KrzysiekSw 21.04.2004 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Tak nawiasem, mamy środę, więc jak z tym spotkaniem?Rozumiem, że niedziela, Pod Świerkiem (???), godz. 16 (??) 17 (??) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 21.04.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 naczytalismy sie troche o szczelnych jak puszki domach i o tym ze styropian nie przepuszcza wilgoci i ze w takich domach po jakims czasie pojawia sie grzyb i jakos odechcialo nam sie ocieplania, tzn jest na to sposob trzeba zrobic dobra wentylacje, a podobno grawitacyjna nie wystarcza, mimo ze nie ocieplamy to i tak zdecydowalismy sie na wentylacje mechaniczna z odzyskiem ciepla karorka Jak zwykle przesada i nie daj się bezkrytycznie wciągać w teorie o "oddychaniu" ścian! Teraz mieszkam w bloku zbudowanym w 1980r. Ściany zewnętrzne były z ówczesnego betonu komórkowego, czyli "oddychające", ale za cienkie, bo takie wtedy były normy. Skoro ściana zimna, pojawił się grzyb, któremu oczywiście żadne wietrzenie, odsuwanie mebli od ścian, aby zapewnić wentylację i przesuwanie kaloryferów w zimniejsze miejsca nie przeszkadzało w rozwoju. Kilka lat temu dom ocieplono styropianem, czyli powinniśmy się udusić do reszty. Tymczasem w mieszkaniu ciepło, grzyba nie ma. Zrobiło się na tyle ciepło, że kaloryfery są zimą mocno przykręcone, a okna cały czas w stanie mikrowentylacji. I jest dobrze. Skoro planujecie wentylację mechaniczną, nie przejmujcie się grzybem. Wentylacja grawitacyjna też nie jest zła, tylko trzeba pamiętać o dopływie powietrza, a to oznacza mikrowentylację, nawiewniki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceksz73 21.04.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Chciałbym kupić 2m3 ziemi do warzyw i 0.3m3 ziemi do kwiatów.1) Czy znacie kogoś, kto mógły mi taką ziemię przywieźć do Kwirynowa?2) Czym różni się ziemia do kwiatów i do warzyw? PozdrawiamJacekSzP.S. Czy można prosić o kropeczkę na mapie dla mnie?Adres: Kwirynów, ul. Tulipanowa od Pohulanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelko 22.04.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Ludzie!!! Zbieram informacje, gdzie kupowaliście SILKĘ (jeśli ktoś kupował) i jakie ceny udało się Wam wynegocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 22.04.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Witam wszystkich. Budowę domu mam juz za sobą ale czasem tu zaglądam. Jeśli ktoś jest zainteresowany moimi zmaganiami z budowąto chyba jeszcze tu wisi mój dziennik budowy "Dziennik Dolores" Cieszę się, że będę miała nowych sąsiadów . Widzę, że powstała mapka - proszęo umiesczenie mnie na niej w Koczargach Starych po przekątnej od Karorki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 22.04.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 pyytanie: gdzie kupic gorszy piasek do podniesienia poziomu domu? hej Dolores ciesze sie, ze znalazl sie ktos z Koczarg, zaraz zajze do Twojego dziennika pozdrawiamkarorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 22.04.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 POD SWIERKIEM NIEDZIELA 25 KWIETNIA GODZ. 1700 STOP MAPKE UZUPELNIE JUTO STOP DOLORES PRZYJDZ TO CIE TROCHE PRZEPYTAMY STOP CI CO NIE PISALI ZE PRZYJDA TEZ MOZE JEDNAK PRZYJDA? STOP ZAPRASZAMY STOP MANIEQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 23.04.2004 04:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Karorka, wysłałem Ci na priva. Zaraz, zaraz, a ja to nie z Koczarg ??? Pomieszkam tam jeszcze z 10 lat, no chyba, że trafię 6-kę i to przy dobrej kumulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 23.04.2004 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Dziękuję za zaproszenie.A gdzie jest ta słynna knajpa Pod Świerkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.04.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Kochani szukam ekipy budowalnej - dobrej, w miarę taniej, sprawdzonej i polecanej do remontu domu (wyburzenie ścian, postawienie nowych, naprawienie więźby). Robota byłaby w Ząbkach. A i jeszcze jedno - może być potrzebny na ich prace rachunek. pozdrawiam serdecznie Maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 23.04.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Hej wszystkim Ozzie, wczoraj zauwazylam (moze byla wczesniej, ale chyba nie), ze masz droge, a dzis rano, to nawet piekny zwirek na niej Jak to zrobilas i ile kosztowalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 23.04.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 czesc wam, mbz: tak od dwoch dni jestesmy dumnymi posiadaczami drogi dojazdowej Droga jest porzadnie zrobiona, ale niestety ta cala impreza nie byla tania, bo wszystko kosztowalo mnie 11600. Robilismy to systemem gospodarczym, tzn sami zorganizowalismy koparke, wywrotki i material. Mialam tez wyceny z dwoch firm zajmujacych sie robieniem drog i oni chcieli nawet 24 tys!. Nasza droga ma 5,30m szerokosci na 90 m dlugosci (korytowanie bylo na 50 cm glebokosci). Jezeli ktos jest zainteresowany namiarami na koparke i wywrotki (2 kamazy i jeden bardzo duzy MAN), to moge wyslac info na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 23.04.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Ozzzie, dzieki Czy ta dlugosc drogi oznacza, ze bedziesz stawiala domek w glebi tej dzialki? Tam, miedzy drzewkami? A ta ziemia to rozumiem z korytowania? Milo popatrzec, jak u kogos cos sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 23.04.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Karorka, wysłałem Ci na priva. Zaraz, zaraz, a ja to nie z Koczarg ??? Pomieszkam tam jeszcze z 10 lat, no chyba, że trafię 6-kę i to przy dobrej kumulacji dzieki sorki za te Koczargi , ale mialm na mysli lokalizacje docelowe chyba nie bedzie tak zle z tymi latami pozdrawiam karorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 23.04.2004 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 spoko, spoko, póki co jesteśmy Karorka prawie sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 23.04.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Czesc, tak dom bedzie stal w glebi dzialki, do 90m od drogi, po blizej nie dalo by rady, dzialka za waska. A dziac sie u nas to dopiero powinno zaczac za jakies 2-3 tygodnie, kiedy juz wszystkie materialy beda z 22% VATem No coz, moze do tego czasu sytuacja z materialami troche sie unormuje, choc nie sadze, zeby byly one tansze. Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 24.04.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Co do mapki, to proszę jeszcze o odrobinę cierpliwości . Natomiast co do spotkania: czy ktoś ma i mógłby przynieść aparat cyfrowy? Uwiecznilibyśmy to jubileuszowe spotkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 24.04.2004 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 O.K., postaram się pamiętać i wziąć aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 24.04.2004 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Mapka - aktualności: * dolores - nie wiem czy dobrze zinterpretowałem zwrot "po przekątnej"; * jaceksz73 - to akurat łatwe (proszę zauważyć, że nawet słowem nie wspomniałem o podgrupie kwirynowskiej ); * wszyscy - dla niebywalców naszych spotkań dodałem lokalizację owego miejsca schadzek, znanego jako "Pod Świerkiem" Jeśli jeszcze o kimś zapomniałem lub są kolejni chętni to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PL 25.04.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Witam, ma dzialke w okolicy, ciezko to okreslic ale postaram sie - jest to przedluzenie Bialej Brzozy, mniej wiecej w polowie miedzy Tulipanowa a Kalinowa (za halami). Mam pytanie dotyczace gruntow. Czy ktos z Szanownych Forumowiczow rwie jak jest z gruntami w tamtej okolicy. Slyszalem ze miejscami grunt jest bardzo niestabilny. Pytanie do budujacych domy - czy robiliscie badania gruntow przed budowa ? Jesli tak to czy macie kogos kogo mozecie polecic ? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts