nia 27.04.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 A propos Pierwsze słyszę @aniu , że do pozwolenia na budowę wymgane są uzgodnienia sączków drenarskich. Pytałem w gminie o wymagane dokumenty i nic o tym nie wspomnieli?? pzdr Uzgodnienia sączków drenarskich są potrzebne jeśli na Twoim terenie był kiedyś prowadzony drenaż. Dowiedzieć się tego możesz w melioracji w Grodzisku. Jeśli nie to nie ma problemu, jeśli tak to lepiej się pospiesz bo uzgodnienia sączków drenarskich są najbardziej przeciągającą się i papierkowochłonną częścią w załatwianiu formalności do pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 27.04.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 A propos Pierwsze słyszę @aniu , że do pozwolenia na budowę wymgane są uzgodnienia sączków drenarskich. Pytałem w gminie o wymagane dokumenty i nic o tym nie wspomnieli?? pzdr Uzgodnienia sączków drenarskich są potrzebne jeśli na Twoim terenie był kiedyś prowadzony drenaż. Dowiedzieć się tego możesz w melioracji w Grodzisku. Jeśli nie to nie ma problemu, jeśli tak to lepiej się pospiesz bo uzgodnienia sączków drenarskich są najbardziej przeciągającą się i papierkowochłonną częścią w załatwianiu formalności do pozwolenia na budowę. Zgadza się. Coś na ten temat wiem bo na mojej działce były dwa sączki ukośne nie będące linią zbiorczą { całe szczęście } Jeden kończył się w obrębie działki więc przeznaczono go do likwidacji ale drugi przebiegał rogiem przez nią więc decyzja o przebudowie { koszty kosmos } a sam projekt tzn. mapka z dwoma kreskami i trzema kółkami 1500 zł.[ !!!???] Dodam że instalacja z lat 60-tych ubiegłego wieku i pewnie nie działa bo musiałem podnosić działkę ok. 1 metra żeby na święta karpia z kotłowni nie łowić, taka woda aż do maja stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 28.04.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Hello, majowka: co do majowki to ja rowniez wyjezdzam. ale pomysl jest godny uwagi. moze za 2 tygodnie by sie udalo cos zorganizowac? niekoniecznie musi trwac pelne 2 dni przeciez. stemple: mam ich tez calkiem niemalo do odstapienia w bdb stanie, jakby co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 28.04.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Dzięki wszystkim za informacje na temat ekipy p. Wójcika. Widzę że to porządny fachowiec.Chyba z nim będzie się dobrze budowało.Możecie podać jakieś przyblizone koszty jego roboty?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 28.04.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 A propos Pierwsze słyszę @aniu , że do pozwolenia na budowę wymgane są uzgodnienia sączków drenarskich. Pytałem w gminie o wymagane dokumenty i nic o tym nie wspomnieli?? pzdr Uzgodnienia sączków drenarskich są potrzebne jeśli na Twoim terenie był kiedyś prowadzony drenaż. Dowiedzieć się tego możesz w melioracji w Grodzisku. Jeśli nie to nie ma problemu, jeśli tak to lepiej się pospiesz bo uzgodnienia sączków drenarskich są najbardziej przeciągającą się i papierkowochłonną częścią w załatwianiu formalności do pozwolenia na budowę. Wez tez pod uwage, ze na tzw. pozwolenie wodnoprawne na likwidacje/przebudowe saczkow drenarskich czeka sie ok. 30 dni. A jest ono niezbedne, aby zlozyc dokumenty do pozwolenia na budowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 28.04.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Jutro jak będzie pogoda to do południa robię objazd po okolicznych budowach w celu oceny jakości prac typu krycie dachowwe [ wreszcie rozliczam swój dach po partolach-może coś jeszcze zobaczę co wzbudzi mój niepokój zanim wyślę przelew] i inne rozwiązania wykorzystane przez domowników forum. Jak ktoś rozpozna mnie na motorku typu choper Yamaha Virago w skórach od stóp do szyi to machać z daleka ręką. W tej okolicy jest tylko jeden taki szaleniec jak ja. Pozdrawiam wszyskich sympatyków moto.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 29.04.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Szukam kibelka ... budowlanego Ma ktoś na zbyciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 30.04.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 ...trzeba było wcześniej, sąsiad 2 dni temu spalił ....kup trochę desek, to ekipa zrobi OO..J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 02.05.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 hehe faktycznie na virago to niewiele osób w okolicy widziałam:) Za to na mniej armaturowatych to sie więcej osób kręci np mój munsz:) My tez niestety mamy sączki na działce:( i opózniło nam to decyzje pozwoleniową znacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 02.05.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Poszukuję hydraulika do zrobienia ogrzewania i kanalizacji.Czy sąsiedzi dysponują jakimś sprawdzonym ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 02.05.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 ... hajdraulik - p. Andrzej 501 120 815 Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ally 03.05.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witam wszystkich wybudowanych i budujących. Szczerze Wam zazdroszczę. My też rozważamy kupno działki w rejonie Babic ale póki co mieszkamy na 10p. w czterdziestometrówce przy ruchliwej ulicy, a w mieszkaniu jest do wyboru: bardzo gorąco albo bardzo głośno ;-(. Tak więc marzy nam się, marzy... Stąd moje pytanie: czy w waszej okolicy są może jakieś działki do sprzedania? @niu, ty wspominalaś niedawno o działce po sąsiedzku - nadal aktualne? Oczywiście poszukamy w agencjach, ale bezpośrednio pewnie lepiej i taniej? Z góry dzięki wielkie za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 03.05.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witam wszystkich wybudowanych i budujących. Szczerze Wam zazdroszczę. My też rozważamy kupno działki w rejonie Babic ale póki co mieszkamy na 10p. w czterdziestometrówce przy ruchliwej ulicy, a w mieszkaniu jest do wyboru: bardzo gorąco albo bardzo głośno ;-(. Tak więc marzy nam się, marzy... Stąd moje pytanie: czy w waszej okolicy są może jakieś działki do sprzedania? @niu, ty wspominalaś niedawno o działce po sąsiedzku - nadal aktualne? Oczywiście poszukamy w agencjach, ale bezpośrednio pewnie lepiej i taniej? Z góry dzięki wielkie za wszelkie info. Ja jestem w trakcie finalizacji transakcji i niedługo wraz z bankiem zostaniemy szczęśliwymi posiadaczami działki. Z tego co mi wiadomo to zakup działki w "rozsądnej" cenie w Babicach graniczy z cudem (myślę o kwocie do 150 zł za m2). Jeśli chcesz przeznaczyć na działkę około 200 k to powinieneś coś znaleźć (taką informację dostałem od pani z agencji RANCZO). Jeśli nie przerażają Ciebie odległości to 8 km dalej można kupić działki w cenie 100 zł/m2. Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 03.05.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 @emil_d tak z ciekawości gdzie kupujesz działeczkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 03.05.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 hehe faktycznie na virago to niewiele osób w okolicy widziałam:) Za to na mniej armaturowatych to sie więcej osób kręci np mój munsz:) My tez niestety mamy sączki na działce:( i opózniło nam to decyzje pozwoleniową znacznie Jak zwykle zawsze k....coś. Według mnie powinni w projekcie na 1-szej stronie napisać co potrzeba do uzyskania pozwolenia. Swoją drogą to mam dość urzędów i tych papierów. Paradoks.... 21 wiek 5 kilometrów od stolicy europejskiego kraju, słup energetyczny na przeciw działki przez ulicę [ dobrze że woda i gaz przebiega przez moją działkę bo aż się boję myśleś co by ....] a o podłączenie prądu walczę już rok [ od czerwca 2005 ] mam już trzecie warunki przyłącza. I co wy na toooo!!!! Ps. moto. Lubię dużo chromu, szlifierki jednak nie mają tego stylu.... i ten ganggg.....Byłem na otwarciu sezonu na Bemowie, na święceniu ryk tych maszyn..., aż serce rosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 03.05.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 do emil_duważaj na agencję Ranczo. To straszne typy. Wytoczyli mi proces sądowy, bo kupiłem działkę którą wcześniej poznałem przez inną agencję. Zalaciłbyś dwóm agencjom za jedną działkę?A te łobuzy się ze mną procesują!Przegrali proces ze sprzedającą i nękają jeszcze mnie!Uważajcie na Ranczo! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 03.05.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Pytanie do doświadczonych inwestorów:Czy mogę zdjąć humus na działce przed otrzymaniem pozwolenia na budowę?Co można zrobić przed tym dokumentem, by było prawnie OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 04.05.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 he, he ja dla odmiany Ranczo bardzo sobie chwaliłam fakt ,że korzystaliśmy z ich usług jakies 5 lat temu a oni wtedy starsowali dopiero na rynku , może od tego czasu rogi urosły:) A dla jasnosci Ally napisz jaki teren cie interesuje u nas w Topolinie sa ze 3 może wolne działki w granicach 110-130zł .11 km od Lazurowej na wysokości Borzęcina jest Topolin. A co do motorków jako pierwszy zamierzalismy nabyć honde shadow ale w końcu kupilismy Bandita którgo mąz skasował i teraz ma kawasaki. Wszelkie imprezy moto rzecz jasna zalicza , sezon tyż otwierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 04.05.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Pytanie do doświadczonych inwestorów: Czy mogę zdjąć humus na działce przed otrzymaniem pozwolenia na budowę? Co można zrobić przed tym dokumentem, by było prawnie OK? Nie przesadzaj z tą świętością . Humus możesz zdjąć ... nawet żeby wymienić ziemie pod kartofle ... Pytanie jest tylko po co to robić za wcześnie ... bądz cierpliwy(a) ... ............................................................ Hydraulika dobrego szukam .... pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 04.05.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 A co do motorków jako pierwszy zamierzalismy nabyć honde shadow ale w końcu kupilismy Bandita którgo mąz skasował i teraz ma kawasaki. Wszelkie imprezy moto rzecz jasna zalicza , sezon tyż otwierał nie otwierał "otwarł" już dawno, a na bemowie był na ExtremeMoto nie u Kubiaka (jego impreza nazywa sie Otwarcie Sezonu Motocyklowego) - równoległe imprezy w tym samym miejscu i nie mąż skasował Bandita, a sąsiad z osiedla sie przyczynil do jego skasowania i sie jeszcze nie przyznal. a z tymi imprezami... byłem na obu ttargach i godzine na bemowie, to chyba nie za wiele na stwierdzenie, ze wszystkie zalicza bylo ich sporo wiecej już w tym roku czy ja Cie ciagle musze poprawiac? przy okazji. czy ktoś miał kiedyś jakiś kredycik w Nordea? silnie sie nad nimi zastanawiam, bo chętnie rozmawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts