nia 25.05.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 nie ma sprawy...jak tylko znajdę jakąś sensowną ofertę od razu dam znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldeb 25.05.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam Grupę Stare Babice, ja buduje w Ołtarzewie jestem na etapie zalewania stropu Proszę o pomoc doświadczonych forumowiczów 1.chciał bym się dowiedzieć czy ktoś z tej grupy nie ma dachu pokrytego dachówka cementową firmy Brass bo szukam '' po dachach'' i nie mogę znaleźć a chętnie bym podjechał i zobaczył oraz dowiedział się o wadach i zaletach. 2. namiary do pewnej/solidnej ekipy od układania właśnie dachówki cementowej 3. oraz ekipy która tanio i solidnie mogła by mi postawić ogrodzenia z siatki Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldeb 25.05.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Jeszcze jedno w połowie czerwca będę miał do odsprzedania 200 stempli zainteresowanych proszę o info na e-maila. pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 25.05.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 a gdyby ktoś z Was potrzebował stempli troszkę wcześniej niż ma możliwość odstąpić Ideb, to mam sporo ubiegłorocznych ze swojego stropu, dość świeże, długie, bo u mnie był wysoki strop - odbiór Kwirynów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 25.05.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 @nia i Łukasz-s - a sprawdzaliscie ludzi z listy Eco-babic? Dostalam ok 6 wykonawców, ja tez na dniach pojade z wodociagiem w gen maczka.jak tylko prawnicy ustala co z prywatną drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 25.05.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 jeszcze u nich nie byłam... może jutro się wybiorę po tą listę...a Ty kogo wybrałaś? i ile liczą sobie za metr wodociagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 25.05.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 jeszcze nie wybrałam, bo mam problem ze współwłasnościa drogi.Czy robiłas studnie z kregami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 25.05.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 dwa kręgi mam ale sama studnia jest głębinowa na 21m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 25.05.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 z wodociagiem w kwirynowie kiszeczka....tam gdzie nie ma wodociagu trzeba miec pozwolenie nabudowe. Nachodze regularnie Gmine od pol roku i caly czas ponaglam. Udalo sie doprowadzic do sytuacji uzgodnien srodowiskowych ( tak tak trzeba takie miec zeby polozyc kawalek rury z woda w drodze, czeka sie na nie ze 3 miesiace) oraz przygotowania wniosku o pozwolenie na budowe wodociagu we wsi kwirynow...a wiec zostaje tylko czekac.Jestem zainteresowany zespolowym rozwiazaniem wody - moze znajdzimy jakiegos wykonawce ktory policzy nam taniej za hurtowe zamowienie???PozdrawiamPawel N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 25.05.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Jestem zainteresowany zespolowym rozwiazaniem wody - moze znajdzimy jakiegos wykonawce ktory policzy nam taniej za hurtowe zamowienie??? Pozdrawiam Pawel N No właśnie, my z sąsiadami planujemy budowę w ulicy Agawy. Może rzeczywiście jakoś połączyć siły. A przy okazji macie jakiegoś elektryka do polecenia. Chodzi o podłączenie prądu na czas budowy. Umowę z ZE mam, skrzynka jest w rogu działki. Podobno dobrze jest , żeby to był elektryk "zaprzyjaźniony" z ZE ). Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 26.05.2006 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Korzystalem z jego uslug dwa razy. zawsze bylo na czas. Moze alapal za duzo zlecen i ie moze sie wyrobic. byćmoże, bo dokument wygląda bardzo dobrze. ale zadośćuczynił mi wydłuzony termin i trochę oszczędziłem więc nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 26.05.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 z wodociagiem w kwirynowie kiszeczka.... tam gdzie nie ma wodociagu trzeba miec pozwolenie nabudowe. Nachodze regularnie Gmine od pol roku i caly czas ponaglam. Udalo sie doprowadzic do sytuacji uzgodnien srodowiskowych ( tak tak trzeba takie miec zeby polozyc kawalek rury z woda w drodze, czeka sie na nie ze 3 miesiace).... widzę, że biurokracja coraz większa! A rozmawialiście z Gminą na temat zwrotu pieniędzy? Część z tych działek jest traktowana jako "z mediami". Wasza chyba też. Gmina pobrała od poprzednich właścicieli opłaty adiacenckie a konto mediów (wzrostu wartości działek), teraz powinna pokrywać koszty wodociągu i kanalizacji. Szczególy: Urząd Gminy, pok. 2 (o ile pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 26.05.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 WITAM WSZYSTKICH Z OKOLICY STARYCH BABIC. KUPILIŚMY DZIAŁKĘ W LATCHORZEWIE. SZUKAM KOGOŚ KTO BUDUJE LUB WYBUDOWAŁ WTEJ OKOLICY VIRGO II Z PODWÓJNYM GARAŻEM . CHETNIE JEŚLI OCZYWISCIE TO BYŁO BY MOŻLIWIE ZERKNĄŁ BYM Z ŻONĄ JQAK TO WYGLĄDA. VIRGO II TO PROJEKT DOMUSA LUB PRACOWNI DOBRE DOMY Z WROCŁAWIA ( JAK ZWAŁ TAK ZWAŁ) POZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 26.05.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Tak ,gmina zwraca za wodociąg 87zl za każde wydane 100zł na jego położenia. trzeba tylko sfinasować projekt i Zud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 26.05.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 @mencel ja mam trochę inne informacje... gmina zwraca 90zł za każdy metr wodociągu, więc jak znajdziesz tańszego wykonawcę to i ZUD i projekt się zwróci... tydzień temu podpisałam taką umowę z gminą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotka i Mareczek 26.05.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Kochani,ja znowu mam prośbę. Proszę ślicznie o naniary na producentów szamba betonowego i ile płaciliście ,bo dzisiaj dzwoniłam do jednego, ale miałam nieodparte wrażenie,że chciał mnie "zrobić na szaro" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 26.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 W tym roku gmina zwraca po 90 PLN za metr wodociągu i 210 za kanalizację, dotyczy to tylko lini. Ja też mam umowę z gminą. Mam do pociągnięcia ok. 60 m. Z tego co wiem to najdłużej trwaja uzgodnienia środowiskowe, ostatnimi czasy minimum 3 miesiące. Moje krążą już miesiąc. Aha co do umowy z gmina bardzo ważne jest kiedy bedzie sie taką linie wykonywać. Nie warto podpisywać umowy zawczasu ponieważ stawki się zmieniają, ostatnimi czasy mają hosse ps. co do spółdzielni to możemy coś pokombinować. Jednak by ktoś dał wyceną potrzebne są minimum: warunki oraz "planowany" projekt, taki sprzed zudu. A tak naprawdę to większość chce taki już po zudzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 26.05.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 A tak z innej beczki to ile kosztuje studnia w rejonie Starych Babic. Czy kopie się i wstawia kręgi czy jakieś głębinówki. A jeśli głębinówki to na jakiej głębokości jest woda zdatna do "spożycia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 26.05.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 ps. co do spółdzielni to możemy coś pokombinować. No to ja chętnie. My już mamy projekt, a ZUD w trakcie. To że jest hossa u ludzi, którzy robią wod.-kan. to źle, ale zawsze moża znaleźć takiego, kto akurat nie ma roboty ). Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snoopy 27.05.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Mam prośbę do szanownych Klubowiczów: czy możecie mi polecić jakiegoś sensownego i niedrogiego architekta do zrobienia adaptacji? W sumie zmiany które planuję są minimalne ale po tym jak kolega który zupełnie nic nie zmieniał w projekcie po zapłaceniu 1,5 tys dostał coś co rzekomo było adaptacją a w starostwie zostało całkowicie wyśmiane nie chcę ryzykować. Może ktoś korzystał z usług pana z Geobaksa z Babic? Jak zamawiałem u nich mapę to zaproponowali mi adaptację projektu. PozdrówkaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts