Snoopy 19.09.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 jak bardzo zagliniony? To oczywiście rzecz względna ale raczej mocno. Moja działka generalnie jest podmokła więc trudno oszacować jak przepuszczalny jest ten szajsik. Zainteresowanych zapraszam do oglądania Klaudyn ul. Prokofiewa. Szutrówka na lewo od głównej Lutosławskiego, jedyny taki rozkopany teren na tej ulicy więc łatwo znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 19.09.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 do mieszkajacych i nie tylko ... od tygodnia mieszkam w Klaudynie i mam pare pytan natury egzystencjalnej jakie firmy polecacie/uzywacie do? 1. wywozu szamba 2. wywozu smieci 3. telefon/internet 4. Klaudyn Poczta 05-080 Izabelin - znaczy, ze mam do Izabelina zasuwac po list polecony ? 5. Kludyn to ktora parafia ? (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 19.09.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 4. Klaudyn Poczta 05-080 Izabelin - znaczy, ze mam do Izabelina zasuwac po list polecony ? odpowiednio jadac moze byc po drodze ja teraz musialby zasuwac do Zaborowa, a to tylko z poznania bedzie po drodze. mam nadzieje, że coś z tym zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 19.09.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 A ja mam pytanie "balustradowe" Potrzebuje zamowic balustrady stalowe, na balkony zewnetrzne - balustrady nie maja byc kute, tylko spawane z odpowiednich rur/ksztaltownikow. Czy macie moze namiary na kogos, kto w naszych - szeroko rozumianych - okolicach wykonuje takowe rzeczy we wmiare rozsadnych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 19.09.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 zastanawiam się , czy ktos z Panstwa zakladal wybudowanie domu z gazobetonu 600 ,a nie z prothermu czy maxapodobno ten gazobeton jest tak samo dobry , a tanszy i szybciej sie budujeczy ktos moze porownywal taka ewentualnosc i budowe z gazobetonu 600pozdrtak twierdzi majster ze nie ma co przeplacac wybierajac protherm , a gazobeton 600 jest w zupelnosci niegorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snoopy 19.09.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 conrad67 temat czy gazobeton czy ceramika należy do ulubionych na tym forum Sam niedawno zastanawiałem się nad tym problemem i wybrałem ceramikę - nie widzę wprawdzie żadnych zalet użytkowych natomiast ma znaczącą przewagę marketingową. Nigdy nie wiadomo jak się życie potoczy i może będę musiał ten domek sprzedać, a niezorientowany kupiec na hasło beton wyobraża sobie od razu wielką płytę Różnica w kosztach wprawdzie jest ale w stosunku do całej inwestycji jest prawie niezauważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 19.09.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 do mieszkajacych i nie tylko ... jakie firmy polecacie/uzywacie do? 1. wywozu szamba 2. wywozu smieci 3. telefon/internet 4. Klaudyn Poczta 05-080 Izabelin - znaczy, ze mam do Izabelina zasuwac po list polecony ? 5. Kludyn to ktora parafia ? 1. Jeszcze nie rozpracowalem. 2. Lokalni z 1-szej linii zabudowy polecaja By 3. Telefon: niestety tepsa lub sferia, internet to samo, niestety skynet nie siega. 4. Tak 5 Kludyn, kludyn.... nie mia takiego miasta na L. jest Ladek Zdroj, ale nie Londyn. )) http://www.babice.waw.pl/parafia.htm -> zatem Klaudyn I to Parafia w Babicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.09.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 WitamCzy ktoś korzystał z usług firmy BESSY z Babic przy ul. Kutrzeby?Produkuja okna z profili SCHUCO, czy ktoś może coś powiedziec na ich temat?pozdrawiamjusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldeb 19.09.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam, ___________________________________________________________ zostało mi sporo gruzu z budowy i po starym ogrodzeniu jeżeli ktoś chętny to proszę o info. ___________________________________________________________ A jeżeli chodzi o koszt wywrotki ziemi 100z ł to nie drogo jeżeli jeszcze jest to humus to brać bez zastanowienia. 2 lata temu jak podwyższałem działkę nigdzie w okolicy nie było ziemi to woziłem z okolic Sochaczewa do Ołtarzewa (ponad 30km. i wtedy płaciłem 120 zł za tatre + transport 100) koszt spory ale ziemia superek. Koło Błonia w miejscowości Kopytów wozili po 120 zł za kamaza humusu Bronisze - kamaz 300 zł Ołtarzew /Mercedes - 100 zł kamaza można się dogadać Pozdrawiam Łuaksz PS. moja działka ma 2000 m nawiozłem na nią 200 wywrotek ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 19.09.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Mam od BESSY okna w tym kilka łukowych i wielkie patio w salonie. Jest ok. tylko trzeba brać ten lepszy profil [ w Łomiankach np dają cieńszy profil Euro ]. Można się potargować. Miejsce nowe ale firma importowana z Pęcic z kilkuletnim doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 19.09.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Maroko i lukasz-s niezmiernie dziękujemy za odpowiedź. Bardzo, bardzo przydatne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 20.09.2006 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 zastanawiam się , czy ktos z Panstwa zakladal wybudowanie domu z gazobetonu 600 ,a nie z prothermu czy maxa podobno ten gazobeton jest tak samo dobry , a tanszy i szybciej sie buduje czy ktos moze porownywal taka ewentualnosc i budowe z gazobetonu 600 pozdr tak twierdzi majster ze nie ma co przeplacac wybierajac protherm , a gazobeton 600 jest w zupelnosci niegorszy. Ja budowałem z gazobetonu 600 (Faelbet) - dom w technologii 3-warstwowej. Ściany stoją od 2 lat, właśnie się wprowadzam. Gazobeton ma swoje wady i zalety. Wada podstawowa - ciągnie wodę, więc trzeba przypilnować majstrów na etapie izolacji poziomych/pionowych fundamentów, oraz nie tynkować w duże upały, bo może się odparzyć tynk. Poza tym dostrzegam już tylko same zalety: ciepły, ekologiczny (poroterm ma większą zawartość popiołów niż biały BK) no i w dowolnym miejscu możesz sobie później wbić gwóźdź w ścianę, albo zamocować kołek rozporowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 PaJako05 napisał Mam od BESSY okna w tym kilka łukowych i wielkie patio w salonie. Jest ok. tylko trzeba brać ten lepszy profil [ w Łomiankach np dają cieńszy profil Euro ]. Można się potargować. Miejsce nowe ale firma importowana z Pęcic z kilkuletnim doświadczeniem. Dzięki za informację. A powiedz, jak jest z gwarancją? Czy np. na okna łukowe masz gwarancję? Bo mnie nie chcą dać na trójkątne i trochę się boję. Ile lat temu były wstawiane okna? Pozdrawiam i dziękuję A ziemia na ul. Kutrzeby w Babicach kosztuje 20 zł tona, na samochod wchodzi 15 ton, czyli 300 zł + transport (jeśli niedaleko to 80 zł 1 kurs) justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Jakie macie parapety wewnętrzne? czy trzeba je wstawiać już teraz z oknami? I co to jest profil podparapetowy, czy warto go stosować?pozdrawiamjusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 20.09.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Gdzie kupowaliście grzejniki, piece, rury i inne rzeczy, których potrzebuje hydraulik? Możecie polecić jakąś ekipę do wykończeniówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 20.09.2006 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Gdzie kupowaliście grzejniki, piece, rury i inne rzeczy, których potrzebuje hydraulik? ELGRA w Zielonkach http://www.elgra.net.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahna 20.09.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Ja sie moge wypowiadac za Borzęcin -Topolin. Kanaliza ma byc w terminie granicznym do 5 lat. Jak bedzie zobaczymy. W sumie wiocha wcześniej już częsciowo ma. Działki ci u nas jeszcze ze 2 wolne zostały z dumna tablica Ranczo. Linii wysokiego na pewno nie ma;) Za to ceny sa mi bliżej nie znane ale zdaje sie właściciele mało nie chca. Bo kupców napalonych mieli juz kilku co najmniej a do trnsakcji z przyczyn z tego co wiem własnie cenowych nie doszło. Czy mogłabym prosić Cię o zerknięcie przy okazji odwidzin budowy i spisanie namiarów na sprzedawców? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joga 20.09.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Drodzy Sasiedzi, Czy macie do polecenia ekipę do wymurowania ogrodzenia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 21.09.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 czyli jednak lepiej budowac z prothermu niz z gazobetonu , bo w razie czego latwiej sprzedac ,gazobeton zle sie kojarzy,no tak , chyba racja , trzeba by wyliczyc roznice w cenie dokladnie jaka jest roznica z tych materialow,robocizna rowniez inaczej sie rozklada , bo z gazobetonu znacznie szybciej sie budujeczy ktos ma takie doswiadczenia ? i tak z grubsza jaka jest roznica cenowapostawienia tych scian ?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 21.09.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 robocizna rowniez inaczej sie rozklada , bo z gazobetonu znacznie szybciej sie buduje czy ktos ma takie doswiadczenia ? i tak z grubsza jaka jest roznica cenowa postawienia tych scian ? pozdr Ja słyszałem od speców, że znacznie szybciej buduje się z porothermu, ponieważ poszczególne bloczki łączy się tylko zaprawą na łączach poziomych. W przypadku zastosowania odpowiedniej zaprawy i bloczków 45 albo 50 niekoniecznie trzeba ocieplać steropianem. Jednakże, ocieplenie nawet 5 cm pozwoli na oszczędności energetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts