emen 29.08.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Szanowni Sąsiedzi, Co prawda nie tylko do siania trawki na mojej działce daleko, ale nawet do podniesienia jej poziomu, tym nie mniej chciałbym się już rozejrzeć za elementami architektury ogrodowej (może da się coś wkopać przed zimą, a może nie...). Konkretnie chodzi mi o kratkę (pergolę?) pod winorośl koło tarasu. Myślałem o konstrukcji drewnianej, solidniejszej niż płotki z marketów. Możecie polecić jakiegoś wytwórcę / sprzedawcę takich elementów drewnianych w naszej okolicy, u którego możnaby takie cudo kupić lub zamówić wykonanie i np. samodzielnie sobie złożyć i wkopać? A może jakieś linki do przykładowych rysunków (wymiar, sposób montażu) - piłę i wiertarkę mam, to może sobie jakoś poradzę... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 29.08.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Pozdrawiam! ... Ilości betonu dokładnie wg. wyliczeń. Łukasz A tak poważnie to Ja mam własne doświadczenia i kilka innych osób też. Być może po tych doświadczeniach coś się zmieniło w firmie Pol-Beton i jesteś tego przykładem ... oby. No to się czepłeś )). W tamtym wątku pytałem bardziej o jednostki, podkreśłiłem że w m3 to sobie umiem obliczyć, z tonami np. to już gorzej. A matme to ja na maturze zdawałem i nawet zdałem, bez żadnej tam amnestii, bestii, abolicji czy czegoś tam innego, co to teraz podobno jest ). Jestem zadowolony z usług firmy to piszę, żeby nie oczerniać człowieka, a każdy sobie zdecyduje wedle własnego uznania i już. Z usług Normy jestem coraz mniej zadowolony, ale jak się czara goryczy przeleje to też napiszę. Tak uważam jest "fair" w stosunku do wszystkich. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 29.08.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Witam Mam prośbę czy możecie mi podać namiary na sprawdzone ekippy budowlane. Pozdrawiam, Ty Patras weź coś napisz więcej. Sorry ale mam dziś wyjątkowy humor . Jakie ekipy, co chcesz zrobić? Ekipa budowlana to ta co płot stawia i ta co tynki kładzie, ściany stawia, dachówkę kładzie, parkiet itd. Może to być teoret. jedna ekipa, ale zwykle kilka. Jak chcesz konkrety to podaj szczegóły. A szczerze to "dobre" ekipy siedzą teraz w UK ). Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 30.08.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Szukam ekipy do stanu surowego dom 160 m2 z użytkowym poddaszem bez piwnic. Prosta robota, tylko ludzie ktorzy mieli mi budować nawiali uciekli do Irlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 30.08.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Szukam ekipy do stanu surowego dom 160 m2 z użytkowym poddaszem bez piwnic. Prosta robota, tylko ludzie ktorzy mieli mi budować nawiali uciekli do Irlandii Ja mam ekipe która opierdala się aż miło popatrzeć , jak chcesz to możesz wpaść zobaczyć. Może przy okazji ich zabierzesz z sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 30.08.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 ...eeeee, nie no to masz naprawdę wesoło a kijaszkiem dziadów nie pogonić ??? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 30.08.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Szukam ekipy do stanu surowego dom 160 m2 z użytkowym poddaszem bez piwnic. Prosta robota, tylko ludzie ktorzy mieli mi budować nawiali uciekli do Irlandii Ja mam ekipe która opierdala się aż miło popatrzeć , jak chcesz to możesz wpaść zobaczyć. Może przy okazji ich zabierzesz z sobą Takich co siedza i bujają w obłokach to bym sam wywalil do Irlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 30.08.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 A ja mam pytanie czy nie macie kogoś sprawdzonego kto moze zrobić oczko wodne, takie z mozliwoscia zamoczenia sie w nim jak bedzie upalnie. Jesli mozecie dac jakiś namiar pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 30.08.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 A mi jeszcze zostalo troche stempli (ok. 100 sztuk). Dlugosc ok. 3 m, troche mam tez dluzszych. W wiekszosci same grubaski Moze ktos ma potrzebe nabycia? Edit: Wszystkie stemple pojechaly juz w sina dal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 31.08.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 czesc ! witam pozadna grupe babicka czy moze ktos zna firme uslug-bud Pani Elzbiety Kowalczyk z rejonu Ozarow.Maz , Wolica ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 31.08.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Cześć conrad67,nie znam wprawdzie tej ekipy, ale też buduję w Bliznem Jasińskiego - dach mansardowy, koło stawu. A gdzie Ty jesteś? Bo tam teraz taki ruch budowlany, że ho ho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 31.08.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 PYTANIE WAŻNE mam w projekcie strop nad pietrem ocieplony 4cm styr + dach nad nieuzytkowym poddaszem wełna mineralna 15cm, ale majster chce zrezygnować z `wełny przy dachu ale dać na strop 10cm styr. Czy to ok , czy znowu mnie wkreca? Co jest lepsze jeśli chodzi o ciepło w domu?Z poddasza nie bede korzystała ani mieszkalnie ani na graciarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 31.08.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 wełna lepsza, ale styropian tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 31.08.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 PYTANIE WAŻNE mam w projekcie strop nad pietrem ocieplony 4cm styr + dach nad nieuzytkowym poddaszem wełna mineralna 15cm, ale majster chce zrezygnować z `wełny przy dachu ale dać na strop 10cm styr. Czy to ok , czy znowu mnie wkreca? Co jest lepsze jeśli chodzi o ciepło w domu?Z poddasza nie bede korzystała ani mieszkalnie ani na graciarnie. Ocieplenie stropu zamiast dachu jest zdecydowanie tańsze (mniejsza powierzchnia do pokrycia), prostsze do zrobienia (izolację się układa na stropie, a nie podwiesza między krokwiami), bardziej szczelne (w dachu krokwie to jednak pewne mostki cieplne). Styropian, w przeciwieństwie do wełny, nie wymaga paroizolacji od strony stropu - niewielka, ale też oszczędność. Ale nie 10cm! Ciepło zwykle ucieka "górą". Nie żałuj tam izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 31.08.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Wystawiła nas kolejna ekipa tynkarzy. Ja po prostu zwariuję. Macie jakąś ekipę? Jakąkolwiek. Tynki też jakiekolwiek. Aby były. Byle jakie. Już mi nawet nie zależy na jakości. Aby były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 31.08.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 KozAnka - poszla na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 31.08.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 jprzedworski:jesli dobrze rozumiem to lepiej zostawic tak jak w projekcie? welna na krokwiach + 4 cm styr od stropu ? Na tym poddaszu pójda rury od rekuperacji i wykonawcy jesli nie będzie ocieplenia na krokwiach beda musieli izolowac rury, co pewnie niemało kosztuje. To zostawie jak w projekcie mam nadzieje,że architekt wiedzil co projektuje.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.08.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 A macie kogos poleconego i sprawdzonego od kominkow? Nas tez wystawili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 01.09.2006 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Mencel,my też mamy ciężki strop nad piętrem i nad nim strych nieużytkowy - ociepliliśmy strop, a nie dach, daliśmy tam 20 cm styropianu (choć w projekcie była wełna) i przykryliśmy to wylewką betonową - co do wełny, to obawialiśmy się jej pylenia, gdyby została taka niczym nieprzykryta. Połacie dachu pozostały nieocieplone: po prostu deski, papa i dachówka. W domu jest przyjemna temperatura, nawet w te upały jakie były w lipcu, na piętrze nie było za ciepło.Pozdrawiam.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 01.09.2006 02:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Mam prośbę: czy ktoś z Was, drodzy Forumowicze, ma jakieś wiadomości o sprzedawanych w naszej gminie działkach? Rodzina szuka... Podajcie, proszę, jakieś naimary na priva. Dziękuję. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts