Patras 27.03.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Witam Wszystkich,Czy możecie mi podać namiary na jakiegoś solidngo kierownika budowy.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.03.2006 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Paweł,Yoric zabiliście mnie tymi obliczeniami.Zaraz robię sobie entą kawę i wyliczam własny strop. Wiedziałam,że moja ekipa nie jest tania ale te róznice mnie zwaliły z nóg. dziś kolejna niespodzianka - spłynęły wyceny okien z trzech firm , które wg opinii forum sa ok. To są okna drewniane z szybami P4 i okuciami wzmacnijącymi i co... Różnica pomiędzy najtańszą i najdroższą - bagatela 9.000zł !!!!!! Nieźle ? Jak pozbieram te wszyskie różnice to moze jeszce pojadę na jakieś wakacje? Bo juz liczyłam na namiot na działce - i jak na studiach, tylko ,ze troche jestem starsza.... Yoric -\szerokość mojego domu to 11,22m długośc 22,56(parter- bo garaż)16,26 ( piętro) - nie ma balkonówTO jak mam obliczyc ten strop?jeśli terriva KozAnka dzieki za info na priva !!! pozdrawiam agnieszka Słuchaj, mi wyliczali u producenta w Klaudynie (nie było to zobowiązujące, bo i tak nie chcieli mi sprzedać bezpośrednio - tylko przez skład budowlany). Producent jest - jak jedziesz z Babic w stronę Huty, to przy eko- czy Eka- Plaście nie skręcasz w lewo tylko jedziesz prosto i kawałek dalej po lewej stronie. W końcu wziąłem ich belki. Pustaki miałem Optiroca - ale nie polecam, wprawdzie leciutkie ale piekielnie kruche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 28.03.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Kontynuujac No własnie łasnie u nas sasiedzi zostaja powiadomieni i niestety moga wniesc protest. Nic nam sie z gruntu nie uprawomocnia:( No cóz jeszcze pewnie ze 2-3 tygodnie niepewnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 28.03.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 pawel tam napisalem, ze 2 m3 desek wiecej bo deski musisz miec i do Terivy ....i to wcale niemalo ..tzn, zalezy jaki masz strop - jesli polamany to duzo - jesli prosty prostakacik bez kominow to mniej (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 28.03.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 ok YoricNie zrozumielismy sei do koncateraz wsyztko zaostalo wyjasnione - niestety strop bedzie mial sporo zakamarkow - ( dodatkowo nad garazem bedzie polozony o kilka ladnych cm nizej)Generalnie bylem zdecydowany an wylewanie - ale jakos sei w miedzyczasei zasialo zarnko watpliwosci....PozdrawiamPawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 28.03.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 hej cos dlugo juz nie pisalam witam wszystkich nowo przybylych i widze ze wiosenny ruch juz sie zaczal powodzenia dla startujacych na wiosne my tez juz poczulismy wiosne (biegowki schowane rowery wyciagniete ) i chyba czas powaznie zabrac sie za budowanie chociaz w sumie nie zimowalismy bo od stycznia ekipa dzialala i zabudowy k-g zrobione, sciany i sufity gladziutkie no ale na razie mamy maly przestoj bo czekamy na glazurnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.03.2006 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 hej cos dlugo juz nie pisalam witam wszystkich nowo przybylych i widze ze wiosenny ruch juz sie zaczal powodzenia dla startujacych na wiosne my tez juz poczulismy wiosne (biegowki schowane rowery wyciagniete ) i chyba czas powaznie zabrac sie za budowanie chociaz w sumie nie zimowalismy bo od stycznia ekipa dzialala i zabudowy k-g zrobione, sciany i sufity gladziutkie no ale na razie mamy maly przestoj bo czekamy na glazurnika A co z parkietami? Ruszyliście coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 28.03.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 KrzysiekSWdzięki jutro robia mi odwierty na dzialce to pojadę do tego producenta to może zrobi mi obliczeniapozdrawiam wszystkichNo i nareszcie pogoda dobra dla budujacych, może to sliczne słonko osuszy błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 28.03.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Krzysiek jeszcze nic a mozesz mi przeslac namiar na tego parkieciarza ktorego raz juz nam dawales bo gdzies sie zapodzial mencel - tez mam nadzieje ze te blota wyschna my wczoraj niezle sie zakopalismy kolo dzialki - zamiast wyjechac do tylu droga ktora sasiad juz nam pieknie po zimie wyrownal i ktora jest calkiem sucha to nam sie zachcialo zawracac no i wjechalismy kawalek na pole i klops - meczylismy sie prawie godzine ale znajomy sasiad przybiegl z pomoca, a nasze klopoty sciagnely tez drugiego sasiada ktory takze zaoferowal pomoc no i wspolnie udalo sie wreszcie wypchnac samochod no nic tylko mieszkac w koczargach - sami pomocni sasiedzi Krzysiek szkoda ze sie wyprowadzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.03.2006 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Zaraz Ci wyślę na priv, ale szukam jeszcze, może cuś taniej znajdę. Karorka, ale Ci sąsiedzi tak wspaniałomyślnie pomogli, czy.... Co do mnie, to spokojnie, jeszcze do późnej jesieni pomieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 28.03.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Krzysiek wiesz ten jeden to wiadomo ale ten drugi to byl z tego duzego zoltego domu co sasiaduje z nami przez pole z drugiej strony - to raczej przeciwny biegun wyslalam Ci maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 28.03.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Karorka, niby po polsku piszecie z Krzyskiem a ni w zab rozumiem osohozi ...osohozi ...? Tez dawno nie pisalem, ale jak te wyceny stropow ujrzalem to mnie az ruszylo All, Zapisalem chlopaka do Koczarg do gimnazjum ...... jak tam jest ? - wszelkie opinie, komentaze, sub i te obiektywne mile widziane. Rozwazam jeszcze gimnazjum na Jelonkach ..a moze jeszcze jakies inne ? Poradzta, (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 28.03.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Pawel. Jesli masz duzo kominow i porabany strop - sugerowalbym zelbetowy. Jesli Twoj wykonawca umie taki zrobic - nie zastanawialbym sie - wyjdzie na pewno taniej niz Teriva. A tak z ostatniej chwili przypomnialo mi sie ..... jak murowali scianki na poddaszu, to chieli sobie usprawnic robote i pownosic palety cegiel pustakow na gore - jeden mowi - ale nie mozna bo strop sie zarwie ... a majster - nie widzisz jelopie ze strop porzadny zelbetowy to wytrzyma ! a tamten - aaa no tak ..to nosze No i masz bunkier for free. Teriva tez jest dobrym stropem - ale jak mozna taniej ... Poza tym jak masz w projecie zelbet - to za przeprojektowanie bedziesz musial zaplacic ... uff (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 28.03.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 mencel, 11 x 22 ....hm .... jeszcze sie okaze, ze te oferty nie byly takie zle Co to znaczy 2 stropy ? 2 x 228 m2 1 x 228 m2 2 x 114 m2 (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 28.03.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Yoric:strop nr I nad parterem i garazem 22,56x11,00stropnr 2 nad piętrem 16,26x 11,22 ten drugi to dlatego,że dach chyba bedzie płaski ,jak wejda nowe warunki.aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 28.03.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Może ktoś z Was ma na zbyciu stemple do wykonania stropów - chętnie odkupię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arog 28.03.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 backdraft Mam stemple do sprzedania i przesłałem Ci kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 28.03.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 arog: Jeżeli masz więcej tych stępli to ja też będę poszukiwał Jak możesz to prześlij i mi kontakt lub cenę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 29.03.2006 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Karorka, niby po polsku piszecie z Krzyskiem a ni w zab rozumiem osohozi ...osohozi ...? bo my nie po polsku, tylko po polskiemu.. All, Zapisalem chlopaka do Koczarg do gimnazjum ...... jak tam jest ? - wszelkie opinie, komentaze, sub i te obiektywne mile widziane. Rozwazam jeszcze gimnazjum na Jelonkach ..a moze jeszcze jakies inne ? Poradzta, (Y) Osobiście zapisałbym na miejscu, niech się asymiluje z miejscową społecznością. Poziom nauczania myślę, że nie gorszy, jak w Wawce. Chodziłem tu kiedyś do podstawówki i chyba wyrosłem na ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 29.03.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Karorka, niby po polsku piszecie z Krzyskiem a ni w zab rozumiem osohozi ...osohozi ...? (Y) bo to taki dialekt koczargowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts