pawel_kwirynow 10.04.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 no to podnosze grupe Babicka w rankingach - zeby nam nie spadl na druga stronePawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.04.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Paweł Dzięki J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 10.04.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 ..wew naszej okolicy wysoki poziom wody gruntowej ( a jak twierdzi Krzysiek - ponadgruntowej ) jest zjawiskiem tak powszechnym jak mąka w piekarni ! I trzeba się z tym pogodzić ! Ja mam drenaż wokół domu i 2 zbiorcze studnie chłonne, w których woda stoi nonstop ( wyjątek to ubiegłe lato suche jak pieprz ). J Czy sam robiłeś drenaż ? Jaką obsybkę (materiał) masz do okoła budynku i na ile cm od fundamentów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 10.04.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 no to podnosze grupe Babicka w rankingach - zeby nam nie spadl na druga strone Pawel N ale wstyd już drugi raz uratowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.04.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 ...akurat mnie nie było jak robili, ale dali jakiś żwirek na ok. 40 cm od fundamentów.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 11.04.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 sluchajcie -czy ma ktos moze namiary na ekipe ktora robi tynki wewn. z agregatu?? Bylabym bardzo wdzieczna, Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketjar 11.04.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witam Na gwałt poszukuje namiarów na jakiegos kierownika budowy z okolic Babic/Borzecina/Zaborowa/Leszna tudziez okolic, najlepiej tańszego niz 3000 zł (jakie to zaspiewał sobie wczoraj jeden z panow wykonujacych ten fach). Nie musi przebywac na budowie bez przerwy, w gruncie rzeczy zalezy mi wylacznie na wpisach do Dziennika i sporadycznych odwiedzinach. Blagam o pomoc, bo potwornie mnie terminy cisną Doswiadczony kierownik budowy z okolic tel. 604-719-458. W Koczargach brał 1500 w ratach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 12.04.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 kto z Was korzystał z inspektora nadzoru?możecie kogoś polecić? jaki jest koszt? u mnie kierownik budowy jest z tej samej ekipy co budujący więc obawiam się, że konieczna będzie dodatkowa kontrola - co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 12.04.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 poniewaz termin budowy zbliza sie nieublaganie pomozcie mi kochani...gdzie najlepiej ( i najtaniej) kupic bloczki betonowe i przy okazji beton towarowy. Zakup bloczkow w skladach budowlanych chyba odpada bo pewnie w jakiejs pobliskiej lub tez dalszej betoniarni bedzie taniej ( i byc moze bez VAT). Macie juz moze w tym temacie jakies doswiadczenia?Przy okazji moze ktos mi da namiar na sklad z tanimi deskami (ok 2-3 m3) do szalunkow i takich tam prac budowlanych?Strasznie duzo tych prosb:))))))Przy okazji serdecznei dziekuje tym wszystkim ktorzy dali mi namiary na elektrykow a ktorym nie podziekowalem na priviePozdrawiamPawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLA 12.04.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Witam wszystkich Babiczan, Zamierzam kupić działkę w Lipkowie, która w chwili obecnej pływa w wodzie.Bardzo potrzebny jest mi geolog , który " oświeci" mnie w tej kwestii gleby nasiąkniętej wodą jak gąbka. Jeśli to możliwe, to proszę o podanie namiarów. Pozdrawiam, DLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 12.04.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 gdzie najlepiej ( i najtaniej) kupic bloczki betonowe i przy okazji beton towarowy. Zakup bloczkow w skladach budowlanych chyba odpada bo pewnie w jakiejs pobliskiej lub tez dalszej betoniarni bedzie taniej ( i byc moze bez VAT). Macie juz moze w tym temacie jakies doswiadczenia? Dzisiaj dzwoniłam do POL-Beton w Czosnowie, bo tam podobno najtańszy beton B10 - 130 m3 B15 - 140 m3 B20 - 150 m3 pompa 350 za usługę (niezależnie od ilości godzin) Wszystkie ceny netto. Ale może ktoś znalazł taniej? To niech się podzieli gdzie. Bloczki tam podobno też najtańsze, ale już nie pytałam, bo się pospieszyłam i kupiłam gdzie indziej. Przy okazji moze ktos mi da namiar na sklad z tanimi deskami (ok 2-3 m3) do szalunkow i takich tam prac budowlanych? Przyłączam się do tej prośby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 12.04.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 gdzie najlepiej ( i najtaniej) kupic bloczki betonowe i przy okazji beton towarowy. Zakup bloczkow w skladach budowlanych chyba odpada bo pewnie w jakiejs pobliskiej lub tez dalszej betoniarni bedzie taniej ( i byc moze bez VAT). Macie juz moze w tym temacie jakies doswiadczenia? Dzisiaj dzwoniłam do POL-Beton w Czosnowie, bo tam podobno najtańszy beton B10 - 130 m3 B15 - 140 m3 B20 - 150 m3 pompa 350 za usługę (niezależnie od ilości godzin) Wszystkie ceny netto. Ale może ktoś znalazł taniej? To niech się podzieli gdzie. Bloczki tam podobno też najtańsze, ale już nie pytałam, bo się pospieszyłam i kupiłam gdzie indziej. Przy okazji moze ktos mi da namiar na sklad z tanimi deskami (ok 2-3 m3) do szalunkow i takich tam prac budowlanych? Przyłączam się do tej prośby. tez mialem z Czosnowa - dobre ceny ze skladu drewna korzystalem z Zielonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 12.04.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 poniewaz termin budowy zbliza sie nieublaganie pomozcie mi kochani... Pawel N Betoniarna w Czosnowie Beton B-20 150zł/m netto Pompa do betonu 300zł/usługa/fundamenty netto Bloczki 2.10zł/szt netto Skład budowlany NORMA Deski 430zł/m3 Jedyne ograniczenie to maja tylko deski 5-6m a do fundamentów można kupić 20-30% desek krótszych np: 2,5-3,5m po niższej cenie. Hurtownia RADPOL Bloczki 1.90zł/szt netto Podaję ceny netto bo mogą takie pozostać . Dane z wtorku (płaciłem) Pustaków nie podaję bo nie pytałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 13.04.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 W sprawie betonu to warto zadzwonić do Bosta-Beton (duża firma, mają dobre laboratorium, dają atesty na beton) i pogadać z panem Kanclerzem (on się tak nazywa ) - cennik jedno, a co się ugada, to drugie. Są rzeczywiście terminowi, i b. elastyczni jeśli chodzi o zapłatę za czas pompy (np. były 4 godziny, a płacimy za 1,5). A bloczki - to teraz nie wiem, jak cenowo, ale na pewno b. dobre jakościowo (trzymają klasę betonu i wymiary, nie ma pokruszonych) są w składzie U Piotra w Lesznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 13.04.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 do tych cen i nazw hurtowni/skladów podajcie jeszcze telefony do nich i ewentulanie nazwiska z kim tam najlepiej gadać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 13.04.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Dziekuje wszytskim serdecznie za tak szybki oddzwiek:)))) Poszperalem troszke w Internecie ( na podstawie waszych wskazowek) i o to mamy co mamy: 1) "Pol-Beton" Grzegorz Zasadzki. Czosnów, ul. Duńska 10, tel. 022 7941664 , fax. 022 7942035 - chyba moj faworyt )) da sie chyba pogadac ale trzeb apodjechac na miejsce 2) http://www.bostabeton.com.pl/ Betoniarnia V - Odolany Mszczonowska 5; 604-233-103 604-859-032 - chyba sa drodzy:(((( 3) Hurtownia Radpol (Zakład Produkcyjno-Usługowo-Handlowy) http://radpol.webpark.pl/ 05-505 Prażmów, ul. Franciszka Ryxa 57 tel. (22) 424 98 94, tel./fax (22) 727 05 76 kom. 504 02 04 72 e-mail: [email protected] - niestety nie sprzedaj juz bloczkow chociaz moga zalatwic za 2,20 - cena 1,90 to byla kiedys - teraz nastawili sie na produkcje stropow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 13.04.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 I jeszcze jednoPodejrzewam ze jutro bedzie ciezko kogokolwiek spotkac na forum w zwiazku z tym zycze wszystkim Szanownym Forumowiczom Wesołych, i Spokojnych Swiat Wielkanocnych, a po Swietach przyjmnej roboty !!! - kto zalatwia papiery niech je zalatwi, kto buduje niech wybuduje, kto wykancza niech wykonczy, kto robi ogrodek niech go zrobi itd itd:)))))PozdrawiamPawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 13.04.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 ja również życzę wszystkim Sąsiadom Wesołych Świąt i Smacznego Jajeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.04.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wesołego Jajeczka i Smacznego Zajączka ...albo na odwrót Zajączka Smacznego i Jajeczka Wesołego ...albo jakoś inaczej J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 14.04.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wlasnie weszli z zaskoczenia w moja ulice i kopia kanalizacje . oczywiscie złosliwie kończy sie na dzialce sasiada. Nie wiecie czy sie da i z kim gadać zeby przedłuzyli o te 10 m zeby i do mnie doszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts