Przemek72 29.12.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Ja tak OT do mamusiek i tatulków znacie może przedszkole prajwatne najpewniej gdzieś w babicach które przyjmuje maluchy od 18 miesiaca -2 latek?? Chciałabym posłać swoje na jakieś max 2 dni w tygodniu do przedszkola własnie żeby się troszke oswoiły z innymi dziecmi a nie tylko razem i razem. Przeszkadzajka, Moja corka jest troche starsza i chodzi do Krasnala. Chyba jest mozliwosc zostawiania dzieci mlodszych (okolo 2 lat) - najlepiej sprawdz sama bo ja przez najblizszych kilka dni nie bede w Krasnalu wiec nie moge zapytac. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaneta 29.12.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 witam wszystkich mam pytanie czy ktoś posłał dzieci do szkoły podtawowej w borzęcinie? proszę o opinie na temat tej szkoły zarówno dobre jak i złe? z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 30.12.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 ...a ja Wszystkim na ten Nowy Rok : ....dobrego zdrówka ....piniędzy bez liku ....mało roboty ....do zabaw ochoty ....humoru zacnego ....i domu szybko skończonego Jerzysio ....no i szampańskiej zabawy sylewstrowej... ....i tylko nie bawić się kalifiorkami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 02.01.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 adaneta ja tez na przyszłośc ciekawam:) Iz inszej beczki jak to jest z pozwoleniem na budowe??? Złozylismy wszystko, odczekalismy swoje , termin minał i co teraz?? Dzwonić i sie dowiadywac czy dostaliśmy to pozwolenie, czy przysla nam jakieś zawiadomienie czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 02.01.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 adaneta ja tez na przyszłośc ciekawam:) Iz inszej beczki jak to jest z pozwoleniem na budowe??? Złozylismy wszystko, odczekalismy swoje , termin minał i co teraz?? Dzwonić i sie dowiadywac czy dostaliśmy to pozwolenie, czy przysla nam jakieś zawiadomienie czy jak? dzwonic, dzwonic dzwonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 02.01.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 przeszkadzajka pewnie ze dzwonic a najlepiej pojechac masz anielska cierpliwosc ale moze dobrze ze sa tacy ktorym sie nie spieszy bo wtedy w powiecie maja czas zeby zalatwiac niecierpliwcow moj maz wychodzil pozwolenie na gazociag w trzy tygodnie ale gdyby nie molestowal pani to bysmy pewnie czekali przepisowe 60 dni albo i dluzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 02.01.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 do wszystkich zainteresowanych budujacych lub zamierzajacych budowac w Koczargach Starychjesli jeszcze nie wiecie towe wtorek 3.01 o godz. 18 w gimnazjum jest zebranie w sprawie planu zagospodarowania - III koncepcja wiecej tutaj http://www.bip.babice-stare.waw.pl/public/?id=1159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 02.01.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 wszystkiego dobrego w nowym roku ! mam pytanie do szanownych kolezanek i kolegow nie ma moze ktos z was do sprzedania czegos w czym moglaby spedzic kilkanascie nocy moja ekipa budowlana ? - jakis barak, brakowoz, zuyta przyczepa kampingowa?. A moze macie jakies namiary na takie "budki"? Sprawa transortu jest do zalatwienia Oczywiscie dobrze by byo ze by taka "budka" nie byla zbyt droga i w miare dobrze sie trzymala )) - juz slysze te odpowiedzi " Panie Tak to ci tylko w Erze dobiora"... Pozdrawiam Pawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 03.01.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Ja tak OT do mamusiek i tatulków znacie może przedszkole prajwatne najpewniej gdzieś w babicach które przyjmuje maluchy od 18 miesiaca -2 latek?? Chciałabym posłać swoje na jakieś max 2 dni w tygodniu do przedszkola własnie żeby się troszke oswoiły z innymi dziecmi a nie tylko razem i razem. Przeszkadzajka, Moja corka jest troche starsza i chodzi do Krasnala. Chyba jest mozliwosc zostawiania dzieci mlodszych (okolo 2 lat) - najlepiej sprawdz sama bo ja przez najblizszych kilka dni nie bede w Krasnalu wiec nie moge zapytac. Pozdrawiam, Przemek Przemek a do ktorej grupy chodzi twoja corka? moze do "zajaczkow"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 03.01.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 wszystkiego dobrego w nowym roku ! mam pytanie do szanownych kolezanek i kolegow nie ma moze ktos z was do sprzedania czegos w czym moglaby spedzic kilkanascie nocy moja ekipa budowlana ? - jakis barak, brakowoz, zuyta przyczepa kampingowa?. A moze macie jakies namiary na takie "budki"? Sprawa transortu jest do zalatwienia Oczywiscie dobrze by byo ze by taka "budka" nie byla zbyt droga i w miare dobrze sie trzymala )) - juz slysze te odpowiedzi " Panie Tak to ci tylko w Erze dobiora"... Pozdrawiam Pawel N Przejrzyj dział "ogłoszenia drobne" na stronie głównej forum, może tam coś trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 03.01.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Takie coś znalazłem w sieci: http://www.babice.waw.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Witam sąsiadów Na wiosnę rozpoczynam budowę w gminie Izabelin ale jeszcze wszystko jest ,,w proszku". Czy moglibyście polecić jakiegoś architekta? Boję się wziąć pierwszego lepszego z ogłoszenia, więc może ktoś z Was korzystał z usług i prześle namiary? Będę wdzięczna. SERDECZNIE POZDRAWIAM justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 03.01.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 do wszystkich zainteresowanych budujacych lub zamierzajacych budowac w Koczargach Starych jesli jeszcze nie wiecie to we wtorek 3.01 o godz. 18 w gimnazjum jest zebranie w sprawie planu zagospodarowania - III koncepcja wiecej tutaj http://www.bip.babice-stare.waw.pl/public/?id=1159 Karorka, rozumiem, że chodzi o zmiany w planie zagospodarowania dotyczące zachodniej części Koczarg Starych. Czy mogłabyś przybliżyć najważniejsze zmiany, które gmina chce zawrzeć w nowym planie? Słyszałem, że jedną z zasadniczych zmian ma być "rozbudowa" ulicy Górki, która to miałaby docelowo stać się drogą o szerokości 16 m w liniach rozgraniczających i łączyć drogę z Borzęcina na Mariew (na wysokości Wojcieszyna) - chyba aż z Janowem... W ten sposób ulica Górki miałaby odciążać ulicę Warszawską z "ruchu lokalnego"... Dla mnie osobiście to nienajlepsza wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.01.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 nie no chyba najwazniejsze zmiany to przeznaczenie pod budowe jednorodzinna czyli odrolnienie terenow miedzy Akacjowa a struga pomiedzy koczargami a lipkowem - wlasciciele tamtych dzialek chyba wygladaja tego z utesknieniem co do Gorki to nie wiem bo przyznam sie ze nawet nie wiem gdzie jest ta ulica - byc moze to tez jest w tym planie ale tym akurat sie nie interesowalismy bo nas bardziej dotyczy to odrolnienie najlepiej jak sprawdzisz to w gminie - do piatku mozna skladac ostateczne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.01.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witam sąsiadów Na wiosnę rozpoczynam budowę w gminie Izabelin ale jeszcze wszystko jest ,,w proszku". Czy moglibyście polecić jakiegoś architekta? Boję się wziąć pierwszego lepszego z ogłoszenia, więc może ktoś z Was korzystał z usług i prześle namiary? Będę wdzięczna. SERDECZNIE POZDRAWIAM justa architekta w jakim sensie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owocowa2 04.01.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Cześć jestem tu nowa. Ostatnio sporo czasu spędzam na szukaniu działki budowlanej w Starych Babicach a najchętniej w Kwirynowie cudnie tam jest. Może wy cos wiecie na ten temat, może ktoś chce coś sprzedać??? będę wdzięczna za informacje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 04.01.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 co do Gorki to nie wiem bo przyznam sie ze nawet nie wiem gdzie jest ta ulica - byc moze to tez jest w tym planie ale tym akurat sie nie interesowalismy bo nas bardziej dotyczy to odrolnienie Nie wiesz gdzie jest ulica Górki, bo dzisiaj prawie jej nie widać... ale jak zrobią z niej drogę 16 metrową to się już przed nikim nie ukryje A na poważnie: jak stoisz przed gimnazjum w Koczargach, to w oddali po prawej stronie widzisz skrzyżowanie z ulicą Klonową, a w oddali po lewej - skrzyżowanie z ulicą Górki. Ulica Górki to ta "żwirowa" droga biegnąca najpierw koło osiedla nowych domów, później koło stadniny koni i ostatecznie przecinająca ten mały lasek za stadniną (za laskiem łączy się z ulicą Klonową, tuż przed Wojcieszynem)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.01.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 co do Gorki to nie wiem bo przyznam sie ze nawet nie wiem gdzie jest ta ulica - byc moze to tez jest w tym planie ale tym akurat sie nie interesowalismy bo nas bardziej dotyczy to odrolnienie Nie wiesz gdzie jest ulica Górki, bo dzisiaj prawie jej nie widać... ale jak zrobią z niej drogę 16 metrową to się już przed nikim nie ukryje A na poważnie: jak stoisz przed gimnazjum w Koczargach, to w oddali po prawej stronie widzisz skrzyżowanie z ulicą Klonową, a w oddali po lewej - skrzyżowanie z ulicą Górki. Ulica Górki to ta "żwirowa" droga biegnąca najpierw koło osiedla nowych domów, później koło stadniny koni i ostatecznie przecinająca ten mały lasek za stadniną (za laskiem łączy się z ulicą Klonową, tuż przed Wojcieszynem)... tak przypuszczalam ze to ta i teraz to wydaje mi sie ze plan zagospodarowania dotyczy tez malego kawalka rowniez w tej okolicy rzeczywiscie wczoraj oprocz wielkiej mapy ktora byla w centrum zainteresowania wiekszosci (naszym tez ) byla jakas mala mapa ale tylko rzucilam na nia okiem ale rzeczywiscie moglo to dotyczyc ulicy Gorki - nie przyjrzalam sie wiec nie wiem jakiej ma byc szerokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 karorka napisal justa napisał: Witam sąsiadów Na wiosnę rozpoczynam budowę w gminie Izabelin ale jeszcze wszystko jest ,,w proszku". Czy moglibyście polecić jakiegoś architekta? Boję się wziąć pierwszego lepszego z ogłoszenia, więc może ktoś z Was korzystał z usług i prześle namiary? Będę wdzięczna. SERDECZNIE POZDRAWIAM justa architekta w jakim sensie ? Architekt potrzebny mi jest do adaptacji projektu -na pewno- a być może do projektu indywidualnego. Boję sie, że cena jednak mnie ,,zniechęci" do indywidualnego, ale gotowy tez trzeba zaadaptować, prawda? Więc potrzebuję kogoś, kto mi doradzi i ,,pozbiera do kupy" fragmenty domów, które mi się podobają, żeby powstał ten ,,MÓJ". A kto Wam robił mapkę do celów projektowych? Czy to dlugo trwa i ile kosztuje? Czy zlecając zrobienie takiej mapki muszę coś wiedzieć i na coś zwrócić uwagę, czy hasło ,,mapka do celów projektowych" dla geodety wystarczy? Będę wdzięczna za podpowiedzi, bo jak widzicie jestem początkująca. pozdrawiam justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.01.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Architekt potrzebny mi jest do adaptacji projektu -na pewno- a być może do projektu indywidualnego. Boję sie, że cena jednak mnie ,,zniechęci" do indywidualnego, ale gotowy tez trzeba zaadaptować, prawda? Więc potrzebuję kogoś, kto mi doradzi i ,,pozbiera do kupy" fragmenty domów, które mi się podobają, żeby powstał ten ,,MÓJ". A kto Wam robił mapkę do celów projektowych? Czy to dlugo trwa i ile kosztuje? Czy zlecając zrobienie takiej mapki muszę coś wiedzieć i na coś zwrócić uwagę, czy hasło ,,mapka do celów projektowych" dla geodety wystarczy? Będę wdzięczna za podpowiedzi, bo jak widzicie jestem początkująca. pozdrawiam justa jesli tylko do adaptacji to znajde namiar i przesle na priv geodete tez jakiegos odszukam - on bedzie wiedzial co to mapka do celow projektowych a na pomoc ze strony forumowiczow na pewno mozesz liczyc zastanawia mnie jedna rzecz - w pierwszym poscie napisalas ze zaczynasz budowe na wiosne ale jesli nie masz jeszcze projektu a tym bardziej jesli myslisz o indywidualnym to budowe chyba uda Ci sie zaczac na wiosne ale przyszlego roku zeby zrobic porzadny indywidualny projekt a nie jakis udawany przerobiony z jakiegos gotowca to potrzeba troche czasu - mojej kolezance znajomy architekt powiedzial ze potrzebuje na to min. pol roku ale nawet jesli wybierzesz szybko projekt gotowy to zalatwienie pozwolenia na budowe tez bedzie trwalo - niestety skonczyly sie dobre czasy pozwolen z gminy, w powiecie troche to trwa - no chyba ze masz jakies super znajomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts