P.e.t.e. 03.04.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 P.e.t.e. ...woda w drenażu na bank stoi, gdy woda gruntowa wyoko, ale w naszej okolicy to standard. Jednakowoż lepiej ową wodę skanalizować i ewentualnie wypompowywać. Pozdro J Hmm... no wlasnie... caly czas zastanawiam sie, czy w takim ukladzie rzeczy warto robic drenaz, skoro woda i tak bedzie w nim stala... Zaczynam budowe w drugiej polowie maja, wiec musze szybko podjac decyzje czy robic ten drenaz, czy nie... Jak juz zasypie fundamenty to bedzie za pozno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubala 03.04.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Nowa czy używana? Używana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamari 04.04.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witam Na gwałt poszukuje namiarów na jakiegos kierownika budowy z okolic Babic/Borzecina/Zaborowa/Leszna tudziez okolic, najlepiej tańszego niz 3000 zł (jakie to zaspiewał sobie wczoraj jeden z panow wykonujacych ten fach). Nie musi przebywac na budowie bez przerwy, w gruncie rzeczy zalezy mi wylacznie na wpisach do Dziennika i sporadycznych odwiedzinach. Blagam o pomoc, bo potwornie mnie terminy cisną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 04.04.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 No to pan Cichowlas - 150 zł za wizytę. W dodatku m.zd. jest świetnym kierownikiem - ma uprawnienia projektowe, jest konstruktorem i rzeczoznawcą. I potrafi tak pięęęknie ochrzanić ekipę - no normalnie poezja jak u Wiecha . Na priva podeśl Ci telefon. Cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.04.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Zdziebdzio Znalazłem Twoją sławojkę :http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=56034&start=360J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 04.04.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 dzieki Ci to juz wiem gdzie szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 04.04.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 mam do Was małe pytanko - czy możecie polecić kogoś solidnego (i najlepiej taniego ) do wybudowania studni? z budową ruszam za jakiś miesiąc więc teraz pewnie częściej się będę odzywać na tej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 04.04.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Wybaczcie moje lenistwo.....moze ma ktos pod reka namiary na miejscowych elektrykow ( jakiegos pana z Borzecina - ktory ponic jest dobry i konkurencyjny cenowo) co by mi zrobili prowizorke budowlana - znalezienei ich za pomoca muratorowskeigo "szukaj" graniczy w sumie z cudem - a przekopywanie sie przez 66 stron babickiej tez mi troszke zajmie.Z gory dziekujeani@ - tez ruszamy za miesiac, a dokladniej okolo 7-14 maja.PozdrawiamPawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.04.2006 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Namiar na elektryka podaje na Priv. Nie wiem czy akurat o tego chodzi ale nam robil w Borzecinie i jest nie drogy, a mozna sie z nim dogadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 05.04.2006 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 dzieki za zainteresowanie moja sprawaPozdrawiamPawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 05.04.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 [quote name="Jerzysio Rbit ..sprawdź dokładnie podejścia pod hydrofor, może jest nieszczelność i powietrze zasysa, zamiast wody..... albo rura gdzieś pękła .... J[/quote] sprawdziłem nie zasysa niczego, wyglada jak zaczopowane ujecie albo brak ssania na hydroforze . poczekam jeszcze ze 2 tygodnie i zobacze czy coś sie zmienilo . W sumie mróz przez 3 miesiace to mogło zamarznac ? Dlatego pytałem czy ktoś nie kopał glebszej dziury bo byłem ciekaw jak głeboko zamarzło i czy juz pusciło . Dla naszych okolic granica przemarzania to z tego co pamietam 1,2m a woda bywa wyzej u nas . jedyna pociecha ze rury w gruncie raczej nie rozsadziło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.04.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 dzieki za zainteresowanie moja sprawa Pozdrawiam Pawel Nie ma za co! Nam ten facet robil prowizorke dwa razy. W zeszlym roku od sasiadow obok, a w tym roku poniewaz ci zmienili zdanie, to znow mamy zrobione to samo od innych sasiadow, troche dalej. Ci obok, jak sie okazuje, nie gadaja z polowa wsi...Samo zyice. W kazdym razie, na pewno elektryk nas bedzie dlugo pamietal, bo sam w to uwierzyc nie mogl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.04.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Rbit..a mimo wszystko obejrzyj dokładnie rury, czy gdzieś nie pęcło ( zwłaszcza na poziomych odcinkach w których mogła zostac woda )!Miałem podobny przypadek na letnisku.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 06.04.2006 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 w Prima Aprilis ukradli mi z dzialki.......... toalete przenosna, bbuuuu przecieli siatke i zabrali, no i kicha wielka. Czy komus zdazylo sie cos tak glupiego ?? U mnie przypadek był wręcz odwrotny. Przyjeżdżam na działkę a tu obok starej sławojki stoi druga. Na jednej kółko, na drugiej trójkąt. Mieli panowie poczucie humoru. Pozdrawiam wszystkich wiosennie jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.04.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 no proszę jednym zabierają, a inni mają dwie .... Czy aby za drugą sławojkę nie obowiązuje podaatek od luksusu ? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 07.04.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Jerzysio,Czy mógłbyś podać mi namiar na swoją ekipę od kominka? Ewentualnie gdyby ktoś mógł polecić fachowca, który zbuduje palenisko otwarte.Dziękuję uprzejmiejj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.04.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 To była ekipa z polecenia Koperfarmu :http://www.koperfam.plPozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 07.04.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Ludu gminny Staro Babicki... czy robiliście u siebie badania geologiczne gruntu przed budową ? Jak u Was wyglądała sprawa wody gruntowej ?. Jak patrzę po okolicy to straszna kiszka z tą wodą. Wszędzie do dokoła jest woda. Na Klaudynie ludzie między domami maja bajorka a niektórzy maja piwnice .. a raczej baseny chyba W moim wykopie na 50 cm już woda była .. teraz podsycha ale nie wiem co robić. Wprawdzie na powierzchni suchutko ale w wykopie mokro. I tak będę podnosić działkę i nie wiem czy sie wkopywać z fundamentami nisko czy nie. Wprawdzie pod humusem jest piasek ale cholera go wie czy jest to warstwa nośna czy słabonośna itp.... Znacie może jakiegoś geologa co by zrobił tanio badania gruntu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 07.04.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 ex67 ja robiłam badania geologiczne (tanio ) i zaraz prześlę Ci namiary na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.04.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 ..wew naszej okolicy wysoki poziom wody gruntowej ( a jak twierdzi Krzysiek - ponadgruntowej ) jest zjawiskiem tak powszechnym jak mąka w piekarni ! I trzeba się z tym pogodzić ! Ja mam drenaż wokół domu i 2 zbiorcze studnie chłonne, w których woda stoi nonstop ( wyjątek to ubiegłe lato suche jak pieprz ). J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts