ex67 07.05.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Szukam kibelka ... budowlanego Ma ktoś na zbyciu ? Ja mam na zbyciu Pisałem na priv-a ale brak odpowiedzi. Czy nadal aktualne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 07.05.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Magda no no, jaki ten swiat maly mam wrazenie, ze masz coś wspólnego z zielonym stawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picasso 07.05.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Moi drodzy, poszukuje stolarza na gwalt - dobrego. jezeli macie jakies kontakty to prosze podrzuccie. z gory dzieki,T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 07.05.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 ex jam robil drenaz ...ale po ekipie ni widu ni slychu laczny koszt - cos okolo 1900 PLN zwir +- 800 drenaz - rury, geowloknina, trojnik, studzienka rew. +- 400 reszta robocizna +- 700 Na razie drenaz wykorzystuje tylko do tego, ze zagladam do studzienki wewizyjnej, czy woda stoi i jesli tak, to mierze (okazjonalnie) jej poziom. Nie wiem, czy bylo sens to robic ...bo jak mokro ..to wszedzie i nie ma co podlewac, a jak sucho na dzialce ..to i w drenazu wody nie ma. Drenaz budynku ... i kieszeni. (Y) Yoric: Zdecydowałem że zrobię ten cholerny drenaż żeby spać spokojniej , ale mam pytanie w sprawie geowłókniny. Kupiłem rurę już owiniętą geowłókniną. Czy w takim wypadku dodatkowo trzeba żwir wokół rury tez otulać tym materiałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 08.05.2006 04:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Moi drodzy, poszukuje stolarza na gwalt - dobrego. jezeli macie jakies kontakty to prosze podrzuccie. z gory dzieki, T Nie wiem do czego, ale jeśli jakieś mebelki potrzebujesz, coś do ogrodu, to jest fajna stolarnia jadąc Warszawską do Wawki jakieś 200 metrów przed Lazurową po lewej stronie tuż przy tej nowszej stacji gazowej (nie mylić ze stacją po prawej stronie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.05.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 czy ktoś może mi polecić jakiegoś rzeczoznawcę? potrzebuje pilnie do banku (kredycik) takiej oceny. bardzo pilnie tani i szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 08.05.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Yoric: Zdecydowałem że zrobię ten cholerny drenaż żeby spać spokojniej , ale mam pytanie w sprawie geowłókniny. Kupiłem rurę już owiniętą geowłókniną. Czy w takim wypadku dodatkowo trzeba żwir wokół rury tez otulać tym materiałem ? Nie musisz - z tego co wiem to albo kupujesz rurkę z geowłókniną albo bez otuliny i wtedy potrzebujesz żwir. Pozdrawiam Emil Dąbrowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 08.05.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Sluchajcie, po prostu nie moge w to uwierzyc. Dzisiaj mial wrocic moj wykonawca i zaczac stawiac sciany fundamentowe i ... nie wrocil A najgorsze, ze nie odbiera telefonu. Nie mam pojecia co sie dzieje. Mam nadzieje, ze sie szybko odezwie, bo jak nie to ... zostalam bez ekipy ??? Niech mnie ktos obudzi z tego koszmaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 08.05.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 kozanka nie ma co sie tak od razu denerwowac ))) moj wykonawca mial zaczynac miedzy 7-14 maja i na razie nic si ena to nie zapowiada najblizszy termin 17 maja sroda ( ponoc sobota i sroda to dobry czas na budowanie - nie wiem dlaczego) Pozdrawiam Pawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 08.05.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 gildor p. Grzegorz Kolibowski - mlody fajny czlowiek - szybki, solidny i co najwazniejsze jeden z tanszych - bylem z niego zadowolony ( nie oznacza to jednak ze ktos inny musi byc z niego zadowolony ))) tel.: 0602 159 158 e-mail: [email protected] Pozdrawiam i zycze pwodzenia (aha sprawdz czy znajduje sie na liscie twojego banku bo z tym jest roznie - sam p. Kolibowski znajduje sie na listach wiekszosci bankow w Polsce) Pawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.05.2006 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 09.05.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Poszukuję hydraulika do zrobienia ogrzewania i kanalizacji. Czy sąsiedzi dysponują jakimś sprawdzonym ... ? Ja tez mam sprawdzonego hydraulika - terminowy i TANI. Pan Andrzej 0502-358-661. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 09.05.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 jest kilka dzialek w Topolinie do sprzedania - czesc przez agencje Ranczo, ale najlepiej to przejsc sie ulica Batorego i zastukac do gospodarzy i zalatwic z nimi bezposrednio - bedzie taniej, max 120/metr. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 09.05.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 ex, wg rysunku, ktory gdzies tam kiedys widzialem, w prawidlowo zrobionym drenazu zwir powinien byc otoczony geowloknina ...rysunek ten zobaczylem juz po zrobieniu mojego drenazu i ja mam zrobiony nast:- rura otoczona wloknina- to wszystko podsypane/nadsypane zwirem i dziala ...bo woda w drenazu jest. Moze bez wlokniny szybciej sie zwir zamuli i bedzie dzialac wolniej ...ale naprawde nie wiem ...po jaka cholere ten drenaz zrobilem.Inna rzecz, ze podnioslem dzialke o 40-50 cm i sucha noga stojac u siebie na gruncie z gory na sasiadow spozieram. (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 09.05.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Topolin po 120 zl/m2 taniej ? szalenstwo ..... gdzie jest Topolin ? Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.05.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 szalenstwo ..... gdzie jest Topolin ? przed Borzęcinem, w lewo przed kościołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 09.05.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Topolin jest tuz przed Borzecinem, w lewo. To wcale nie tak daleko, zaraz za Wojcieszynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.05.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 (aha sprawdz czy znajduje sie na liscie twojego banku bo z tym jest roznie - sam p. Kolibowski znajduje sie na listach wiekszosci bankow w Polsce) jeszcze jedno, jak to się sprawdza? wystarczy zadzwonić do banku czy musze się tam udać? a może zainteresowany sam mi to powie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko 09.05.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam Szanownych Forumowiczów (niebawem sąsiadów ???) Zamierzam nabyć w drodze kupna działeczkę w Borzęcinie . Mam do wyboru dwie: tuż przy Kosmowskiej, czyli pierwsza linia oraz w trzeciej linii zabudowy. Przejrzałem całe Forum - wzdłuż, wszerz, od końca i od początku i nie mogę znależć informacji, od której zależy mój wybór działki. Otóż jaki jest koszt położenia 1 m wodociągu (będzie ich ~ 110) oraz takiej samej długości instalacji gazowej i elektrycznej? Obie działki mają prawie 1000 m a róznica między nimi to 20 pln na 1 m2. Reasumując, kupując działkę, roboczo nazwijmy ją trzecią, zaoszczędzę 20.000 pln. Czy kwota ta jest wystarczająca na poniesienie kosztów doprowadzenia mediów? A może poczekać na przyszłych sąsiadów (docelowo będzie ich 3 + ja) i wspólnie pociągnąć media? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.05.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Otóż jaki jest koszt położenia 1 m wodociągu tak z pierwszej lepszej firmy: 75pln/1mb w drodze i 50pln/1mb na posesji i 500pln przyłączenie do sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts