KrzysiekSw 19.10.2006 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Skoro już o tych smieciach- to pytanko, co zrobiliscie z odpadami pobudowlanymi? Jest jakaś firma, ktora uprzata teren po budowie?/ Macie jakies namiary.? 602 673 049 postawil w piatek rano, zabral w pon po poludniu. placilem 300 (chyba chcial 350) 2 lata temu byli najtańsi, wtedy zapłaciłem chyba 200 albo 220 PLN. Wielkość kontenera nie miała u nich znaczenia przy cenie. Dzięki za odzew w sprawie śmieci. Sita każe sobie teraz kupować pojemnik . Obdzwoniłem kilka firm i mam narazie ceny oficjalne - najtaniej wychodzi mi Byś. Aleale..... Rozmawiałem z kolegą i on ma z MPO Pruszków - przez telefon byli najdrożsi - prawie 15 PLN za 120 l co 2 tyg,kolega w zeszłym roku stargował z nimi do niecałych 10 brutto, widać, że jest o co kopie kruszyć. DMK - wracając do Bysia - teraz krzyczą 10 netto, jeśli wybierasz co tydzień, a 11 netto jeśli co 2 tygodnie, moja siostra ma z nimi umowę od 3 lat i cały czas płaci 6 netto (wybiera co 2 tygodnie). Po rozmowie z kolegą i siostrą dzisiaj jeszcze raz podzwonię - trochę sie potarguję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 19.10.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Rozmawiałem z kolegą i on ma z MPO Pruszków - przez telefon byli najdrożsi - prawie 15 PLN za 120 l co 2 tyg, To i Pruszków tu jeździ? Ja mam umowę z MPO Warszawa. 9,75 za 120l co tydzień - razem 39. Te ceny trzeba spawdzać na bierząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.10.2006 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Rozmawiałem z kolegą i on ma z MPO Pruszków - przez telefon byli najdrożsi - prawie 15 PLN za 120 l co 2 tyg, To i Pruszków tu jeździ? Ja mam umowę z MPO Warszawa. 9,75 za 120l co tydzień - razem 39. Te ceny trzeba spawdzać na bierząco. Jeździ i Pruszków i Wawa - i mają różne ceny. Z drugiej strony, jak ceny zmienią się w drugą stronę, to trudno zmieniać co pół roku odbiorcę śmieci. Wygląda jednak na to, że warto się upominać o swoje - co spróbuję dzisiaj zweryfikować A tak nawiasem, znalazłem wczoraj: http://www.lipkow.net/aktual2004/8/eco_partners.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.10.2006 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Tak dla wiadomości miejscowej gawiedzi.... Obdzwoniłem raz jeszcze i albo ja nie umiem negocjować, albo sie pozmieniało, pani z Sita np. w bardzo grzecznej rozmowie zaproponowała, że skoro taniej u konkurencji, to ona radzi pójść do konkurencji - propozycja bez autentycznego cienia złośliwości, bo im prezes nie pozwala negocjować. W Pruszkowie też od jakiegos czasu nie wolno im negocjować... Mnie z tych większych firm najtaniej wyszedł Byś -11 netto za wywóz co 2 tyg. - też drogo, powiedziałem, że znam ludzi co mają u nich dużo taniej, to powiedzieli, że wszystkich mają czekać podwyżki, czekają na jakąś uchwałę Rady Gminy (a co gmina ma do ich stawek? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBOFRUIT 19.10.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Dziękuję jednej osobie za namiary! Wiem że to były zamierzchłe czasy - ale swego czasu Joasia miała namiary na działkę/i gdzieś naprzeciw Os.Groty w St. Babicach a KrzysiekSw namiary na działki w Lipkowie i działkę w Starych Babicach przy ul. Sienkiewicza, czy to wciąż aktualne? Nikt z Was naprawdę już nic więcej nie wie o sprzedaży działek w Waszych okolicach, od Waszych rolników.. itp? Moja wdzięczność nie znałaby granic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.10.2006 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Dziękuję jednej osobie za namiary! Wiem że to były zamierzchłe czasy - ale swego czasu Joasia miała namiary na działkę/i gdzieś naprzeciw Os.Groty w St. Babicach a KrzysiekSw namiary na działki w Lipkowie i działkę w Starych Babicach przy ul. Sienkiewicza, czy to wciąż aktualne? Nikt z Was naprawdę już nic więcej nie wie o sprzedaży działek w Waszych okolicach, od Waszych rolników.. itp? Moja wdzięczność nie znałaby granic! W Babicach koło mnie już sprzedane, a ponoć tanio było W Lipkowie narazie jednak nie sprzedają, ale mogę Ci obiecać, że jak przejazdem zauważę jakąś tabliczkę z ogłoszeniami o sprzedaży to Ci spiszę i wrzucę na priv. Ponoć w Koczargach Starych coś tam odralniali z tyłu - może tam będą się rolnicy wyprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 19.10.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Krzysku, podpisywalam umowe z miesiac temu z Bysiem - 8 zl netto z wywozem co tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 19.10.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Krzysku, podpisywalam umowe z miesiac temu z Bysiem - 8 zl netto z wywozem co tydzien. ja podpisywalem 2miesiace temu. ale wtedy cennik byl na stornie, a teraz jest informacja, ze w sprawie cen nalezy sie kontaktowac telefonicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 19.10.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 a poza tym - mamy realne szanse wprowadzic sie w tym roku podpisalam umowe na gaz z butli, mam umeblowana kuchnie, mam juz obsadzone parapety wewnetrzne (z wyjatkiem jednego - przy "niefartownym" oknie kuchennym), kupilam juz sprzety agd (moge polecic hurtownie z netu, gdzie sie zaopatrzylam), w sobote przyjezdza tynkarz na poprawki, dzis elektryk montuje osprzet na parterze, i dzis takze koncza instalacje do rekuperatora, od poczatku tygodnia chodzi dgp (o ile jestem na dzialce, rozpale i dorzuce oczywiscie ) zaczelismy malowanie, w srode zjawi sie pan od ukladania podlog drewnianych, dzis powinnam zamowic kontener na smieci budowlane logistyka budowlana mnie wykancza ogolnie wykancza nas koszt wykanczania pocieszeniem jest tylko internet, ktory mam juz zainstalowany na dzialce - i kiedy musze tu odsiadywac w oczekiwaniu na fachowcow - mam co robic:) pzdr "odrobine" optymistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiol 19.10.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Kochani, mam prośbe o pomoc jeśli ktoś z Was przeszedł już taki koszmarek:) Kupiłam działkę w 30% budowlaną reszta rolna. W obowiązującym studium jest na obszarze pod budownictwo jednorodzinne.Chciałabym teraz ją całościowo odrolnić a potem podzielić na 2. Złożylam w Gminie Stare Babice wniosek o odrolnienie i dowiedziałam się, że muszę czekać aż gmina będzie odralniać w przyszłości moją wieś, wtedy rozpatrzą wniosek. Ale kiedy to bedzie nikt nie wie, tymczasem miałam nadzieję, że za 2 lata będę mogła zacząć budowę.Czy jest jakiś inny sposób na załatwienie sprawy? wyczytałam na forum, że odrolnienie załatwialiście w starostwie w Ożarwie/ Broniszach? Z gory wielkie dzięki za nakierowanie na właściwe tory do dalszego działania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 19.10.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Marsjanka, ach, jak Ci fajnie... Wielkie gratulacje - i podziw. Mnie to wykańczanie tak wykończyło logistycznie, że w końcu sobie odpuściłam - i wszystko pełznie teraz w swoim ślimaczym tempie. Co oznacza, że zamiast na Gwiazdkę, wprowadzimy się pewno latem. Rolnik, o którym kiedyś pisałam, już działek nie sprzedaje - w myśl zasady, że ziemia leży i jeść nie woła, a ceny rosną, rosną, rosną... Ale miałabym taką radę: przejedź się na Blizne ul. Kraszewskiego i okolice - i tam popytaj. Tam rolnik sprzedaje (zasiedział tę ziemię i się jej natychmiast pozbywa ). Choć z tego, co słyszałam, to tani nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 19.10.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 a ja wlasnie obdzwonilem:- MZO pruszkow: 14,02 zl brutto za 120l/1 x tydzien- MPO warszawa: 9,05 zl za 120/1 x tydzien- BYS : 10 zl brutto za 120l / 1 x tydzien a kto wam szambo wywozi i za ile?ceny brutto podane przez ww. odpowiednio:- 179,76 zl za 10,5m3- 337,05 zl za 10,5m3- 168,52 zl za 10,5m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBOFRUIT 19.10.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 W Babicach koło mnie już sprzedane, a ponoć tanio było No to mam pecha W Lipkowie narazie jednak nie sprzedają, ale mogę Ci obiecać, że jak przejazdem zauważę jakąś tabliczkę z ogłoszeniami o sprzedaży to Ci spiszę i wrzucę na priv. Ponoć w Koczargach Starych coś tam odralniali z tyłu - może tam będą się rolnicy wyprzedawać Rolnik, o którym kiedyś pisałam, już działek nie sprzedaje - w myśl zasady, że ziemia leży i jeść nie woła, a ceny rosną, rosną, rosną... Ale miałabym taką radę: przejedź się na Blizne ul. Kraszewskiego i okolice - i tam popytaj. Tam rolnik sprzedaje (zasiedział tę ziemię i się jej natychmiast pozbywa ). Choć z tego, co słyszałam, to tani nie jest. No to w weekend przejadę się do Koczarg i Blizne Bardzo Wam dziękuję! Pozwolę sobie zasięgnąć u Was jeszcze języka dot jednej działki... Działka w Latchorzewie 800m2 - 290tys.zł - ale.... na niej piwnice postawione pod koniec lat 80-tych ('88) - wszystkie media w ulicy, pozwolenie na bud.wygasło, cała papierologia od nowa żeby móc budować, nie wiadomo jaki stan piwnic, może bloczki betonowe ok, ale warstwa cegieł z zewnątrz na pewno do wymiany (koszt), ekspertyza dot. piwnic przez rzeczoznawcę budowlanego (koszt), jeśli nic z piwnic nie wyjdzie - wyburzenie - wysadzenie w powietrze? (koszt), projekt pewnie musiałbyby być indywidualny jeśli mielibyśmy te piwnice wykorzystać (większy koszt niż gotowego projektu).... itp itd Jakie plusy a jakie minusy takiej transakcji i czy byście w to wchodzili. Piwnice jako plus, czy jako przeszkoda? W Zielonkach przy Osiedlowej rolnik chciał za działkę rolną 180zł/m2 - wydaje mi się że to strasznie dużo i że za tą cenę znajdziemy działkę budowlaną - obym się nie myliła No i skorzystam z Waszego doświadczenia budowlanego i zapytam - bo pewnie śledzicie wiele wątków od dłuższego czasu - gdybyście dziś mieli wybierać to jaki projekt dla siebie byście wybrali, czy ten który wybraliście pierwotnie czy inny? No i jaki (może swój) moglibyście polecić na razie trzy osobowej rodzince (córeczka prawie pół roku) - w planach zamierzającą się jeszcze rozrastać o istot conajmniej dwie (nie licząc psów, kotów i innych żyjątek) Sorki za przydługiego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatua 19.10.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witam szanownych sąsiadów, szukam ekipy budowlanej do zrobienia stanu surowego w przyszłym roku. Dostałem już namiary od lukasz-s ale chciałbym mieć większy wybór. Szukam też dobrego i sprawdzonego Kierownika Budowy. dzięki za pomoc Tatua ja tak nieśmiało ponowię moje pytanie jakbyście mieli jakieś namiary to byłbym wdzięczny pzdr, Tatua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 19.10.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 dzieki za namiary na sprzątaczy gruzu, Marsjanka ale super z ta przeprowadzką !! Gratulacje!!!Muszę zakończyc stan sur zamknięty w ciągu 5 tyg, bo tyle mam czasu do pojawienia sie Matyldy,a tu ciagle cos wyskakuje i jeszcze mój przedszkolak chory więc zawiaduje telefonicznie. Koszmar jakiś. B obofrut wczoraj w dod do gazety nieruchomosci było ogłoszenie 1500m w Kwirynowie, widziałam tez jedno ogłoszenie w okolicach akacjowej, popatrz w gminie na tablicy czasami ktoś coś wywiesi. Ja dałam 2 lata temu ogłoszenie w lokalnej gazetce i kilka osób się zgłosiło. Na wsi zawsze najwiecej wie proboszcz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.10.2006 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 a ja wlasnie obdzwonilem: - MZO pruszkow: 14,02 zl brutto za 120l/1 x tydzien - MPO warszawa: 9,05 zl za 120/1 x tydzien - BYS : 10 zl brutto za 120l / 1 x tydzien Zgadza się, ale jak raz na 2 tyg (tak ja chcę), to cena niestety rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 19.10.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 a ja wlasnie obdzwonilem: - MZO pruszkow: 14,02 zl brutto za 120l/1 x tydzien - MPO warszawa: 9,05 zl za 120/1 x tydzien - BYS : 10 zl brutto za 120l / 1 x tydzien Dorzuce do smieci: Remondis - 16,05zl brutto za 240l/ 1 x 2 tygodnie pojemnik gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 19.10.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 a ja wlasnie obdzwonilem: - MZO pruszkow: 14,02 zl brutto za 120l/1 x tydzien - MPO warszawa: 9,05 zl za 120/1 x tydzien - BYS : 10 zl brutto za 120l / 1 x tydzien Dorzuce do smieci: Remondis - 16,05zl brutto za 240l/ 1 x 2 tygodnie pojemnik gratis Zdecydowanie polecam cotygodniowo . O słusznosci tej opcji najlepiej przekonać sie w lecie . Po tygodniu juz zapach potrafi być uroczy i snuć sie wieczorem po okolicy. Plastikowe worki tylko czesiowo rozwiazuja ten problem. Przetestowalem u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 19.10.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Joasia, ja planowalam wprowadzic sie na Wielkanoc, potem do konca maja - ale zycie zweryfikowalo Mencel, gratulacje bede przyjmowac, jak sie juz przeprowadze:) na razie siedze na dzialce kolejna godzine czekajac na fachowcow umowe na ocieplenie i tynki zewn. podpisywalam kilka dni przed porodem a z 5-dniowa Michaska jezdzilam kontrolowac prace. Teraz tez dziecko "pod pache" i nadzoruje:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 19.10.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 a ja wlasnie obdzwonilem: - MZO pruszkow: 14,02 zl brutto za 120l/1 x tydzien - MPO warszawa: 9,05 zl za 120/1 x tydzien - BYS : 10 zl brutto za 120l / 1 x tydzien Dorzuce do smieci: Remondis - 16,05zl brutto za 240l/ 1 x 2 tygodnie pojemnik gratis Zdecydowanie polecam cotygodniowo . O słusznosci tej opcji najlepiej przekonać sie w lecie . Po tygodniu juz zapach potrafi być uroczy i snuć sie wieczorem po okolicy. Plastikowe worki tylko czesiowo rozwiazuja ten problem. Przetestowalem u siebie. Ja tez mam przetestowane, u nas bylo ok, a kosztowo jednak roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts