PaJak05 18.04.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Jesli ktoś ma namiary na ziemię z wykopu na podniesienie terenu to bardzo chątnie skorzystam, może byc też gruz na podjazdy w ilościach nieograniczonych. Szukam tez kontaktu na inteligentnego hydraulika ktory zrealizuje moje dość ambitne plany [ kominek z płaszczem. podłogówka w całym budynku -Zuzia z Archipelagu- kocioł gazowy jednofunkcujny lub elektryczny jako wspomagające żródło ciepła, bateria solarna próżniowa, zasobnik bi itp] Poza tym chciałem zamontowac rekuperator w celu wykorzystania ciepła z czopucha kominka do ogrzewania pokoi na poddaszu. Czy ktoś to zdoła zrobić no i żeby nie przekroczyło wartości domu z działką!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 19.04.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Jeśli ktos przymierza się do krycia dachu ceramika lub betonową z poszyciem z tzw. membrany tj. folia wysoko paroprzepuszczalna przestrzegam przed pewnym cenionym w okolicy wykonawca [ dane na priv ] gdyż można się przejachac na nieFACHowym DACHowym wykonaniu. Za kilka lat rude plamy na poddaszu itp. Służę radami na co zwracac uwage. Do tej pory bylem zwolennikiem oszczednosci na deskowaniu i dalej jestem pod warunkiem prawidłowego foliowania. Zwłaszcza obróbki kominów i łączenia w koszach. U mnie wykonywano to zimą więc śnieg został pod dachówką a jak słońce przygrzało to koszmar, gdyby do było latem to bym nawet nie wiedział na co zwracać uwagę. Dobrze że w porę się zorientowałem i zostawiłem parę groszy na poprawki ale i tak nie obędzie sie bez interwancji PSD bo wykonawca twierdzi że wszystko jest zgodnie ze sztuką [ jedzie na nieskalanej renomie bo ładnie opowiada po kim i co poprawiał itp. a tak naprawdę popełnia te same błedy tzn. nie On tylko jego pracownicy ] To ja poproszę Cię o wiadomość na priv. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 19.04.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są koszty zmiany przeznaczenia działki rolnej na budowlaną. Czy ktoś z Was robił takie działanie? Czy są z tym kłopoty? W planie zagospodarowania przestrzennego jest informacja, że działka może być przeznaczona pod zabudowę jednorodzinną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atula 19.04.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam wszystkich sąsiadów, w dniu dzisiejszym odebrałam pozwolenie na budowę Niedługo zaczynamy budowę w Kwirynowie przy ulicy Tulipanowej. Mam już wybranego wykonacę, z którym negocjuje umowę o wykonanie prac budowlanych. Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie znajdę sensowne uwagi odnośnie umów. pozdrawiam beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.04.2006 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Mam pytanie: Gdzie dostaliście najlepsze ceny na rury do zrobienia wewnętrznej instalacji wodnej i kaloryferów? Który sklep lub hurtownię możecie polecić? ELGRA w Zielonkach - tuż obok ciągu pawiloników. Mają stronkę internetową - bodajże http://www.elgra.net Nie chcę za mocno ich zachwalać, bo to sklep mojego kolegi, ale cenki mają całkiem, całkiem. Można trochę potargować - ale to jak wszędzie. Nawiasem - jak wam sie podoba NORMA w nowej siedzibie? Pierwsze zakupy w nowym sklepie juzż za mną - już nie pracują panie Ewa i Monika. Ponoć też już mają swoją stronę internetową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 19.04.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 No właśnie, dzwoniłam do Normy w zeszły wtorek po cement - a tu nowa pani Nie zna mnie. I nie chce rozmawiać o upustach I nie ma Pani Moniki ? Ale cena i tak była niższa niż w Izabelinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 19.04.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Dzień dobry wieczór (noc?) Właśnie robią u nas wykop pod kabel elektryczny od skrzynki do domu. Elektryk wspominał coś o inwentaryzacji geodezyjnej. Czy muszę teraz robić inwentaryzację czy przy odbiorze budynku? I właściwie na co ona i komu jest potrzebna. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 20.04.2006 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Mam pytanie: Gdzie dostaliście najlepsze ceny na rury do zrobienia wewnętrznej instalacji wodnej i kaloryferów? Który sklep lub hurtownię możecie polecić? ELGRA w Zielonkach - tuż obok ciągu pawiloników. Mają stronkę internetową - bodajże http://www.elgra.net Nie chcę za mocno ich zachwalać, bo to sklep mojego kolegi, ale cenki mają całkiem, całkiem. Można trochę potargować - ale to jak wszędzie. Nawiasem - jak wam sie podoba NORMA w nowej siedzibie? Pierwsze zakupy w nowym sklepie juzż za mną - już nie pracują panie Ewa i Monika. Ponoć też już mają swoją stronę internetową. Dzięki za odpowiedź, trzeba jednak wpisać http://www.elgra.net.pl bo inaczej wyskakuje strona w języku naszych sąsiadów specjalizujących się w knedlikach. A co do p. Moniki i Ewy to rzućcie na forum lub priv do nich jakiś namiar. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 20.04.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 @nia dzień dobry działeczka znaleziona tym razem chyba uda się ją kupić miłego dnia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 20.04.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 @nia dzień dobry działeczka znaleziona tym razem chyba uda się ją kupić miłego dnia dla wszystkich No to gratulacje!! A gdzie ta piekna dzialeczka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 20.04.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 @magnolcia gratuluję!!!pochwal się gdzie znalazłaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 20.04.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 To i ja Wam zyczę .... A Przy okazji czy macie namiary na ekipę który wykonała by drenaż w ludzkich pieniądzach ? Czyżby nikt z Was nie robił drenażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 20.04.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam Działeczki szukał mój przyjaciel i zgodnie z Waszymi podpowiedziami znalazł. narazie nie będe zapeszać więc nic więcej nie powiem, bo już z jedna była zabawa.Pani sie juz zgodziła, wszystko ładnie, pięknie - kolega przyjezdza a pani go informuje, że oddała dzialki do agencji..... więc cichosza. az do podpisania umowytrzymajcie kciuki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 20.04.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 ex jam robil drenaz ...ale po ekipie ni widu ni slychulaczny koszt - cos okolo 1900 PLNzwir +- 800drenaz - rury, geowloknina, trojnik, studzienka rew. +- 400reszta robocizna +- 700Na razie drenaz wykorzystuje tylko do tego, ze zagladam do studzienki wewizyjnej, czy woda stoi i jesli tak, to mierze (okazjonalnie) jej poziom.Nie wiem, czy bylo sens to robic ...bo jak mokro ..to wszedzie i nie ma co podlewac, a jak sucho na dzialce ..to i w drenazu wody nie ma. Drenaz budynku ... i kieszeni. (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 20.04.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 magnolcia no nie badz taka ...zdradz ..... gdzie kolega dzialke kupil Poprzednim razem nie powiedzialas i ...nie udalo sie .... Nie wierz w gusla ...zdradz (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 20.04.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam wszystkich!!! dziekuje za życzenia!Oczywiscie jak to z wakacji nie chciało sie wracać!Akumulatory naładowane więc ruszam do pracy! PaJak 05 - ziemie z wykopów proponowali mi panowie kopiący kanalize w Kwirynowie. Ich siedziba jest przy Pohulanki- pogadaj z nimi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 20.04.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 zadzwon do pani Szarlik 509 601 963 - projektantka ale szanse na przedluzenie sa raczej zadne bo projekt jest juz dawno zatwierdzony, przetargowany i obejmowal tylko domy oddane do uzytku, nowobudujacych juz nie (patrz chociazby nasz), gmina nie ma pieniedzy na rozszerzenie projektu dowiadowalismy sie o to rok temu i nie bylo zadnych szans a na wlasna reke na pewno nie zamierzamy przedluzac - wystarczy ze zrobilismy wode i gaz, kanaliza zrujnowalaby nasza kieszen nawet jezeli gmina zwraca 200zl/m to najpierw trzeba te pieniadze wywalic tak wiec na jesieni zrobilismy szambo i poczekamy jak po odrolnieniu zacznie sie ruch za nami to moze wtedy kiedys nas przylacza ale zadzwon moze z Twoimi 10 m da sie cos zrobic daj znac co udalo Ci sie ustalic Niestety mialaś racie. W ekobabicach nic do tego teraz nie maja bo inwestycja jest robiona przez gmine. plany maja zatwierdzone ( do wgldau w pokoju nr 2 w gminie). Co prawda obejmuja całosć mojej drogi ale wykonanie zgodnie z tym co mówiłaś tylko do domów istniejacych i ani kawalka wiecej bo nie ma kasy. Potem bedzie mozna sie podlaczyć jak przejma Ekobabice . Jeszcze spróbuje sie przejechać do wykonawcy i pogadać ale marne szanse ( wykonawca jest w baraczkach obok szkoły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 20.04.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 ex jam robil drenaz ...ale po ekipie ni widu ni slychu laczny koszt - cos okolo 1900 PLN zwir +- 800 drenaz - rury, geowloknina, trojnik, studzienka rew. +- 400 reszta robocizna +- 700 Na razie drenaz wykorzystuje tylko do tego, ze zagladam do studzienki wewizyjnej, czy woda stoi i jesli tak, to mierze (okazjonalnie) jej poziom. Nie wiem, czy bylo sens to robic ...bo jak mokro ..to wszedzie i nie ma co podlewac, a jak sucho na dzialce ..to i w drenazu wody nie ma. Drenaz budynku ... i kieszeni. (Y) Y thx Szkoda że nie masz namiarów na wykonawców. Muszę poszukać gdzieś indziej. Przynajmniej mam rozeznanie co do kosztów. W/g mnie drenaż warto robić tam gdzie woda jast wysoko i często. U mnie jest już na 1m a jak popada wiosną to nawet wyżej. Oczywiście drenaż jest głównie dla wody opadowej a nie gruntowej ale wosną może sie przydać do osuszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 20.04.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Sasiedzi drodzy, gdzie kupowaliscie stal na zbrojenie? Na razie potrzebuje stal na zbrojenie law + bednarke na uziom fundamentowy... Ale moze badziej oplaca sie kupic od razu calosc stali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 21.04.2006 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Sasiedzi drodzy, gdzie kupowaliscie stal na zbrojenie? Na razie potrzebuje stal na zbrojenie law + bednarke na uziom fundamentowy... Ale moze badziej oplaca sie kupic od razu calosc stali jesli chodzi o stal to Norma chyba zawsze byla bezkonkurencyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts