ozzie 17.06.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Przez ostatni tydzien szukalam ogrodnika chetnego do wypielenia moich rabat... Obdzwonilam chyba 8 osob, stawka za dzien pielenia to 200 zl dla dwoch osob. Ludzie mowili, ze w UK placa £7 za godzine i mnostwo osob do UK wyjezdza... Znalezienie stolarza to tez problem. W UK dniowka dla stolarza to £100. Nasz majster od elewacji zewnetrznej tez narzeka na ten sam problem. Niedlugo to juz nikt nie bedzie chcial pracowac w Polsce. Wspolczuje tym inwestorom, ktorzy dopiero zaczynaja budowe domu, dwa lata temu to bylo duzo latwiej z zatrudnieniem ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 18.06.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Witam!Szukam piasku do obsybki fundamentów. Moze ma ktoś tanie źródełko?Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 18.06.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 szambo z ok. Radomia 048 333 26 45 my wzielismy 10 m3 a z ekipami rzeczywiscie coraz wieksze problemy majster ktory stawial nam dom teraz robil u nas ogrodzenie ale zaraz wyjezdzaja na 2 lata do Finlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.06.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 ...a ja pozdrawiam zez gooooooooracego Wiednia ... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qkipati 20.06.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Czesc wszystkim:) Zaczynamy, a raczej mamy zamiar zaczac budowe domku w Ozarowie we wrzesniu i zastanawiamy sie czy jest to termin realny, poniewaz jeszcze nie zlozylismy dokumentow na pozwolenie na budowe do starostwa. Mamy nadzieje, ze zlozymy je w ciagu najblizszych dwoch tygodni i w zwiazku z tym, czy mozecie nas oswiecic ile czekaliście na pozwolenie w naszym starostwie? Z tego co czytalismy to w calej Polsce jest roznie - niektorzy czekaja 2 tygodnie, a niektorzy ustawowe 65 dni. A jak jest u nas ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 20.06.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Proszę o więcej namiarów na Kierowników budowy, mam od Joasi i Exa ale chciałbym jeszcze więcej. ps. Jutro mam odebrac PNB, zaczynam w lipcu. Może jest więcej takich co jeszcze nie wybrali i można by kogoś wziąść na stałe do pracy w Babicach. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 20.06.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Czesc wszystkim:) Zaczynamy, a raczej mamy zamiar zaczac budowe domku w Ozarowie we wrzesniu i zastanawiamy sie czy jest to termin realny, poniewaz jeszcze nie zlozylismy dokumentow na pozwolenie na budowe do starostwa. Mamy nadzieje, ze zlozymy je w ciagu najblizszych dwoch tygodni i w zwiazku z tym, czy mozecie nas oswiecic ile czekaliście na pozwolenie w naszym starostwie? Z tego co czytalismy to w calej Polsce jest roznie - niektorzy czekaja 2 tygodnie, a niektorzy ustawowe 65 dni. A jak jest u nas ?? Na 100% odpowiem ci pod koniec tygodnia jak swoje będe miał w rękach, ale powinno być koło 1 miesiąca. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 20.06.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Czy ktos w Was wie gdzie mogę wynająć dźwig w naszych okolicach ? Impexmetal na Kutrzeby, jak jedziesz w stronę warszawskiej to będzie po lewej stronie prawie vis a vis budynku zajętego przez syndyka. Ponoć koszt to ok. 150 pln za h, zresztą daj znać jak i co bo mam w projekcie dośc ciężkie rakmi stalowe z heba 160 i będę potrzebował dziwigu by to holerstwo wrzucić na dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 20.06.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Oj z pozwoleniem nie ma regły my czekalismy starsznie długo ustawowe plus jeszcze musielismy donieśc pzapiery i potem uprawomocnienie. My mamy droge wewnetrzna na 3 działki i musieliśmy miec uprawomocnienie. Ale znajomi kilka działek dalej w niecały miesiac załatwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qkipati 20.06.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Oj z pozwoleniem nie ma regły my czekalismy starsznie długo ustawowe plus jeszcze musielismy donieśc pzapiery i potem uprawomocnienie. My mamy droge wewnetrzna na 3 działki i musieliśmy miec uprawomocnienie. Ale znajomi kilka działek dalej w niecały miesiac załatwili. U nas nie ma żadnych problemow tego typu - dzialka istnieje i jest ogrodzona od wielu lat, bezposrednio przy drodze, z wszystkimi mediami...jedyny problem to fakt, ze mamy zamiar budowac pol blizniaka i wszystko wskazuje na to, ze te pol blizniaka zawsze pozostanie polowka... A moze nie jest to problem Zobaczymy jak ruszy machina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.06.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Czesc wszystkim:) Zaczynamy, a raczej mamy zamiar zaczac budowe domku w Ozarowie we wrzesniu i zastanawiamy sie czy jest to termin realny, poniewaz jeszcze nie zlozylismy dokumentow na pozwolenie na budowe do starostwa. Mamy nadzieje, ze zlozymy je w ciagu najblizszych dwoch tygodni i w zwiazku z tym, czy mozecie nas oswiecic ile czekaliście na pozwolenie w naszym starostwie? Z tego co czytalismy to w calej Polsce jest roznie - niektorzy czekaja 2 tygodnie, a niektorzy ustawowe 65 dni. A jak jest u nas ?? U nas trwalo to dokladnie tyle ile mozna. 65 dni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.06.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Czy macie może namiar na dobrego glazurnika, kogoś sprawdzonego ? Jeśli tak, to proszę o namiary...My biliśmy umówiony jeszcze zimą z jednym ale ostatnio nie odbiera telefonu..., wiec na wszelki wypadek szukam kontaktów... Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.06.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 ...a ja pozdrawiam zez gooooooooracego Wiednia ... J Jesli nawet tam o nas pamietasz, to my tez Cie pozdrawiamy z goracej Warszawy...Milego urlopu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 20.06.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja też proszę o namiary na glazurnika. Nasz, umówiony i zaklepany od zimy, zrobił podłogę w kotlowni i wyjechał do Niemiec . A tu 4 łazienki do zrobienia i przedsionek i kuchnia . Kurczę, naprawdę wszyscy wyjeżdżają za granicę. Jestem już bliska rozpaczy. Od dwóch tygodni szukam i szukam - i nic... No, jednego znalazłam - ale ten z kolei ma stawki brytyjskie Że też ja nie mam brytyjskiej pensji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 21.06.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ja mam sprawdzonego i w ok. cenach. Tylko nie wiem czy jest wolny bo niedawno robił 140m mieszkanie , nie tylko glazurę zresztą. Postaram się dziś dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 21.06.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 moge podać kontakt na glazurnika który o mnie robił ( całą wykonczeniówke nie tylko glazure ) . Natomiast co do cen i terminów to juz trzeba zadzwonic i sie dogadać.Piotr 606 24 48 78. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qkipati 21.06.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Mam prosbe - czy ktos ma moze namiar do pani Bożeny Mazur? (chwaliliscie ja tutaj jakis czas temu) Mam pare poprawek w projekcie, czas mnie strasznie goni i szukam jakiegos architekta ktory ma troche czasu i moglby sie tym zajac. Z gory wielkie dzieki Moze byc inny architekt z naszych okolic z przystepnymi cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szwecja 21.06.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Moi Drodzy, Kupilem niedawno dzialke we wsi Wolka (zaraz obok Mariewa) i powoli przymierzam sie do inwestycji. Na razie jednak chce postawic na dzialce barak i w zwiazku z tym mam pytanie: czy ktos ma namiar na jakis lokalny dzwig, ktory zdjalby barak z ciezarowki? Dzwig ciagniety z Warszawy kosztuje okolo 300pl, a moznaby zaplacic mniej... Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 21.06.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Czesc wszystkim:) Zaczynamy, a raczej mamy zamiar zaczac budowe domku w Ozarowie we wrzesniu i zastanawiamy sie czy jest to termin realny, poniewaz jeszcze nie zlozylismy dokumentow na pozwolenie na budowe do starostwa. Mamy nadzieje, ze zlozymy je w ciagu najblizszych dwoch tygodni i w zwiazku z tym, czy mozecie nas oswiecic ile czekaliście na pozwolenie w naszym starostwie? Z tego co czytalismy to w calej Polsce jest roznie - niektorzy czekaja 2 tygodnie, a niektorzy ustawowe 65 dni. A jak jest u nas ?? Na 100% odpowiem ci pod koniec tygodnia jak swoje będe miał w rękach, ale powinno być koło 1 miesiąca. M Trwa to teraz w naszym powiacie równiótko miesiąc. ps. Hurraaaaaaaa!!! Odebrałem dziś PND i od razu się uprawnomocniło . Jakby ktoś potrzebował sprawną i szybka obsługę przy zdobyciu takiej decyzji moge z czystym sumieniem polecić swoja Panią architekt. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 21.06.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Mam namiary na glazurnika i ogólnie wykończeniowca:) jak ktos chetny wysle na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts