Karorka 25.04.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 hej pozdrawiam bezposrednio po spotkaniu, fajnie bylo Was zobaczyc Ci co nie byli niech zaluja bo zrobilismy sobie objazd po budowach, chociaz oprocz ManiQa nie mielismy zbyt duzo do ogladania bo reszta jest w poczatkowej fazie, ale jak spotkamy sie za miesiac ... pozdrawiam goraco karorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 25.04.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Oj żałuję! Tak wyszło, że nie mogłem wpaść. Mam trochę daleko, jeszcze doszły inne sprawy. A ile osób było tym razem? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 25.04.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Witam, ma dzialke w okolicy, ciezko to okreslic ale postaram sie - jest to przedluzenie Bialej Brzozy, mniej wiecej w polowie miedzy Tulipanowa a Kalinowa (za halami). Mam pytanie dotyczace gruntow. Czy ktos z Szanownych Forumowiczow rwie jak jest z gruntami w tamtej okolicy. Slyszalem ze miejscami grunt jest bardzo niestabilny. Pytanie do budujacych domy - czy robiliscie badania gruntow przed budowa ? Jesli tak to czy macie kogos kogo mozecie polecic ? Pozdrawiam Piotr Ma ta działka jakiś numer ewidencyjny? Mam całą mapę z numerami. Badania geotechniczne robiłem dla własnego spokoju, a także dlatego, że miałem w planie fundament Legalett. Teren jest w zasadzie piaszczysty i "łatwy", jak napisano w opinii geotechnicznej, co nie znaczy, że tak jest wszędzie. Są duże różnice, dość wysoka woda gruntowa. Mnie badania robił p. Szczeciński. Tel: 638-24-91 - mieszka na Bemowie. Potrzebna mapka działki z naniesionym obrysem budynku (może być kopia). O tyle to potrzebne, że wierci się na obrysie budynku - nie warto przecież badać całej działki, a tylko tam, gdzie mają być fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 26.04.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Oj żałuję! Tak wyszło, że nie mogłem wpaść. Mam trochę daleko, jeszcze doszły inne sprawy. A ile osób było tym razem? Pozdrawiam! sklad byl rozbudowany rodzinnie wiec stanowilismy calkiem pokazna grupke: Marsjanka z coreczka AniaK Karorka z mezem ManieQ z zona i synkiem KrzysiekSw szykuj sie na nastepny raz to bedziemy mogli podziwiac postepy na Twojej budowie pozdrawiam karorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 26.04.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 No to muszę podgonić, bo teraz przerwa z braku materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justme 26.04.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Witam, ma dzialke w okolicy, ciezko to okreslic ale postaram sie - jest to przedluzenie Bialej Brzozy, mniej wiecej w polowie miedzy Tulipanowa a Kalinowa (za halami). Mam pytanie dotyczace gruntow. Czy ktos z Szanownych Forumowiczow rwie jak jest z gruntami w tamtej okolicy. Slyszalem ze miejscami grunt jest bardzo niestabilny. Pytanie do budujacych domy - czy robiliscie badania gruntow przed budowa ? Jesli tak to czy macie kogos kogo mozecie polecic ? Pozdrawiam Piotr Ma ta działka jakiś numer ewidencyjny? Mam całą mapę z numerami. Badania geotechniczne robiłem dla własnego spokoju, a także dlatego, że miałem w planie fundament Legalett. Teren jest w zasadzie piaszczysty i "łatwy", jak napisano w opinii geotechnicznej, co nie znaczy, że tak jest wszędzie. Są duże różnice, dość wysoka woda gruntowa. Mnie badania robił p. Szczeciński. Tel: 638-24-91 - mieszka na Bemowie. Potrzebna mapka działki z naniesionym obrysem budynku (może być kopia). O tyle to potrzebne, że wierci się na obrysie budynku - nie warto przecież badać całej działki, a tylko tam, gdzie mają być fundamenty. Witam, z PL jestesmy (bedziemy bliskimi sasiadami - chodzi o dzialki 464 i 471 w Kwirynowie. Bedziemy wdzieczni za opinie.. Dziekuje i pozdrawiam Forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 26.04.2004 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Knajpa Pod Świerkiem jest podpadnięta - co oni sobie myślą - Babicka chce się spotkać a tu zamknięte. Zdjęcia przekazałem Mariuszowi - po lekkim retuszu (makijaż itd.) ma wrzucić na stronkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 26.04.2004 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Nam robiła badanie gruntu firma Geotest Krzysztofa Traczyńskiego - 3 odwierty za 1000 zł, ekspertyza taka, że nam oko zbielało. Grunty tu w okolicy są nierówne i generalnie łatwo o lotne piaski albo wodę pod ciśnieniem plus wysoko woda gruntowa - stąd np. lepiej robić ławy niż stopy, nie robić piwnic, dobrze uszczelnić fundamenty. Co do spotkania, to ja jakaś pechowa jestem. Poprzednio się spóźniliśmy, a teraz zachorował synek (niegroźnie - katar - ale nie miałam sumienia imprezować gdy maluch marudny i płaczliwy). Może następnym razem - podobno do trzech razy sztuka... Pozdrawiam wszystkich. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK1 27.04.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Z tymi badaniami gruntu to lepiej je zrobic, dla wlasnej swiadomosci. U nas tez polozylismy Legalett i slono zaplacilismy za wymiane gruntu, ale gdybym wiedziala wczesniej, ze tyle trzeba wymienic to lepiej negocjowalabym umowe! (Fajny ten czas, taki "gdybajacy" Na spotkaniu bylo faktycznie superasto, a z kolejnymi bedziemy widziec prawdziwe efekty. Objazdowki sa bardzo rozwijajace , ja na przyklad poznalam kawalek okolicy. Szczesliwie mamy ladna pogode Milego tygodnia, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justme 27.04.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Mapka - aktualności: * dolores - nie wiem czy dobrze zinterpretowałem zwrot "po przekątnej"; * jaceksz73 - to akurat łatwe (proszę zauważyć, że nawet słowem nie wspomniałem o podgrupie kwirynowskiej ); * wszyscy - dla niebywalców naszych spotkań dodałem lokalizację owego miejsca schadzek, znanego jako "Pod Świerkiem" Jeśli jeszcze o kimś zapomniałem lub są kolejni chętni to proszę o info. Ja rowniez bardzo chetnie pojawie sie na mapce - zaczynam budowac w Kwirynowie w miejscu, ktore byloby gornym (patrzac na mape:) ) wierzcholkiem kwadratu ktorego jedna z przekatnych tworza dzialki jprzedworski'ego i jaceksz73 - ale lamiglowka:) Pozdrawiam justme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 27.04.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 ManieQ, Jeśli chodzi o mapkę to przekątną oceniłeś prawidłowo. Nie zaznaczyłam, że mój donm stoi zaraz za skrzyżowaniem. Proszę przesuńgo trochję w prawo. Żałuję, że nie mogłam się z Wami zobaczyć. Liczę, ze będzie jescze okazja Drodzy Sąsiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 27.04.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Ja rowniez bardzo chetnie pojawie sie na mapce - zaczynam budowac w Kwirynowie w miejscu, ktore byloby gornym (patrzac na mape:) ) wierzcholkiem kwadratu ktorego jedna z przekatnych tworza dzialki jprzedworski'ego i jaceksz73 - ale lamiglowka:) Pozdrawiam justme Działka 483, czy jeszcze inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justme 27.04.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Ja rowniez bardzo chetnie pojawie sie na mapce - zaczynam budowac w Kwirynowie w miejscu, ktore byloby gornym (patrzac na mape:) ) wierzcholkiem kwadratu ktorego jedna z przekatnych tworza dzialki jprzedworski'ego i jaceksz73 - ale lamiglowka:) Pozdrawiam justme Działka 483, czy jeszcze inna? Chyba troche bardziej na polnoc - dzialka 464 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 27.04.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Ja rowniez bardzo chetnie pojawie sie na mapce - zaczynam budowac w Kwirynowie w miejscu, ktore byloby gornym (patrzac na mape:) ) wierzcholkiem kwadratu ktorego jedna z przekatnych tworza dzialki jprzedworski'ego i jaceksz73 - ale lamiglowka:) Pozdrawiam justme Działka 483, czy jeszcze inna? Chyba troche bardziej na polnoc - dzialka 464 To na mapce jesteście, ty i PL, mniej więcej tam, gdzie są litery "Po" w nazwie Pohulanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 27.04.2004 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Ja rowniez bardzo chetnie pojawie sie na mapce - zaczynam budowac w Kwirynowie w miejscu, ktore byloby gornym (patrzac na mape:) ) wierzcholkiem kwadratu ktorego jedna z przekatnych tworza dzialki jprzedworski'ego i jaceksz73 - ale lamiglowka:) Pozdrawiam justme Działka 483, czy jeszcze inna? Chyba troche bardziej na polnoc - dzialka 464 To na mapce jesteście, ty i PL, mniej więcej tam, gdzie są litery "Po" w nazwie Pohulanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 28.04.2004 03:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 hej, dzien dobry wszystkim spiochom jest 5.15 i postanowilam dzis pobic rekord KrzyskaSw jesli chodzi o godziny pisania na forum bo i tak musialam zerwac sie bladym switem zeby jechac na jakies szkolenie od wczoraj jestesmy szczesliwymi posiadaczami przylacza elektrycznego, prad jeszcze nie plynie, ale kabelek w ziemi juz jest i skrzyneczka tez fundament prawie skonczony, choc wczoraj przezylismy horror poszukujac bloczkow betonowych, ktorych troche zabraklo - chyba sklady sa juz calkowicie ogolocone pozdrawiam karorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK1 28.04.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Gratulacje Karorka! Fajnie tak zaliczac etapy! Zlozyliscie juz dokumenty na przylacze wody, kanalizacji (Ci, co maja) i gazu? Radze wszystkim zrobic to jak najszybciej, bo strasznie dlugo to trwa: najpierw projekt, uzgodnienia, pozwolenia na wejscie w droge, potem wnioski do Starostwa i oczekiwanie na pozwolenia (na gaz musi byc pozwolenie, na wode tylko zgloszenie, ale tez czeka sie na uprawomocnienie) Potem dopiero mozna zaczac kopac. Na pewnych etapach czysta woda jest niezbedna, a sasiedzi?... Niektorzy wiedza, ze z nimi najlepiej z daleka Marsjanka, a co u Was? Doly pieknie wykopane, kiedy wchodzi ekipa? Manieq, a Wy? Ruszacie z kolejnym etapem? Co teraz? Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justme 28.04.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 To na mapce jesteście, ty i PL, mniej więcej tam, gdzie są litery "Po" w nazwie Pohulanka. Dokladnie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 28.04.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Witam Grupę Stare Babice Już od jakiegoś czasu czytam forum, a dopiero niedawno odkryłem, że istnieje ta grupa. Z ciekawością przeczytałem wszystkie wiadomości i nabrałem otuchy, że może i moja budowa wkrótce ruszy. Mam działkę przy Izabelińskiej i dopiero startuję z załatwianiem pozwolenia na budowę. Może ktoś da mi namiar na geodetę (mapki do celów projektowych) i architekta do adaptacji projektu gotowego? A może 2w1 ? pozdrawiam filipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.04.2004 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Może ktoś da mi namiar na geodetę (mapki do celów projektowych) i architekta do adaptacji projektu gotowego? A może 2w1 ? Geodeta - Dominik Marchliński, telefon mogę poszukać, ale to bez sensu, do niego nie sposób się dodzwonić Biuro w Zielonkach przy stacji z gazem. Chłopak jest tani i układny, trochę nieterminowy, ale ogólnie jestem zadowolony. Karorka, jutro wyślę jakiś post o 3 rano, żebyś nie była lepsza ode mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts