Adamari 31.07.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ludzie, ratunku Poszukuję kontaktu do kogoś od wylewek, najlepiej sprawdzonego, solidnego i za rozsadna cene. Mixokret mnie zasadniczo interesuje. Czy ktos moglby mi pomoc i podzielic sie namiarem? Bylabym wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 31.07.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 P.e.t.e. wielkie dzieki za info. Lecę na Klonową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 31.07.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Jak wrócisz z tej klonowej daj znac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 31.07.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Mam pytanko. Chciałabym kupić sztachety-deski olchowe na ogrodzenie. Może macie jakieś namiary na producenta lub tartak?? miłego wieczorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 01.08.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Ja w trakcie poszukiwań trafiłam na sklep na Stalowej 65. 0 22 619 54 77Mają olchowe do 1,7m (6,50-8 zł za szt!), mogą być krótsze - 4,5-5 zł. Zakończone jednostroonnie - Średnica fi 90 mm na 22mm grube. Uważam , że cena nie jest mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 01.08.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Poszukuję człowieka do ułożenia płytek klinkierowych jako wykończenia cokołu domu. Możecie mi kogoś polecić? Jest tego 70mb obwodu, a glazurnik nie chce mi tego położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 02.08.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 czy zawsze sie tak długo czekało na materiałY?? Czy to taki rok dziwny:( Na styropian do fundamentów 3 tydzien czekamy a mielismy czekac 5 dni. Pustaki na sciany to na połowe miesiaca najwczesniej i to nie gwaramtuja:( wrrrrrrrrrrrrr Dachówka to juz dochodzi do 2 miesiecy. Zawsze tak było ostatnimi laty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 02.08.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 no co Ty??/ az tak dlugo, my mielismy prawie wszystko od reki, co sie dzieje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 02.08.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 czy zawsze sie tak długo czekało na materiałY?? Czy to taki rok dziwny:( Na styropian do fundamentów 3 tydzien czekamy a mielismy czekac 5 dni. Pustaki na sciany to na połowe miesiaca najwczesniej i to nie gwaramtuja:( wrrrrrrrrrrrrr Dachówka to juz dochodzi do 2 miesiecy. Zawsze tak było ostatnimi laty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiaran 02.08.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 czy zawsze sie tak długo czekało na materiałY?? Czy to taki rok dziwny:( Na styropian do fundamentów 3 tydzien czekamy a mielismy czekac 5 dni. Pustaki na sciany to na połowe miesiaca najwczesniej i to nie gwaramtuja:( wrrrrrrrrrrrrr Dachówka to juz dochodzi do 2 miesiecy. Zawsze tak było ostatnimi laty? Ceny rosną z dnia na dzień, niektóre hurtownie maja materiały, ale nie chcą ich sprzedawać, bo czekają, aż ceny wzrosną jeszcze bardziej. Wtedy Twój materiał kupiony dla Ciebie po starych cenach, sprzedadzą Ci drożej. Można spróbować pojeździć po hurtowniach i popytać co mają na składzie i po ile - i brać z każdej tyle ile mają. Ja mam cegły z 3 hurtowni transportami kombinowanymi. Tyle, ze w jednej za Maxa płaciłem 2,60 w drugiej 3,00 a w 3,36 i to tego samego z Plecewic. Generalnie jest kicha i towar trzeba zamawiać dużo wcześniej, albo mieć ekipę z "wejściami" w hurtowniach )). Pozdrawiam Kiaran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 02.08.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Jak jest to ja wiem ja raczej pytam jak było. Czy tylko ten rok taki specyficzny czy to zawsze takie zadymy ,że nic nie ma i wszystko drożeje na gwałt:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 02.08.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Potrzebuje studniarza dosc pilnie. Pan Flisiński nie moze niestety. DMK - widzialem w postach, że masz kogoś godnego polecenia, byłbym wdzięczny za namiary. PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 02.08.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Potrzebuje studniarza dosc pilnie. Pan Flisiński nie moze niestety. DMK - widzialem w postach, że masz kogoś godnego polecenia, byłbym wdzięczny za namiary. Pozdrawiam Łukasz poszlo na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.08.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 w Schiedlu tuż przed przejściem przez dach wylewa się takie - hmm jak to wytłumaczyć - takie poszerzenie, na obmurowanie cegła klinkierową. Ponieważ wybrałam Schiedla, a chciałam klinkier na kominach, skonsultowałam się z producentem, dostałam namiar na ich doradcę technicznego - pan przyjechał do mnie 2 razy. Najpierw jak zaczynali murować mi kominy - przeszkolił ich. Drugi raz, przy tym "poszerzeniu" - pokazał jak mają zazbroić, jaki zrobić szalunek. Generalnie Schiedel ma swietne wsparcie techniczne dla klienta - zadowolą nawet marudne inwestorki Ja też mam podobnie obudowaną końcówkę Schiedla. To wyszło dobrze. Natomiast moi spece nie posłuchali instrukcji Schiedla i udało im się przymurować końcówkę wkładu ceramicznego Rondo w czapie komina. W rezultacie pękł trójnik i jedna rura. Razem z konsultantem producenta wytłumaczyłem im, jak to naprawić (na ich koszt) i w sympatycznej, choć mocno zakurzonej sadzami i popiołem atmosferze (komin był już używany) udało się. Uważajcie na to! Górna część wkładu musi być swobodna - po nagrzaniu rura się wydłuża! Rzadko inwestor tam zagląda niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.08.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Lukasz-s, przed chwilą wyskoczyłam z Twoim problemem na sasiedzkim forum. Na "gorąco" dostałam tel 502 286 560 , ale nie wiem czy to p. Feliński podobno szybki i solidny.Arctica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 02.08.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Hej! dzięki za namiary na studniarzy Poradźcie jeszcze, czy lepiej mieć pompę zwykłą (taką na górze) czy głebinową (większe średnice rury i wyższe koszty oczywiście). Woda powinna być na około 20 m. Są jakieś różnice w użytkowaniu późniejszym takich studni/pomp. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.08.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Hej! dzięki za namiary na studniarzy Poradźcie jeszcze, czy lepiej mieć pompę zwykłą (taką na górze) czy głebinową (większe średnice rury i wyższe koszty oczywiście). Woda powinna być na około 20 m. Są jakieś różnice w użytkowaniu późniejszym takich studni/pomp. Pozdrawiam Łukasz Zgodnie z prawami fizyki, pompa na powierzchni wyciągnie wodę do głębokości 10 (praktycznie jeszcze mniej) metrów. Jeśli jest 20, musi być pompa głębinowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 02.08.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Lukasz-s, przed chwilą wyskoczyłam z Twoim problemem na sasiedzkim forum. Na "gorąco" dostałam tel 502 286 560 , ale nie wiem czy to p. Feliński podobno szybki i solidny. Arctica to dokladnie ten sam ktorego ja polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 02.08.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Zgodnie z prawami fizyki, pompa na powierzchni wyciągnie wodę do głębokości 10 (praktycznie jeszcze mniej) metrów. Jeśli jest 20, musi być pompa głębinowa. OK. Rozumiem, że chodzi o poziom lustra wody a nie o głębokość studni. Czy do rury śr. 90 mm uda się w razie co włożyć jakąś pompę głębinową. Jeśli nie to jaka jest min. średnica dla pompy głebinowej. Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.08.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Średnica pompy głębinowej to np. 3 cale - w rurę 9cm powinna wejść.Szczegółów nie znam, trzeba poszukać w necie. Jeden przykład jest tu:http://www.bartoszsklep.pl/index.php?products=product&prod_id=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts