oby zdrowo się dziecię chowało Krzysiek ...nie ma to jak kopnięcie prundem wew własnym domu JJ ....a bo inni też "chcom" po3mieć troszki wew GTW ...a tak na marginesie myślałem co mi kominek zrobią na sobotę, a tu obsuwa i trza mi jechać coby kończyli MD4ewry1 J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 12.12.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Jerzysio, A kto Ci ten kominek robi? Podziel się namiarem z potrzebującym człowiekiem. No chyba, że po tej obsuwie to ino mietłom towarzystwo rozgonić. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kostecky 12.12.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Witam wszystkich sąsiadów.Na wstępie bardzo przepraszam, ale mój post będzie pewnie dość długi. A że jest to mój debiut na tym forum, to nie chce być postrzegana jako osoba zbyt gadatliwa, a jako osoba ciekawa - oczywiście calej filozofii budowania i tego co z tym związane. Jesteśmy na etapie fundamentów - Blizne Jasińskiego. Mamy zamiar kontynuowac naszą "walkę z wiatrakami" od wiosny 2006, ale ... no własnie. Zaczęlismy szukac ekipy, która dokończyłaby nam budowanie naszego domku. Zaczęliśmy "obdzwaniać" wykonawców, którzy zostali nam poleceni w jednej z pobliskich hurtowni budowlanych, w której zaopatrywaliśmy sie jesienią br. W tym momencie zaczęły sie objawy "załamki"... Czy możecie obiektywnie powiedziec ile kosztuje robocizna za zbudowanie domu (ca 200 m2) z betonu komórkowego 24, dach (270 m2) kryty gontem, żadnych udziwnieć czy abstrakcyjnych kształtów, ot, zwykły domek. Dodam, że okoliczni wykonwacy oscylują około 40 - 45 tys. (pamiętajcie, że mamy fundamenty, a więc odchodzi "kuuupa" roboty), ąz nam sie wierzyć nie chce. Jeśli możecie przesłać nam namiary na kompetentne i cenowo dostosowane do średniej krajowej ekipy będziemy BAAARDZO wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 12.12.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 nanmiary na ekipe ktora robila u mnie poszla na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.12.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 JJ ...jak mi skończą i będzie OK to podam ( czyli mam nadzieję początek nextego łika ) Witaj Kostecky ..piszy: Jarek Langiewicz 605 600 782 ..nie jest tani, ale to naprawdę porządny wykonawca ..i 3 wory piniędzoli J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 13.12.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 kostecky, 40 tysi PLN to moze niemalo ..ale nie jest to jakas kwota z ksiezyca: Zalezy ...co firmy oferuja za te 40 kzl. murowanie: 20 zl / m2400 m2 scian - 8000 zlstrop zelbet: 50 zl/m2100 m2 stropu - 5000 zlwiezba - 300 zl / m315 m3 - 4500 zldach - gont ?? 30 zl / m2270 m2 - 10000 zlobrobki dachu - 3000 zlkominy ??1000 zlschody - 1000 zltaras, kolumienki, podpory, slupy, wience, podciagi 2000 zlsciany fundamentowe 30 zl / m250 m2 - 1500 zlchudy beton na parterze 8 zl/m2100 m2 - 800zl Nie znam ceny za kladzenie gontu - pozostale ceny za robocizne uznaje za atrakcyjne ..a i tak wychodzi .... prawie 37 000 zl. (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 13.12.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 kominiarza SZUKAM - do papierow na pozwolenie na budowe przylacza - najlepiej takiego "papierowego" ..co po dachach boi sie chodzic (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 14.12.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 DMKCzy ja również mogę dostać namiary na Twoją ekipę? Czy oni robią z więźbą?Z Twojego geotechnika już skorzystałam - dzięki za namiary. Czy ta ekipa jest równie atrakcyjna cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 14.12.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 wyslalem na priv. IMHO cena ok. Sa ekipy sporo tansze, ale dla mnie wazne jest aby byla to ekipa polecona, ktorej prace moge wczesniej zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.12.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 ... a może kto to wie, gdzie kto ma przesezonowane drewno kominkowe kominek mnię jutro łodpalajom J oczywista za 1/2 darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 15.12.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 DMK Dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 15.12.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Jerzysio a podziel sie namiarami na wykonawce kominka - no chyba ze nie zadziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz 2005 15.12.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Witam wszystkich Moze na poczatek powiem ze mam chec budowac domek w Wierzbinie okolice Borzęcina jak Wiecie. Mam pytanko czy ktoś z Was ma w okolicy Duze "wole oko"? Jesli tak to czy wogole warto i jak wyglada wiezba w takim oczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 16.12.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Mariusz - czołem ! ..jak kominek będzie działał - dzisiaj rozpalamy ! - to : siem podzielem i zara pendzem coby skończyli ( w zasadzie kosmetyka została ) MW4ewy1 J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 16.12.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Mam pytanko czy ktoś z Was ma w okolicy Duze "wole oko"? Jesli tak to czy wogole warto i jak wyglada wiezba w takim oczku Koło mnie jest taki dom. To chyba zmodyfikowana Libra II http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=775 Wole oczko jest szczególnie duże, bo to okno balkonowe, a nie jak w projekcie, normalne. Wygląda ciekawie. Dom jest w Kwirynowie, na rogu ul. Łosiowe Błota i Agawy. Mapka tu: http://www.kwirynow.pl/ Szczegółów nie znam, inwestora widziałem raz (sympatyczny), domu w środku nie oglądałem. Może być kłopot z obejrzeniem więźby, bo dom jest już w fazie wykańczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 16.12.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Pls help!!!!!!!!! , kto podpisywał z Gmina Stare Babice umowę o rozbudowę sieci wodnej i kanalizacyjnej? Czy orientujecie się jakie były stawki jednostkowe za metr w 2004 i 2005 roku? Pzdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 16.12.2005 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 misha 11, dzwoniłeś?Mamy komplet papierów, po niedzieli chcemy popychać formalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 16.12.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Pls help!!!!!!!!! , kto podpisywał z Gmina Stare Babice umowę o rozbudowę sieci wodnej i kanalizacyjnej? Czy orientujecie się jakie były stawki jednostkowe za metr w 2004 i 2005 roku? Pzdr M Kanalizacji nie znam - nie mam. Wodociąg był chyba 64 w 2005 i coś ponad 30 w 2004 (to wiem od sąsiada). Ale co do złotówki nie pamiętam, a papiery gdzieś na dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts