pjj 23.10.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 jprzedworski: ale p. Sobieraj ma jedynie 6m3 samochod. wiec 10 m3 to ciezko by bylo ekonomicznie wybierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 23.10.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 jprzedworski: ale p. Sobieraj ma jedynie 6m3 samochod. wiec 10 m3 to ciezko by bylo ekonomicznie wybierac. Tego nie wiedziałem. Ja mam akurat 6m3. Czyli tylko dla klubu małych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.10.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 ...aaaaaaaaaaaaa wiecie o małej rewolucji komunikacyjnej w gminie ?będzie 730, 712 zmieni trasę i podobno jest szansa, że bilety bedą po 2,40...J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 23.10.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 No tak, o linii 730 dyskutowalismy na stronie 85 naszej grupy, ale o bilatach po 2.40 to jeszcze nie slyszalem... No prosze, chyba ta nasza gmina nie jest taka najgorsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 24.10.2006 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 P.e.t.e. - co do oddania kanalizacji, to dzwoniłem wczoraj własnie w tej sprawie do gminy i przynajmniej na Akacjowej mówią, że maja robić jeszcze jakieś próby i oddawać do użytku, czyli może w listopadzie przyłączą pierwszych klientów. Jerzysio - czyli nam chyba zabiorą 712 (a dadzą 730), bo w nowej Gazecie Babickiej piszą, że wycofują linię z Lipkowa i Sienkiewicza też chyba nie będzie jeździć (z tego co zrozumiałem). Co do pani Mazur, to bardzo w porządku kobitka - ja byłem b. zadowolony. Karorka - mieszkacie już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 24.10.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 na Świerkowej też już ruszyły jakieś prace kanalizacyjne na razie projektowe i uzgodnieniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 24.10.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Jerzysio - czyli nam chyba zabiorą 712 (a dadzą 730), bo w nowej Gazecie Babickiej piszą, że wycofują linię z Lipkowa i Sienkiewicza też chyba nie będzie jeździć (z tego co zrozumiałem). Wedlug informacji ze strony naszej gminy linia 730 ma jezdzic trasa: Os. Gorczewska – Warszawska – Przejazd – Graniczna – Laszczynskiego – Hubala Dobrzanskiego – Rynek – Sienkiewicza – Moscickiego – Paschalisa Jakubowicza – Sportowa – Warszawska – Szkolna – Klonowa – Trakt Krolewski – Wspolna – Warszawska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 24.10.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 No tak, o linii 730 dyskutowalismy na stronie 85 naszej grupy, ale o bilatach po 2.40 to jeszcze nie slyszalem... No prosze, chyba ta nasza gmina nie jest taka najgorsza Na sesji Rady Gminy bilety po 2,4 zapowiedziano jako wielki sukces negocjacyjny Wójta. Gdy przyszło do konkretów to okazało się, że dotyczą one jedynie nowych i zmienionych linii. Natomiast co do opłat to obie strony porozumiały sie co do tego, że będą na ten temat rozmawiać 2,4 owszem, kiedyś, ale pod warunkiem, że gmina pokryje straty przedsiębiorstwa. Panowie z transportu powiedzieli wprost, że oni nic dla naszej gminy nie muszą robić bo ich gmina jest Warszawa i przed radą tej gminy odpowiadają. Zresztą słusznie. Tak więc bilety po 2,4 ale gdy wszyscy do tego dopłacimy. W Gazecie Babickiej jakoś tak o tym zapomnieli napisać. Kampania wyborcza się rozkręca. MCB PS Uwaga! Mogę być stronniczy bo sam biorę udział w wyborach. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 24.10.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 P.e.t.e. - co do oddania kanalizacji, to dzwoniłem wczoraj własnie w tej sprawie do gminy i przynajmniej na Akacjowej mówią, że maja robić jeszcze jakieś próby i oddawać do użytku, czyli może w listopadzie przyłączą pierwszych klientów. Jerzysio - czyli nam chyba zabiorą 712 (a dadzą 730), bo w nowej Gazecie Babickiej piszą, że wycofują linię z Lipkowa i Sienkiewicza też chyba nie będzie jeździć (z tego co zrozumiałem). Co do pani Mazur, to bardzo w porządku kobitka - ja byłem b. zadowolony. Karorka - mieszkacie już? no bo Akacjowa to priorytet w asfaltowaniu tez bo to droga powiatowa odezwala sie ta ktora i tak poki co pozostanie uzytkowniczka szamba bo co prawda adres Akacjowa ale w drugiej linii i ciagnac kanalizy na razie nie zamierzamy bo nie mamy na to kasy Krzysiek chyba nie bedzie tak zle z tym autobusem a p. Mazur potwierdzam - w porzadku z wykonaniem i do tego mila Krzysiek jeszcze nie mieszkamy choc robimy wszystko zeby to sie stalo w grudniu od wczoraj cyklinowanie i lakierowanie a potem czeka nas jeszcze najtrudniejsza rzecz - elektryk - moze doczekamy sie wreszcie gniazdek i wylacznikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 24.10.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 no bo Akacjowa to priorytet w asfaltowaniu tez bo to droga powiatowa no, to ja przepraszam ja tylko przy gminnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 24.10.2006 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Jerzysio - czyli nam chyba zabiorą 712 (a dadzą 730), bo w nowej Gazecie Babickiej piszą, że wycofują linię z Lipkowa i Sienkiewicza też chyba nie będzie jeździć (z tego co zrozumiałem). Wedlug informacji ze strony naszej gminy linia 730 ma jezdzic trasa: Os. Gorczewska – Warszawska – Przejazd – Graniczna – Laszczynskiego – Hubala Dobrzanskiego – Rynek – Sienkiewicza – Moscickiego – Paschalisa Jakubowicza – Sportowa – Warszawska – Szkolna – Klonowa – Trakt Krolewski – Wspolna – Warszawska Tak, widziałem, próbowałem znaleźć gdzieś więcej info, szczególnie odnośnie 712, ale z tym krucho, na stronie Gminy o 730 piszą, że od grudnia, a we wrześniowej Babickiej, że od 5 listopada. Rozumiem, że 730 będzie kończył bieg w Borzęcinie. Nawiasem, nie wie ktoś, można kupić mapę naszej gminy (np. w Gminie)? Dobrze byłoby sie w końcu zacząć orientować, jak nazywają się poszczególne ulice..... Uwaga! Mogę być stronniczy bo sam biorę udział w wyborach. MCB - ty "napływowy" jesteś, czy "tutejszy"? Jak tutejszy, to nie masz może na imię Tomek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 24.10.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Nawiasem, nie wie ktoś, można kupić mapę naszej gminy (np. w Gminie)? Dobrze byłoby sie w końcu zacząć orientować, jak nazywają się poszczególne ulice..... Mozna nawet dostac za darmo Ja dostalem od milej pani z geodezji, przy okazji jak skladalem wniosek o nadanie docelowego adresu. Ostatnio zreszta Gmina wydala nowa, zaktualizowana wersje mapy - do kupienia/dostania w urzedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 24.10.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 zeby nie bylo tylko o budowaniu ... nasza gmina ...chyba nie bez podstaw ma "babice" w nazwie - w gimnazjum w Koczargach jest przytlaczajaca wiekszosc dziewczat (u mojego syna proporcje 15 / 5 ) 712 - podobnie durna trase autobusu ciezko znalezc ...cieszy mnie kazda zmiana trasy ...bo kazda zmiana wyjdzie na lepsze poradnik dla niegotujacych (czyli jak nie umrzec z glodu pod lasem) (1) na Estrady rog Loteryjki smaczne domowe jedzenie, teraz moze byc chlodno (prowizorka budowlana) (2) wczoraj wyczailem bistro vis a vis Toyoty - jeszcze nie testowane (3) kazda mrozona pizza nie jest najwyzszego lotu, ale jesli juz to Dr. Oetker chyba lepszy od konkurencji (4) dla koneserow dziczyzny i milosnikow dluzszych wypraw "Dziupla" w Truskawiu - przytulnie, smacznie, ceny do przelkniecia (5) restauracja w Nowych Babicach (trasa ze St. Babic na Bronisze) - solidne, proste jedzenie, schludnie ale bez polotu (6) Janow - z zewnatrz robi knajpka dobre wrazenie - jeszcze nie bylem (7) Kocjana .... Jesli macie jakies doswiadczenia kulinarne - dodajcie do listy z krotka charakterystyka przypadku (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 24.10.2006 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 zeby nie bylo tylko o budowaniu ... nasza gmina ...chyba nie bez podstaw ma "babice" w nazwie - w gimnazjum w Koczargach jest przytlaczajaca wiekszosc dziewczat (u mojego syna proporcje 15 / 5 ) 712 - podobnie durna trase autobusu ciezko znalezc ...cieszy mnie kazda zmiana trasy ...bo kazda zmiana wyjdzie na lepsze poradnik dla niegotujacych (czyli jak nie umrzec z glodu pod lasem) (1) na Estrady rog Loteryjki smaczne domowe jedzenie, teraz moze byc chlodno (prowizorka budowlana) (2) wczoraj wyczailem bistro vis a vis Toyoty - jeszcze nie testowane (3) kazda mrozona pizza nie jest najwyzszego lotu, ale jesli juz to Dr. Oetker chyba lepszy od konkurencji (4) dla koneserow dziczyzny i milosnikow dluzszych wypraw "Dziupla" w Truskawiu - przytulnie, smacznie, ceny do przelkniecia (5) restauracja w Nowych Babicach (trasa ze St. Babic na Bronisze) - solidne, proste jedzenie, schludnie ale bez polotu (6) Janow - z zewnatrz robi knajpka dobre wrazenie - jeszcze nie bylem (7) Kocjana .... Jesli macie jakies doswiadczenia kulinarne - dodajcie do listy z krotka charakterystyka przypadku (Y) Yoric, stołujesz sie czasem w domu? 8. Pod Świerkiem - Latchorzew 2 (za cmentarzem w Babicach) - miejsce pierwszych spotkań Babiciej, sympatycznie, pifo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 24.10.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Krzysiek, Oczywiscie ze sie stoluje w domu - patrz punkt nr (3). Wielka niewiadoma dla mnie jest "Stawisko" w Klaudynie ...bede musial sie tam przejsc. Czy w Babicach sa lokalne taksowki, ktore wozilyby nas po gminie w I-szej taryfie ? Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joantryb 24.10.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 A pro po kanalizacji. Na wiosnę 2007 r. mają okanalizować cały Kwirynów (a arczej brakujace nieokanalizowane odcinki). Gmina zatrudniła panią Krystynę Szarlik tel. 722-05-74 (najlepiej wieczorem) która przygotowuje projekt gospodarki wodno-sciekowej (oraz przyłącza). Gmina całosć dostępnych srodków finansowych z UE na ten szczytny cel musi wydatkować i wykorzystać do 2010 r. Ta pani ktorej namiar powyzej podałam zostawiła u mnie w drzwiach wizytowke z prośbą o kontakt. Dopytywała się tylko o wyjscie kanalizacyjne z domu, aby najdogodniej dla nas zaprojektować studzienkę. Także miła informacja z tą kanalizację, tylko szkoda ze tak pozno bo w tym roku własnie zainwestowałam w szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 24.10.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 zeby nie bylo tylko o budowaniu ... nasza gmina ...chyba nie bez podstaw ma "babice" w nazwie - w gimnazjum w Koczargach jest przytlaczajaca wiekszosc dziewczat (u mojego syna proporcje 15 / 5 ) 712 - podobnie durna trase autobusu ciezko znalezc ...cieszy mnie kazda zmiana trasy ...bo kazda zmiana wyjdzie na lepsze poradnik dla niegotujacych (czyli jak nie umrzec z glodu pod lasem) (1) na Estrady rog Loteryjki smaczne domowe jedzenie, teraz moze byc chlodno (prowizorka budowlana) (2) wczoraj wyczailem bistro vis a vis Toyoty - jeszcze nie testowane (3) kazda mrozona pizza nie jest najwyzszego lotu, ale jesli juz to Dr. Oetker chyba lepszy od konkurencji (4) dla koneserow dziczyzny i milosnikow dluzszych wypraw "Dziupla" w Truskawiu - przytulnie, smacznie, ceny do przelkniecia (5) restauracja w Nowych Babicach (trasa ze St. Babic na Bronisze) - solidne, proste jedzenie, schludnie ale bez polotu (6) Janow - z zewnatrz robi knajpka dobre wrazenie - jeszcze nie bylem (7) Kocjana .... Jesli macie jakies doswiadczenia kulinarne - dodajcie do listy z krotka charakterystyka przypadku (Y) Jesli chodzi o pizze to polecam w Izabelinie, zresztą po Babicach dowożą free tel 7227143. Czasami zabieram tam znajomych z wawy i wszyscy sa pozytywanie zaskoczeni ich jakoscią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 24.10.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Hej!Potrzebuję ekipy do wieźby na koniec listopada. Będę wdzięczny za jakieś namiary na ludzi, co sie na ciesielce znają, i są godni polecenia. Mogą być też oczywiście tacy, co kładą też dachówkę. Przy okazji, ma ktoś namiary na "skład piachu" koło Oczyszczalni na Kutrzeby? Podobno można tam nieiwelkie ilości kupić (potrzebuję 3 tony żwiru). Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 24.10.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Dorzucę do listy:Złota chochla - Izabelin 3-go Maja, siermiężnie ale pycha pierogi, także na wynos jako alternatywa dla dr Oetkera.Kampinówka - Izabelin, Tetmajera. Wystrój fajny i generalnie miłe miejsce przy polance z grillem. Kuchnia była taka sobie ale ostatnio coś się poprawia. Dobry schab w sosie własnym z buraczkami i szarlotka na ciepło z lodami.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 24.10.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 MCB - ty "napływowy" jesteś, czy "tutejszy"? Jak tutejszy, to nie masz może na imię Tomek? 50/50 Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts