misha11 25.08.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Może ktoś może polecić ekipę cieśli Szukam kogoś kto sprawnie zajmie sie u mnie więżbą oraz pokryciem deska+papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 25.08.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Marsjanka Mój sąsiad podczas mojej nieobecności ( urlop ) a podczas potężnych ulew i burz wrzucił pompę do kratki ściekowej przygarażowej ( swojej ) a wąż wyprowadził przez ogrodzenie na moją działkę . Jak to zobaczyłem to wzdrygnęło mną ale machnąlem ręką, mam niezagospodarowaną dzialkę, poza tym myślałem że sąsiad to zaraz zlikwiduje. No ale czas mija a wężyk nadal leży na mojej działce. To co się z niego wylewa wypala mi zielsko, nie wiem czy to coś szkodzi późniejszej trawie jaką mam w tym miejscu kiedyś mieć ale jedno wiem że w ten weekend zwrócę się do sąsiada że niby to w żartach aby zaczął podlewać tym świństwem swój wypielęgnowany trawnik zobaczymy jaki będzie skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 25.08.2006 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Może ktoś może polecić ekipę cieśli Szukam kogoś kto sprawnie zajmie sie u mnie więżbą oraz pokryciem deska+papa. Misha, więźbę u mnie i Wieśka zrobili chyba nieźle, spróbuj pogadać z tym Kazkiem, może ma czas, jak chcesz to telefon gdzieś mamy, a mieszka niedaleko Rynku. Marsjanka, dwa razy zdierżyłaś i chwała Ci za to, za trzecim razem, jak są nie do życia, to spraw, żeby zaczęli Was szanować, czyli trzeba z nimi zdecydowanie niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emen 25.08.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 JM: No, nie... Jesteś zbyt dobrze wychowany! Jeśli on wrzucił Ci węża bez słowa, to znaczy, że rżnie głupka. Teraz Ty bez słowa przerzuć mu go z powrotem. Może zrozumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 25.08.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A jakby na ten wąż spadł kawał cegły albo jakiś klocek drewniany? Albo (strach pomyśleć) jakaś paleta go przygniotła. Budowa to budowa. jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 25.08.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 JM: No, nie... Jesteś zbyt dobrze wychowany! Jeśli on wrzucił Ci węża bez słowa, to znaczy, że rżnie głupka. Teraz Ty bez słowa przerzuć mu go z powrotem. Może zrozumie? Tak bym zrobił ale to jest sąsiad, z którym utrzymujemy nader dobre stosunki juz od kilku lat, niejednokrotnie nam pomógł ( i vice versa ) więc to jego zachowanie z tym wężem jest dla mnie niezrozumiałe, nigdy niczego takiego nam nie robił, także zacznę grzecznie Kiedyś też miał pomysł na ustawienie śmietnika tuż w rogu ale przyszedł zapytał czy moglibyśby zbudować taki "śmietnik bliźniak" w jednym wspólnym narożniku ale ja mam akurat tam okno od sypialni więc nie bardzo mi to na rękę było więc pomysł upadł i sąsiad ma altanke śmietnikową zdala ode mnie, ale z tym wężem... nie rozumiem... jj U mnie już po budowie ale może jakiś zabłąkany szpadel spaść tuż przy ogrodzeniu... a wężyk ładny, firmowy chyba, taki żólty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 25.08.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 słuchajcie, jako że chce zabrać steple, to potrzebuje transportu. ma ktos namiar na jakas tania ciezarowke? bo tego ponad 150szt bedzie. bo cos moj sie nie odzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 25.08.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 dzięki za słowa otuchy ja jestem na 99,99% pewna że wspomniana przeze mnie wiata "opałowo-śmietnikowa" jest postawiona bez zgloszenia. A takowego wymaga, bo ma wylewany fundament... Na dodatek wyprowadzili rurę z deszczówką do rowu melioracyjnego (z którym graniczymy przez drogę) i tu nawet na 100% jestem pewna że nie mają na to papierów, bo ich załatwienie jest baaardzooo trudne i trwa dłużej niż oni mieszkają... więc w miarę spokojnie czekam na rozwój sytuacji nie zamierzam więcej z nimi dyskutować - nie usuną smietnika - ja po prostu przejadę się do starostwa i załatwie sprawę.... hmmm... wyrwę chwasta pzdr Marsjanka (Kasia) Mania 7 lat & Misia 3 miesiące P.S. Ktoś wspominał o spotkaniu grupowym - jestem za:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 26.08.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Pytanie do ziomków którzy sie juz ogazowali gazem ziemnym. Wczoraj rozmawiałem z facetem z Zielonek który wykonuje przyłącze gazowe do ogrodzenia. Koleś bierze 40 zł za 1mb przyłącza od ogrodzenia do domu oraz twierdzi że zainstaluje skrzynkę gazową za 650 zł Mogę oczywiście kupić inną tańszą ale musi być atestowana a te z marketów budowlanych na pewno "nie będą dobre". Na allegro można kupić skrzynki po 175 zł http://www.allegro.pl/item123092440_skrzynka_gazowa.html Czy ten facet od przyłącza to kolejny naciągacz ? Czy może ma rację ? Jak to w Waszym wypadku było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.08.2006 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ex, ja też mniej więcej tyle za skrzynkę płaciłem.Jak chcesz sobie sprawdzić ceny, to gdzieś w Konotopie (po drodze z Bronisz do Piastowa) jest producent skrzynek gazowych, ale nie znam jego cen. Szyld widać z daleka. Potrzebuję kupić dzisiaj kręgi betonowe, nie wiecie, gdzie w Babicach/okolicach jest jakiś producent kręgów, albo można poprostu kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 28.08.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Kupowałam kręgi w MD Beton (okolice TESCO przy Połczyńskiej). pzdr Marsjanka (Kasia) Mania 7 lat & Misia 3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.08.2006 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Kupowałam kręgi w MD Beton (okolice TESCO przy Połczyńskiej). pzdr Marsjanka (Kasia) Mania 7 lat & Misia 3 miesiące W którym to jest miejscu, widać ich dobrze z Połczyńskiej? Przed czy za Tesco i po której stronie? Albo jak byś miała telefon do nich, to będę wdzięczny (i tak już jestem wdzięczny za odpowiedź ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 28.08.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 http://www.mdbeton.pl/ pzdr Marsjanka (Kasia) Mania 7 lat & Misia 3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 28.08.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Pozdrawiam!W zeszłym tygodniu zamówiłem beton z Czosnowa i w związku z postami niezbyt pochlebnymi, chciałbym wyrazić swoje zdanie. Odnioslem bardzo dobre wrażenie, miły właściciel, sensowny, profesjonalny, ceny przystępne, Pani w biurze (chyba Kasia) również miła i kompetentna. Ilości betonu dokładnie wg. wyliczeń. Przyjechali na budowę z niewielkim poslizgiem, ale niecała godzina opóżnienia jest jak dla mnie bez znaczenia. Ja osobiście polecam.PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 28.08.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Kupowałam kręgi w MD Beton (okolice TESCO przy Połczyńskiej). pzdr Marsjanka (Kasia) Mania 7 lat & Misia 3 miesiące W którym to jest miejscu, widać ich dobrze z Połczyńskiej? Przed czy za Tesco i po której stronie? Albo jak byś miała telefon do nich, to będę wdzięczny (i tak już jestem wdzięczny za odpowiedź ). To jest między Tesco a Selgrosem. Należy wjechać tak jak do Selgrosa, tylko na pierwszej krzyżówce odbić w prawo. kontakt: http://www.mdbeton.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.08.2006 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Dzięki Marsjanka i Sopelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 29.08.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Pozdrawiam! ... Ilości betonu dokładnie wg. wyliczeń. Łukasz Jasne jasne... szczególnie jeśli jesteś dobry w obliczeniach tak jak tu pokazałeś http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1331978&highlight=#1331978 A tak poważnie to Ja mam własne doświadczenia i kilka innych osób też. Być może po tych doświadczeniach coś się zmieniło w firmie Pol-Beton i jesteś tego przykładem ... oby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 29.08.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Pytanie do ziomków którzy sie juz ogazowali gazem ziemnym. Wczoraj rozmawiałem z facetem z Zielonek który wykonuje przyłącze gazowe do ogrodzenia. Koleś bierze 40 zł za 1mb przyłącza od ogrodzenia do domu oraz twierdzi że zainstaluje skrzynkę gazową za 650 zł Mogę oczywiście kupić inną tańszą ale musi być atestowana a te z marketów budowlanych na pewno "nie będą dobre". Na allegro można kupić skrzynki po 175 zł http://www.allegro.pl/item123092440_skrzynka_gazowa.html Czy ten facet od przyłącza to kolejny naciągacz ? Czy może ma rację ? Jak to w Waszym wypadku było ? Wyglada na to, zes zlapal taniego wykonawce. Czy to okazja? Jesli bedziesz mial gaz sprawnie i szybko podlaczony to tak. Sadze jednak, ze bedziesz mial jeszcze troche kosztow dodatkowych.... Ja z kolei wybralem usluge kompleksowa. A teraz do cen: przylacze od parkanu do kotla (wraz z 2-ma skrzynkami i inwentaryzacja powykonawcza - 2 700) a metrow: budynek-ogrodzenie ok 18 i budynek-kociol ok 5. Cala robota zajela pol dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 29.08.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Powracam do moich ścian. stawiam nosne wewn z wienenbergera 25 P+W, a zewn z 30 P+W + 12 cm styr. To tych wewn chyba nie musze niczym obkładać tak jak pisaliście? Dom ma dopiero parter a juz sobie kupiłam na wyprzedaży cudny komplet mebli ogrodowych ! jak sie ściany zawala \zamieszkam w ogrodzie. Spotkanie w realu- jestesmy za marsjanka - twoi sasiedzi całkiem znosni, moi chcieli przejechać mojego elektryka(nawet szeryf był)- dosłownie, powyrywali kołki geodezyjne i pare innych fajnych rzeczy zrobili. pomogło - ostra dyskusja w wykonaniu mojego duzego męża. Odpukać jest spokój -mam nadzieje,że nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 29.08.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 WitamMam prośbę czy możecie mi podać namiary na sprawdzone ekippy budowlane. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts