Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Misha11

na przedszkole w Babicach nie licz, ja probowalam juz dwa razy i mowy nie ma.

Pawel Kwirynow polecal prywatne przedszkole swojej córeczki, podobno w rozsądnych cenach i blisko.

pozdrawiam

agnieszka

I nadal polecam - co prawda przedszkole sie przenioslo (nadal jest na Blizne ale na ul. Zeromskiego), ale mysle ze to tylko wyszlo na dobre. Dzieciaki maja piekny duzy ogrod z duza iloscia zabawek ogrodowych. W wenatrz tez jest bardzo duzo miejsca. Salki odremontowane, kolorowe ...bardzo mi sie podoba - zreszata naszej corci rowniez - nie chce nawet stamtad wychodzic ( co smiejszniejsze zaobserwoalem to samo u innych dzieciakow)

Pozdrawiam

Pawel N

To przedszkole ma jakąś stronkę?

Pisałeś może wcześniej o cenach? - :oops: nie chce mi sie szukać :oops: . Też zapisaliśmy w Babicach i już na wstępie nam powiedzieli że nie mamy szans....

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...a wczoraj po poludniu przejechalem sie na dzialeczke zeby obadac czy sie juz nadaje do budowy czy tez nie....Wykopalem dwie ponad metrowe dziury (bez problemu - ktos tam kiedys pisal ze trzeba bedzie czekaz z odmarznieciem gruntu do konca kwietnia ????). Ziemai wilgotna - ale to tak jak wszedzie na wiekszej glebokosci...zastanawiam sie czy bedzie tam dzisiaj stala woda - wszyscy tak strasza ze w naszych okolicach jest mokro i nie da sie wczesniej budowac...Jezeli bedzie w miare to wygladalo to chyba najwyzsza pora zaczynac budowe --jeden z moich sasiadow byl sprytniejszy i zrobil fundamenty na jesieni a teraz od soboty juz sie buduje - jak na 3 osobowa ekipe postepy prac w niespelna tydzien sa imponujace:)))

Pozdrawiam

Pawel N

Misha11

na przedszkole w Babicach nie licz, ja probowalam juz dwa razy i mowy nie ma.

Pawel Kwirynow polecal prywatne przedszkole swojej córeczki, podobno w rozsądnych cenach i blisko.

pozdrawiam

agnieszka

I nadal polecam - co prawda przedszkole sie przenioslo (nadal jest na Blizne ale na ul. Zeromskiego), ale mysle ze to tylko wyszlo na dobre. Dzieciaki maja piekny duzy ogrod z duza iloscia zabawek ogrodowych. W wenatrz tez jest bardzo duzo miejsca. Salki odremontowane, kolorowe ...bardzo mi sie podoba - zreszata naszej corci rowniez - nie chce nawet stamtad wychodzic ( co smiejszniejsze zaobserwoalem to samo u innych dzieciakow)

Pozdrawiam

Pawel N

To przedszkole ma jakąś stronkę?

Pisałeś może wcześniej o cenach? - :oops: nie chce mi sie szukać :oops: . Też zapisaliśmy w Babicach i już na wstępie nam powiedzieli że nie mamy szans....

Krzysiek:

Przedszkole ma swoja stronke

http://www.krasnal.waw.pl

Koszt na chwile obecna jakies wpisowe ( nie pamietam ile) oraz 600 zl czesne. Jezlei dziecko chodzi tylko na jedna zmiane np od 7 do 13 lub od 13 do 18 to placisz 450. Mamy szczescie ze nasze dziecko chodzi na jedna zmiane - raz na popoludnie raz na ranek - tak wiec to przedszkoel bardzo nam pasuje. W cenie masz juz praktycznei wszytsko (odliczajac jakies mikolaje, walentynki i inne cuda) w tym chyba z 5 posilkow. Dodatkow trzeba ewentualnei zaplacic za zajecia dodtakowe - np za plastyke 60zl/kwartal- ale nie jest to obligatoryjne. Nam np. ta plastyka bardzo sie podoba bo dziecko jest po takich zajeciach szczesliwe - ubabrze sie w farbach , glinie itp...

W grupach jest do 10 osob - dzieciaki jak w kazdym przedszkolu choruja tak wiec nazajeciach jest 6-8 osob. Zajecia prowadza mlode dziewczyny i widac ze jeszcze im sie chce angazowac ( nie tak jhak w niektorych publicznych przedszkolach gdzie pania przedszkolanke interesuje tylko kiedy bedzie wyplata...)

To by bylo na tyle

Pozdrawiam

Pawel N

Dzięki paweł_kwirynów za info.

:D Co oni gadają? Wysoki poziom wód gruntowych? Jakie one gruntowe, jak one są nad gruntem? U mnie jest wysoki poziom wód nadgruntowych.

Chwilowo jedyne obuwie, w jakim się dostaje do mojej chałupki to gumofilce.

Ale myślę, ze za tydzień będzie już O.K.

Paweł

... nie wiem od kiedy ? .. ale skoro masz pozwolenie i w WZ nic nie napisali ...

Krzysiek

.... może jakiś pojazd na gąsienicach, może stonogi ? :wink:

A serio ?

Zostało mi trochę zbitych pomostów, które poprzycinałem i położyłem jako tymczasową ścieżkę, inaczej też błotko do chałupy bym wnosił tonami !

Pewnie znajdziesz u siebie parę starych dech i trochę gwoździ ?

Piła, młotek, ze 2 godziny czasu i problem z głowy !

Pozdro

J

wlasnie przejechalem sie na dzialke - obejrzec sobie moje ponad metrowe dziury ......i nic ani kropelki wody....a w sumie minelo z 15 godzin od ich wykopania - moze to nie metoda na badanie wilgotnosci

tak na marginesie kolega opowiadal ze jak kopal to po kilku ogdzinach w rowach woda stala i jak chcieli wylewac lawy to 3 pompy wodne pracowaly i nie mzona bylo wody wypompowac.....

Krzysiek

To po co żeś dom tak daleko postawił :evil: :wink:

....

może kolejkę linową albo cuuuuś takiego :roll: :wink:

....

co do wody to ja mam przed domem wkopane 2 studnie betonowe i drenaż dzięki czemu choć trochę osusza się działka a i wodę do podlewania mieć będę ( chyba że wyschnie ).

J

JERZYSIO

ten drenaz to robiles wedlug swojego uznania czy moze ci jakas "fachowa firma" zrobila z "zgodnie z zasadami sztuki" ?

znajomy zrobil to sam - tak na zdrowy rozsadek - i wszytko mu dziala bez zarzutu - a ile pieniedzy przy tym zaoszczedzil...a ile satysfakcji mail...:))))

Pozdrawiam

Pawel N

Krzysiek Ty obszarniku !

od furtki do domu 60 metrow ! ;-) ja tam bym nie narzekal ... i kilometr bym po blocie sie taplal ..byle swoim ;-)

Jerzy, Krzysiek - wasze rozwiazania z drewnianymi pomostami palonymi w razie oblezenia moze wplynac na obnizenie stawki w firmach ubezpieczeniowych.

(Y)

ech piatek !!

Joasia

0 606 384 100

Znalazlem w Internecie - i to napewno jest ten numer bo zapamietalem ze w koncowce bylo sto

Pozdrawiam

Pawel N :wink:

Na pewno? Chciałam sobie właśnie wpisać ten numer do swoich notatek i widzę, że już mam podobny - 0 606 348 100. Oczywiście to ja mogę mieć zły numer, nie wiem, nie sprawdzałam.

Budowlańcy!

byłam dzis na targach muratora i znalałam miłego pana z hurtowni w Kampinosie.Twierdził, że jak mi sie pokruszy porotherm na paletach to oni przyjeżdzaja i wymieniaja i daja gwarancje i wszystko wogóle i w szczególe super. Prawda to czy fałsz? Ktos zna tą firmę."KowalczyK mat.budowlane". Nic o nich nie pisaliscie.Znalazłam tylko Normę ,Izabelin-ale drogi i ul.Warszawska w Bliznem.

Targi nawet fajne, wziełam mnóstwo ofert i wysyłam do wyceny.

pozdrawiam

Dzis leje to znowu nasze wody sie podniosą

mencel:

Poszukaj na forum. Dużo tego było. Udziela się pracownik tej firmy.

Kiedyś z nim rozmawiałem. Ma to w domu. Znaczy się fajna rzecz. Problematyczna jest cena. On na pewno miał taniej :) Grzeje gazowym piecem. To nie jest pompa ciepła (do grzania, do chłodzenia jest typu powietrze-powietrze nie pamiętam dokładnie)

Pamiętaj, że rodzaj ogrzewania trzeba dopasować do charakterystyki domu. Powietrzne planowałem raczej dla kanadyjczyka. Teraz rozważam dom masywny (silka) czyli ogrzewanie akumulacyjne (podłogowe, masywna płyta). Pozostała natomiast wentylacja mechaniczna + GWC(?)

Poszukaj: ogrzewanie powietrzne, nadmuchowe itp.

MCB

Budowlańcy!

byłam dzis na targach muratora i znalałam miłego pana z hurtowni w Kampinosie.Twierdził, że jak mi sie pokruszy porotherm na paletach to oni przyjeżdzaja i wymieniaja i daja gwarancje i wszystko wogóle i w szczególe super. Prawda to czy fałsz? Ktos zna tą firmę."KowalczyK mat.budowlane". Nic o nich nie pisaliscie.Znalazłam tylko Normę ,Izabelin-ale drogi i ul.Warszawska w Bliznem.

Targi nawet fajne, wziełam mnóstwo ofert i wysyłam do wyceny.

pozdrawiam

Dzis leje to znowu nasze wody sie podniosą

Hurtownia "Kowalczyk" z Kampinosu jest sprawdzona przez mojego sąsiada który budował sie jesienią. Podobno OK i cenę na Porotherm mają dobrą.

Poproszę Was o namiary na tę hurtownię Norma.