KozAnka 09.02.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Mam prośbę o namiary na jakiegoś dobrego kierownika budowy. Na razie rozmawiałam tylko z jednym, ale nie jestem do końca przekonana do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 09.02.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Paweł dzięki za namiary. Ale czy Chotomów to nie za daleko? Będzie mu się chciało przyjechać, jak nagle się okaże, że mi coś ekipa piep... chrzani? Może lepszy byłby jakiś miejscowy? Oczywiście zadzwonię, ale może jeszcze ktoś mi kogoś poleci? A jeśli chodzi o najlepszą dachówkę ceramiczną, to jest to Creaton. Chyba tutaj o tym czytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 10.02.2006 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Witam wszystkich po przerwie, ale tu ludzisków naprzybywało - teraz jakby chciał imprezę piwną powtórzyć, to nie pod Świerkiem, ale w którejś z sal weselnych Karorka - z namiarów w końcu nie skorzystaliśmy, Agniecha ściągnęła jakiegoś kominiarza z Pruszkowa za 150 - powiedział, że nie pamięta kiedy ostatnio był w domku gdzie nie zaplanowano kominka - chyba dostawię Wczoraj był parkieciarz, popatrzył, podrzucił kilka pomysłów, miał lepsze zdanie ode mnie co do jakości wylewki - jak nie podrzucisz mi lepszych (tańszych) namiarów, to chyba się na niego wykosztuję - widać i słychać, że zna się na pracy którą wykonuje, w branży budowlanej to niestety coraz większa rzadkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.02.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 UWAGA ! UWAGA !Do wszystkich jadących rano do Wwy Warszawską !Skrzyżowanie z Lazurową zamknięte, trzeba albo poznańską albo przez Mościska. Policja kieruje na objazdy na światłach w babicach !J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.02.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 czy to chodzi o te droge na umiastów Dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 10.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Można jeszcze przez Babice, Groty i ul. Kocjana (przy sądzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 10.02.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 A dlaczego jest zamkniete? Na jak dlugo? Czy ktos cos wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 10.02.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 albo od ronda w piotrkowku rownolegla do warszawskiej i tez wyjezdza sie na lazurowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.02.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 ...chyba walnął wodociąg w okolicy przystanku autobusowego Lazurowa/Warszawska.. ale może już zrobili J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.02.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 albo od ronda w piotrkowku rownolegla do warszawskiej i tez wyjezdza sie na lazurowa O ile zawczasu skreci sie w lewo, bo nie ma tam niestety dobrego oznakowania i niektorzy sie moga pomylic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 11.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Ponieważ wielu nowobudujących, to może się przydadzą namiary na okoliczne punkty sprzedaży : - skład budowlany w Lesznie "U Piotra": 725-84-47; Piotr : 602-507-648; żona Piotra : 608-022-649. - Izabelin - Skład: 722-63-34; 722-62-06 - Norma (ul. Pohulanka w Babicach) - negocjacje najlepiej z p. Moniką : 722-97-99 - HMB - PSB ul. Warszawska : 722-02-48 - Mani (ci są aż gdzieś zza Kampinosu, ale bez problemu za darmo dowożą) : 604-405-506 - drewno (m.zd. najlepsze w okolicy): Zielonki : 79-61-085 - Mara (dawny Sanbud) - głównie art. sanitarne, ale nie tylko - np. też styropian (współpracują z taką nową fabryką spod Kampinosu i mają dość niskie ceny), a np. do płyy g-k mają chyba jedyni w Wawie takie amerykańskie systemy mocowań i taśmy na łączenia coby nie pękało: 752-94-73 - Ocieplenia: Jurko Al. Jerozolimskie: 668-45-20; jak się chce jakąś wełnę lub styro na cito - to tam najszybciej - Pianka poliuretanowa w płytach (ma wsp. ciepła prawie o połowę lepszy niż styropian - więc się jej daje połowę mniej na grubość; u nas np. daliśmy ją na ocieplenie tarasu, bo nie było miejsca na styropian; można też ją dawać na podłogi czy na ściany -uwaga: jest b. twarda, ale i b. krucha - więc podłoże musi być b. równe) : Chemabud, Michałowice, ul. Kościuszki 8, tel. 723-84-30 - nietypowe specjalistyczne niedrogie polskie wkręty, kołki, kotwy itp.: Wkręt-Met, Duchnice k. W-wy, ul. Ożarowska 40/42, tel. 721-76-55, 721-76-56. To chyba wszystko. Pozdrawiam. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 11.02.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 wow, super, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Excalibur 12.02.2006 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Widzę że tu jeden z kolegów mądrzy się bardzo a na priv-y nie odpowiada .... Jak widać na pokaz można być sympatycznym forumowiczem ale faktycznie to jest sie kolejnym egocentrykiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 12.02.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Cześć Excalibur, mam nadzieję, że to nie ja się "mądrzę" na Forum? (Choć właściwie ja to raczej koleżanka a nie kolega ) W każdym razie przejrzałam wszystkie swoje wiadomości na privie - i nie mam nic od Ciebie. Staram się odpowiadać na listy - choć przez długi czas nie miałam dostępu do komputera (szpital ). Jeśli jednak wysyłałeś coś do mnie, to wyślij to ponownie. Zdrówka. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 13.02.2006 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Joasia - jeśli chodzi o Normę, to bym podyskutował - pani Monika jest O.K., ale pani Ewa jest jeszcze fajniejsza (do negocjacji też) . Poza tym, nie wiem jak "U Piotra" - ale generalnie Norma w tej okolicy najtańsza. Niektóre artykuły w dobrych cenach też w Nowych Koczargach (Karopol bodajże - 2 lata temu tuby tańsze o połowę niż u konkurencji) oraz u Grabskiej (róg Sienkiewicza i tej drogi do Izabelina) Aha i drogawy, ale dobrej jakości towar w Borzęcinie - w lewo za przystankiem - tam też opłacało się coś kupić - napewno brałem ten lepszy Cekol do kartongipsów. Jeżeli chodzi o art. sanitarne to Sanbud wydaje mi się drogi - mam wprawdzie trochę rabatu w Zielonkach (bo sklep prowadzi mój stary kumpel) - ale tam i bez rabatu wszystko tańsze. Generalnie jednak dawanie namiarów na hurtownie po roku, dwóch - nie wiem czy ma sens. Jak zaczynałem budowę, brałem prawie wszystko w Składzie w Izabelinie, bo byli najtańsi, po roku byli już najdrożsi - ich plus to szybki transport, tu najbardziej kuleje Norma - trzeba zamawiać z dużym wyprzedzeniem. Excalibur uff...... sprawdziłem, czy nie przyszło cos na priva, to chyba nie na mnie się pogniewałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 13.02.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Generalnie jednak dawanie namiarów na hurtownie po roku, dwóch - nie wiem czy ma sens. Oczywiście, że ma sens, bo można sobie sprawdzić ceny we wszystkich hurtowniach. Chodzi o to, żeby wiedzieć, gdzie te hurtownie są i gdzie szukać. Jak zaczynałem budowę, brałem prawie wszystko w Składzie w Izabelinie, bo byli najtańsi, po roku byli już najdrożsi - ich plus to szybki transport, tu najbardziej kuleje Norma - trzeba zamawiać z dużym wyprzedzeniem. Teraz wcale skład w Izabelinie nie jest najdroższy. Właśnie tu znaleźliśmy najtańsze maxy - 1,72 brutto, przy cenie w Normie - 1,83 brutto, a już rekord to Borzęcin 2,28. Pozostałe towary - różnie. Nie ma tak, że gdzieś wszystko jest najtańsze. A do listy hurtowni mogę jeszcze dodać Tombudeex na ul. Warszawskiej 257. Tam na razie mają najtańsze bloczki betonowe i wapno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Excalibur 13.02.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Kochani poszukuje ekipy to wykręcenia studni (ale nie mnie ). Macie może jakieś namiary ? Czy ktoś z Was juz kopał u siebie studnię ? No i kierownik budowy by się przydał .... I jeszcze jedno ... stary temat ale ciekawy ... czy ktoś z Was zbudował sobie ogrzewania na bazie pompy cieplnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 13.02.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Excalibur jesli zachowalismy namiar to podam Ci wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 13.02.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 My tak właśnie robiliśmy, jak pisze KozAnka: każdy zakup (no, nie każdy - każdy większy) najpierw sondowaliśmy telefonicznie we wszystkich tych miejscach, a potem kupowaliśmy tam, gdzie było najtaniej. Myślę, że nie ma sensu trzymać się jednej hurtowni - rabaty dostaje się i tak . Oczywiście trzeba od razu podawać ile chcemy kupić i pytać jaki rabat dostaniemy dla takiej ilości. Pzdr. Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eva_raf 14.02.2006 02:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam kolejny raz musze się pochwalić brniemy do przodu z gazem już mamy złożone papiery w Starostwie grzecznie czekamy na pozwolenie na budowe instalacji gazowej.W marcu będziemy mieli gaz.Jeśli ktoś z was potrzebuje namiar na super ekipe z gazowni która załatwia od wniosku poprzez warunki , projekt i daje super fachowca z szybkimi terminami na instalacje to chętnie dam namiar. Jak wszystko pójdzie dobrze (a musi) to ok 15 marca będziemy szczęśliwymi mieszkańcami Zielonek Mam też namiar na hurtownie sanitarno-instalacyjną gdzie mają bardzo tanie i dobre kwasowe rury do komina(czy jak się to tam zwie)itp osprzęty kanalizacyjne ,wentylacyjne. Jak jeszcze znajde jakieś ciekawe i tanie sklepy/hurtownie czy fachowca dam znać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts