KrzysiekSw 27.01.2006 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Jerzysio - sanie na kulig (tylko nie wiem czy dla takiej ilosci ludzi) ma p. Krzysiek Leśniewski w Koczargach. Jak jedziesz od Lipkowa to mijasz przystanek na rogu Klonowej i jakieś 50 m dalej po lewej stronie (ale na Akacjowej) jest serwis kosiarek, on ma też sanie i jakieś koniki. Wiem, że duże kuligi organizował właściciel stadniny koni - tej, która znajduje się przy ul. Górki w Koczargach. pawel_kwirynów - trafinie na ciąg zielony na Górczewskiej, tak, żeby się nie zatrzymać na żadnych światłach, to chyba równie prawdopodobne, jak trafienie czwórki w Dużego Lotka - niby się czasem zdarza, ale jeżdżę tamtędy rano ok 6.00 więc i przycisnąć nieco można, ale rzadko zdarza się złapać zieloną falę, tą czerwoną łapię znacznie częściej JM - Radiowa, Obozowa też już powoli zaczyna sie kończyć, jeszcze trochę.... Z perspektywy czasu - 3 lata temu było tam sporo luźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Excalibur 27.01.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Drodzy "ziomale" z grupy babickiej. Poszukuję ekipy budowlanej aby wiosną ruszyć ... Czy możecie mi podesłać jakieś namiary na wykonawców ?. Będe wdzięczny niezmiernie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 27.01.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 no cóz "niedłgo" bedzie metro i ten szybki przejazd do A4 to nam sie drogi rozluznią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 27.01.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 "Czytałem że na 3 tys już znajdziesz architekta do indywidualnego małego domu". Do lepianki??? jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 27.01.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Niedługo ruszy sezon. A może orientujecie się, czy gdzieś w okolicy Babic powstały lub powstają jakieś nowe składy budowlane, godne polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 27.01.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Ex: moge ci podac namiary na ekipe, ktora u mnie budowala. Budowali w Klaudynie. Nie mialem wlasciwie zadnych zastrzezen a uwijali sie szybko.Teraz mi klada dachowke, ale to juz dekarze a nie murarze. Wszystkim zarzadza kierownik budowy i z nim mam umowe. Moge ci podac namiary na priva. Jednak z tego co wiem to nie jest to najtansza ekipa, lecz mnie nie intereoswalo ani zaopatrzenie ani zadne inne sprawy. Przyjezdzalem codzinnie na budowe i patrzylem jak mi rosnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.01.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Krzysiek dzięki za namiary - skorzystam Excalibur piszy : Ekipa - Jarek Langiewicz 605 600 782 porządna firma ! PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Excalibur 27.01.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Ex: moge ci podac namiary na ekipe, ktora u mnie budowala. Budowali w Klaudynie. Nie mialem wlasciwie zadnych zastrzezen a uwijali sie szybko. Teraz mi klada dachowke, ale to juz dekarze a nie murarze. Wszystkim zarzadza kierownik budowy i z nim mam umowe. Moge ci podac namiary na priva. Jednak z tego co wiem to nie jest to najtansza ekipa, lecz mnie nie intereoswalo ani zaopatrzenie ani zadne inne sprawy. Przyjezdzalem codzinnie na budowe i patrzylem jak mi rosnie. Przeslij proszę namiary (może byc na priva) zawsze można z nimi ponegocjować. Jeśli byli naprawdę dobrzy to czasem warto zapłacić trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.01.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Macie jakieś namiary na geologa ? ...przejrzałem parę ostatnich stron ale nic nie znalazłem.... ...może ktoś to niedawno trenował ? Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 29.01.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Macie jakieś namiary na geologa ? ...przejrzałem parę ostatnich stron ale nic nie znalazłem.... ...może ktoś to niedawno trenował ? Pozdro J Ja mam. Zaraz Ci wyślę na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.01.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Dzięki Buziaki J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eva_raf 29.01.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Witam jesteśmy nowi na forum mamy zamiar zamieszkać w Zielonkach obecnie zaczynamy remontować stary domek i mamy problem Na działce jest linia gazowa , rura doprowadzona jest do tego starego domku ,ale nie ma instalacji zrobionej w domu czyli trzeba od początku . Rura gazowa umieszczona jest na ścianie tego domu więc mamy pytanie co i gdzie mamy zgłosić aby podłączyć ten nieszczęsny gaz w domu (zakupiliśmy już piec 2 funkcujny.) Nasze pytanie wzieło się stąd że co "fachowiec' to inna teoria Druga sprawa ile taka przyjemność kosztuje ile się czeka może ktoś z was ma jakiegoś sprawdzonego "gazownika" z odpowiednimi uprawnieniami?? Z góry dziękujemy za odpowiedz [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 30.01.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 na gazie sie nie znam , a geologa mielismy z daaaleka za to b. tanio:) ale chiałam ponowić swoje pytanie o logistyke dowożenia dzieci do szkół przedszkoli?? Jak rodzice jada na drugi koniec warszawy do roboty i wychidza np o 6.30 to co z takim maluchem jak przedszkola otwarte od 7.30 dopiero a do szkoły na 7 to tez bez sensu. na razie pracuje blisko naszej bbickiej częsci Wawy ale nie wiadomo jak nas los rzuci i tak rozmyslam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chomiki 30.01.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witam Szanowne Grono Babiczan mam nadzieję, że już niedługo (czytaj. za ok 2 lata) staniemy się pełnoprawnym Babiczaninami. Na razie jesteśmy Chomikami Chciałbym się przyłączyć do klubu jeśli Szanowne Grono mnie przyjmie ? Prześledziłem temat od początku 2005 r. ... sporo tego było ... (chociaż jak widzę forum istnieje od 2003) Kupiliśmy działkę przy ul. Wołodyjowskiego czyli jesteśmy niedaleko oczyszczalni. Dawni właściciele i gmina wyłączyli teren pod drogę publiczną i tak powstanie chyba przedłużenie ul. Koczarskiej. Ale nieprędko ... for sure zresztą niedaleko będzie kolejna ulica która na razie jest tylko na planach - równoległa do Kutrzeby. A teraz po prośbie 1. Czy w Klubie są osoby która budują/mają Dom Pod Modrzewiem 2 z Archonu ? (lub może mają znajomych z takim domem?) 2. Czy ktoś z grona Babiczan jest w grupie, która jest "inwestorem" budowy sieci dla poszczególnych mediów (prąd, gaz itd) ? i dostała warunki od zakładów na wybudowanie sieci np. w nowej ulicy czy też do grupy nowych domów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 30.01.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Chomiki co do 2. to tak.Pytaj PozdroJ ..gazu to ja ni mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eva_raf 30.01.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witamy ponownie szanownych sąsiadów Więc z gazem już się uporaliśmy (udało się nam spotkać bardzo miłego pana z BOK w mazowieckiej gazowni) i wszystko nam załatwi. Teraz problem nr 2 Gdzie można kupić TANIO szambo betonowe ?? Tak niestety nam pilno ponieważ mamy miesiąc na wprowadzenie się do domku.Aktualnie go remontujemy mamy wode i prąd gaz w drodze , a teraz jeszcze ścieki. Może macie jakieś namiary na tanie betonowe szamba?? Bo szukam po gazetach i tylko z Radomia znależliśmy , a oni chcą kupe kasy za dojazd Niestety każda złotówka się liczy . Pozdrawiamy bardzo wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 30.01.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Przeszkadzajko, mam dwojke dzieci, 7 letnie w I klasie i 10 letnie w IV klasie.Mieszkam w Zielonkach Parcele, dojazd do szkoly na tylach WAT (szkola Pro Futuro) zajmuje mi.... 10 minut, po prostu rewelacja. Jade przy cmentarzu w Babicach, potem przez Latchorzew. Zero stresu, zero tloku.Moj maz dojezdza do pracy na Ochote, pol godziny.Dojazdy z Wwy zajmowaly nam do szkoly/pracy dluzej.Do szkoly w Babicach mielibysmy jeszcze blizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelina632 30.01.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Drodzy "ziomale" z grupy babickiej. Poszukuję ekipy budowlanej aby wiosną ruszyć ... Czy możecie mi podesłać jakieś namiary na wykonawców ?. Będe wdzięczny niezmiernie.... podaje namiar na sprawdzonego wykonawce tel. 0696978477 budował umnie i jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzkim 02.02.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Ciekaw jestem jak to jest w gminie Babice. Jak często architektura z Ożarowa odbiera gotowy budynek.I czy jakieś uchybienia od projektu są karane grzywną bądz nakaz natychmiastowych poprawek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 02.02.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 gorzkimpewnie nie bedzie z tym problemu. Oni na nic nie maja czasu, a co dopiero bedzie po aferze w Katowicach. Chociaz z drugiej strony moze wlasnie po tej aferze zaczna sie czepiac. Watpie zeby zatrudnili wiecej ludzi, czy tez zwiekszyli wydajnosc. Najszybciej moze to sie odbyc naszym kosztem. - np wydluza terminy ad odbioru budynkow, albo zazadaja opinii eksperckich itp:)PozdrawiamPawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts