jprzedworski 22.03.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Czy wie ktos ile kosztuje budowa na agregat...Ile taki agregat zuzywa paliwa na godzine pracy? Czy warto tak wykanczac dom w stanie surowym otwartym, czy raczej czekac rok, az zrobia nam ten prąd Ok. 0,5 do 1,5 litra benzyny na godzinę. Ale to musi być spory agregat, bo mój 2 kVA się wykończył - odsprzedałem ekipie za 20%. Tyle pobiera szlifierka kątowa i agregat siadał. Moc agregatu to moc maksymalna, dłuższe obciążenie możliwe to ok. 60% tej wartości. Nie używa się go wprawdzie w sposób ciągły, zawsze można go zatrzymać i ponownie wystartować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.03.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Czy wie ktos ile kosztuje budowa na agregat...Ile taki agregat zuzywa paliwa na godzine pracy? Czy warto tak wykanczac dom w stanie surowym otwartym, czy raczej czekac rok, az zrobia nam ten prąd Ok. 0,5 do 1,5 litra benzyny na godzinę. Ale to musi być spory agregat, bo mój 2 kVA się wykończył - odsprzedałem ekipie za 20%. Tyle pobiera szlifierka kątowa i agregat siadał. Moc agregatu to moc maksymalna, dłuższe obciążenie możliwe to ok. 60% tej wartości. Nie używa się go wprawdzie w sposób ciągły, zawsze można go zatrzymać i ponownie wystartować. Dziekuje.., juz co nieco sie dowiedzialam na ten temat...Ale jeszcze wersja innych sasiadow nie przebadana, wiec, mam nadzieje, ze nie bede musiala z agregatu korzystac, bo raczej bym zrezygnowala... Dzieki wszystkim, pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 22.03.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Szukam projektanta linii wody i kanalizy ok 60 m + przyłącza. Czy możecie polecić kogoś konkurencyjnego cenowo?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 23.03.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 nie wiem czy dobrze mysle misha ale wydaje mi sie ze pani z gminy ( wydzial inwestycji) jest dosyc konkurencyjna:kontakt p. Danuta Wąsowicz - 696-288-174Mozesz zawsze sprawdzicW rezultacie wziela mniej niz mowila na poczatkuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 23.03.2006 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witam grupe Wszystkim, ktorzy zaczynaja w tym roku zycze powodzenia i trzymam kciuki za pogode W zeszlym roku bylo troche lepiej Ha mam pytanie - gdzie wlasciwie jest Topolin? Bo jakos nijak go nie moge umiejscowic Za Borzęcinem w stronę Poznańskiej. Chyba bliżej byłoby skręcić nie koło boiska, ale tuż przy szkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 23.03.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Mój wodociąg projektowała p. Krystyna Szarlik: (22) 7220574Cena była przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 jesli chodzi o snieg to zostalo po nim tylko mnostwo blota Przyjechal pan z kopareczka i wszystko oddal sasiadowi Nasi panowie juz postawili prawie caly garaz!!!! Ale cudo!!! Zdziebdzio gratulacje!!!!!!! I zycze szybkieo przyjscia takiej prawdziwej wiosny!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 23.03.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Krajanie kochani ! Czy macie namiary na jakichś magików coby mi wywiercili studnię za ludzkie pieniądze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 23.03.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Krajanie kochani ! Czy macie namiary na jakichś magików coby mi wywiercili studnię za ludzkie pieniądze ? poszlo na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 23.03.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 EX 67 Ja tez mam namiary od DMK na studniarza, ale nie chce kopac bez badań geologicznych gruntu.polecił mi więć miłego pana od odwiertów i jestem z nim umówiona na 29.03 na 10:00 na działce. Jezeli masz dzialke w poblizu to mozesz sie podłaczyć. Może za dwie roboty weżmie mniej.agnieszkaDMK dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 23.03.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Topolin jest przed Borzecinem patrzac w kierunku Leszna. Tuz przed ale przed:) To rejon mniej więcej od szkoły w Borzecinie w kierunku na Umiastów głównie ograniczony drogami przy boisku szkolnym i przy kościele i po drugiej stronie blizej Wierzbina. Rety żeby trzeba było snieg koparka usuwac gdzie to ocieplenie klimatu??? Zdziebdzio a my sie wkońcu nie zdecydowalismy na waszago Pana ale dosłownie w oststniej chwili dostalismy lepsza oferte od mieszkańca Topolina:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 23.03.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Topolin jest przed Borzecinem patrzac w kierunku Leszna. Tuz przed ale przed:) To rejon mniej więcej od szkoły w Borzecinie w kierunku na Umiastów głównie ograniczony drogami przy boisku szkolnym i przy kościele i po drugiej stronie blizej Wierzbina. Rety żeby trzeba było snieg koparka usuwac gdzie to ocieplenie klimatu??? Zdziebdzio a my sie wkońcu nie zdecydowalismy na waszago Pana ale dosłownie w oststniej chwili dostalismy lepsza oferte od mieszkańca Topolina:) no to reraz pozostalo tylko zyczyc szybkiego rozpoczecia robot i bedziemy sasiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 23.03.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Czy ma ktoś w Was namiary na jakiś ciągnik? Potrzebuję go, żeby mi przewiózł na działkę barakowóz. Jest też problem, bo ten barakowóz nie ma dwóch kół i może wiecie, gdzie można byłoby takie wypożyczyć, a w ostateczności kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 23.03.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witam wszystkich sasiadow!!!!! Nam w koncu udalo sie podlaczyc internet!!!!! Ech bez tego zyje sie fatalnie...... Pozdrawiam zyczac jak najszybszego nadejscia wiosny!!!!!!!!!!!! Moniś, a kiedy sie przeprowadziłaś? od kiedy już nie W-wa przez jaką firmę masz internet? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 23.03.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Kazanka: Paweł_kwirynow przewozil barakowóz !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 23.03.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Dzięki. Paweł już mi odpowiedział na prv., ale przewoził tirem, a mi chyba wystarczy ciągnik (mam nadzieję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 24.03.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 O matko tirem. My na szczęscie trafilismy miejscową ekipe i na razie o przyczepach nic nie wspominali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 24.03.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Kozanka- popytaj wśród babickich potentatów rolnych - przecież wszyscy maja ciągniki, ktoś Ci przewiezie!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 24.03.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Szanowni Badacze Pisma )) Czy ktos wie jaki rodzaj stropu wychodzi taniej (przy zalozeniu ze liczymy wszytko - steple, deski ktorych potem nie wykorzytujemy, beton z betonarni, stawke roboczogodzinowa itp.)? - strop ok 185 m2 Nie wiem dlaczego ale mi jakos wychodzi z obliczen ze np teriva bedzie tansza niz zwykly strop wylewany ( na same dechy do szalunku trzeba wydac prawie 2 tys zlotych, nie wspomne o ilosci stali i betonu). Natomiast rozni forumowicze pisza ze wybieraja wylewany bo jest tanszy...Jak to w koncu jest? Pozdrawiam Pawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 25.03.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 paweł:U mnie -wycena stropu terriva przez firmę (czyt.zawiera min 15%marży)strop terriva-I,beton B-15 towarowy z wieńcami betonowymi- 36.728Obejmuje strop nad parterem i garazem czyli ok 218m2.,druga firma za to samo 32.000zltrzecia 35.400zlmamy w projekcie terrive i tak zostajemy, chociaz nie mam pojęcia co jest lepsze dla konstrukcji domu. Paweł jak zaczynasz latem -przeslij mi harmonogram prac, bo jak nie dostaniemy szybko pozwolenia to ekipa bierze inną robotę wiosną i przyjdzie do nas od lipca,czyt na forum ,ze mozna zacząć latem i jak jesień sprzyja budującym to na wiosnę można skończyć.Czy ktos ma doswiadczenie w tej kwestii?biore gigant kredyt i nie chcę czekać przez zimę z otwartą budową i ratami do spłacania.czekam na infopozdrawiam ze słonecznej Wawyagnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts