nia 11.07.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Pomocy!!!Czy ktoś z Was może mi wytłumaczyć jak się robi kanały wentylacyjne?Zastanawiałam się nad kupnem pustaków wentylacyjnych - coś w tym stylu http://www.kozlowice.pl/przewody-wentylacyjne-.php?id=3 ale zauważyłam, że niektórzy obudowują to jeszcze dodatkowo cegłą pełną lub dziurawką. Czy ktoś może mi wytłumaczyć po co?? Czy same pustaki nie wystarczą? Jeżeli koniecznie trzeba je obudować to czy nie lepiej zrezygować z pustaków i wykonać kanały wentylacyjne ze zwykłej pełnej cegły?Muszę się w najbliższych dniach zdecydować na kupno i zupełnie nie wiem co wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 11.07.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam,Mam pytanie gdzie w Babicach jest skład żwiru i piachu ?? Pozdrawiam,Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 11.07.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam, Mam pytanie gdzie w Babicach jest skład żwiru i piachu ?? Pozdrawiam, Patryk Babice - 601803911 - koło oczyszczalni Mościska - 601965390 - w kierunku Izabelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 11.07.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Ja również potrzebuję różnych fachowców do wykończeniówki. Hydraulik, Elektryk, Tynkarz, Posadzkarz, itp ... pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 12.07.2006 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 KrzysiekSw Czy ja dobrze widzę czy u Ciebie już firany w oknach wiszą ? Niestety, nie, to tylko folia malarska. @nia - co do kanałów wentylacyjnych, to jest tak, że jak zrobisz sobie komin systemowy (np. Leier), to jest on cienkościenny. Na dachu nie postawisz na takim kominie cegiełek (chociaż słyszałem o patentach z ramy z kątownika), musi on wystawać na żądaną wysokość ponad dach, a jego wykończenie polega na otynkowaniu, lub obłożeniu płytkami imitującymi klinkier. Płytki (może niefachowo położone) potrafią z komina odpadać. Pewnie dlatego niektórzy to obmurowują - tylko jaki jest wówczas sens dawania komina systemowego - może lepiej wymurować poprostu większy - szerszy komin. ex67 - pomożemy Elektrycy: Leszek Mroczek 722-73-10 Darek Białobrzeski 602-326-229 Znam obydwu, niestety do tanich nie należą, ale ponieważ znam się troszkę na elektryce, nie bierz, broń Boże tych za 35PLN/pkt. Tak tanio nie da się poprostu zrobić dobrze, szczególnie, że przewody znowu poszły w górę.... Hydraulik: Zbyszek Kowalewski - ojoj wizytówka w domu, przyniosę jutro. Nie wystrzega się drobnych błędów, ale ogólnie o.k. Idzie się z nim dogadać. Jednak trzeba ciągnąć za język - niech podpowie, jak choćby obsadzić brodzik od przysznica. Dzisiaj mój brodzik byłby zagłębiony w wylewce. Tynki - Ryszard Mucha - 885-434-171 - robił mi gładzie na poddaszu, a kiedyś u siostry wylewki. Robota - paluszki lizać. Nie jest tani, a o terminowości możesz zapomnieć, ale jak już zrobi.... to chce się popatrzeć na ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 12.07.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Może ktoś jeszcze poleci glazurnika? Please... (Rbit, p. Piotr miał zacząć robić łazienkę w tym tygodniu - i nagle przestał się odzywać O, przepraszam - właśnie się do niego dodzwoniliśmy i okazuje się, że może w sobotę poda nam termin, ale nie jest pewien, czy uda mu się nas wcisnąć między inne roboty . ) Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 12.07.2006 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Może ktoś jeszcze poleci glazurnika? Please... (Rbit, p. Piotr miał zacząć robić łazienkę w tym tygodniu - i nagle przestał się odzywać . ) Glazurnika niestety Ci nie polecę, rodzina mi robiła (fachowiec - hobbysta) - ale słyszałem, że to jedna z bardziej poszukiwanych profesji? Ponoć wszystko towarzystwo na zachód uciekło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elwirs 12.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 jestem nówka sztuka na forum chociaż w Koczargach mieszkam od paru lat.....ale jak to się mówi lepiej póno niż wcale nim sam zadam pytanie to podam kilka warytch polecenia namiarów w odpowiedzi na Wasze zapytania super glazurnik godny polecenia to Tomek tel +604 95 28 15 -robił mi cały dom (glazury i wykończenia cian) facet od alarmów, który nie jest zwišzany z żadnš firmš monitorujšcš nasze okolice (to najlepsze rowišzanie - taniej i bezpieczniej) to Artur 609 321 987 a ja szukam kogo kto może mi położyć 3 dachówki, które ostatnio odfrunęły z mojego dachu - może robicie włanie dach i mógłbym jednego człowieka po fajrancie wypożyczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 12.07.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Może ktoś jeszcze poleci glazurnika? Please... (Rbit, p. Piotr miał zacząć robić łazienkę w tym tygodniu - i nagle przestał się odzywać . ) Glazurnika niestety Ci nie polecę, ale słyszałem, że to jedna z bardziej poszukiwanych profesji? Ponoć wszystko towarzystwo na zachód uciekło? Takie czasy ze nic pewnego. nawet jak masz juz umówiona ekipe to moga Ci ja podkupic . teraz podobno najłatwiej polskiego glazurnika w niemczech i Irlandii wynajać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 12.07.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 A ja Wam moge polecic swojego kierownika budowy. Co prawda jestem dopiero - a moze juz - na etapie stropu, ale moge stwierdzic, ze czlowiek jest naprawde dobrym fachowcem. Poza tym w praktyce przyjezdza na budowe czesciej niz bylo to spisane w umowie (bez doplaty!) i do tego wszystkiego moim zdaniem jest dosyc tani... Jesli ktos bylby zainteresowany moge podeslac namiary na priv. Acha, czlowiek mieszka w Pruszkowie - rejon jego dzialania to szeroko pojete okolice Pruszkowa - w tym gmina Stare Babice, Izabelin, Leszno, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 13.07.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ja chiałam sie tylko poskarzyc jesuuuuuu ale wszystko na gwałt drożeje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 13.07.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ja chiałam sie tylko poskarzyc jesuuuuuu ale wszystko na gwałt drożeje! Co węgiel zdrożał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 13.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Czesc P.e.t.e.,ja zaczynam na wiosny w Hornowku, bede bardzo wdziecna na namiar twojego kierownika budowy. Wysli mi namiar na priva..Mam pytanko, ile bral za wizyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 13.07.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 jestem nówka sztuka na forum chociaż w Koczargach mieszkam od paru lat.....ale jak to się mówi lepiej póno niż wcale nim sam zadam pytanie to podam kilka warytch polecenia namiarów w odpowiedzi na Wasze zapytania super glazurnik godny polecenia to Tomek tel +604 95 28 15 -robił mi cały dom (glazury i wykończenia cian) facet od alarmów, który nie jest zwišzany z żadnš firmš monitorujšcš nasze okolice (to najlepsze rowišzanie - taniej i bezpieczniej) to Artur 609 321 987 a ja szukam kogo kto może mi położyć 3 dachówki, które ostatnio odfrunęły z mojego dachu - może robicie włanie dach i mógłbym jednego człowieka po fajrancie wypożyczyć? Robię dach, dam ci namiary na priva. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 13.07.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A ja Wam moge polecic swojego kierownika budowy. Co prawda jestem dopiero - a moze juz - na etapie stropu, ale moge stwierdzic, ze czlowiek jest naprawde dobrym fachowcem. Poza tym w praktyce przyjezdza na budowe czesciej niz bylo to spisane w umowie (bez doplaty!) i do tego wszystkiego moim zdaniem jest dosyc tani... Jesli ktos bylby zainteresowany moge podeslac namiary na priv. Acha, czlowiek mieszka w Pruszkowie - rejon jego dzialania to szeroko pojete okolice Pruszkowa - w tym gmina Stare Babice, Izabelin, Leszno, itp. Poproszę. Dobry kierownik to skarb. Warto mieć taki namiar w notesie. Mój ostatnio nie mógł przyjechać bo wyjeżdżał pod granicę do....Buska Zdroju. Dziękuję jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 13.07.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Czy ktoś zna firmę Wen-Klim z Lipkowa (wentylacja) i może coś o niej powiedzieć? Pzdr jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 13.07.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Namiary na kierownika wyslalem zainteresowanym na priv. Przeszkadzajka - niestety musze potwierdzic Twoje spostrzezenia. Najbardziej ostatnio zdrozal chyba cement (i oczywiscie beton z betoniarni). Poza tym do gory idzie cena styropianu, stali... Kazda kolejna faktura - to wlasciwie nowa cena na ten sam asortyment... No ale coz zrobic, mamy >boom< budowlany A zakazy jezdzenia ciezarowek daja sie Wam mocno we znaki? Do mnie np. strop z Honoratki (to taka wytwornia Wienerbergera kolo Konina) jechal prawie tydzien Budowlancy w oczekiwaniu na opozniona dostawe nie mieli juz za bardzo co robic, a ze bylo goraco to oczyiscie piwo sobie z nudow zlopali... w nieco zwiekszonych ilosciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.07.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 ..aaaaaaaaaaaaa jeśli chodzi o piwo to zapraszam : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=56034&start=480 J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 14.07.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 A zakazy jezdzenia ciezarowek daja sie Wam mocno we znaki? mocno? hmmm... 3 kursy, każdy między 7-10 rano kolejnych trzech dni po 8 palet bloczków Do mnie np. strop z Honoratki (to taka wytwornia Wienerbergera kolo Konina) jechal prawie tydzien Budowlancy w oczekiwaniu na opozniona dostawe nie mieli juz za bardzo co robic, a ze bylo goraco to oczyiscie piwo sobie z nudow zlopali... w nieco zwiekszonych ilosciach... płot niech robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 14.07.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Witajcie,czy znacie firme DOMEX - okna z białegostoku?? Moi wykonawcy chca mi takie wstawic w domu, a nie znalazłam zadnych ciekawych opinii na temat tej firmy. przegladałam forum muratora i gazety i same nieistotne wstawki.bede wdziecznapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts