Sopelek 15.05.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 gildor, jprzedworskiWielkie dzięki, macie rację. Projektantka też. Dzieki za uspokojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 15.05.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 do tych co sa na biezaco z betonem gdzie teraz kupujecie beton z gruchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 15.05.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 A ja sie przypominam z prosba o namiary na ekipe od karton gipsow. Naprawde nikt nie jest w stanie mi zadnej ekipy polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 15.05.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 do tych co sa na biezaco z betonem gdzie teraz kupujecie beton z gruchy? Ja kupuję w Czosnowie. Najtańszy i bardzo dobrej jakości. Pani Kasia bardzo miła kobieta tel. 22 7941664. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 15.05.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 To do kompletu z betonem - ja mam pytanie o dechy Gdzie w naszej okolicy najtaniej kupowac dechy? Mam na mysli takie do szalunkow (nie na wiezbe dachowa). Czy ten sklad drewna w Zielonkach jest tani, czy raczej ktorys z dwoch skladow w Babicach (kolo stacji Shell'a)... A moze jeszcze jakis inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 15.05.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 To do kompletu z betonem - ja mam pytanie o dechy Gdzie w naszej okolicy najtaniej kupowac dechy? Mam na mysli takie do szalunkow (nie na wiezbe dachowa). Czy ten sklad drewna w Zielonkach jest tani, czy raczej ktorys z dwoch skladow w Babicach (kolo stacji Shell'a)... A moze jeszcze jakis inny? Jak chcesz to kolega skonczył właśnie budowę i wiem że ma sporo desek do szalunku do zbycia. Dam namiar na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 15.05.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Przeglądam historię tematu i zbieram namiary na wykonawców ale może z perspektywy czasu jakieś konkretne sprawdzone namiary na hydraulika lub kogoś od rekuperacji albo DGP bo wciąż wacham się nad rodzajem ogrzewania [miał byś kominek z PW] albo proszę o opinie z własnego doświadczenia na temat zastosowanego rozwiązania i kosztów instalacji i eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 15.05.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Myślę że temat wielkiej majówki budujących nadal aktualny. Potrzebny kawałek ziemi to popełnienia totalnego bałaganu i kilka osób zdolnych do zapełnienia wolnej przestrzeni w celu prowadzenia fachowej konwersacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 16.05.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Dziękuję wszystkim za namiary na okna i oczekuję następnych . Więcej więcej ... proszę Przy okazji ... jakie stropy wykonujecie u siebie ? Betonowe czy Keramzytowe ? Pytam o pustaki czyli tzw "gary". Może polecicie jakiegoś producenta/sprzedawcę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 16.05.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 do tych co sa na biezaco z betonem gdzie teraz kupujecie beton z gruchy? Ja kupuję w Czosnowie. Najtańszy i bardzo dobrej jakości. Pani Kasia bardzo miła kobieta tel. 22 7941664. dzieki widze ze Czosnow b. popularny w oknach to Ci nie pomoge bo mamy drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 16.05.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Ja nic fachowego nie powiem tylko RETY!!! ale ruch az mi sie budowac od nowa zachciewa jak tu wpadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 16.05.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Ziomy drogie . Czy na etapie murów należałoby weryfikować wielkość okien ze sprzedawcą ? Jak robiliście w Waszym wypadku ? Może jakieś namiary na sprzedawcą dobrych i tanich okien PCV z okleiną ? Ja brałem w Mazowieckiej Fabryce Okien i Drzwi http://www.mfoid.pl Ceny mają dobre, profil Veka, okucia Winkhaus. Kupowałem przez biuro w Pruszkowie. Handlowiec trochę za mało techniczny, ale daje dobre ceny. Mam od ponad roku, nic się nie dzieje oprócz tego, że trzeba przeregulować jedno wyjście tarasowe (trochę przycina się hamulec) Braliśmy z Mazowieckiej Fabryki Okien. Jeśli chodzi o terminowość to w porządku. Mam natomiast poważne zastrzeżenia co do montażu. Ekipa zamontowała okna, dała klamki luzem. Dopiero po ich odjeżdzie okazało się, że przynajmniej połowa okien wymaga regulacji (okna się nie domykały - klamka pozostawała pod jakiś dziwnym kątem). Owszem przyjechali póżniej do regulacji. Twierdzili, że nie da się wyregulować okien w czasie montażu (???) i można dopiero to zrobić jak wyschnie pianka (???). Niestety nie poinformowali nas o tym. Podandto jak widziałam w jaki sposób człowiek regulował zamknięcie (w niektórych oknach siłą przekręcając klamkę) - to stwierdziłam, że nikomu ich nie polecę - chyba,że traficie na inną ekipę montażową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snoopy 16.05.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Jako świeżo upieczony właściciel ziemski uprzejmie proszę o przyjęcie do Klubu Działkę kupiłem w Klaudynie, nie wiem czy w tym roku dam radę coś ruszyć ale będę się starał. Na razie jestem gdzieś w połowie postów z tego wątku Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 16.05.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 do tych co sa na biezaco z betonem gdzie teraz kupujecie beton z gruchy? Ja kupuję w Czosnowie. Najtańszy i bardzo dobrej jakości. Pani Kasia bardzo miła kobieta tel. 22 7941664. dzieki widze ze Czosnow b. popularny w oknach to Ci nie pomoge bo mamy drewniane A drewniane tez rozważam . Tak sobie analizuję i wychodzi że PVC + obustronna okleina = drewniane sosnowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 16.05.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Mam pytanie do wszystkich rekuperatorowców Czy na etapie budowy ścian i kominów trzeba już się konsultować z firma która to ustrojstwo zakłada ? Im szybciej, tym lepiej. Jak masz rekuperator, czyli wentylację mechaniczną, można zrezygnować z kominów wentylacyjnych. Po co podwójne koszty? My nie zrezygnowaliśmy z kanałów wentualacyjnych (wychodzą przez odpowiednie dachówki). Człowiek, który ma nam robić rekuperację ocenił, że dobrze - w końcu przez pół roku (jesien i wiosna) nie trzeba użytkowac rekuperatora (nie ma potrzeby schładzania lub ogrzewania powietrza) i wtedy wystarczy wentylacja grawitacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 16.05.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Mam pytanie do wszystkich rekuperatorowców Czy na etapie budowy ścian i kominów trzeba już się konsultować z firma która to ustrojstwo zakłada ? Im szybciej, tym lepiej. Jak masz rekuperator, czyli wentylację mechaniczną, można zrezygnować z kominów wentylacyjnych. Po co podwójne koszty? My nie zrezygnowaliśmy z kanałów wentualacyjnych (wychodzą przez odpowiednie dachówki). Człowiek, który ma nam robić rekuperację ocenił, że dobrze - w końcu przez pół roku (jesien i wiosna) nie trzeba użytkowac rekuperatora (nie ma potrzeby schładzania lub ogrzewania powietrza) i wtedy wystarczy wentylacja grawitacyjna. Tylko się zastanawiam czy warto wydać 13 tys (taką mam pierwszą wycenę) na rekuperator który będzie użytkowany przez pół roku Czy Wasze instalacje też tak drogo wyszły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 16.05.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witaj, Snoopy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atula 16.05.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Sasiedzi, moze ktos wie gdzie mozna kupic niedrogo ziemie do obsypania fundamentow pozdrawiam atula z kwirynowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 16.05.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Sasiedzi, moze ktos wie gdzie mozna kupic niedrogo ziemie do obsypania fundamentow pozdrawiam atula z kwirynowa Ziemię czy piasek ? Na obsypkę to raczej piasek... a tylko na wierzch lepiej ziemię. Wyślę Ci na priva namiary na faceta co załatwiał mi piasek do zasypki ... całkiem dobry i najtańszy jaki znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 16.05.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Hej! Potwierdzam chęć udziału w majówce . Ale kokretnie to mam prośbę, czy ktoś mógłby mi podesłać jakiś wzór dobrej umowy, z wykonawcą/ekipą, bo na stronie muratora znalazłem umowy z kierownikiem, umowę o dzieło i szereg wskazówek, ale takiego ostatecznego gotowego wzoru umowy nie widzę. Chcę podpisac umowę na stan surowy otwarty. Pozdrawiam Łukasz lukasz-s malpa o2 kropka pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts