KozAnka 13.01.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 pawel_kwirynow Gratuluję otrzymania pozwolenia. Muszę się pochwalić, że ja też dostałam - 3 dni temu, co prawda bez uprawnomocnienia , ale zaczynam i tak najwcześniej w marcu - zależy od pogody, więc zdąży się uprawomocnić. DMK Rozmawiałam z Twoją ekipą, ale raczej pozostanę przy moim dotychczasowym faworycie. peilin Zapytam rodziców, kto u nas wywozi i Ci prześlę namiary, ale dopiero jutro, bo teraz już śpią. Szukam elektryka, który by mi zorganizował to wszystko co jest potrzebne do zrobienia przyłącza prowizorycznego na plac budowy. Dacie jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 14.01.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 KozAnka ilektrik - posłałem na prv. Pozwolenie na budowę ? Uprawomocnienia ? prądy, śmądy, przyłącza i inne pierdoły ? Ja dzięki najjaśniejszemu mam to wszystko za sobą !!! :) Czuję w związku z tym nieopisaną ulgę. Życzę wszystkim szybkiego i bezbolesnego przejścia przez to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 14.01.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Oj, jak ja bym chciała już mieć to wszystko za sobą i móc już się wprowadzić do mojego domku.Dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 16.01.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 ...słuchajcie, słuchajcie a ja wlasnie odebralem dzisiaj pozwolenie, ktore od razu sie jeszcze uprawomocnilo (no moze nie odrazu tylko po moim uprzednim oswiadczeniu ze nie bede sie odwolywwal). Wlasnie siedzimy z moja ladniejsza polowa i opijamy ten "maly sukces". Pozdrawiam Pawel N Gratulacje A ja pojutrze mam zamiar zawiezc >stos< dokumentow do Starostwa. Mam nadzieje, ze mi niczego nie brakuje. Ale przyznac musze, ze uzbieralo sie tego niemalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 16.01.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 ...słuchajcie, słuchajcie mam działającą neostradę wew Lipkowie i mogiem wreszcie cosik napisać J Jerzysio szczesciarz z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 16.01.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 pawel_kwirynow KozAnka garatulacje teraz to dopiero sie zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 16.01.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Kozanka, Pawel-kwirynów, gratulacje i powodzenia Paweł, a jak wykonawca? Wybrałeś już któregoś? Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 16.01.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Dzięki za gratulacje. peilinWysłałam namiary na szambiarza na prv. Zapomniałam napisać, że bierze 110 za kurs. A może ktoś ma tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 16.01.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 dziekuje wszytskim za gratulacje:))) i zyczenia powodzenia )) Ku przestodze innym rozpoczynajacym - pamietajcie o warunkach zjazdu z drogi gminnej jesli takowa macie ( a moze to byc kawal nie ujezdzone drogi polnej) bo ja mialem prawie miesiac poslizgu, aha i tak na przyszlosc warto do uzrednikow dzwonic i to czesto bo inaczej nie zabiora sie do Waszych papierow:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 16.01.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Kozanka, Pawel-kwirynów, gratulacje i powodzenia Paweł, a jak wykonawca? Wybrałeś już któregoś? Joasia. A wiesz Joasiu...znalazlem w koncu czlowieka z Suwalszczyzny - pierwszy raz przyjezdza ekipa w te okolice i wzieli ode mnie cene zaporowa 24 tys za domek z wiezba - mysle ze przy takiej inwestycji to naprawde nieduzo. Wykonawca dobry - widzialem sporo jego domkow, miedzy innymi mojej siostruni:))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 16.01.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 a tak na marginesie macie moe jakis dobrych i niedrogich wykonawcow dachow?I jeszcze jedno skad wzisac najtaniej drewienko na wiezbe dachowa?Coraz wiecej tych pytan:)))Aha jak najlepiej rzolozyc transze kredytowe?PozdrawiamPawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 17.01.2006 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 ...................... Ku przestodze innym rozpoczynajacym - pamietajcie o warunkach zjazdu z drogi gminnej jesli takowa macie ( a moze to byc kawal nie ujezdzone drogi polnej) ................... Jakaś kolejna nowość? Ja nic takiego nie miałem. Rozumiem, że to kolejne z ułatwień dla rozpoczynających budowę. Namiary na tartak: Osiński Piotr, Nieciecz k. Sokołowa Podlaskiego, tel. 0-507-293-505, tel/fax 025 781-17-63 Jakis czas temu ktoś ode mnie chciał namiary, nie wiem czy nie Joasia albo peilin. Byłem w paru punktach podpatrzeć wykonanie i ceny drzwi wewnętrznych. Te drzwi z plastrem miodu w środku są jeszcze trochę tańsze, ale te z płytą wiórową w środku są porównywalne cenowo, a czasem i droższe od sosnowych Ci co mają już drzwi wewnętrzne - jeszcze pytanko - ile płaciliście za wstawienie takowych? W jednym punkcie cenili mi się na 200PLN/szt - powariowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Szukam intensywnie sensownego kierownika budowy a co to jest sensowny kierownik budowy? jesli chcesz takiego, ktory sie zajmuje budowa powaznie (czyli mniej wiecej co drugi dzien na pare godzin na budowie, zamawianie, etc) to moge Ci polecic mojego - zreszta namiar z tego watku od Moniś (jeszcze raz dzieki ) Nie masz za co dziekowac, wrecz przeciwnie niestety Moge Cie tylko przeprosic, ze polecilam kogos TAKIEGO. W ostatnich dniach wyszlo na jaw oszustwo pana kierownika, ktore kosztowalo nas 10 tys zlotych. Chce Cie ostrzec, by nie powtorzyla sie sytuacja u Ciebie!!!!!!!!! Okazal sie wyjatkowym sku....... (przepraszam za slownictwo, ale nie zdajduje innych slow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 ...słuchajcie, słuchajcie mam działającą neostradę wew Lipkowie i mogiem wreszcie cosik napisać J Jerzysio gratulacje!!!!!! My chyba bedziemy skazani na Blue connect..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 17.01.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 POMOCY Czy możecie polecić kogos od wywozu szamba? Pozdrawiam 722 76 88 Wiesław Sobieraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 17.01.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 ...................... Ku przestodze innym rozpoczynajacym - pamietajcie o warunkach zjazdu z drogi gminnej jesli takowa macie ( a moze to byc kawal nie ujezdzone drogi polnej) ................... Jakaś kolejna nowość? Ja nic takiego nie miałem. Rozumiem, że to kolejne z ułatwień dla rozpoczynających budowę. Dokladnie - ja tez musialem uzyskac zgode na wykonanie zjazdu z drogi... W UG Stare Babice zajmuje sie tym m.in. pan Malecki. Do uzyskania pozwolenia potrzebna jest praktycznie tylko kopia mapy zagospodarowania dzialki. Acha - i oczywiscie nic za darmo Takie pozwolenie kosztuje bowiem 76 zl (w znaczkach skarbowych)... A jak ktos ma dzialke na terenach zdrenowanych - to musi zaopatrzyc sie dodatkowo w pozwolenie wodnoprawne na likwidacje lub przebudowe drenow. Bo w przeciwnym wypadku - grozi kolejny miesiac poslizgu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 17.01.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 a zeby bylo smieszniej zanim zlozylem wniosek w starostwie - bylem w gmnie i pytalem sie czy przypadkiem nie beda chcieli ode mnie takiego dokumentu (bo gdzies sie pojawil watek na forum) - i oczywiscie w gminie powiedziali ze nie trzeba - czym sie to skonczylo? juz wiecie - prawie miesiac poslsizgu (pan Malecki zawalony robota i na warunki sie czeka nawet 3 tygodnie- warto dzwonic i sie dopominac o swoje:)))))PozdrawiamPawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 17.01.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Aha Jeszcze jedno. Nie wiem czy sie pytalem. Ma ktos jakis pomysl jak wkopac kolki pod ogrodzenie prowizoryczne na czas budowy w taka pogode ?))))) Pozdrawiam Pawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 17.01.2006 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 a zeby bylo smieszniej zanim zlozylem wniosek w starostwie - bylem w gmnie i pytalem sie czy przypadkiem nie beda chcieli ode mnie takiego dokumentu (bo gdzies sie pojawil watek na forum) - i oczywiscie w gminie powiedziali ze nie trzeba - czym sie to skonczylo? juz wiecie - prawie miesiac poslsizgu (pan Malecki zawalony robota i na warunki sie czeka nawet 3 tygodnie- warto dzwonic i sie dopominac o swoje:))))) Pozdrawiam Pawel N A u mnie żeby było jeszcze śmieszniej, to dzwoniłam do starostwa, czy tego potrzebują do pozwolenia i jakaś kobitka mi powiedziała, że to zależy od gminy i mam zapytać w gminie. W gminie powiedzieli, że to zależy od starostwa, więc dałam sobie spokój. (Po co płacić 76zł?). A jak złożyłam wniosek, to się okazało, że jednak potrzeba. I musiałam donieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.01.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 KozAnka, pawel_kwirynow - gratulacje i trzymam kciuki, zeby obylo sie bez wiekszych niespodzianek. Jerzysio - gratuluje neo Jak Wam sie zyje w takie mrozy? Ja juz chce wiosny, a tu w przyszlym tygodniu sie ponad 20stopniowe szykuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts