lukasz-s 26.04.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Wiatajcie! Chcielibyśmy się przywitać i przedstawić. Jest nas trójka (od niedawna) Beata, Łukasz i mały Piotruś. Właśnie czekamy na pozwolenie na budowę - działka przy ul. Agawy w Kwirynowie. Pilnie szukamy ekipy do budowy domu, bo ta którą mieliśmy poleconą i z którą zaczęliśmy rozmowy ostatnio zabiła nas ceną. Bardzo prosimy o namiary na tanie , ale godne polecenia firmy. Chcielibyśmy zacząć na koniec czerwca i w tym roku postawić stan surowy otwarty. Pozdrawiamy sąsiadów. BiŁiP Jakby co to mail: lukasz-s małpa o2 kropka pl PS. Szczerze mówiąc niesamowite to forum. Sami mili i kulturalni ludzie , przebiłem się przez kilkaset postów i jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 26.04.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Mam propozycję z innej beczki. Proponuję zorganizowanie "wielkiej majówki budujących Grupy Babickiej". To będzie świetna okazja do wymiany poglądów live i lepszego poznania się. Może to głupie ale jeśli znajdzie się parę osób chętnych do małego luzu to znaczy że nie daliśmy się zabić fachowcom. Czas i miejsce do uzgodnienia, preferowany najbliższy weckend. Dysponuję busem i lawetą zdolną dostarczyć np. drewno na wielkie ognisko lub inne akcesoria typu stolik itp. Lubię organizować imprezy z racji swojej pewnej działalności którą prowadzę na Mazurach [ adres na priv ] więc zapraszam wszystkich zainteresowanych do wspólnej zabawy. Pozdrawiam JL............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GadAm 26.04.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Witam wszystkich. Osatnio kręce się w gminie Stare Babice i szukam dziełczki. Czy mógłby mi ktoś przesłać na prive namiary na ciekawą działkę budowlaną w normalnej cenie ok. 100 m2.Będę bardzo wdzieczny!Pozdrawiam i mam nadzieję, że niedługo dołączę na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GadAm 26.04.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Sorki za błąd, miałem na myśli 1000m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 27.04.2006 04:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Powiększa nam sie grupka lukasz-s, ciężko Ci będzie tanią/dobrą ekipę tak z marszu znaleźć. PaJak05 - można by o czymś pomyśleć, ale na akurat najbliższy tydzień prognozy pogody są mało optymistyczne.... Niemniej jak trafi się jakaś grupka zapaleńców, to czemu nie. Joasia to Tobie też woda z ziemi wyłazi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.04.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Janusz ... co do pioruna i pożaru to nie, ale mojego sąsiada trafienie pioruna w dom kosztowało ok. 7 tys. ( elektronika i nie tylko 2 pieców gazowych + inny sprzęt do wyrzucenia ). Dom 2 i 1/2 kondygnacji, sam nie mam instalacji i mam nadzieję, że sąsiedztwo wyższych domów i słupów uchroni moje domiszcze J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 27.04.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam Szanownych Sąsiadów! Poszukuje ekipy budowlanej do budowy domu (fundamenty, stan surowy itd.). Buduję w Kwirynowie, gen Maczka. Zacznę chyba na koniec czerwca.Możecie zaproponować kogoś sprawdzonego? Czy znacie ekipę Antoniego Wójcika? Podobno postawił juz kilka domów w Babicach. Moze ktoś ma o nim własne opinie? Pozdrawiam wszystkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 27.04.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 [quote name="KrzysiekSw Misha11, leniuchu , bierz się za fundamenty, woda opada[/quote] Bardzo bym chciał ale nie uda mi się nawet tak jak planowałem ruszyć 1 czerwca. Moze 1 lipca lub sierpnia Zime przespałem a teraz wszędzie trzeba czekać! Aktualnie na pozwolenie wodnoprawne W dodatku ze względu na nasze opóznienia musimy szukać ekipy a większość ma już zaklepaną prace na ten rok. ps. ale za to juz w ten dłuuugi weekend przeprowadzam się do Babic. pzdr to all grupa babice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 27.04.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 a i zkopiuje tu moje ogłoszenie: Szukam solidnej ekipy budowlanej. Początek lipiec-sierpień, w tym roku do stanu surowego z dachem. Miejsce budowy to Stare Babice pod Warszawą. Pozdr Michał 506003643 link do projektu: http://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m3f01a42e14e50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniell0 27.04.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam wszystkich- jestem nowy. Potwierdzam , że lektura tej grupy jest naprawdę super. Kupiliśmy w lutym działeczkę 600 m ze wszystkim mediami w Kwirynowie na ul. Żurawiowe mokradła (nie za optymistyczna nazwa ). Jesteśmy w trakcie formalności papierkowych o których pisze @nia w dzienniku budowy. Rzeczywiście wszystko się przeciąga w czasie . Jak zdązymy uporać się z otrzymaniem kredytu zamierzamy zacząć również w czerwcu. A propos Pierwsze słyszę @aniu , że do pozwolenia na budowę wymgane są uzgodnienia sączków drenarskich. Pytałem w gminie o wymagane dokumenty i nic o tym nie wspomnieli?? Zamierzamy budować Librę - czy może ktoś z Was też ją stawia??? Chętnie nawiązałbym kontakt z budowniczym Libry. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 27.04.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 a i zkopiuje tu moje ogłoszenie: Szukam solidnej ekipy budowlanej. Początek lipiec-sierpień, w tym roku do stanu surowego z dachem. Miejsce budowy to Stare Babice pod Warszawą. Pozdr Michał 506003643 Podaję namiary na mojego wykonawcę, byłem bardzo zadowolony. Antek Wójcik 608822845 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 27.04.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam Szanownych Sąsiadów! Poszukuje ekipy budowlanej do budowy domu (fundamenty, stan surowy itd.). Buduję w Kwirynowie, gen Maczka. Zacznę chyba na koniec czerwca. Możecie zaproponować kogoś sprawdzonego? Czy znacie ekipę Antoniego Wójcika? Podobno postawił juz kilka domów w Babicach. Moze ktoś ma o nim własne opinie? Pozdrawiam wszystkich budujących! Antek jest super. Mój dom [ Zuzia ] ponad 250 mtr. plus garaż dwustanowiskowy 70 mtr. budowali w 6 tygodni. Robota pali im się w rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 27.04.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam Wszystkich, których już znam i tych których jeszcze nie znam. Kto ostatnio oddawał budynek? Co potrzeba. I jeszcze pytanie , bo porządkuję działkę i może ktoś kupi BUDĘ w dobrym jeszcze stanie. Tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniell0 27.04.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Mój dom [ Zuzia ] ponad 250 mtr. plus garaż dwustanowiskowy 70 mtr. budowali w 6 tygodni. Robota pali im się w rękach Czy to rzeczywiście mozliwe zbudowanie domu w takim tempie? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniell0 27.04.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 może ktoś kupi BUDĘ w dobrym jeszcze stanie. Tanio Witam Cię jaką budę masz do sprzedania i za ile? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 27.04.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Mój dom [ Zuzia ] ponad 250 mtr. plus garaż dwustanowiskowy 70 mtr. budowali w 6 tygodni. Robota pali im się w rękach Czy to rzeczywiście mozliwe zbudowanie domu w takim tempie? pzdr Oczywiście że możliwe. Mam dokumentację fotograficzną z datami bo sam w to nieraz nie wierzę. Teraz budują na H.Dobrzańskiego u mojego kolegi. Przed świętami zaczeli i już są na drugim poziomie, robią nadproża w lukarnach. Co prawda fundamenty zrobili na jesieni w przerwie jak moje wylewki twardniały. Ja mówię o 6 tygodniach pracy wyłączając przerwy technologiczne co w sumie dało 2 tygodnie ale jak dom podsychał to budowali garaż. Mam do odstapienia stemple w bardzo dobrym stanie przez całą zimę "garażowane" ok 150 szt. a kolega z Hubala deski po szalowaniu stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 27.04.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam wszystkich- jestem nowy. Potwierdzam , że lektura tej grupy jest naprawdę super. Kupiliśmy w lutym działeczkę 600 m ze wszystkim mediami w Kwirynowie na ul. Żurawiowe mokradła (nie za optymistyczna nazwa ). Jesteśmy w trakcie formalności papierkowych o których pisze @nia w dzienniku budowy. Rzeczywiście wszystko się przeciąga w czasie . Jak zdązymy uporać się z otrzymaniem kredytu zamierzamy zacząć również w czerwcu. A propos Pierwsze słyszę @aniu , że do pozwolenia na budowę wymgane są uzgodnienia sączków drenarskich. Pytałem w gminie o wymagane dokumenty i nic o tym nie wspomnieli?? Zamierzamy budować Librę - czy może ktoś z Was też ją stawia??? Chętnie nawiązałbym kontakt z budowniczym Libry. pzdr Może ich nie masz, sprawsz na mapie? ps. pozwolenie to powiat w Ożarowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 27.04.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Mam do odstapienia stemple w bardzo dobrym stanie przez całą zimę "garażowane" ok 150 szt. a kolega z Hubala deski po szalowaniu stropu. Jestem zainteresowana. A jaka jest wysokość tych stempli? Jeśli chodzi o majówkę Grupy Babickiej to świetny pomysł, ale obawiam się, że już trochę za późno, żeby udało się to zorganizować w ten weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 27.04.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Hej! Majówka to świetny pomysł, ale akurat w ten weekend, jak pewnie wielu, robimy wypad trochę dalej. No tak..., ale my jeszcze nie budujemu , jak zaczniemy to też wszystkie wolne chwile będziemy pewnie spędzać na budowie. Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 27.04.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 ja za majówką jestem za , chętnie poznam sąsiadów, ale fakt że w długi weekend dużo ludzi może gdzieś wyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts