Corwin 19.09.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Ech ja jezdze po Babicach od 2 miesiecy i wiekszosc ofert jest wlasnie w tym stylu - srodek zagonu kapusty, 1 dzialka wydzielona z 3 hektarow, 100 m od przylaczy i chlop rzada 35 USD/m2. Mam wrazenie, ze kiedy juz zmienia to glupie prawo o ochronie ziemi rolnej (to chyba ewenement w Unii gdzie wszelkimi silami ogranicza sie produkcje rolna) to w a Babicach nagle beda hektary taniej ziemi (taniej, bo wszyscy beda chcieli i beda mogli sprzedac). A moze ktos z grupowiczow wie czy w momencie dostosowania przez Polske prawa do unijnego nie trzeba bedzie zniesc tych zapisow "ochronnych w Ustawach "rolnych"? K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.09.2003 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Pewnie już każdy wie, ale Gmina Stare Babice ma dwa adresy internetowe, warto przejrzeć: http://www.bip.babice-stare.waw.pl/public/http://www.babice-stare.waw.pl/index2.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 22.09.2003 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Mam pytanie do tych , którzy są już po stanie zerowym: skąd braliście wodę?Pani projektantka zrobiła nam projekt przyłącza (jest właśnie w uzgodnieniach w Eko-Babicach), ale to jest rozwiązanie docelowe: bez studzienki, wodomierz wewnątrz domu, na wysokości 80 cm. Przecież jak to zrobimy teraz, to w zimie woda zamarznie jak nic. [Działka to ogrodzony kawałek byłego pola].Podobno byli tacy, co półoficjalnie dostawali wodomierz na hydrant na czas budowy. Czy coś o tym wiecie?Bardzo proszę o pomoc - to pilne, bo chcemy jeszcze zdążyć na jesieni ze stanem zero.Dziękuję i pozdrawiam.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 23.09.2003 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Jedź do EKO-BABICE, ja z nimi rozmawiałem, też chcę zrobić licznik na hydrancie. Powiedzieli mi tam, że jeśli jest ku temu uzasadnienie, to wyrażą zgodę, tylko trzeba napisać podanie. Może w piątek wezmę dzień urlopu to pojadę to załatwić, powinno pójść szybko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 24.09.2003 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Dzięki, ja też spróbuję wydobyć od nich zgodę na hydrant. Napisz, czy Ci się udało.Czy ktoś z naszej grupy będzie w sobotę w Lolku?Pozdrawiam.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 25.09.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 A ja rozmawiałem ze swoim projektantem/wykonawcą przyłączy i powiedział mi, że nie ma co pakować się w dodatkowe wynalazki i koszty typu hydrant. Po prostu na zimę zamknie się zasuwę w przyłączu i protokularnie zdemontuje licznik ze spisaniem numerów i stanu licznika. Ktoś może ćwiczył taki wariant? Mi wydaje się on bardzo sensowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2003 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Proszę o wpisywanie się na listę obecności na spotkaniu w sobotę. Patrz grupa warszawska! Muszę chodzić po grupach i zgarniać za uszy? Obecność obowiązkowa! Zapraszamy serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 29.09.2003 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Joasia, nie udało mi się....... wyrwać urlopu w piątek Spróbuję jutro. ManieQ - Twoje rozwiązanie pewnie też ma sens, tylko nie wierzę, że protokolarny demontaż licznika jest za darmo. W sumie wydatek pewnie podobny. Jak tylko wpadnę do EKO-BABICE, to się jeszcze dokładnie wypytam. Na koniec muszę się pochwalić. Ze względu na duży koszt baraków używanych, swój w sobotę postawiłem sam. Jest obskurny, ale ma podstawową zaletę - kosztował mnie w sumie ok 50 złotych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 29.09.2003 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Napisałam podanie o ten hydrant - jutro mają dać odpowiedź. Napiszę, co i jak.Czy ktoś z budujących ma do polecenia dobrego kierownika budowy albo inspektora nadzoru? Takiego, co to naprawdę solidnie skontroluje (skądinąd podobno dobrego) wykonawcę?Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 01.10.2003 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Witajcie Trochę nie za bardzo udaje się to czatowanie, dlatego mam propzycję nie do odrzucenia. Spotkajmy się w piątek o 22:00. Jeśli to nam się uda, to może na przyszłość lepiej będzie zwoływać spotkania na konkretny termin. Przypominam namiary: Stare Babice ("Miejsce spotkań obecnych i przyszłych mieszkańców gminy Babice Stare"). n.t.n.r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 02.10.2003 04:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Co tam Joasia z tym hydrantem - udało się? Ja odpuściłem na jesień wodę - na fundamenty i podmurówkę wodę pożyczę od sąsiada (w sobotę wezmę pół lyyytra i pójdę z nim to omówić). Wczoraj miałem geodetę - wytyczał mi domek - zrobił to stosunkowo tanio, mogę dać potrzebującym namiary. ManieQ zamiast spotkania na czacie, zróbmy jakieś spotkanie w którejś z mniej obskórnych okolicznych knajpek (np. Pod Świerkiem w Latchorzewie II). Jeśli są chętni to możemy się spotkać w przyszłym tygodniu - proszę o podanie odpowiadajcych terminów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.10.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Czatowanie się rzeczywiście na razie nie sprawdza. Nie każdy ma taki łatwy i ciągły dostęp do sieci, a i grupa nie jest jeszcze taka liczna. Ale to ostatnie chyba się zmieni, bo lada moment ludzie będą ciągnąć w te okolice. Tylko cena działek trochę zaporowa, ale za to jakie towarzystwo: sędziowie, dyrektorzy ... A i ś.p. Perszing kupił tu działkę (w Kwirynowie), tylko po co mu ona teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 03.10.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Wczoraj spotkaliśmy się na działce z panem z EkoBabic. Bardzo miły, zgodził się na hydrant, po czym - skutecznie nam go wyperswadował. Bo u nas jest hydrant podziemny i potrzebny byłby stojak za 700 zł. Więc nie warta skórka wyprawki. I zrobimy tak: przyłącze docelowe robimy teraz, przed zasypaniem sprawdzenie szczelności, potem pan z EkoBabic zamyka zasuwę w ulicy, spuszczamy (na ile się da) wodę z naszego kawałka rury i zasypujemy. A na wiosnę (albo gdy będzie trzeba, to wcześniej) pan z EkoBabic przyjedzie i za 50,- zł odkręci zasuwę, po czym założy licznik.Pan Zalewski z radia straszy srogą jesienią. A my mamy dwie ekipy do wyboru: tańsi mogą zacząć dopiero w listopadzie (czyli - już raczej na wiosnę), a drożsi - mogą wejść 15-gop października. No i się łamiemy, co wybrać. A różnica 8 kawałków...A co do spotkania Pod Świerkiem - to super. Często tam jeździmy całą rodziną, i starszak jeździ na konikach (albo je karmi).Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.10.2003 04:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 U mnie miało się zacząć od jutra, ale....... - no nie miało kiedy zacząć padać. Strata czasu rzędu 3 tygodni za 8 tys.? Ja bym Joasiu chyba poczekał do wiosny. To co z tym spotkaniem, tylko Joasia jest chętna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 07.10.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Witam Czat nie wychodzi, to prawda. W takim razie zgłaszam zainteresowanie meetingiem niewirtualnym - proponowałbym sobotnie popołudnie (np. 17-ta). Może być "Pod Świerkiem" (tyle że nie wiem gdzie to jest ; wkazówki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 09.10.2003 01:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 Eeee, w ten weekend nie mogę - stado rodziny sie do nas zjeżdża na pierwsze urodziny młodszego synka . Może za tydzień? Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 09.10.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 Witajcie! To może jeszcze jedna przymiarka do spotakania: następny tydzień. Dzień: 18 października (sobota)Godzina: ok. 17-tejMiejsce: Pod Świerkiem (Latchorzew) Co wy na to? Na przyszły tydzień chyba nie macie jeszcze planów. co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 13.10.2003 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Jestem za.... ale zdeklaruję się w środę (imieniny teściowej - rzecz święta , a nie wiem kiedy wyprawia). Wracam, po krótkim urlopie, bo wylewali mi fundamenty, tak więc pierwsze koty za płoty - moja chałupka ma już zapuszczone korzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 16.10.2003 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 To co, jest to spotkanie Pod Świerkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 16.10.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 My z żoną będziemy na 95% (te 5% niepewności to syn, który jest jeszcze trochę przeziębiony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts