Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

imię sie zgadza i z samochodem tez ale nazwisko inne :wink:

a swojej nie polecam wlasnie dlatego ze jest malo dostepna przez brak mobilnosci i nieterminowosc - opoznienia we wpisach do dziennika

generalnie nie jest zla jesli chodzi o sprawy budowlane ale jak zorientowala sie ze ekipa jest w porzadku to juz nie chcialo jej sie przyjezdzac

Witam Panstwa sasiadow :) Ja co prawda rzucilam moje pytanie na grupie kampinoskiej, ale nie zaszkodzi zapytac niejako u zrodla.

Otoz buduje sie pod Lesznem, jestem na etapie szukania cegiel, trafila mi sie atrakcyjna cena ichnich w Babicach (sklad NORMA, ul. Pohulanka), ale ze ostrozna jestem i wystrachana, to przyszlam poprosic, zebyscie podzielili sie ze mna wrazeniami na temat tego skladu. Dobrymi i zlymi oczywiscie.

Pozdrawiam serdecznie :)

O to fajnie z tym smietnikiem. Mój sąsiad ma śmietnik w rogu nigdy nie pytał nas o powolenie. TO samo z szambem , na samej granicy działki tez nigdy nas nie zapytał a ma do nas telefon. Hm………………….. i co ja mogę ??? Narobić sobie wrogów na dzin dobry.

Jeśli śmietnik postawiony był odpowiednio wcześniej to trudno, jeśli ostatnio, to sąsiad powinien pytać Cię o zgodę i najlepiej zgłosić chęć przytulenia do płota w Powiecie. Teraz Ty też możesz dostawić do niego swój śmietnik

Dopuszcza się jeszcze jednoczesne postawienie śmietników w granicy, ale to też powinien zatwierdzić Powiat. Tyle się dowiedziałem ostatnio...

KozAnka - miło Cię było poznać :D

Adamari - ja osobiście jestem zadowolony z cen. Bez problemu też odroczenia płatności. Jeden minus - niesłowni z terminami transportu, lepiej nie zamawiać w ostatniej chwili.

hm działki kupowalismy tego samego dnia . Sąsiedzi zbudowali sie ze 3 lata temu od zawsze mieli do nas kontakt i nigdy nie pytali o zgode. Czy cos zgłaszali nie wiem. O ile sprawa smietnika specjalnie mi nie przeszkadza o tyle kwestia szamba w granicy działki wkurzyła mnie potwornie! Na to tez tzreba miec zgode prawda?

hm działki kupowalismy tego samego dnia . Sąsiedzi zbudowali sie ze 3 lata temu od zawsze mieli do nas kontakt i nigdy nie pytali o zgode. Czy cos zgłaszali nie wiem. O ile sprawa smietnika specjalnie mi nie przeszkadza o tyle kwestia szamba w granicy działki wkurzyła mnie potwornie! Na to tez tzreba miec zgode prawda?

Oczywiście, że tak. Wyłaz szamba musi być oddalony o 5metrów od granicy działki.

No dobra niby musi być a koleś sobie zbudował na granicy mojej działki i co ja mu zrobię teraz? Wypowiedzieć wojne najbliższemu sąsiadowi to cienka sprawa troszke.

Tu już niestety musisz sama sobie odpowiedzieć na to pytanie. :-?

jprzedworski - już się nie wpraszam, kupię jednak bramę Wiśniowskiego.

Proponuje zrobić sobie przerwe w planowaniu strategicznym inwestycji i przejśc sie po okolicy. Ja wczoraj zabrałęm dzieciaki i psa i przeszlismy polami wzdłuż strugi do Zielonek. Cudnie, pusto, niesamowicie biało. Po prostu " na całej polaci snieg" :-). Cale przestrzenie nieskalanego ludzka ani inna obecnoscia sniegu. No po przejsciu naszej czwórki nie był juz taki nieskalany, ale mysle ze wczorajszy wiatr zatarł ślady i mozecie powtórzyć nasze doswiadczenia :-)

Miłych spacerów.

kasiaR i DMK

Wysłałem wam namiary na prv. Ale nie autoryzuję ich anie nie twierdzę że są doskonali i nieskazitelni. Poprostu ja jestem z nich zadowolony, wszystko działa ( jak na razie ) bez zarzutu, terminowość OK, cena OK, rozwiązania techniczne z ich strony OK. Ciekaw jestem natomiast czy może być rozbieżność w ocenach tych samych fachowców przez dwóch różnych inwestorów :wink:

Dzis rano kiedy bylam na spacerze z psem, wszystko tak pieknie wygladalo 8), az zyc sie chce z nowa sila energii. Moj maz duzo jezdzi na biegowkach, ja chodze z psem na spacery. Ciesze sie z tej zimy, niezbyt jednak bedzie fajnie jak te sniegi stopnieja, szczegolnie, ze nie mamy zrobionej kostki przy domu i bedziemy mieli bloto przed samymi drzwiami wejsciowymi :x

Rbit

swiete slowa :D

my w piatek kupilismy narty biegowe i dzis zrobilismy sobie wycieczke po koczargowskich polach z tym ze z drugiej strony Akacjowej

bylo cudnie - snieg super, pola dziewicze :wink: zadnych sladow po butach itp tak jak w wydeptanej puszczy, pogoda cudna po prostu ideal :D

BIEGÓWKI !!!!! tez o tym myslalem. W tym roku moze nie zdaze zrealizowac, ale w przyszłym ????? . To co organizujemy jakiś bieg ??? ;-)