pawel_kwirynow 18.12.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Witam wszystkich Moze na poczatek powiem ze mam chec budowac domek w Wierzbinie okolice Borzęcina jak Wiecie. Mam pytanko czy ktoś z Was ma w okolicy Duze "wole oko"? Jesli tak to czy wogole warto i jak wyglada wiezba w takim oczku Witamy w klubie Co prawda mam projekt z malym wolim okiem /( korona z domowych klimatow) ale rowniez moge podzielic sie pewnymi informacjami Po pierwsze wcale to tak nie podraza dachu jak wszyscy trabia do okoła;) Po drugie sporo informacji na temat wolego oka można znalexc w muratorze bodjarze majowym lub czerwcowym z tego roku - jesli nie masz dostepu do numerow daj znac na pri to postaram sie ci je zeskanowac. Po trzecie jezeli chodzi o wiezbe - w moim przypadku ponoc robi sie wiezbe normalna - a potem sie wycina tyle ile potrzeba i wstawia wzmocnienia i co ciekawe warto te sprawe zostawic dekarzom (murarze lub ciesle robia zwykla wiezbe - a dekarze przygotowuja wole oko) - nie wiem jednak jak to bedzie w przypadku duzego wolego oka:))) Pozdrawiam Pawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 18.12.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Pls help!!!!!!!!! , kto podpisywał z Gmina Stare Babice umowę o rozbudowę sieci wodnej i kanalizacyjnej? Czy orientujecie się jakie były stawki jednostkowe za metr w 2004 i 2005 roku? Pzdr M Kanalizacji nie znam - nie mam. Wodociąg był chyba 64 w 2005 i coś ponad 30 w 2004 (to wiem od sąsiada). Ale co do złotówki nie pamiętam, a papiery gdzieś na dnie. Z tego co pamietam - kanalizacja cos kolo 150 zlotyc - oczywiscie tak jak w przypadku jprzedowrskiego to rowniez mnie nie dotyczy, a szkoda Pozdrawiam Pawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 20.12.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 a kominiarza jak nie bylo ..tak ni ma (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 20.12.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 a kominiarza jak nie bylo ..tak ni ma (Y) sorki ciagle zapominam ale poprawie sie dzis wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 21.12.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Yoric wyslalam kominiarza na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 21.12.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Witam i pozdrawiam wszystkich po dłuższej przerwie - parę dni temu po prawie dwumiesięcznym pobycie w szpitalu wróciłam z naszym wcześniaczkiem do domu - teraz już wszystko OK; oczywiście Monisia jest najukochańsza i najśliczniejsza na świecie. , jest bardzo kochana i Z racji powyższych wydarzeń wszystkie inne sprawy - włącznie z budową - spadły na mego Mężą. Zatem tylko z jego relacji wiem, że: - w zeszłym tygodniu dojechały okna - które miały być w połowie października Firma Natura - z powodu braku okien wszystkie inne prace stanęły - a teraz nie wiadomo kiedy ruszą, bo ekipy mają już nagrane inne prace - przy okazji: wielkie podziękowania dla Jareko za życzliwość i fachowe doradztwo Pzdr. Joasia. P.S. Karorka, czy ja też mogłabym otrzymać namiary na tego kominiarza? Usiłujemy podłączyć gaz, żeby zacząć grzać tę chałupę. Inaczej nasze kartongipsy trafi szlag, nie mówiąc o instalacji, w której pewnie kołaczą się resztki wody (spuszczona, ale nie przedmuchana sprężonym powietrzem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 21.12.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Joasia gratulacje , moje blizniory to tez wczesniaczki. W ktorym tc urodziła sie malutka? Współczuje mnustwo biegania po lekarzach z wczesniaczkiem cie czeka oby tylko to były rutynowe kontrole!! A my powinnismy w tym tygodniu, pod choinke dostac pozwolenie na budowe:) Ech...... ustawowy termin minął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 21.12.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Droga Jołasiu .. a ja Tobie "na pode drzewko" życzę coby Twoja Ukochana malusia Monisia rosła zdrowo w Waszym pięknym nowym domku .. i tylko nie krzyczcie na nią jak zniszczy Wam nowy dywan bawiąc się nożyczkami ...i chyba, może spotkamy się Wszyscy na pasterce wew Lipkowie ...i Wesołej Choinki J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 21.12.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Joasia gratulacje pozdrowienia dla Ciebie i Monisi i zeby juz wszystko bylo ok a kominiarza wysylam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 22.12.2005 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Ja również serdecznie pozdrawiam Joasiu i gratuluję! - to fajny prezent pod choinkę w domu mąż dostał Jerzysio - tylko mi w tym roku petard pod kościołem nie puszczaj jak to co roku wew Wielkanoc i Pasterkę ma miejsce.... Na Pasterce bywam co roku - bo to dla mnie, oprócz dzielenia się opłatkiem, najważniejszy moment świąt. Karorka, chciałbym wpaść do Was na chwilkę na konsultacje - jeśli nie masz nic przeciwko - któregoś dnia po świętach, jakbyście byli na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 22.12.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Krzysiek zapraszamy to juz uroslismy do rangi konsultantow mysle ze na pewno ktoregos dnia bedziemy bo nawet wzielam 2 dni urlopu zeby zalatwiac sprawy budowlane dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 22.12.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 to juz chyba czas... "Śnieżynki okruszek wpadł wprost w sannę wzruszeń no i utknął na powiece, by łzą wzruszyć świecę ... W opiece miej Boże żar łez, no i to ..., że .... Że się spełnia w bajce zimy to, za czym tęsknimy." Kochani życzymy Wam ...zadumy nad płomieniem świecy... ...filiżanki dobrej, pachnącej kawy... ...piękna, poezji, muzyki... ...odpoczynku, zwolnienia, oddechu... ...nabrania dystansu do tego co wokół... ...chwili wspomnień... ...nadziei... Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 22.12.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Kochani, bardzo dziękuję za pozdrowienia i gratulacje. Jerzysio, to nasz trzeci maluch - więc opcje nożyczek do dywanu, jak też inne (np. ślubny serwis nie musi być kompletny, chcialem trafic tym klockiem w zyrandol ale nie chcialem go popsuć, ten mikser już nie działa i ten drugi też nie, ładne te rysunki na ścianie? itd. ) mamy przerobione Jesteśmy gotowi i otwarci na nowe Przeszkadzajka, 34 tydzień - więc nie jest tak źle...stkim I jeszcze dla Wszystkich tradycyjnie: spokojnych, zdrowych, pogodnych Świąt i szczęścia w calym nadcodzacym Nowym Roku. Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 23.12.2005 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Ja również pragnę złożyć swoim wszystkim babickim ziomalom życzenia zdrówka, radości, worka pieniędzy, gładkich tynków, prostych kominów i przede wszystkim umiejętności znajdowania wewnętrznego spokoju, którego wszystkim w tym coraz szybszym tempie życia zaczyna brakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.12.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Wesolych Swiat i wszystkiego dobrego w Nowym Roku![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.12.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Renifer Rudolf juz grzeje kopyta, Mikolaj prezenty w pospiechu juz chwyta, niech wszystkie smutki pojda w kat, zycze Wam kochani Sasiedzi Wesolych Swiat!!!!!!! Kochani w te Swieta chce Wam zyczyc spelnienia wszystkich marzen, jak najszybszego uporania sie z budowami, wykonczeniami.... i zebyscie caly Nowy Rok byli szczesliwi i pogodni!!!!!!!! Calusy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.12.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 ...łoj, te kolędy na pasterce w Lipkowie to słabiutko ...... dopiero po powrocie do domu mogliśmy pośpiewać, aż sąsiedzi nie mogli się do nas dołomotać....... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.12.2005 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 ...łoj, te kolędy na pasterce w Lipkowie to słabiutko ...... dopiero po powrocie do domu mogliśmy pośpiewać, aż sąsiedzi nie mogli się do nas dołomotać....... J Jerzysio, jak tak lubisz śpiewać, to w przyszłym roku musimy skompletować ekipę Herodów w babickiej, pochodzimy po chałupkach, pośpiewamy, może jaki cukierek wpadnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 28.12.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Ja tak OT do mamusiek i tatulków znacie może przedszkole prajwatne najpewniej gdzieś w babicach które przyjmuje maluchy od 18 miesiaca -2 latek?? Chciałabym posłać swoje na jakieś max 2 dni w tygodniu do przedszkola własnie żeby się troszke oswoiły z innymi dziecmi a nie tylko razem i razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 28.12.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Ja tak OT do mamusiek i tatulków znacie może przedszkole prajwatne najpewniej gdzieś w babicach które przyjmuje maluchy od 18 miesiaca -2 latek?? Chciałabym posłać swoje na jakieś max 2 dni w tygodniu do przedszkola własnie żeby się troszke oswoiły z innymi dziecmi a nie tylko razem i razem. sprobuj popytac w Krasnalu - Blizne Laszczynskiego - ul Laszczynskiego TEL 722 00 27 - widzialem tam straszne maluch a moja corka chodzi od momentu gdy skonczyla dwa lata ( slyszalem cos o roku i osmiu miesiacach). W kazdym razie nie ma problemu z dziecmi z pampersami itp. Kwoty maja znosne. A tak wogole to polecam bo uwazam ze jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts