Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Paweł,Yoric

zabiliście mnie tymi obliczeniami.Zaraz robię sobie entą kawę i wyliczam własny strop. Wiedziałam,że moja ekipa nie jest tania ale te róznice mnie zwaliły z nóg.

dziś kolejna niespodzianka - spłynęły wyceny okien z trzech firm , które wg opinii forum sa ok. To są okna drewniane z szybami P4 i okuciami wzmacnijącymi i co... Różnica pomiędzy najtańszą i najdroższą - bagatela 9.000zł !!!!!! Nieźle ?

Jak pozbieram te wszyskie różnice to moze jeszce pojadę na jakieś wakacje? Bo juz liczyłam na namiot na działce - i jak na studiach, tylko ,ze troche jestem starsza....

Yoric -\szerokość mojego domu to 11,22m długośc 22,56(parter- bo garaż)16,26 ( piętro) - nie ma balkonówTO jak mam obliczyc ten strop?jeśli terriva

KozAnka dzieki za info na priva !!!

pozdrawiam

agnieszka

Słuchaj, mi wyliczali u producenta w Klaudynie (nie było to zobowiązujące, bo i tak nie chcieli mi sprzedać bezpośrednio - tylko przez skład budowlany). Producent jest - jak jedziesz z Babic w stronę Huty, to przy eko- czy Eka- Plaście nie skręcasz w lewo tylko jedziesz prosto i kawałek dalej po lewej stronie. W końcu wziąłem ich belki. Pustaki miałem Optiroca - ale nie polecam, wprawdzie leciutkie ale piekielnie kruche.

ok Yoric

Nie zrozumielismy sei do konca

teraz wsyztko zaostalo wyjasnione - niestety strop bedzie mial sporo zakamarkow - ( dodatkowo nad garazem bedzie polozony o kilka ladnych cm nizej)

Generalnie bylem zdecydowany an wylewanie - ale jakos sei w miedzyczasei zasialo zarnko watpliwosci....

Pozdrawiam

Pawel

hej :D

cos dlugo juz nie pisalam

witam wszystkich nowo przybylych i widze ze wiosenny ruch juz sie zaczal

powodzenia dla startujacych na wiosne :D :D :D

my tez juz poczulismy wiosne (biegowki schowane :wink: rowery wyciagniete :D )

i chyba czas powaznie zabrac sie za budowanie chociaz w sumie nie zimowalismy bo od stycznia ekipa dzialala i zabudowy k-g zrobione, sciany i sufity gladziutkie

no ale na razie mamy maly przestoj bo czekamy na glazurnika

hej :D

cos dlugo juz nie pisalam

witam wszystkich nowo przybylych i widze ze wiosenny ruch juz sie zaczal

powodzenia dla startujacych na wiosne :D :D :D

my tez juz poczulismy wiosne (biegowki schowane :wink: rowery wyciagniete :D )

i chyba czas powaznie zabrac sie za budowanie chociaz w sumie nie zimowalismy bo od stycznia ekipa dzialala i zabudowy k-g zrobione, sciany i sufity gladziutkie

no ale na razie mamy maly przestoj bo czekamy na glazurnika

A co z parkietami? Ruszyliście coś?

Krzysiek

jeszcze nic a mozesz mi przeslac namiar na tego parkieciarza ktorego raz juz nam dawales bo gdzies sie zapodzial

mencel - tez mam nadzieje ze te blota wyschna :D

my wczoraj niezle sie zakopalismy kolo dzialki - zamiast wyjechac do tylu droga ktora sasiad juz nam pieknie po zimie wyrownal i ktora jest calkiem sucha to nam sie zachcialo zawracac no i wjechalismy kawalek na pole i klops - meczylismy sie prawie godzine ale znajomy sasiad przybiegl z pomoca, a nasze klopoty sciagnely tez drugiego sasiada ktory takze zaoferowal pomoc no i wspolnie udalo sie wreszcie wypchnac samochod

no nic tylko mieszkac w koczargach - sami pomocni sasiedzi :D

Krzysiek szkoda ze sie wyprowadzasz :(

Karorka,

niby po polsku piszecie z Krzyskiem a ni w zab rozumiem osohozi ...osohozi ...?

Tez dawno nie pisalem, ale jak te wyceny stropow ujrzalem to mnie az ruszylo ;-)

All,

Zapisalem chlopaka do Koczarg do gimnazjum ...... jak tam jest ? - wszelkie opinie, komentaze, sub i te obiektywne mile widziane.

Rozwazam jeszcze gimnazjum na Jelonkach ..a moze jeszcze jakies inne ?

Poradzta,

(Y)

Pawel.

Jesli masz duzo kominow i porabany strop - sugerowalbym zelbetowy.

Jesli Twoj wykonawca umie taki zrobic - nie zastanawialbym sie - wyjdzie na pewno taniej niz Teriva.

A tak z ostatniej chwili przypomnialo mi sie .....

jak murowali scianki na poddaszu, to chieli sobie usprawnic robote i pownosic palety cegiel pustakow na gore -

jeden mowi - ale nie mozna bo strop sie zarwie ...

a majster - nie widzisz jelopie ze strop porzadny zelbetowy to wytrzyma ! a tamten - aaa no tak ..to nosze ;-)

No i masz bunkier for free. ;-)

Teriva tez jest dobrym stropem - ale jak mozna taniej ...

Poza tym jak masz w projecie zelbet - to za przeprojektowanie bedziesz musial zaplacic ...

uff

(Y)

Karorka,

niby po polsku piszecie z Krzyskiem a ni w zab rozumiem osohozi ...osohozi ...?

8) bo my nie po polsku, tylko po polskiemu..

All,

Zapisalem chlopaka do Koczarg do gimnazjum ...... jak tam jest ? - wszelkie opinie, komentaze, sub i te obiektywne mile widziane.

Rozwazam jeszcze gimnazjum na Jelonkach ..a moze jeszcze jakies inne ?

Poradzta,

(Y)

Osobiście zapisałbym na miejscu, niech się asymiluje z miejscową społecznością. Poziom nauczania myślę, że nie gorszy, jak w Wawce. Chodziłem tu kiedyś do podstawówki i chyba wyrosłem na ludzi.